Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Alpesi tehén
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Hogy kerül ez a békés kérődző ebbe a szörnyektől hemzsegő vadonba?" - Aritma
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Szomorú információ...
Kár.
 
Ismeretlenül minősìteni valakit esélyes dolog? Nem valami más szót kerestél?
 
Valahogy jobban adok azok véleményére akik ismernek és az életem részei.
Ismeretlenül vkit minősíteni szansos dolog.

27/100 TU. Haladnak a dolgok.
 
De, sajnos ilyen vagyok. Ha valakit hü.. elnézést, ostobának tartok, akkor azt megmondom neki. Ezért lehet utálni és gáznak tartani.
 
Ha ugyanazon borsodi termékre gondolunk,akkor azt nem nevezném sörnek,inkább gyenge minőségű,alkohollal dúsított szódavíznek.
 
Ez tényleg gáz megjegyzés volt, borsodi!

Olyan, mint a mostani - neveddel pariban lévő - sörreklámok.
Te azért nem vagy ilyen, ugye?!
 
Borsodi már másodszor hülyézel le, pofátlanságod és szűk szókincsed téged minősít.
Azért telt el 1 év mert nem TF-eztem. Ennyi.

A véleményetek újfent nem érdekel. A tényeket közöltem.
A tünde nemzet valóban halad előre. Nem úgy, mint sok halott nagy kt.
 
Nem hülye, hanem korrekt!

Linkeld már be a tervezetet! Hátha kedvet kapok hozzá!

És egyébként a 13-ból hanyadikat fejlesztitek? Elsőt?
Vagy most adhatod ki az elsőre a parancsot?

Szárnyal a tünde nemzet!


Vasvella
 
Te tényleg olyan hülye vagy, hogy kivártad a 400 napot???
 
A mai napon a játékvezetés hivatalosan is jóváhagyta az ESTN kt tudati képességtervezetét.
A 13 képesség amit a tünde nemzet ki kíván fejleszteni immár elfogadott, sorrendjük végleges.

A mai nappal elkezdődött a képességek kifejlesztése.
 
...mondta a strucc, beledugta a fejét a homokba, és azt hitte, nem falják fel az oroszlánok :-)
 
Ezeket már el sem olvasom (akiknek a hsz-ére nem vagyok kíváncsi azét minek?)

Különben is ti A-t mondtok én B-t ti úgy látjátok nektek van igazatok én meg kifejtettem bőven mindent a gondolatmeneteimmel kapcsolatban innentől pedig lesz.rom. Ha vki az ESTN-nel kapcsolatban ír és vitázni kíván vagy érdeklődik annak továbbra is szívesen felelek a többi pedig csak szófosós szájkaraté.

Úgyhogy NYÚL meg a másik ismétlem: vége, CSÁ.
 
Nyúl hozzád képest szolid ministránsfiú.

Na akkor megyek benyakalom a misebort :-)))

Amúgy meg LC...

5) A mondat második fele pontosan így volt. Gondoltam ha már úgyis kitettetek legyen a lúd kövér ZKA meg megérdemelte, hiszen aki haveri alapon moderál és elfogult az ne válaljon be egy ilyen közösségi oldalt. Dehát ugye annak az oldalnak ő a gazdája öntörvényűen azt tesz amit akar és úgy ahogy akar (HÓDÍTÓ őrszemek valaki?)
A haverokat spanokat dicsőítjük akinek meg nem tetszik a véleménye (hjaaaa mert nehogy már ZKA-val szemben is bárkinek ellenvéleménye legyen) azt kirakjuk. Ennyi! Ebből a konzekvenciát le lehet vonni.

Amit ZKA-val szemben tettem azóta sem bántam meg. Nem én voltam az első aki pocskondiázta s talán nem is én leszek az uccsó.


Zka INGYEN működtet egy oldalt, ahol lehet TF-ről társalogni. Te odajöttél, odaszartál az asztalra, aztán csodálkozol, hogy kivágnak... Aztán visszajössz, és megint odaszarsz az asztalra, aztán megint és megint, és csodálkozol hogy kitiltanak... Mert ugye "mindenki hüje csak én vagyok helikopter". Biztos az a 3-400 ember, aki használta, használja a GN-t mind hüje és csak TE nem vagy az, mert mindenki más Zka bratyija (úgy, hogy Zka vagy 5 éve (vagy még több) nem is játszik a TF-en, és jóindulatból fenntartja az oldalt, ahol nincsenek reklámok, semmi előnye nem származik belőle). És a legdurvább az, hogy a te értékrended szerint ez a normális...
 
