Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Manaszonda
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezek az apró, csápos lebegő gömbök a szondamester szolgálatában állnak, sokak szerint a szondamester saját lényébôl hozta őket létre. Nemcsak ezért érdemes őket a szondamester előtt megsemmisíteni, hanem azért is, mert rövid idő alatt elszívják összes varászenergiádat, és akkor nem sok esélyed lesz, ha mágiahasználó vagy..." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64961)
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Klujber mester októberben Átkozott követős dallal nyert Dungeonöst, de önmagában nem is erős az Átkozott. A Bűvös erdős megoldásban viszont eléggé letarolta az előző szezont...
 
Egy kérdésem van csak. Mennyi komoly versenyt nyert eddig átkozott követő?
 
Erre írtam egy igen hosszú, kifejtős kommentet, de aztán inkább töröltem, és lerövidítem: a két dolog nem ugyanaz, a látszólagos hasonlóságok ellenére.
 
Értem
 
Igen, az új verziót kell kiadnunk újra (amit termel a másik lap), nem úgy értem, hogy még egyszer felújítani.
 
Azért követőből egyrészt több van, mint szabálylapból, másrészt a követők inkább alkotnak 1 koncepciót, a szabálylapok többsége inkább drágításokra megy rá/ letiltásokra.

Én őszintén az átkozott követőt nagyon ellenzem, de ez van.
 
Am nem értem, miért van mindenki kiakadva az átkozott követőre Az ősi rúnával mivan? ugyan azt csinálja, mint az átkozott követő. Sőt, egy rúna sokkal könnyebben el tud rakni egy koncepciót, mint egy átkozott követő, csatamezőről meg nem is beszélve
 
Ha az átkozott sima követő, akkor miért nem lehet letiltani? 13-15 ép körül. Ez egy kicsit kibalanszírozná szerintem.
 
Áramlásból: Egy fétis, ha elköltesz 1 manát még akkor 2 fétis ;)
 
A fétisből már van "új" verzió...
Amúgy lapötleteknél felvetettem egy variációt...
 
Amugy A koveto lancait terveztem meg (a Zoard mellett) kovetokikapcsolas elleni sidenak, de az kisebb karriert futott be eddig.
 
Koszi, ez iranyban fogok gondolkodni.
(Amugy az is egy cel lenne, hogy egy etnikum pakli a kovetoje nelkul is mukodjon, de vannak bivalyeros kovetok persze)

A Fetis termeles eseten persze ki kell adnunk ujra a fetist. Valamint a termelo lapnak sem kene serulekenynek lennie
 
Fétis termelés! Remek.
 
Egyetértek. Hiába a sok kötelékes etnikum lap, hiába a sok megerősített faj, ha a saját követőjükre nem támaszkodhatnak. A side-ból a Thargodan követő helyébe lépő Mourg jó példája annak, hogyan lehet ezt a sebezhetőséget mérsékelni.

Az átkozott követő mit csinál? Kezdetben eggyel kevesebb lapom van, ami azt eredményezi, hogy ha az ellenfél használ követőt, és neki is eggyel kevesebb lapja van, akkor egál. Egyik sem csinál semmit. Azonban, ha az ellenfél támaszkodik a követőjére, az egész koncepciója meghal, míg én továbbra is csak azt a kezdeti 1 lap mínusz hátrányt érzékelem.

Ha az ellenfél nem játszik követővel, akkor egy lap előnye lesz velem szemben, itt egyenlítődnek ki az esélyeim. Látszólag. Azonban az egy lap mínusz az elején fixen, nem okoz akkora hátrányt, mint amekkora a fent említett előny a követős paklikkal szemben. Nem véletlen, hogy népszerű az Átkozott.

A másik oldalról tekintve: ha követős paklit rakok össze, akkor valószínűleg eleve koncepcióban gondolkodom, és a legsérülékenyebb része a koncepciómnak maga a követő. Nem véletlen, hogy mostanában szóló követős (értsd: nem hordaparancsnokos) paklik, néhány ritka kivételtől eltekintve (Raia és Leah követője, Rox), nem brillíroznak. Túl nagy a kockázat, és side után sem tudok túl sokat erősíteni.

Olyan segítség kell a szimpla követős paklik mellé, ami ezt a kockázatot csökkenti valahogy (és nem, nem kell, hogy ez a kockázat teljesen elenyésszen). Pont ilyen lapok kellenek, mint Mourg, amik tompítják a követővesztés okozta hátrányt.

Varkaudarok:
Mikor feljött a kérdés, hogy a varkaudar paklinak mire volna szüksége, akkor nekem is az jutott eszembe, hogy fene bánná a v. fétis sebezhetőségét, ha lenne belőle bőven. Valami olyan lap kellene tehát, mint amilyen a két tókentermelő ork, de ez termeljen varkaudar fétiseket, és megvagyunk.
 
Minden követővel játszó paklinak érdeke lenne, hogy egy hitvány átkozott követő ne tegye fel őket a polcra. Legalább annyira, hogy ha valaki szeretne ellene készülni, akkor cserepakliból megtehesse. Szerintem a 3 Zoárd és 3 Pihenő még nem ez a kategória.

Jó lenne olyan varka lap, ami gyűjtőt generál és olyan is ami gyűjtőt véd.
 
Alapból megkaphatná mind, mint pl szkrittereknek a visszavevés és szerintem azt tudhatná, hogy ha egyet céloznak változtathatod a célpontot. Ez nem bonyolult mégis nagy előny lehet túlságosan is, bár nem hiszem hogy minden versenyt ők nyernének ettől.
 
Az összefogás abban a formában, ami a játék elején működött, használhatatlan. Ennek több oka is van.

