Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Szeretnéd-e, hogy a nov. 28-i Homokdűnék frissen bontott versenyen a ritka lapok tiltottak legyenek? (Ld. ezt a cikket)

1.) Igen.
2.) Nem.
3.) Nem leszek ott a versenyen.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Kalandozónők
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A túlélés utáni mindennapos hajsza Ghallai női társadalmát sem kímélte. Gyakran előfordulhat hát, hogy edzettebbek társaiknál, előkelőbb helyeken végeznek az olimpián, illetve ők kerekednek felül a legádázabb szörnycsatában, valamint a jellemtelenek elleni harcban is! Vajon ők hogyan viszonyulnak ehhez a nemkért állapothoz?
Nézz szét a galériában!
Új Nemzedék szavazások
Elkészültek a playmatok
LIV. Alanori Olimpia
Homokdűnék beharangozó
XXIV. HKK Nemzeti Bajnokság

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2020. október 31., Kecskemét 7.
Hatalom Kártyái verseny - 2020. november 7., Püspökladány
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Negyedszázad – lapelemzés (4)
Versenyhirdető (1752)
Bem Hussars (964)
Elkészültek a playmatok (6)
Lapötletek (64421)
Homokdűnék beharangozó (10)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Ez szerintem is egy használható ötlet, vannak stratégiai játékok, ahol remekül működik ez a rendszer. A játék sokszínűségét és sebességét is moderálná.
 
Nem is rossz ötlet,támogatom az elképzelést.Párhuzamban meg lehetne szervezni ponthatár nélküli versenyeket...
 
Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon is értékadó ötlet. Sztem azonnal megérhetne egy parit a teljes rotáció gondolatával...
 
Amúgy itt még egy ötletet vetnék fel. Ha már készülőben van egy behos pakli építő (amin később kötelező jeleggel le kell adni a pakli listát) Nem lehetne bevezetni a lapok mellé egy pakliba kerülési értéket? (Anyit jelentene hogy egy pakli pl: max 500 pontnyit érhet, s ha van egy erős lap akkor annak a bekerülesi értékét brutálisan megdrágítani. Mondjuk vizitündér 100 pont máris elgondolkoznék rajta hogyha beteszek hármat a többi 47 lap + narancsok hogy jönnek ki a maradék 200 pontból.) A kecske is jól lakik: Ezzel ellehetne érni hogy nem kell rotáció, de lehet gyengébb lapot kiadni, mivel ha a pakliba bekerülesi értéke alacsonyabb akkor lehet érdemes lesz használni. + a káposzta is megmarad: Nem tiltódik ki minden lap 3 vagy 4 évenként, így nem kell félni attól hogy sose lehet használni többet.
Illetve még egy elég nagy előnye lenne ennek: Mivel nincsen a lapokon felrüntetve ez az érték így bármikor változtathatja kiadó az értékeket, ezzel gyakorlatilag a játék balanszolására több lehetősége marad. Pl: kijött krabber uraság és vizitünci, nem kell megvárni a következő kieget az életkioltással csupán megnövelni a bekerülési értékület, s mindezt akár az első negatív tapasztalatok után meg lehet tenni.
 
Engem nem különösebben zavar a rotáció ha pl az ureket nem bántják és valóban lehet majd használni az új lapok régi de ugyanaz verzióját ( nagytanács, komposzt, solisar és barátai)
 
Én játszanék 7 évnél régebbi lapokkal,de már nem lehet. Csak most hirtelen pár példa a mappámból,mondjuk a fekete színből(olyat direkt nem írok,ami kijött alappakliban):Őrjöngő vérfarkas,Lélekgyűjtő,Lidércszellem,Morgan,Léleksajtolás,Leanthil trükkje. A gyngy-kből már nincs kedvem írni.
 
Nem egészen, mert a ti értelmezésetekben lenne egy Type 2 és egy Type 1, nincs köztes (Extended) formátum.

Elhiszem, hogy nem akar senki 7 évnél régebbi lappal játszani, viszont ha nincs köztes formátum, (aminek szintén kipotyognak az alján a kiadások, csak nagyobb szórással) akkor lesz egy kis szórású, rotáló formátum és egy soha nem rotáló formátum, amiben meg az új lapokat nem használja majd senki ha valóban gyengíteni akarjátok a lapokat az új kiegekkel.