Bocs, én még kicsit etettem a trollt
 
Nekem csak 2 pontom lenne hozzád:

1. Ha akkor nem tettek volna ki a Vértesóktól, akkor ma biztosan nem lenne az egyik legaktívabb KT és az is biztos, hogy soha a büdös életben nem akartam volna beléptetni oda FX-et. Megjegyzem már miatta is olyan karaktert kellett kirakni, aki annyira rég azért nem lépett utoljára. Ha nem lennél akkora paraszt (a szó pejoratív értelmében, hiszen a földművelés egy becsületes és hasznos szakma), akkor se lennél már tag, erre nyugodtan mérget vehetsz.
2. Zka-t pocskondiázod...agyam eldobom, Zka az egyik legtürelmesebb és legliberálisabb ember, akit csak ismerek, azért lettél kitiltva a GN-ről, mert már neki is sok voltál. Erre te ahelyett, hogy beláttad volna, hogy nem a többi száz ember a hülye, aki utált téged, mint a sz*rt és hosszú ideig kérte Zka-t, hogy csináljon veled valamit és elnézést kértél volna, majd normálisan viselkedtél volna, még visszajöttél szidni őt és még most is ezt teszed. Te egy szar, szemét ember vagy, egy senki. Nyúl hozzád képest szolid ministránsfiú, ha trollkodásról van szó (ő legalább tanult abból, amikor kitették a GN-ről, ebből is látszik, hogy kettőtök közül ő az intelligensebb).
 
"...És ezzel ezt lezártam...."

Már kurvára ideje volt.
 
Mi nem büntettünk senkit kizárással; igaz, amikor jelentkezett valaki azt előtte jól kivallattuk, megismertük és csak aztán engedtük be a hithű druida társaságba.

Naardal egész nyugodtan, ha kéritek az egész életemet elmesélem (a kariét is:-) amúgy is szeretek veletek csevegni (már amikor).

Hősöm nem összekeverendő LC-vel! (ezt azért írom mert pár éve Darochaar is vissza írt nekem egy fenyegetésre mikor a növénypusztítást felvetettem pszichopata hangnembenD (ja Oroszlánszív meg megdobott 200 kajával grrr:P)

A mai napig nem jutok dűlőre saját magammal, hogy a tk amit írtam jó-e 100%-osan így vagy nem. Az a baj, hogy egyetlen szerepjáték világbanb nem voltak mutánsok! Ha a 9. faj ork lenne könnyebb lenne a dolgom (klasszikus tünde-ork gyülölet) de így...és ráadásul vannak mutánsok akik tényleg okék (és vannak játékosok akik szántszándékkal mutánsoknál maradtak).

Szóval ezen a mai napig rágódok. De ez az én bajom. Lehet takaréklángon tartom a dolgot amíg más játékos nem jelentkezik a kt-ba és vele megvitatom majd.

De a fegyverpárbajt és a dalpárbajt (azt nem is írtam a tk-ban nem változtatom meg ill. a szakértelempárbajt sem (arról sem írtam az a 2. és 3. pont).

"ha képes azonosulni a Fekete Druidák hithű szellemiségével! Szóval jöhet majd az újszülött elf; megtisztelve fogadja a Druida Tanács. Ezt követően büszkén viselheti majd KT-nk szimbólumát, a 'Bíborhold előtt álló trikornis herceg'-et. "

Yeah, kíváncsian várom milyen az a szellemiség, miben nyílvánul meg:-) És tisztelettel köszönöm és elfogadom.

Az lett volna szép, ha az Erdők Vándoraihoz is került volna egy elfem, mert nekik is nagyon tetszetős képességeik vannak de sajnos ez már veszett ügy (bár ha a kt vezére esetleg még kicsit játszik...igaz ha jól tudom pont Nyúltól olvastam, hogy Sosi kiszállt...vagy mégsem?)
 
Dessnek válasz és ezzel a LC-Vampire meccset le is zárom.

Előljáróban: én arra emlékszem mikor a vérvonalon benyújtottam egy novellámat 2008 májusában és a Holtak Városa projektet. A visszajelzések tőletek pozitívak voltak.
Sajnos e két mailen kívül a többi vérvonalas mailt töröltem.

1). Anutát nagyon megkedveltem, örültem a 17 Krónikájának, és összahsonlítva a tulajdonság összegét a többi elfemmel az első 3 legjobban benne van. Terhes, így szeretek vele lépni. És ő volt az első Fairlight hívő karim.

