Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy összeszokott társaság
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
Livak, a körmönfont szerencsevadász-lány, Ryshad, a D'Olbriot-ház rettenthetetlen vazallusa és Shivvalan, a levegő- és a vízelem adeptusa immáron valóban kiforrott csapatot alkotnak: ha úgy hozza a szükség, megküzdenek bárkivel és bármivel. És egyre gyakrabban hozza úgy a szükség...
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Egyetértek mindkét előttem szólóval, lassan ott tartunk hogy a hsz-be való benevezés díjját át lehetne nevezni nemzeti nevezési díjnak ami egészen szánalmas. Visszaállnék a korábbi rendszerre, max 60ig töltés, behós profiból 7 bejutó, akár csúszhat is ugyanúgy mint most, de az hogy 5 darab ilyen 2/5ös, 1,5/4es eredményekkel vagy 3 közepes versennyel be lehet jutni nagyon durván rombolja a nemzeti nívóját
 
Én tavaly 63 ponttal nem jutottam ki Nemzetire, idén 63,2-vel simán, úgy, hogy még 60 fős feltöltésnél se kellett volna aggódnom (így, ahogy most van a rendszer, hogy beho profi top 5 jut ki). Helyezésben sincs komoly eltérés, tehát ugyanaz a pontszám ugyanazt a helyezést hozta, így ez nem magyarázat.
Nem tudom, hogy ez a beho profi kijutók számának csökkenése miatt van-e vagy bármi más miatt.

Mindenesetre a 70 fős feltöltéshez nézve a beho profi 6-7. helyezetteket annyi változás lenne a nemzeti mezőnyében, hogy a bontottról Csernus Gabi kijutott volna, és akkor így HSz-ről Zsolti pont nem jutott volna ki.
Jó lenne esetleg megnézni azt is, hogy ha nem változott volna a kijutás (azaz beho 6-7. is kijut, és csak 60-ig van feltöltés), akkor mennyiben lenne más a mezőny. Nekem erre most sajnos nincs időm, de ha addig nem nézi meg senki, jövő héten megnézem szerintem.
Pl. könnyen lehet, hogy akkor idén se jutottam volna ki. (Ami baj lett volna , mert idén tudok menni, tavaly viszont nem tudtam volna, akkor azért sem igazán érdekelt.)

Amúgy egy legalább 50 HSz pontos limitet én is szabnék. Különösen, hogy jön a változás, hogy a kisebb versenyek is számítani fognak.
És lehet, hogy a kvalif versenyekre visszahoznám a covid időszak alatti dolgot, hogy +1 kijutó van. Meg persze a januári behos is legyen kvalif.
Ugyanakkor azt is értem, hogy a 70 főig feltöltés azért van, hogy a 6 forduló miatt ideálisnak mondható 64-hez közeli legyen a ténylegesen megjelenők létszáma.
 
Miért lenne "méltatlan" ha valaki 36 ponttal bejut a Nemzetire... Különösen mert ez sok esetben nem azt jelenti, hogy átlagosan 36 pontot ért el, hanem azt, hogy nem volt 5 pontszerző versenye, csak 3, mert a másik 5 verseny, amire elment, ott nem volt meg a 15 fő a HSZ-hez, vagy nem számított be más okból, és így a 3 verseny összege lett 5-tel el osztva.


De aki egy félévben ennyit tett bele a játékba, azt miért akarjuk kijuttatni a Nemzetire?

Én többszörös Nemzeti kijutó és top16 vagyok, de ebben és az előző félévben családi okokból teljesen leépítettem a versenyzői karrierem, tisztában is vagyok vele, hogy idén nincs helyem a Nemzetin. Miért nem afelé visszük az eseményt, hogy a versenyzői létszám növekedése ellenére tartjuk a bejutói mennyiséget, inkább a kvalifikációs dilemmákat próbáljuk feloldalni.

Azért sem igazán látom a rációt ebben, mert eladásbeli vonzata sincs az eseménynek, sőt, kevesebb bejutóval több potenciális játékos jön el a vigaszdraftra.
Egy megfelelő helyszínnel és lebonyolítói létszámmal még akár azt is meg lehet csinálni, hogy mindhárom nap lehetne normál és Nemzetis verseny is, ami szerintem elég jó biznisz lenne - a helyszínt úgyis bérelni kell, +1 bíró és +1 adminisztrátor megoldaná az extra munkát.

Egyébként a big picture-t nézve amúgy szimpatikus, hogy van mocorgás, vannak előremutató ötletek (mint a kapcsolódó cikkbe), de ezzel a 70 fős Nemzetivel közelítünk ahhoz a szinthez, hogy elmész 6 hónap alatt havi 1-2 versenyre, és fixen ott vagy a Nemzetin, ha nem vagy teljesen alkalmatlan fejben a versenyjátékra.
 
