Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy felbőszült varkaudar gladiátor
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A XIX. Alanori Olimpián közönségcsalogató látványosságként maga Borax ifjú trónörököse állt ki három megtermett varkaudar gladiátorral. A varkaudarok elrémisztő termete ellenére a nemes lovag győzedelmeskedett a halálig tartó küzdelemben.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47088)
Legendák Viadala (46)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
OK jobb a Konkatenácio. Biztos azért engedték vissza a Bahn szolgáját mert azt gondolták hogy már nem akkora sztár de ügyes játékosok azért lehet hogy találnak rá valmi jo kombót. További szép napot és itt is gratula a Pesti győzelemhez!
 
Biztos lehetsz benne h még istenek háborúján is inkább konkatenációt használnék mint a szolgát.
 
Tanult baratom tobbszor is megemlitette, hogy az uj FAQ ellentmond egy regivel, miszerint a Zilak-din FAQ szerint csak akkor mukodik, ha valaki hasznal egy eroforrast. Es FAQ van arra is, hogy az automatikus kepesseg nem hasznalat. Ez a mostani FAQ pedig azt sugallja, hogy ezek a kepessegek automaikusak (hisz nem donthetek ugy, hogy az Ejsarkany inkabb megse szedje le a lenyeket), azaz vegeredmenyben a Zilak-din nem kepes megfogni a Mog VP adasat.
Vagy a Guldor altal emlitett megoldashoz nyulnak es atirjak a Zilak-din szoveget (es torlik a regi FAQ-t, mely szerint nem mukodik izomra), vagy definialjak, hogy a kijatszaskor automatikusan kisulo kepesseg valojaban hasznalatnak minosul. Esetleg egyeb ...
 
Ezért szeretem a Béres Csabás hozzászólásokat, mert alá vannak támasztva az elméletek

Bár ha nem hkk szabály szempontból (mert ez így szinte vitathatatlan volt) nézem a dolgokat, nem igazán értek a dologgal egyet. Dehát ezek a dolgok nem feltétlen a logikáról szólnak hanem hogy mi a szabály:P
 
beírtam a "hkk kérdés?" topikba is, de ide is

az univerzális katapultos faq-t is nyugodtan kiterjeszthetjük

tehát ha épp a megfelelő ép tartományban vagyok, akkor lélekszivaccsal egyért tekerem ki a katapultot vagy a hendiala pillantást és egynek számít nekromanta ítéletnek is

és akkor ewgbert a mágusnál is számít ugyanez, nézni kell az ép-t mondjuk a hendiala pillantás idézési költségének megállapításához - sőt, adott esetben ha sokban vagyok, de zulitozok (mert mondjuk hikoltással elindult egy kántercsata), még csökkenthetem is az ellenfél gyűjtőjében levő hendiala pillantás idézési költségét (mivel ewgbertnél sikeres kijátszás után kell számolgatni)
 
Így igaz,vagy egy kicsit talán "modernebb" példa az Erődemonstráció,ott sem egymás után sülnek ki a dolgok,ha így lenne akkor minden kisülne kb
 
az igazság pillanatánál több egymás után létrejövő forrás van.

Ez nem igy van.
Amikor egy lap hatasa letrejon, akkor a szovegeben leirt sorrendben jelolodik ki a hatasa, de vegul egyszerre jon letre az egesz hatas. Akarcsak az Ordogi mentor eseteben, ami viszont valoban honaprol-honapra valtozott, hogy epp hogy mukodott (volt 0/0-as Nothermanthi, volt nagy/nagy is).

Pl.: A pozitiv letsik az egesz IP-t hatastalanitja, ha leszedne egy lenyemet (a VPm is megmarad).
 
Másik kérdés:
Nem úgy van hogy egy lény egyszerre több dologtól halna meg, akkor 1 élet csak 1 valamitől menti meg?

Tegyük fel, hogy ez így van. Akkor az a kérdés hogy az igazság pillanata (lapot lő, és áldozza fel) 1 vagy 2 gyilkos dolognak számít?


Valoban igy van, de az Igazsag pillanata egy forras, amitol egyszerre, egy pillanatban halna meg az eletes leny, es ekkor megmenekul. Az tokre nem szamit, hogy hanyfele modon lett megolve egy forrason belul.

Tulajdonkeppen az eleten szereplo tobb modon meghalo dolog teljesen fals, es csak zavart okoz. Ha jobban megnezed, akkor a pelda is rossz, mert egyszerre csak vagy a minusz EP-ktol hal meg vagy a meregtol. Mindossze arrol van szo, hogy az elet miatt cak a halalat okozo jelzok kerulnek le rola (Figyelem, a lapok nem).
 
na megkerestem azt a hülye faqut amire félig-meddig emlékeztem:
(AK93) Két lapot szedhetek le az ellenféltől, ha két Vératkám van játékban, és lelövöm az egyiket, mivel a büntetések összeadódnak. Azonban ha van a játékban egy életjelzős lény, akkor nem mondhatom azt, hogy az egyik büntetéssel leszedem az életjelzőt róla, a másikkal megölöm a lényt. Ugyanis, amikor létrejön a büntetés megnevezem a célpont lapokat, mindkettőnél az életjelzős lényt, majd ezután egyszerre létrejön a büntetés, a lény a gyűjtőbe kerülne, az életjelzője pedig megmenti. Egy hatással nem lehet kétszer megölni ugyanazt a lényt.