Akkoriban valóban inaktív voltam némileg (csak Plemberrel és Constanttal léptem), de AZ, hogy vki pihenteti a kariját nem = azzal, hogy soha nem is akar lépni vele. Tetszik a neve, tetszik a szakértelem/tulajdonság felépítése jó karinak tartom és ami nem utolsó szempont a gazdája jó szívvel adta át nekem tehát ANNYIVAL TARTOZOM NEKI, hogy nem dobom a hőst a sárba hanem megfelelő módon játszom vele.

2). Valóban? Nerm emlékszem olyanra, hogy a kt hírleveleteken bármi bomlasztót írtam volna.

NE keverjük már a vérvonalat a Ghalla.pbm.hu-val.

3) Igen, miután kiraktatok és nekem estetek. Naná.

4). Igen ezzel tisztában vagyok hiszen eleve 3 szavazat kell a kirakáshoz. De ki is vetette fel anno a kirakás ötletét (úgy, hogy mint előző hsz-emben írtam meg sem próbálta az illető megbeszélni vagy akárcsak megérdeklődni azt mi a problémám a karival/kt-val?)

5) A mondat második fele pontosan így volt. Gondoltam ha már úgyis kitettetek legyen a lúd kövér ZKA meg megérdemelte, hiszen aki haveri alapon moderál és elfogult az ne válaljon be egy ilyen közösségi oldalt. Dehát ugye annak az oldalnak ő a gazdája öntörvényűen azt tesz amit akar és úgy ahogy akar (HÓDÍTÓ őrszemek valaki?)
A haverokat spanokat dicsőítjük akinek meg nem tetszik a véleménye (hjaaaa mert nehogy már ZKA-val szemben is bárkinek ellenvéleménye legyen) azt kirakjuk. Ennyi! Ebből a konzekvenciát le lehet vonni.

Amit ZKA-val szemben tettem azóta sem bántam meg. Nem én voltam az első aki pocskondiázta s talán nem is én leszek az uccsó.

Vampireről idézés: jajj nehogy már vkinek egy témáról 70 évig egész életében ne változzon már meg a véleménye. Akkoriban (4 éve) úgy láttam. DE az idézet 2. feléből kiderül, hogy már akkor is a klasszikus elf kliséket éreztem magaménak.
A mai napig vallom, hogy mondjuk itt nem tudnék egy jövőbeli technokratával játszani, vagy egy ufóval:-)

"az nagyon más téma, hogy a fantasy világ sztereotipiáitól én nem tudok
elszakadni ezért az elfemet csak sötét elfnek vagy halálpapnőnek tudom
elképzelni" - hmmm Anuta ennek ellenére mégis szépen bevállt klasszikus tündének "vámpírnak nem nagyon (nem tudnék úgy játszani, élni vele ahogy
szeretnék nem érezném magaménak)." - ömmm ha már mindenképp vámpír egy elf akkor Leah vagy Dornodon hívő. Anuta Fairlight hívő és igen valóban vele a játékot nem élveztem volna nálatok - de egy direkt erre a célra (értsd vámpírnak felkészített) L vagy D hívővel igen (és még az életútjában is meg lehetett volna magyarázni hogy lett vámpír).


"Ja, a mi szokásainkat, szabályainkat nem akartad felvállalni, akkor mi a büdös rákért vinnyogsz és dobálod a sárt?"

Csupán azért mert az első követ egy üregben élő, répát evő emlősállaton kívül te magad és egy 3. személy is rám dobta (szintén a véleménykülönbség miatt ugye amit jobbnak láttatok így lerendezni minthogy megvitassuk békésen). Ezt már leírtam. Ha elsőre nem jutott el hozzád most sem fog.

"Sajnállak, Nardaal, őszintén" Eh Roftl ne már.

És ezzel ezt lezártam.
 
Szerencsére minden apró mondatod megvan, Szilike, 2009-ből. Jó dolog az archívum.

1. inaktív voltál, nem is akartál lépni azzal a karakterrel
2. bomlasztottad a közösségünk a puszta léteddel
3. fenyegetőztél
4. a testvéreimmel közös akarat alapján született meg a döntésem, hogy kiraklak
5. a GN-en sem láttam még TF-es pályafutásom 17 éve alatt ilyen jellemtelen, idegesítő alakot, s mikor végre a közösség nyugalmának érdekében kirakott Zka, szánalmasan próbálkoztál visszaférkőzni...
"köcsög pöcsös Zka" meg hasonló nickeken.

