Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Galetki lárva
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Az ifjú galetkik fejlődésüknek első évében még nagyon fejletlenek, a legtöbb különleges tulajdonságot csak alapszinten ismerik. Van idejük ezalatt megtanulni, hogyan viseljék el kifejlett társaik lenéző pillantásait.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64961)
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Nem lenne érdekes, és nem a követős, hanem a korlátozó szabálylapos paklik tombolnának azon a bizonyos versenyen, és semmit nem tudnánk meg.

Emlékezzünk azonban a tavalyi novemberi blogosra. Ott csak az új követőket lehetett használni, egyéb narancs lapokat nem. Lehetne egy olyan versenyt rendezni, ahol tiltott az összes szabálylap, az átkozott, és a legfőbb követő. Na ott meg lehetne nézni, mizu.
 
Ha ez az apróság ami itt taglalva lett meg lenne oldva akkor hagyin is tombolhatnának
 
kéne egy olyan verseny ahol tiltott a rúna, a csatamező az átkozott és a legfőbb követő. szerintem érdekes lenne.. tombolhatnának a követős etnikum deckek.
 
Az átkozottat már nem is kell piszkálni,de ha már ilyen formában jött ki anno ahogy kijött akkor ellene is kéne valamit kiadni,főleg ha cél a követők és arra épülő koncepciók felerősítése.

Erősíthetitek pl a thargodanokat a halálba,ha átkozottat kap akkor nem 30%-ra hanem kb 1-re esik az nyerési esélye kb minden értelmes koncepció ellen.
A 3. pont az jó csak eddig semmit sem lehetett látni belőle a lentebb leírt érvek miatt.
A drágítás meg addig nem baj amíg nem azzal párosul hogy ingyen visszavetetik azt az 1 tetves lapot amit le bírtam szenvedni.(nem kéne melléjük elmebeteg lapokat kiadni)

Ákos:itt most perpill az a probléma,hogy JÓRÉSZT a követős koncepciók kaptak tápot,aminek az átkozott miatt semmi értelme.Nem olyan erősítést kaptak,hogy ezek ellen legyen esélyük.
 
Az új kieg utáni első hagyományos előtt minden évben "nagy a pánik". Mivel nem lehet előre megtippelni, hogy mi lesz a meta.. A csapat egyik fele jellemzően szeret "kísérletezni" valamilyen teljesen vad új gondolattal, míg mások csak néhány lappal javítanak az eddig jól bevált koncepciókon (ködös/norm soxín, köd erdő, raia követő..). Így ilyenkor hatványozottan felértékelődik:
1, A "spyolás" (végülis ki mivel fog indulni)
2, átgondolt deck és side
3, szerencsés sorsolás
A pánik hangulatot magam is átélem/átérzem, de egyelőre még ne törjünk pálcát a meta fölött. Ha sokan indulnak átkozott követővel akkor egy jó klasszik járj vagy lényes bilincs simán az arcukra léphet, egy ötlap ellép mellette a konstans lapelőnnyel.. (a sort, mint ahogy sokan megtették előttem lehetne folytatni)
 
Nos,

1. (ezt már írtam): a koncepciós pakliknak (pl. etnikumok) olyan erősnek kell lenni (ill. a követőjüknek - ha van egyáltalán - nem kell annyira erősnek lenni), hogy a követő nem-léte ne szedje le a pakli erejét mondjuk 70-ről 30%-osra (csak mondjuk 70-ről 60-ra). Ebben is segítenek az etnikum lapok és más erős Világégéses lapok. Sajnos, a túl erősre sikeredett követők ezt nehezítik (mivel nem nézhetjük úgy a paklit, mintha nem is lenne követőjük). De pl. az 1 VP-s kalandozók (ill. más etnikum lények) készítése nem butaság, mert azok nem gyengülnek olyan sokat a követő leszedésével.

2. Az Átkozott követőt BIZTOS hogy nem fogjuk megváltoztatni (ahogy más lapokat sem), erre teljesen felesleges jobbnál jobb ötleteket hozni.

3. A követő visszakapcsolás, "ha nincs meg a követőd, akkor ezmegaz" típusú lapokat fogunk készíteni, készítettünk eddig is, de a továbbiakban erre hangsúlyt fogok helyezni.

4. A drágítás egy másik ügylet, annak kezelésére a VP-termelések ill. a meglehetősen sok ősmágiás lap szolgál. Ha a drágítás követő-letiltással párosul, akkor a követő esetleges olcsóbbítása nem kapcsolja ki az ősmágiádat, ezért van sokszor feleslegesnek látszó ősmágia. A drágításnak amúgy megvan a szerepe a metában (az 1. körös pörgések ellen ne csak 0-s counterekkel és körmegszakításokkal készülhess), tehát nem akarjuk ellehetetleníteni őket sem.
 