1. A játék pillanatnyi dinamikája nem kedvez azoknak a lapoknak, amelyek más lapokkal együtt erősek. Az önmagukban erős, több képességgel rendelkező lapoknak áll a zászló. Az összefogós lapok egymással kombinálva lehetnének erősek.

2. Az összefogás jelenlegi formájában csupán arra jó, hogy kettő helyett 1 slotot foglaljon a két lény az őrposztban. Még olyan alapvető képességek sem működnek így, mint a láthatatlanság.

3. Ha két lény összefog, egyetlen lénynek kell őket tekinteni, azaz egyszerre nem egy, hanem két lap pusztul el, ha leszedik, vagy egyszerre több lapunk vész el, ha pl. ellopják. A KF-es tárgyak is csak azért erősek, mert kijátszásukkor vagy gyűjtőbe kerülésükkor próbálják a laphátrányt lefaragni (anti-mágia, kárpótlás, büntetés, laphúzás)... Az összefogott lények borítékolt laphátrányt jelentenek.

4. Az összefogás jelenleg csak a csere fázisban aktiválható, ekkor tudnak összefogni, vagy szétválni a lények. Ez egy "nagy kör" egyetlen fázisa. Túl szűk mozgástér.

Összegezve: az összefogás jelen szabályai szerint laphátrányhoz vezet. Ha az összefogás szabályai kiküszöbölnék a laphátrányt, volna benne ráció. Egyébként felejtsük el.

Szerintem.
 
Szerintem az összefogás, csak bonyolítana a szabályokon
 
Szerintem vissza kellene hozni hozzájuk valamely formában az összefogást!
Pl. varkaudar sámán(új)
1ZSZ, 1 SZK, 0/4, Ősmágiás
Nem lehet rá reagálni.
Bármely varkaudarral összefoghat és minden varkaudarod megkapja az összefogás képességet.
(S2)ha 2 varkaudarod összefog célpont permanenst gyűjtőbe küldhetsz, vagy célpont játékos egy lapot a kezéből a gyűjtőbe vagy a semmibe dob választásod szerint.
 
Ha van olyan javaslatod, ami jol dobna a varkaudarokon, szivesen fogadom.
 
Ó, köszönöm a megszólítást, így reagálnék is a felvetett gondolatra.

MoFe véleményét magam is osztom, a Varka pakli az új lapokkal nem erősödött jelentősen (hagyományos dobogó esély). Továbbra is gyenge a főpillér (fétis).

Orkok a Sötét Manifesztáció kedvelt gyermekei, de hátha egy ifjú merénylő egyszer majd elhozza újra a sötétséget Ghalla földjére.

Bívér!
 
Köszönöm srácok, eddig úgy tűnik tetszik nektek az első próbálkozásom

Bubu: nem egyben íródott, bocsánat, illetve a kirakósos poén úgy hangzott volna, hogy puzzleöset játszik, de Zoliék valamiért kijavították
 
Nekem tetszik az elemzés. Közvetlen, lehet belőle tanulni, reális és olvasmányos.

Viszont ugyanazt a poént kétszer elsütni sohasem volt menő :P
 
Az utolso leny helyett van a kezedben (nezzuk igy ), akkor mar jobb a helyzet, mert ha lecounterelik, kov. korben ujra lohetsz, igy kapsz egy kis lapelonyt. Azert nem eskuszom meg ra, hogy berelt helye lesz a Leah hordaban
 
Leah hordába vagy marad még 0-ás counter a kezedben (amivel az ellen 1. körös lapja nem fog létrejönni), mert meg tudtad védeni a jellemzően 2 ütőlényedet (akik 2 kör alatt fixen ledarálják az ellent), vagy nem maradt egy lapod se, mert mindegyikkel meg kellett védened a fent említett lényeket.
Bármelyik eshetőség is áll fenn tuti nem örülnék, ha a counter helyett ezt húzom be.
 
Sot, en meg Leah hordaba is raktam, kiterules utan nyomta az 5-öket. Probaltam meggyozni MoFe-t, nem sikerult, sebaj.
Mondjuk szerintem ami 1 pakliba jo, ami versenypakli (Korlatozas), az nem 5 pont, hanem 7, de ezen az egy lapon nem veszunk ossze
 
Egész jó kis elemzés. Egy nagy hibát találtam hirtelen.

"A felejtés ára (5): Be kell vallanom, kicsit haragszom a lapra. Ha instant lenne kifejezetten erős lehetne. Ha Rhatt helyett Leah lenne, szintén. A lap Korlátozás mellé lett kitalálva, ahol egész jól működik, kár hogy máshová nem nagyon fog beférni, mert a felhasználhatósága nem túl diverz skálán mozog. Esetleg ha ködözne... "

Szerintem minimum 7-8 pont ez a papír. A legfőbb követő mellé iszonyat de jó a börtön vagy korlátozás paklikba is, és ha sok az anti-mágiázó, dobató pakli a metában akkor a sideomban is bérelt helye lesz.
 
Na jó, abból használnék 1t esetlegesen 2t.
 
Nm csak a nekrót, a tűzmágus is szánalom.
 
Jaja, repül, csak ugye a jó kis szárnyak...:P

A Vén Arfma meg a Remira kedvence vagy mi a rák, a zénekben jönnek ki. Brutálisak lesznek!

MoFe elemzése amúgy tök jó, viszont látszik, hogy ritkán forgatja a Legfőbb követőt, hiszen konzekvensen nem veszi számításba (lásd: Felejtés ára + Ében tigris).

A varkaudar nekrót annyit szidjátok, hogy én kajak ki fogom próbálni . Azért Akmallal és merénylővel nem lehet olyan rossz. Persze az előbbi akkor jön leginkább képbe, ha az ellen letépte a követőt.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.