Vállalom a negatív megítélést, azért mert megvédtem a számomra fontos Közös Tudatom. S most is vallom: vannak olyan dolgok, amiket meg kell tenni, még ha nem is tetszik mindenkinek!

Jut eszembe, most fikázod a Vértesókat, akkoriban meg ezt írtad:
"Ellentétben vele én egyikőtökről sem mondtam soha egy rossz szót, véleményt, a
KT-ról sem sőt még vhol meg is említettem, hogy egyedi a kt (annak ellenére hogy
általános) hiszen egy Vampire rendszer cseppjeit sikerült beültetnie egy fantasy
világba (az nagyon más téma, hogy a fantasy világ sztereotipiáitól én nem tudok
elszakadni ezért az elfemet csak sötét elfnek vagy halálpapnőnek tudom
elképzelni vámpírnak nem nagyon (nem tudnék úgy játszani, élni vele ashogy
szeretnék nem érezném magaménak)."

Ja, a mi szokásainkat, szabályainkat nem akartad felvállalni, akkor mi a büdös rákért vinnyogsz és dobálod a sárt?

Sajnállak, Nardaal, őszintén.
 
Bevallom nem emlékszem arra, hogy bárkit is erőszakkal távolítottunk volna el bármikor is a Fekete Druidák KT-ból... Még anno az Aranykorban, amikor azért jóval többen voltunk.
A szövetségünkön belül voltak nézeteltérések, viták is olykor, de alapvetően demokratikus és szabadelvű volt a csapat.
Tőlünk aki elment, önként távozott egy magasztosabb eszméért (való élet; szerelem, stb.)
Mi nem büntettünk senkit kizárással; igaz, amikor jelentkezett valaki azt előtte jól kivallattuk, megismertük és csak aztán engedtük be a hithű druida társaságba. Talán ez is az oka, hogy a belépők mind szuper emberek és karakterek voltak!

Azt gondolom, hogy a törvények 1 napon belüli módosításáról sem kell sok szót ejtenem. Igaz, nem feltétlenül a pálfordulás jut erről eszembe, hanem a több, mint 2/3-os bólogató pártkatonai többség...
Viszont nézzük meg a fonák oldalt is. Ha rájössz, hogy adott esetben a kritikai megjegyzés jogos, akkor nem jobb-e az, hogy hallgatva az okos szóra javítod a hibákat, belátva a másik igazát?! Vagy csökönyösen ragaszkodsz valamihez, mit a te egód alkotott; miközben belül tudod, hogy totálisan elhibázott ez a (nem) lépés.


Azt hiszem nem kell megismételni a tegnapi kinyilatkoztatásunkat. A 'kezesek' magasan tesznek a megfélemlítő megjegyzésekre. Amíg Sheran szent útját járjuk, nem érhet nagyobb baj! Ha a Földanya ereje velünk van, nem történhet velünk semmiféle negatív esemény, ami félelmet ébresztene bennünk.

Végezetül természetesen szívesen látunk minden itt született kalandozót; akárcsak azokat, akiket a Nagy Tűz megkímélt anno és itt leltek "menedéket".
Nekünk minden Igazhitű fontos és tisztelendő, ha képes azonosulni a Fekete Druidák hithű szellemiségével! Szóval jöhet majd az újszülött elf; megtisztelve fogadja a Druida Tanács. Ezt követően büszkén viselheti majd KT-nk szimbólumát, a 'Bíborhold előtt álló trikornis herceg'-et.

Sheran örök és hatalmas!!!

Nardaal, a Róka
Fekete Druida
 
Csigusz.

A Vértesóknmálk jó ha 3 napig voltam tag. A szabad vélemény nyílvánítás jegyében tettem egy kijelentést ami Dess-nek nem tetszett. Volt egy vélemény különbözetünk és ahelyett, hogy megkérdezte volna miért gondolom úgy amiket leírtam ahogy vagy megbeszéltük volna a dolgokat kitett. Ennyi.

Nem érdekelte, hogy miért gondolom azt amit leírtam úgy ahogy kirakott. Erről nincs mit megbeszélni.

Semmi mást nem követtem el nálatok.

Ad 2: tervezek belépni a Fekete Druidákhoz egyik újszülöttemmel.

Ad 3: Naardal remélem tudod soha nem próbálnám meg manipulálni a Druidákat. Enyáém az öröm és a megtiszteltetés.