Nem értem a sírás rívást, bár ez minden évben ilyenkor következik be.

A hkk azért jó játék, mert mindennek megvan az ellenszere. követő/szabálylap/ötlap.

Nincs olyan pakli, ami mindent megver. Koncepciók vannak, amik körbeverik egymást.

A metagémet a játékosok alakítják és a változásokra reagálnak, vagy az éppen topon lévő paklit másolják, vagy olyan paklit igyekeznek készíteni, ami a top paklik ellen jó eséllyel nyer.(már az értelmesebbje, nyilván van egy "random" faktor)

Általában a fen említett szabálylap/követő/5lap váltja egymást bizonyos időközönként.

A mostani kieg pedig nem csak a követős dekkeket erősíti. Szerintem most jött ki 2 olyan meta formáló szabálylap, ami alapjaiban fogja megváltoztatni a játék képét. Segitek az egyik UR.

A múlt évben a 3 erdő/átkozott koncepció azért volt ennyire sikeres, mert sikerei ellenére kevés játékos pörgette, így "nem érte meg" ellene mondjuk 20 side lapot berakni. Ha sokan pörgették volna, akkor valszeg mindenki csak az elen készült volna és máris nem lett volna annyire sikeres. Ez persze nem von le semmit a pörgetője zsenialitásából
 
Na... itt a lényeg összefoglalva. Ezt ugattam egész délután.
 
Szerintem, meg lesz értelme. Csak nem most. Egyenlőre egy kicsit félre kell rakni 1-2t és majd ha úgy alakul, újból elővenni.
 
éjfattyak a köderdővel?Viccelsz?A követőlövés meg tényleg nem zavarja őket...végülis csak 1 körrel vetik vissza a decket ami nagyjából=vereség.
Egyébként meg oké,hogy ilyen a meta,csak akkor ennek a kiegészítőnek semmi értelme nem volt,mert erősítést a követős koncepciók kaptak
 
+
szerintem vannak, olyan etnikumok, amelyeknek nem olyan nagy gond a követő kikapcsolás. Lásd éjjfattyak. Sztem simán felveszik a versenyt a köderdővel. 1 több lappal kezdenek, van olcsóbbitásuk, batárnagy lények, életesek, van már jó asztalról működő képességük is és most már több mutogatással való semmizés van.
 
Sziasztok!
Az én véleményem szerint: nem gyengíteném az átkozott követőt és van elég követő visszakapcsoló lap. Egyszerűen most ezt éli a meta. Emlékezünk vissza nyáron pont követőkkel érte meg el menni versenyre. (Rox, együgyű, endra stb.). Most nem ezt a periódust éljük. ÉN most biztos a szabálylapokra épülő deckeket erőltetném. Mondjuk moa szűkkel, fatty lassan járjjal, köderdő, börtön, lépés előny stb. És majd ha sokan használják ezeket akkor jön a rúna +/követő.
Én biztos vagyok benne, hogy nagyon jó kis versenyek lesznek idén. Nem lesz olyan sok kánterrel teletűzdelt pakli. Ráadás megint iszonyatos szabály lapok jöttek ki
Életenergi, rejtett tartalék, villámháború
 
A szitu messze bonyolultabb, mint elsőre látnánk, ugyanis az átkozottra - sajnos - szükség van.
A játékban jelenleg minden kelléket megtalálunk ahhoz, hogy iszonyatos első körös paklikat építsünk. Ehhez az erős követők (gólem, méreg, antimág raksi (új), stb) nyújtják a legnagyobb segítséget.
A fejlesztők a legegyszerűbb, legbrutálisabb, de egyben legkézenfekvőbb lapot találták ki ezek ellen az első (néha második) körös kipörgős deckek fékeként: kijött az átkozott, és ez ellensújt adott a metának.

Abban igazat kell adnom, az előttem szólónak, hogy ezzel átestünk a ló másik oldalára.

Részben azért szorult háttérbe a mező, mert ott az átkozott, és részben azért erősödtek meg a drágítások, mert azok globálisan korlátozzák be az összes paklit. A korlátozó szabálylapok mellé pedig általános, mindenki ellen egyaránt hasznos követő kellett. Ez lett az átkozott.

Ne feledkezzünk meg arról is, hogy a hordaparancsnokok kivédésére nincs is más mód, mind az átkozott (illetve a mező). Az átkozottra tehát szükség van.

Mint lentebb már kifejtettem, nem az átkozott ellen kampányolok. Az átkozott kiiktatása ugyanolyan nagy galibát okozna, mint amilyen baklövés a rúna kitiltása lenne. Ez a két lap, szükséges féke a játéknak.