Ezzel a köztes formátummal meg lehetne oldani, hogy megforduljon a helyzet, mint a nevén nem nevezhető játékban.

- A Type 2 megmaradna egy olyan környezetnek, ahol az új játékosoknak is lehet sikerélénye.

- A köztes formátum idővel átfordulna abba, hogy azonos sebességű lesz, mint a Type 2 csak több variácós lehetőséggel a régi játékosoknak, így nem kell eldobniuk a régebbi lapjaikat, értékállóbbak maradnak a gyűjtemények.

- Az igazán régi motorosok meg mehetnek kalandozni a kontrollálatlan Type 1 dzsungelébe, ami így szó szerint káosz formátum lenne.

A játék elején kiadott lapokat meg amúgy sem használja senki versenykörnyezetben, azok megmaradnak a nosztalgiázni vágyóknak sörözés mellé. Így megesszük a kecskét is és a káposztát is (by Cartman).
 
De, gondoltunk, gyakorlatilag erről folyik most a diskurzus.

type 2 - ez az Új Nemzedék. (nálunk nincs egy évben 3 kieg, csak 2, ezért van a szavazásban 3-4 év a 2 helyett)

Extended - ez a wild / vad. 7 évnél régebbi lappal senki sem akar játszani.

Voldemortéknál ez fordítva volt, ott a legelső kiadás lapjai voltak a legerősebbek, soha olyan erős lapot nem adtak ki, ezért van értelme a "type 1"-nek. És ezért is kellett villámgyorsan bevezetniük a type 2-t Nálunk senki se akarna 6 építős Alanort meg 10 manás Acélkolosszust berakni a paklijába
 
Arra megoldásra nem gondoltatok ami a 2000-es években volt a játékban aminek nem mondjuk ki a nevét?

Type 2 - Az emúlt két éve lapjai és a legutóbbi alappakli lapjai használhatóak.

Extended - Az elmúlt 7 év lapjai használhatóak.

Type 1 - Minden megjelent kaidás lapjai használhatóak kivéve a tiltott lapok.

Amíg nem nő meg jelentősen az új játékosok a Beholderes versenyek lehetnének túlnyomó részben Extended versenyek és másodlagosan Type 2 formátumúak. Mondjuk 70-30% arányban. Így az új játékosok is mehetnek versenyre amikor már úgy érzik, hogy belejöttek, de és a régi játékosok gyűjteménye sem értéktelenedik el.
Így szép lassan lehetne gyengíteni a lapokon mindig egy kicsit, 7 év után pedig teljesen kirotálna a mostani környezet extendedből is.

Akik pedig úgy érzik, hogy még az Extended is túl szűk nekik szervezhetnek támogatott Type 1 versenyeket.
 
Ez így nagyon nem jó gondolat. A legnagyobb baj pont az, hogy születik egy döntés (legyen az jatekmechanikai/ játékszabály / globális / gazdasági) és rövid időn belül jön egy új változtatás. Eredménye kaotikus, megbízhatatlanságot sugal. Szerintem a helyes metodikát most kellene kiválasztani a fejlesztőknek/kiadónak, különben csak a káosz növekedik. A rendszer a sok változtatás miatt megbízhatatlan, alkalmatlan lesz, az utód nemzedék, új generáció pedig (ha lesz egyáltalán ilyen a megfelelő marketing hiányában) meg nehezebben megszokhato tanulható lesz. Így is a nekikezdők első lemorzsolodasa a közérthetőség hiánya Miatt ki hullanak. Utána a módosítások miatt, aztán az anyagiak miatt, ami a jelen rota terv szerint tovább fog romlani, meghozzá nem kicsit. Az utánpótlás generálásának feltételei pedig egyáltalán nem adottak...
 