Öm, kb most ennyi.
 
Nardi,

maradjunk annyiban, hogy LC KT tag volt a Vértestvéreknél, és ha nem a Vértesóknál, hanem a Fekete Druidáknál követte volna el azokat a dolgokat KT tagként, amiket a Vértesóknál megtett, te is páros lábbal b...tad volna ki a Kt-ból Nem hiszem, hogy Dess tűrésküszöbe a tiedé alatt lenne, sőőőőőt :-)

Ja, a nagyok erénye hogy nem a kicsiket eltaposva akarják erejüket fitogtatni... Hát igen. A kicsik meg ne a nagyokat cukkolják, fikázzák, ha nem akarják, hogy vasöklünk lesújtson s eltörje az állkapcsukat :-)

Törvénykönyv módosulása... Alaposan átgondolva hoznak emberek törvényeket. Aztán ha változtatni kell, azt az idő hozza kényszerűségből a legtöbb esetben. 1 nap meg 2 nap nem idő, ez inkább a pálfordulás kategória (ha már a bibliánál tartunk), ma utáljuk a mutánsokat mert olyan cúúúúúnyák pfujjj! Ha találkozok velük leköpöm őket, bleh! Másnap meg húúúúú gondolkoztunk, alapítunk Hello Mutáns Fan klubbot! Yuhhéjj!

Abban is igazad van, hogy mindenki azzal szövetkezik, akivel csak akar, de ha valaki belép egy Szövetségbe, egyrészt vállalja is ennek a következményeit, másrészt meg ez kicsit olyan mint a kezesség, ha az EASN-en nem tudjuk behajtani ami jár, behajtjuk a "kezesen" :-)

Amúgy minden másban igazad van :-)
 
Ave Mindenkinek!

Olvastam a rengeteg adok-kapok hozzászólást...

Érdekes; pro és kontra!

Véleménye(i)m - a teljesség igénye nélkül:

- Mint egy kereskedelmi bank lakossági fiókigazgatója magam is azt vallom, hogy bizony olykor konfrontálódni muszáj a kollégákkal; hiszen a szervezet által elvárt célokat teljesíteni kell. Manapság egy rendszer sem bírja el az utazókat. Aki munkát vállal, bizony igenis dolgoznia és teljesítenie kell; ergo szereplőként kell részt vennie az adott cég életében. Ezért kapja a havi fizetését. (Hogy mennyit, ez most nem vita téma; magam is azt gondolom, hogy a mai magyar valóság az, hogy alul vannak az alkalmazottak fizetve - tisztelet a kivételnek.) Az is tény, hogy a stílus meghatározza az embert. Viszont van olyan helyzet, amikor más nem használ, mint a verbális ököl, de szigorúan négyszemközt.

- Törvénykönyv módosulása. Volt egy nagy szellemi vezető, aki a következőket mondta: "Ne a múlthoz légy következetes, hanem az igazsághoz." (M. Gandhi)
Ha valami nem jó, azt meg kell változtatni. (Remélem, eljön az idő, amikor az új alkotmányt is felülvizsgálják majd - újra.)
Jézus a következőket mondja: Az igaz törvények nem kőbe vannak vésve, hanem az emberi szívbe.
A törvények az embert (adott esetben elfet) kell szolgálniuk és nem fordítva.
A törvény él; s mint ilyen folyamatosan változik, átalakul (és idomul), hogy ellása a mindenkori feladatát: az egyén és a közösség közötti harmonikus viszony lehetőségének megteremtését. Ha a törvény rossz, diszharmonikus és nem szolgálja a nagy többség rövid- és hosszútávú céljait, akkor az a törvény rossz törvény; megváltoztatása ildomos.

- Fischl Jenő Csaba BARÁTOM nélkül anno a Fekete Druidák sem lettek volna! Anno az Aranykorban sok jó személy/karakter csoportosult az FD-ben. Sajnálom, hogy nem tudtuk visszacsábítani 'Nyulat'. Pedig dolgoztam ezen is.

- Yoro Okiyi sensei hihetetlen karakter/ember (akarom mondani: kobudera). Anno elég hosszú, hihetetlen mélységű és mértékű verbális és fizikai összecsapás volt közöttünk - hitbéli nézetek miatt; miközben mindketten igaz kobuderaként a kí szellemisége szerint (is) élünk. A fizikai párharcokat én nyertem (szerencse!!!); a szócsatáinkban kiegyenlített volt a párviadal... Azóta eltelt jópár év; mindketten tanultunk a régi idők kakaskodásából.