Az egész polémia azért van, hogy a szimplán követőre építő paklik erőre kaphassanak. Ez volt a jól látható célkitűzése a Világégés kiegészítőnek is, tehát a készítők is ezt szeretnék.

Sok olyan lap jött ki / van, ami akkor működik, ha nincs követőd, vagy azt az ellenfél kikapcsolta. Még több, ilyen lap kellene az egykövetős paklikba, hogy side után erősíthessenek velük az átkozott ellen. Ennyi az egész, nem kell túllihegni.
 
Mint minden kiegészítőnél, úgy a Világégés megjelenése után is elkezdtem mérlegelni, hogy milyen paklikkal lehet érdemes elindulni egy versenyen. Nagyon sok pakli tetszik, viszont minden egyes koncepciónak az erőssége és egyben a gyengesége azonos: a követő.

Induljak kalandozókkal? Rendben, de mit csinálok járj átkozott / erdő átkozott ellen? Elveszti a paklim a tempóját és a védelmét.

Induljak molluszkos épülettel? Rendben, de mit csinálok ----------II----------? Elveszti a paklim a kezdeti löketet, és ezzel együtt a tempóját.

Sorolhatnám kb az összes követőt.

Ha a versenyen mindössze 5 átkozott követő van, valószínűleg akkor sem kockáztatnám meg, hogy követős deckel indulok. Túl nagy a kockázat, és magas hatásfokon működő ellellapom sincs igazán. Én olyan kitételt raknék mellé, hogy nem használható mellé szabálylap.
 
És mi volt az a követő, ami dominálta a dobogót? Mi indokolta az Átkozottat? Jelenlegi formájában csak bekorlátozza a metát szerintem. Az erdő természetes ellensége, a Molluszk gyakorlatilag meghalt átkozott óta. Kb. csak legfőbb követő mellett láttam, mert az erősségét, az épületekre építést pont nem tudja kihasználni, és sorolhatnám az egyéb halott, egyébként követős koncepciókat. A legegyszerűbb az lenne, ha kitiltanák ezt a követőt. És nem azért mert versenygyőztes koncepció lapul mögötte, hanem azért, mert ellehetetlenít közepes koncepciókat, amiből a metának kéne állnia.
Mellesleg Bonyinak és Bartinak köszönhetően, először a víziók, aztán a köderdő miatt meghalt még pár gyűjtőgenerálós koncepció, pl. mentor, gyűjtőgen. bilincs.
Nem olyan ellenlapokra van szükség, amik annyira erősek, hogy utána az ellenlapok ellen kelljen ellenlapot kitalálni... Egyszerűbb lenne a specifikus ellenlapok gyártása. Van 25 hely a sideban, ha három jellemzően metadeck ellen védekezünk, akkor marad 8-8 lap mindegyikre. Bőven tuti lenne. Helyette addig dobáljuk a mérleg egyik oldalára a cuccot, amíg a másik oldal repül fel, és viszont...
Persze tradícionálisan ez a hkk, de megfontolandó lenne a több TCG-ben is kipróbált, tapasztaltabb tesztelőkre hagyatkozni. Én sem örülnék neki, ha a fiktív gyermekem kirepülne a szülői fészekből, de ha neki ez szükséges a továbblépéshez, akkor megérteném.
Ideje lenne reagálni a TCG piacra is, és figyelembe venni, hogy mire van valójában szüksége a HKK-nak
 
zoárdal is az a baj,hogy ha drágítás van már semmit nem ér,könnyű megoldani.A pihenő az említett deck ellen kap egy molgant és szia,vagy leszedik.A golyóbis csak ideiglenes a mameluk meg drága.
Ha valami fixen védene követőt,vagy kereshető lenne,akkor nem kéne minden paklihoz egyenként kitalálni valamit.
Ha pl a pihenő fel lenne újítva úgy hogy mondjuk 3 körig forrásra immúnis és fixen ott lenne azt mondom hogy úgy már korrekt,vagy kereshető lenne ha ki van kapcsolva a követőm + rezi.
Így hirtelen ez jutott eszembe.
 
Viktor, én használtam az elmúlt év pár versenyén épp az említett deckben, tényleg elég korrekt volt. Viszont valószínűleg elég nehéz beszerezni.

Sok szempontból jobb Zoárdnál: fixen egyért jön, nem lehet megakadályozni, sem leszedni. Igaz, csak egy körre adja a tápot.
 
Ha azt ekkora parának érzitek, akkor írjatok Balázsnak. Sztem szívesen készít olyan lapokat, amik védik a követős deckeket. Akár specifikusakat is (mint Morgh uraság). Néha túl erőseket is (lásd: Arochos testőre a jelenlegi formában...). Amúgy felhívnám a figyelmet egy ősrégi lapra a Baghar golyóbisára, ez a lap átmeneti megoldást nyújt, de pont eleget. Kijátszva se rossz. Már évek óta nem láttam, pedig sok side-ba helyet kaphatna. Lassan járj kyorg sidejá-ba pl fixen beraknám.
 