Az ötlet jó.
Ha később úgy látjuk v látjátok, hogy a káoszmeta kezd beállni és unalmas lenni, rengeteg lehetőség van arra is, hogy változatos versenyformátumokkal operáljunk ezen belül.
 
nekem is megfordult a fejemben hasonló, csak nem mertem leírni
Nagyon tetszik az ötlet, mert így muszáj lesz elhagyni egyes táp lapokat, jobban kell támaszkodni a fantáziára, és valószínűleg vissza lehetne szorítani annak a 4-5 embernek a siránkozását, akit meglepetésként ért, hogy a gyüjteménye veszít az értékéből. + Ugyanúgy elő lehetne húzni régről meglepi lapokat
 
Na ez 1 olyan gondolat, amiről tényleg nem volt eddig szó, köszi! Én annyira nem tudtam belefolyni a csehekkel való fejlesztésbe, de biztos vagyok benne, hogy Miklósék átrágják ezt velük. Lehet h 1-2 kieget (vagy egyes lapokat) érdemes kihagyniuk...
 

Kéne.
 
Szerintem a Wild-ben be kéne vezetni a rotációt. Na jó,ez most félig tényleg komoly volt,pl. lehetne olyat,hogy bizonyos évek/kiegek lapjait kitiltjuk és ezeket kombináljuk: Tiltottak az ÉI és EE lapja VAGY tiltottak 2020 lapjai VAGY tiltottak a jó jellem lapjai,stb. Ehhez egy minimális kreativitás kell és elnézve a wild-ok tervezett számát,egy ideig ki fog tartani.
 
Ennek megvan a veszélye DE azért nem venném biztosra.

Ennek az oka simán az, hogy ki lehet adni olyan lapot, ami elvileg "gyengébb", az ÚN metában, de wild formátumon pont erősebb. Ezekre szerintem példa lehet mondjuk az Albínó varkaudar, Erőnyerő... Illetve a másik járható út, hogy jelenhet meg olyan lap, ami az ÚN környezetben jó, de nem broken, viszont valami régi lappal kombinálva sokkal jelentősebb előnyt termel, esetleg 2 lapos "I win" kombót alkot.
 
Nekem az jutott menet kozben meg eszembe, hogy a cseheknek nem kene szolni, hogy baj lesz?
 
Azt még senki nem vette számításba, hogy egy esetleges rotáció (a felvázolt módon való) bevezetése milyen hatással lenne a "wild" metára.

Ugye úgy lett vízionálva, hogy idővel egyre "gyengébb" lapok kerülnének kiadásra, arra hivatva hogy a játékot egy egészségesebb szintre beállítsák.

De ez "wild"-ban azt eredményezné, hogy a powercreep elvágásával befagyna a meta kb 2021 végén. Nyílván bizonyos ideig még a kicsit gyengébb lapok be-beférnének a pakliba, meg talán utána is lenne néha 1-1 lap. De minek indulna az ember gyengébb lapokkal a versenyen utána. Tehát egy folyamatosan mélyülő szakadék alakulna ki a 2 format között. Hogy ez jó, rossz, célja a kiadónak, azt nem tudom. Nem is akarom véleményezni, csak egy meglátás.
 
Sziasztok!

Talán érdemes lenne átgondolni, hogy kizárólag az utolsó 2 év lapjait lehessen használni!
 
Pont emiatt nem lesz a bevezetett rotának semmi hatása a metára. Majd két év múlva kezd érződni valami...
 
A háló ezt a problémát nem kezeli, mivel az csak sikeres kijátszásra vonatkozik, háló mellett még nyugodtan kijátszhatunk 10-10 kántert Az meg, hogy az ellenfél körében nem lehet kijátszani lapot, a HS, amikor a játék arról szól, hogyan tudom a kezemben felgyűlt lapokkal 1 kör alatt kinyírni az ellenfelet. A HKK-ban az ellenfél játékba az első pillanattól bele tudsz szólni, ez az egésznek a lényege, az interakció. A HSben is csak azért nincs ilyen, mert nagyon nehézkessé tenné az online játékot, hogy minden akció után várni kelljen az ellenfél jóváhagyására.
 
151-es hsz-ben számolgattam ezzel kapcsolatban, ha van kedved, nézz rá.
 