- Anno az Aranykorban csak irigykedtünk (jó értelemben!) a hatalmas Északi Druida Szövetségre, mint a hozzánk - szellemiségben/hitben - legközelebb álló közös tudatra. De ma már nem nagyon tudunk róluk.
Anno sokkal több aktív tagja volt a Sheran Múmiáknak is. (Ők voltak a másik olyan KT, akiket természetes szövetségesünknek tartottunk, lévén Sheran hitét követték ők is.) Ma róluk sincs semmiféle infó.
Viszont a Fekete Druidák KT mind a mai napig létezik; él és működik. Igaz, nem úgy, mint régen, de vagyunk.

- Van egy másik mondás is: "A nagy egyik fő ismérve, hogyan bánik a kicsikkel." Egy kicsit átalakítva: A nagy és jelentős múlttal rendelkező KT ismérve, hogyan viszonyul a kis, frissen alakul közös tudat(ok)hoz. De ez is főleg a karakterek szintjén dől el.
Nos, a Vértestvérek Kt egyes tagjainak még van mit tanulnia/fejlesztenie a mások elfogadásának képességében. Nem a szeretetről beszélek itt; mert nem kell mindenkit magunkhoz ölelni, de az arrogáns vélemény alkotás sem igazán helyes lépés. (Pro és kontra - természetesen!)

- A Fekete Druidák KT Druida Tanácsa megvizsgálta a hozzá érkező kérést. Semmi kivetnivalót nem talált az Ezüstarcú Sylena Tünde Nemzet KT-ban. Természetes szövetségesünknek tartjuk a fenti szövetséget.
Semminemű megfélemlítésnek nem engedünk és nem is foglalkozunk vele. Sheran hite megerősíti szívünket és karunkat.
Aki barátilag közeledik felénk, örömmel látjuk tábortüzünknél; viszont aki a bajt keresi csupán, azt is felemelt fejjel, büszkén, töretlen hittel és harcra készen fogadjuk.
A Fekete Druidák nem manipulálhatóak. A saját útjukat járják és mindenkor a szeretett Földanya hite szerint élnek és halnak, ha ez rendeltetett.
Ez az igazi és tiszta erő: Sheran Istennő papjaként élni és halni, ahogy a Földanya kívánja.


Nardaal, a Róka
A Fekete Druidák KT egyik alapító tagja
a Fanatikus
 
TL;DR
 
Adjatok egy zsepit. Még ő védekezik, szip.
 
Káoszlovag (Áfonya...ez a név igen ismerős szerintem anno váltottunk 1-2 üzit):

igen, valóban lehet t.könyveket gyártani. Sok kt csinált magának alapszabályzatot, szabályokat, kitételeket, elveket fektetett le (nem csak itt, hanem az ÖV-n is). Úgy éreztem, hogy egy ilyen jellegű tudathoz (meg szerintem egyáltalán egy tudat maga) elég sivár, üres lenne ha nem töltenék meg a játékosok eszmékkel amiket lefektetnek. Gondoltam legyen az ESTN-nek is egy kiinduló pontja és egy ösvénye amire rálépett. Csak a fantázia szab határt egy ilyen játékban, hogy egy közös tudat de akár csak egy hős is honnét indul. M.A.G.U.S. életút vkinek?

Szép volt, jó volt öröm volt anno életutat írni, "felnevelni" a hőst amit a sajátodnak éreztél aminek a bőrébe bele tudtál bújni teljesen (LCDDDD).

Vajon hány százan vagyunk így vele nemdebár?

A vércápa metaforát értem és jogos. De tudod engem más dolgok éltetnek, másként szeretem ezt a játékot játszani: életet adni egy újszülöttnek (szülés), házasságkötés, izgulni a cirkuszi próbákon a kincsekért, ott állni Kragoru tornya elött úgy, hogy tudod megszerzed a familiáris idézését majd direkt nem puskázni hanem várni, hogy meglepetésként érjen milyen familiárisokat idézhetsz meg:-)

Vagy amiben mostanság a legnagyobb örömöm lelem a tünde íjak és tegezek gyártása ill. azok aukcióra tétele. Mikor tudod, hogy egy fajtársadon segítettél így, és tudod, hogy a másik várta a 2 koppot türelmetlenül mert nagyon kellett neki a fegyver.