Asszem rájöttem, itt a 4 nem a hsz-es, hanem az összes verseny száma.

Azért ha valaki még erre téved , kíváncsi vagyok, mit gondol a hsz-ből 36 pontos bejutásról ill. a nemzeti létszám növelésről meg az esemény rangjáról.
 
Na meg a vege pontositva:
2022. 2. felev: 116
2023. 1 felev: 103
2023. 2. felev: 148 Hat ez az utolso tenyleg nagyon megszaladt.

DE van itt egy BUGnak tuno dolog is (vagy csak en nem ertem a rendszert): olyan embereknel is feltuntet a 2023.2.felevi HSZ lista HSZ-es versenyt, akinek aztan semmifele HSz pont nincs beirva.
Pl. Scheindorfer Karoly elvileg 4 HSZ-es versennyel, de kihuzott HSZ pontok mindenhol.
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=33043
es
http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk_versen yzok.php&id=10441
 
A versenyzők száma valójában több, mint ahány tagja van a HSZ-nek, azok, akik csak 1-2 versenyre mennek el, nem váltanak HSZ-t többnyire, a kezdők nagy része sem vált. De a HSZ tagok száma jó referencia arra, hogyan növekedett a játékosszám. Egyébként most is vannak játékosok (talán 3), akik nem HSZ tagok, és kvalifikáltak.

Miért lenne "méltatlan" ha valaki 36 ponttal bejut a Nemzetire... Különösen mert ez sok esetben nem azt jelenti, hogy átlagosan 36 pontot ért el, hanem azt, hogy nem volt 5 pontszerző versenye, csak 3, mert a másik 5 verseny, amire elment, ott nem volt meg a 15 fő a HSZ-hez, vagy nem számított be más okból, és így a 3 verseny összege lett 5-tel el osztva.
 
Mondjuk így utólag azt se értem, hogy 2017-ben 63-an voltak a hsz-ben, és abból behívtunk 60-at a Nemzetire? Miért??
Lehet, hogy egyes években többen bejutottak nem-hsz tagok is?
 
Én a "legalább 3-on vett részt"-et néztem, mert szerintem ha belépek a hsz-be, majd elmegyek 1 darab versenyre, majd soha többé, attól még nem leszek versenyjátékos.
De nézhető így is.
Mindenesetre a 36.8-as bejutás (no offense, Zsolti ) az méltatlan az esemény rangjához, kíváncsi vagyok, van-e olyan, aki szerint nem. Vagyis ezen mindenképp válroztatni kellene, ennek legegyszerűbb módja a 60-as létszám.
 
Hogyan mérhető, hogy nőtt a versenyzők száma?

Esetleg megnézzük a Hatalom Szövetsége oldalon, hogy hány olyan versenyző volt, aki legalább 1 versenyen részt vett?

2018 79
2019 91
2020 64
2021 106
2022 116
2023 148

Ha régen jó volt a 70-80 emberből a 60 bejutó, akkor talán a 140-ből 70 is jó lesz.
 
Azt nem tudom, a "nőtt" hogyan merheto, meg hat ugye "mi szamit aktivnak?"

Ha mondjuk a HSZ-ben megnezem a legalabb 3 hsz-es versenyen indultak letszamat, az boven 140 alatt van - es talan az jo lenne, ha a felenel tobb nem jutna be a Nemzetire.
A "kb. 120 aktiv versenyjatekos van, es ebbol 60 jut be" az ugy nezem, nagyjabol fedne a helyzetet.
 
Az aktív versenyzői létszám egyértelműen nőtt. Az, hogy a nemzetire ennyire méltatlanul kevés ponttal is be lehet jutni szerintem annak köszönhető, hogy ez a növekedés leginkább a kezdő/amatőr exkluzív események megszaporodásában, és azok látogatottságában következett be, nem pedig a játék igazán kompetitív részében(persze azért az is növekedett valamennyit).
 
Egyszeru javaslat: sok a 70 bejuto, elegge elviszi a Nemzeti rangjat, hogy 36.8-cal is be lehet jutni a hsz-bol. Ez menjen vissza 60-ra (nem baj, ha csak 50-55 ember megy el valojaban, ahogy korabban - ott meg kihivas a 16-ba kerulni).

Termeszetesen, ha az aktiv versenyzok szama megno, AKKOR lehet ertelme 70-re bovitesnek.
 
Igen, úgy lesz, ahogy írod. Kvázi egy backtrack algoritmus megkeresi, hogy az eredményeidből hogy lehet összerakni a legjobb pontszámot.
 