Jó de ehhez nem árt megfelelő lapkészlet is,mert szerintem az etnikum deckek nagy része nem rendelkezik ilyen lapokkal,és akkor koncepció idegen lapokat kell berakni,ami szintén nem tesz jót.Egy normál követőre épülő decket így többfelől is le lehet szopatni(belövés,átkozott,mező,kikapcsoló lapok)így megint csak az lesz,hogy hiába nekik az erősítés nem éri meg velük próbálkozni
 
Megfontalandó lenne az ép áldozás, viszont a lap kijöttekor amikor ez a kérdés felmerült tesztelésen, emékeim szerint elég egyöntetű vélemény volt affelől, hogy ezt ne lehessen és nem is véletlenül. Sztem aki követőre épít (és ezek egy része elég broken jelenleg), az számoljon azzal, ha nincsen neki, akkor is legyen megoldása. Ennyi kockázatot vállaljon vagy készüljön fel a leszedésére valamilyen módon. Én pl alapból Aranysárkányokkal toltam Raia követős deckben.
 
Tényleg jó ötlet lenne,ha mondjuk kerülne rá egy 14-15 ÉP-s megszüntetés.
 
Egyre többször értünk egyet. Nyilván öregszem...
 
Ákos, itt nem az átkozott követős pakli nerfelése a cél. A probléma azzal van, hogy jelenléte önmagában lehetetlenít el amúgy életképes koncepciókat, így gyengítve a metát. Jó, hogy a Rox, meg Leah horda átmehetett rajta, de ez azért volt, mert kyorg, solisar, földanya, erős + pakli.

Schwartz úr észrevétele a követő szüntetés lehetőségéről megfontolandó.
 
Mondjuk az Zarknod a keresésre épülő paklikat elteszi, ott csak az segít, ha véletlen pont felhúzod ami kell
 
Pedig hidd el, hogy egy szabálylap kintléte sokkal jobban befolyásolja a játszmát, mint egy követő. Pl. egy erőforrás kontrollal játszol és Terrgathozol. Mi zavar jobban? Egy átkozott vagy egy Zarknod börtöne/bilincse?
Lassan járj-Kyorgozol, akkor nyilván mindkettő zavaró, de azért én jobban örülök, ha a szabálylapom marad fent kezdéskor, mert úgy kisebb eséllyel pörögnek le.
 
Engem jobban zavar, hogy a követőm lövik be, mint ha a szabálylapot.
Kezdő/ nagyon amatőrként és főleg olyan paklival, ami a követőre támaszkodik (Arochos, Kyorg) iszonyat idegesítő, ha lövik.
Persze side-ban van mondjuk Zoárd, de nem biztos hogy feljön, vagy jókor jön fel.
Egy szabálylapot könnyebb megoldani, akár side-ból akár alapból (szerintem).
 
... kivéve István, aki egy hónappal azután, hogy újrakezdte a játékot, már halleres Edrával akart játszani DD
 
Te egy rutinos, profi játékos vagy. Tudni kell, sőt, emlékezz vissza a kezdetekre, tudod, hogy amikor valaki elkezdi a HKK-t, akkor a legelső koncepciók, amelyeket gyűjtögetni kezd, azok a különböző etnikum paklik. A top versenyzők a HKK-soknak csak kisebb részét alkotják, a sok-sok kezdő/haladó amatőr, akik szeretnének játékélményhez jutni, imádják az etnikum paklikat. Nézz csak meg egy bármilyen behos amatőr szekciót!
Ezzel a kérdéssel azért kell foglalkozni, mert a játékosállomány egészének jót tesz, ha sokan csatlakoznak, és örömüket lelik a játékban.
 
Van aki szeretne sok etnikumot a versenyen, van aki nem.
inkább az utóbbihoz csatlakoznék
 
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy azok a paklik, amik most kaptak egy egész nagykiegnyi erősítést, kb. az átkozott miatt nem fognak indulni versenyeken. Nem az a kérdés, hogy az átkozott erős vagy nem erős, hanem az, hogy szeretnénk-e sokféle etnikum-paklit a versenyeken. Szerintem igen, vagy sok értelme nem volt a Világégés nagykiegnek.

Ez volt a kérdéslényege, erre reagáltam lentebb. Nem az átkozott ellen kampányolok, csak rávilágítottam, hogy a faj paklik akkor lesznek versenyképes-közeliek, ha ezt a kérdést tudják orvosolni (mint ahogyan pl. a Thargodan).
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.