A csatamező hidegen hagy egy az egyben de ryuku soron szívesen időzök. Ugyanígy várom némileg a Sötét Földet is. De nem sietek mert szeretek a nyugati területeken lenni, imádok fosztogatni phua-kúpokat pl.

"Tegyünk le vmi értékelhetőt az asztalra" mondod te. A válaszom: miért is kellene megfelelnem akárkinek is? Számomra az a siker, ha azokat a célokat elérem amiket kitűzök magam elé kalandozásaim során (ezzel mondjuk mind így vagyunk). De ezek a célok nekem nem feltétlen az átúszás vagy ha igen majd 18-19. szinten (az 50. fordulókra úgyis simán 14. szintű lehet az ember de 13. szintű mindenképp).

Egyik nagy célom és álmom a kt megalakítása volt. Jujjj de mondták csak a szád jár, úgysem sikerült, belebuksz, eltünsz a süllyesztőbe. Nos itt vagyok és az ESTN létezik. Ez már egy boldog beteljesülés számomra mert nagyon készültem rá és nagyon sok mindent tettem azért, hogy összejöjjön. Mindig is hálás szívvel fogok tartozni azoknak a segítőkész embereknek akik eladtak/átadtak nekem hősöket/újszülötteket.

És már 3 tünde hölgy áldott állapotban van milyen jó olvasni, hogy "aggódva pillantasz a hasad felé":-) A Tf-es élet apró örömei., Kinek mit jelent ez. Vkinek a kiégetzt földön való csatározást. Vkinek a folyamatos rekord döntéseket és az állandó olimpiázást. ÉÁn már annak is tudok örülni, ha belebotlok pár eldobott tárgyba:-)

És igen az asztalra csakis úgy lehet letenni vmit ha kitartóan dolgozik az ember, ha alkot, teremt, és megy és megy megállás nélkül, Ul-eket kombinál, tervez, gondolkodik, variál, összeegyezteti a hősök cselekedeteit, nézi a tájegységeket. És közben benyújtja a fejlesztési terveket a Játékvezetésnek és várja a 400 napot.

Utálták a drowokat. Tudtak mit letenni az asztalra. Utálták a CHD hívőket. Tudtak mit alkotni. Nem kívánok az ő nyomukba lépni de mikor majd pár év múlva olvasom a kt jelentést és látom az enceket xy tudati képességről akkor hátradőlhetek és elmondhatom: sikerült. Nem másért csinálom. Magamért. A játékomért. A sikerélményekért. A kihívásokért.

Mert a sárból, eltiporva szép ám felállni! És menni tovább utadon.

Tudod sok szép kt már kihalt. Szerettem az Északi Druida Szövetséget. Csend. Szerettem az Erdők Vándorait. Csend. A Végítélet Váróit. Csend.

És szerettem az Igaz Barátokat de mikor már ellaposodott a kt és láttam (mert ismertem kt társaim kalandozószámait), hogy a 36 főből mennyi hős milyen régóta nem lépett már akkor elszomorodtam és kiléptem. Savanyú volt az a szőlő. Pedig nem voltak vitáink Mihállyal telóztunk anno de a kt élet nem ilyen.

És azt mondom inkább legyen egy saját kt-m ahol nem tartozok elszámolással, felelősséggel senkinek, de az sem fordul elő velem, hogy azt olvasom "bocs Szili de én már 2 éve nem játszom..."

Szóval némileg meg tudlak cáfolni. Én pl LC-vel egyetlen nekem való kt-t nem leltem csak a Prófétákat. Azt mondtam egy Leah hívő emberrel vagy faji vagy Leah kt-ba lépek. Az ÖK Leah szekciója szinte kihalt volt. A Maffia képességeit átnéztem de maffiáskodni más játékkörnyezetben szeretek. Végítélet Várói: hát Rácz Gábor is eléggé el volt csüggedve az inaktivitás miatt.

De a Prófétákat nem bántam meg s bár lehet itt is kevés az aktív tag de a főnök full aktív és woo-hoo-hoo ez a tuti:-) Na meg az, hogy érzem, hogy szorgos munkával haladok előre a kt-ban:-)

Szóva kedves Áfonya nincs könnyű dolga annak aki most szál be a TF-be és magának való kt-t keres. Az inaktív kt-kból kiszálltak a tagok és egyesítették erejüket, megvoltak a nagy vándorlások és úgy 3 éve beállt egy állapot. Ez tény. Sajnos ez van.