Pár kérdésre válaszolok:

Legjobb Amatőr hsz-jutalom: átbeszéljük, de őszinte leszek, én nem fogom támogatni. Egyrészt azért nem, mert a HSZ lehet egy érv a mellett, hogy amatőr játékosok is megpróbálkozzanak a profi környezetben, ami szerintem jó fejlődési lehetőség is nekik, másrészt, mert az amatőr-profi viszony a féléven belül is változhat. Tehát lehet valaki a félév végére lesz profi, vagy közben veszít el annyi régi pontot, hogy amatőr lesz...ilyenkor meg nehéz lenne egy igazságos rendszert kialakítani.

Bírói lap: ahogy a cikkben is benne van, itt alapkövetelmény lesz, hogy a bíró nem játszhat. De ezen felül is csak a nagyobb, dedikált versenyen való bíráskodásért jár, tehát egy 8-10 fős versenyekért nem. Hogy hol húzzuk meg a határt, az még kérdéses, én azt gondolom, hogy a kiadói és a kiemelt vidéki versenyekért fog járni, a többi még kérdőjeles. Ennek egyszerűen az a megfontolása, hogy bizonyos létszám fölött már muszáj a nem játszó bíró. És azért egy máshogy is megszerezhető full art lapról beszélünk, hogy ezáltal ne lehessen
versenyelőnyhöz jutni.
 
Ha három negyed verseny jobb eredményt ad, mint egy teljes verseny, akkor a három negyed verseny lesz beszámolva?
Pl. megnyerek három "kisversenyt", többön nem is indultam, az akkor ugye 105/4*3 = 78 (lefele kerekítve), de egy 16 fős 4 körös teljes versenyen mentem 4/3-at, akkor az csak 75.
 
Szuperül hangzik mindkét rész, a bírók munkájának elismerésének is örülök.
A cikk nem tért ki rá, de meg lesz különböztetve azon bírák díjazása, akik játszanak is a versenyen és azoké, akik csak bíráskodnak?
Tapasztalatból mondom, hogy ahol a bíró játszik is, sokkal kevésbé gördülékeny a dolog...
 
Köszönjük, elég sok jól hangzó változás és bővítés és a +++díjazás a HSZ 1. félévre is, ami, így egész jól hangzik.

Kvalifos versenyen szerintem ugyanúgy lehetne tovább tolni a bejutást, mint a Beholderes profi versenyeknél (bár ott most a 7 helyett 5 bejutót keveslem, nem is tudom, hogy volt-e olyan, hogy áttolás miatt 6. helyezett jutott-e be idén egyáltalán. Persze simán lehet, hogy aki 6-7. helyezett volt idén az amúgy meg be is jutott HSZ-ből).

HSZ díjazásban szerintem a TOP 2-3 amatőr is kaphatna valamit, hogy nekik is érdemes legyen HSZ-ben küzdeni. Nekik esélytelen a TOP 16 a HSZ-ben, mert ahhoz ugye 2 profi verseny is szükséges.
 
A nemzeti kvalifikációs rendszerben én a fő problémának azt érzem, amikor meghirdetünk egy kvalifikációs versenyt 1 vagy 2 hellyel, és olyan kvalifikál, aki már korábban megtette.

A nyilvánvaló megoldás ere az lehetne, hogy aki már kvalifikált, ilyenen nem indulhat: de ennek nálunk csak akkor lenne értelme, ha a 70 indulót nem 140 versenyzőből, hanem 1000-ből válogatjuk össze.

A másik, amit a Behós profinál csináltunk, hogyha mind az 5 ember kvalifikált, akkor a 6. is bejut, de talán ez így túl szigorú volt, ezen lehet enyhíteni, illetve más versenyekre is kiterjeszteni.

Egyébként a HSZ reform önmagában kihatással lehet majd a nemzetire, mert ennek köszönhetően olyan, bp-től messze élő vidéki játékosoknak is nő a bejutási esélye HSZ-ről, aki ritkábban tud csak más városban levő versenyre eljutni, de a helyi 8 fős miniversenyeken viszont rendszeresen részt vesz.

A bejutók számát én már nem növelném, ez a 70 ember (akiből várhatóan kb 60 fog eljönni) bőven elég.

De bármilyen más javaslatot szívesen látunk, van még közel fél év bármilyen reform, jobbítás kitalálására.
 
Nagyon örömteli, hogy ennyi fejlesztés történik mostanság a játékhoz kapcsolódóan. Köszönjük!
A nemzeti kvalifikációs rendszer módosítása kapcsán van esetleg gondolkodás, hogy miképp lehetne rajta "finomhangolni"?
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.