Ugyanezt akarták kihozni az igazság pillanatából is, talán, csak szerintem a két dolog nagyban különbözik, pl az igazság pillanatánál több egymás után létrejövő forrás van. Elveszik a varázspont, gyűjtőbe kerül egy lap, és ez után kell feláldozni a lényeket, pl ha nekem csak egy lényem van akkor ált lelövöm a sajátom és az ellenfélnek egy se marad...sokszor inkább megéri, minthogy fennmaradjon a legjobb lénye. Szóval nem tudom mit akart a beho ezzel a faquval még mindig nem értem...
 
szerintem simán szednie kellene az igazság pillanatának az életes lényt. így lenne logikus, lelövöm, megmenekül, áldozd fel, nem tudom ezen a mi szarnak kell tekerni egyet ilyen hülye faqukkal, kb semmire nem jó ez a faq csak arra, hogy aki nem olvassa a kérdezz-feleleket majd beleszalad egy ilyen hülye helyzetbe versenyen...na mindegy sztem ez egy fölösleges faq.
 
Másik kérdés:
Nem úgy van hogy egy lény egyszerre több dologtól halna meg, akkor 1 élet csak 1 valamitől menti meg?

Tegyük fel, hogy ez így van. Akkor az a kérdés hogy az igazság pillanata (lapot lő, és áldozza fel) 1 vagy 2 gyilkos dolognak számít?
 
Valószinűsítem, hogy ezt a FAQ-t hamarosan javítják.
 
Hát jah.
 
Mondjuk épp egy évvel ezelőtt ez a faq jött ki:

"Zilak-din főkancellár képessége csak lapot, vagy aktiválást kívánó hatást akadályoz meg. Az izom nem aktiválást kívánó, hiszen nem dönthetek arról, hogy kapjak-e lapot/VP-t vagy sem, csak azt dönthetem el, hogy melyiket kapjam. Ezért működik az izom az előkészítő fázisban, és ezért nem lehet Zilak- dinnal megakadályozni."
 
a féreg a kyorg ellen igazából a deja vuval lesz kemény...
 
Pont erre a kettőre gondoltam...
 
epikus emlékmű
 
Katalizátor.
 
Ez az új értelmezés se old meg minden kérdést, jobban járnánk, ha maradna a régi verzió és nem feszegetni állandóan a Zilak-din témát. Ráadásul nem is értem, hogy miért jön elő ez a kérdés újból és újból , hisz' ezt alkalmazzák versenyen már lassan két éve, ki az, aki még mindig nem fogta fel a működési elvét és a gyakorlatot?
 
Hát, lényekre azt mondom, rendben van, legyen úgy, bár... hát, mindegy. Szóval Ryuku őrtoronynál, Csonttűnél is annyit fog akkor csinálni, hogy az ellenfél 0-ért nem húz rá lapot, ugye?

De ezt a bűbájos dolgot nem értem. Ha Hendiala pillant az ellenfél, ugye logikusan 4-ért (vagy 1-ért) fogom megakadályozni a Zilak-dinnal, és ilyenkor megfogja a gyógyulást is, mert megakadályozza a lapot. Ha Szúnyogra kánterelnek vele (mert az ellenfél nem fejtette ki, hogy nem szeretne húzni), akkor a teljes lapot megfogja. A Felfelé a leejtőn húzása az még mindig forrás, nem hatás, mert varázslatról van szó. a Zilak-din pedig 'Megakadályozza a lapot illetve hatást,' szóval szerintem itt továbbra is fognia kellene a teljes lapot, mégpedig kettőért, mert a forrás is annyiba került.

És akkor Kyorg mellett innentől simán mehet a Manaevő féreg meg Gyík lesújt a Mógra?
 
Építő rakshára... hát mi mástól lesz első körben 5 manája egy tisztes épület dekknek? O_o
 
Az a kombó működik. A falak erején az van: "ha valaki kijátszik egy épületet", mindegy hogy hogyan. Az a faq teljesen másról szól, és csak azért szerepel benne felépítés, mert így lett megfogalmazva, annak a faq-nak a témája szempontjából nem volt fontos a fogalmazás.
Ráadásul abban a faq-ban is pont egy olyan helyzet van, hogy nem lénnyel építesz fel egy epületet, és húzol.
 
néha epikusokkal és katalizátorokkal.
amúgy nem is kell...
 
mert elírta
 
Ráadásul az építéssel anti kombó mert csak akkor húzhatsz ha felépítesz egy épületet, amint az olvasható a falak ereje lap faq-jánál.
 
és miért kapsz vp-t?
 
Nekem van egy olyan sejtésem, hogy ha a falak ereje + építés szakértelmed van és ezt az ellenfél nem tudja leszedni akkor kinyomtad az egész paklid az asztalra ingyen, minden lapod után kaptál 1 vp-t és gyogyultál 1-et... Szerintem megéri megpróbálni rá építeni.
 
és akkor a cantrip bűbájokat sem fogja a zilak? csak a laphúzást ingyen? meg az ítéletnapot? most akkor hogy is lesz? ez a hátrány / nem hátrány dolog mondjuk elég logikus, de azért kicsit durva az ingyen lapdobatás...
 
Mondjuk érdekes lehet épület ellen side-ba ha esetleg kiszenvedjük a második körben és az ellen-t mondjuk cselvetjük akkor még lehet belőle egy kis hasznunk is.
 
Fogod te a Bahn szolgát használni az tuti.Amugy nincs mit szivesen máskor is.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.