Abszolúte támogatom a rotációt! (Bár én is szeretek régebbi meglepetés lapokat használni) Számomra inkább az kérdéses, hogy mennyi lenne az a lapmennyiség, ami kellő változatossagot hoz. (1-2 ezer esetleg több?) Illetve hogy érdemes lenne-e a gyakoriságokhoz hozzá nyúlni-e?
 
Mondjuk ilyesmi mar az 1. kiadasban is volt, pl. ez:
http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=223

(teny, hogy az altala termelt lap nem tul bonyolult )
 
Ja és szerintem lassan abból is baj lesz, hogy az új divathullám a semlegesítés után az olyan lapok kiadása amik más lapokat gyártanak. Ezt követik majd az olyan lapok amik olyan lapokat gyártanak amik lapokat gyártanak. Mint a messiást úgy várom a 3 év múlva játszható Hkk-t, hogy ez a sok elmebetegség kikopjon.
 
Szerintem játszások úgy a játékot, hogy állandó háló van, minden passzívan jön és nem játszhatsz ki lapot az. ellenfél körében. Mindjárt lassabb lesz a tempó. És lehet értelme is lesz elolvasni mit tudnak a lapok, nem csak azt, hogy: Nem Tom mi az de counter.
 
Itt lejjebb be is linkeltem egy excelt, amiben összeírtam a legutóbbi behós verseny paklijait. Az utóbbi 3 év lapjait használták, ezért a 2 év nagyon durva nyesés lenne, ezért nem is szerepel a szavazásban, mint opció.

Azt, hogy évek múlva mi lesz, még nem tudom megjósolni, nyilván ugyanígy megbeszéljük majd, most alapvetően az volt a cél, hogy lássuk, merre tartunk, és ez alapján lehessen tervezni a köv. kieget, illetve hogy megállapodjunk a ti bevonásotokkal arról, hogy a jövő évben milyen paraméterekkel működjön az Új Nemzedék versenyformátum.
 
Picit félrement a kommunikáció, annyi.
A cikk így fogalmazott: “azt nézzük meg, HOGYAN is működhet ez a rotációs dolog”

Csak mindenkit annyira meglepett maga a rotáció, hogy arra válaszol(t) hogy egyáltalán kell-e/jó-e...
 
A rotáció gyakorlatilag nem más, mint egy ordenáré nagy tiltólista. Annyi különbséggel, hogy nincsenek a tiltott lapok mind egyenként a nevükön nevezve, hanem évszámhoz kötve, csoportosan vannak kitiltva.

Nyilván lehetne olyat is csinálni, hogy elkezdjük szemezgetni az utóbbi 2-4 év "legerősebb" lapjait, és ezek tiltólistára kerülnek...

Ehhez kapcsolódóan lehetne azt megtenni, hogy ha kijön egy papíron visszafogott új kiegészítő, akkor annak néhány lapját tiltani lehetne az ÚN formátumokról (értsd: ezek a káosz formathoz lennének kiadva).

Aztán van ennek a módszernek a reciproka, hogy minden tiltásra kerül az adott időszakból, de teszünk kivételeket, hogy ezek mégse (mivel nagyon fontos építőkövek).

Na most ezek a bonyolult módszerek, ha úgy tetszik, ez a mesterlövész puska, amivel szépe ki lehetne emelni az oda nem illő lapokat. Ami viszont most készülődik, az egyszerű szőnyegbombázás. Nyilván eltakarítja a problémás lapokat is, de azokkal együtt minden mást is.
 
És mit szólnátok egy olyan megoldáshoz, hogy most bevezetitek a rotációt 2 éves időtartamra, majd egy 3-4-5-6 év távlatában mikor kirotálódtak a feleslegesen erős lapok, az elmúlt "pár" év lapjainak tiltásával feloldanátok a rotációt?
Hiszen mi szükség a 8-10-sok évvel ezelőtti lényegesen gyengébb lapok tiltására? Lenne egy 2-3-4 éves intervallum ami fixen tiltódna, vagy abból az időszakból azok a csak azok a lapok amik feleslegesen erősek lettek. Ez még egy formálható döntés lehetne.

Most csak mint alapötlet megvalósítható volna kompromisszumos megoldásként?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.