És ekkor gondolta úgy a Játékvezetés -gondolom én-, hogy jó "vérfrissítés" és marketing fogás lehet ha egy tagnak legálisan több mint 2 saját karija van egy kt-ban.

Játékban elért eredmények: attól függ milyen mércét nézünk eredménynek. Mihez viszonyítunk.

Azt hiszem több dolgot nem akartam írni feléd reagálásként.

Ja igen, egyébként megjegyzem...Vértesók. Azokkal a Vértesókkal akiket nem ismerek nincs bajom. A bajom azokkal a játékosokkal van akiknek van Vértesós hőse és évek óta pocskondiáz, szapul engem olyan dologért amihez a világon semmi köze nincs.

Rólam két dolgot kell tudni (és ezt 1-2 ember nagyon jól megtapasztalta).

1: Ahogy, amilyen hangnemben írnak felém olyan hangnemben válaszolok a másik felé is. Azaz ha pl vki normális, emberi hangnemben ír hozzám hszt (mint mondjuk most te mert bár igaz kritizáltál de emberi értékek közt maradva tetted meg) akkor afelé tisztességes hangnemben felelek. Aki leköp azt visszaköpöm. Elég nyersen.

2. Vallom azt, hogy ha két ember leül és megbeszéli a problémáit egymással akkor teljesen át lehet normálisba váltani. De ha vki alapból szemét módon nyit rám akkor...

Pl. én elég kellemesen csalódtam Rácz Gáborban és erre a TF talin jöttem rá a vele való beszélgetés során. Milyen érdekes, hogy vagy 1 évig ment oda vissza a...szóval a kemény szócsata aztán mikor személyesen találkoztunk és ő elmondta rólam a véleményét (normálisan, emberi hangnemben tálalva a kritikát) és elmondta a játékról a véleményét teljesen más lett a köztünk lévő kapocs (na jó nem az, hogyí nagy spanok lettünk de mindkettőnk meghallgatta a másikat és elfogadta a másik nézőpontjait).

Milyen érdekes Dess írta, hogy rombolok, pusztítok magam körül mindent és megfetőzök mindenkit (húúú jobb vagyok mint egy nekromanta:-)

Akkor hogy lehet, hogy a Próf vezér befogadott? Hogy lehet, hogy Darochaar-ral és Naardallal elsőre megtaláltuk a közös nevezőt? Hogy lehet az, hogy Yoro Okiyi (jól írom?) irányítója akármikor kérdezek normálisan válaszol a kérdésekre? És hogyí lehet az, hogy ő pl embertől függetlenül mindenkivel segítőkész?

Hogy lehet, hogy pl a találkozón egy Dulminával el tudtam beszélgetni vagy egy Bal Dahinnal?

Mindannyiunknak az emberi természete az egyetlen tényező, hogyan viszonyulunk a másikhoz.

Vannak akik jól
Vannak akik semlegesen mint te:-)
És vannak olyanok akikből előtör a "rosszabbik" énük és elkezdődik a felmenőzés nem de a nyomdafestéket nem tűrő szavak használata igen.

Oké mert én is részben ilyen vagyok. Elszakad a cérna aztán tojok a másikra. De nem mindenkinél, csak az olyan személynél aki felém is úgy viszonyul.

Ennek tükrében kedves Áfonya én azt mondom: én sem vagyok tökéletes, mindig van mit tanulnom. De szívvel-lélekkel belevágtam vmibe és ami vele kapcsolatos, ami a Tf-en hozzá kötődik annak minden egyes percét én boldogan elvégzem és megcsinálom.

Igen a tünde nemzetről beszélek. És nem felvágásból alakítottam meg mert ha azt akartam volna a Leah hívőkből álló Nekromantákat hozom létre. Azért alakítottam meg mert így a M.A.G.U.S.-beli Narmiraen megtartós hősömmel kapcsolatos álmom beteljesült.

És még vmi: addig amíg a játékos szereti a hősét, kellemes időtöltést biztosít a számára a TF-en, félti, óvja, ápolja és úgy játszik vele ahogy neki kedves addig Ghalla világa igenis él.

Általuk. Általunk és általatok.
 
Lehet is akármilyen "törvénykönyveket" írni, elveket gyártani, meg akármi, de amíg a KT-d legnagyobb fegyverténye az, hogy van már olyan tagja, aki hallott olyanról, aki látott már vércápát, addig teljesen felesleges bárminemű ugrálás.

Tegyetek le valami értékelhetőt az asztalra, erős ellenszélben, közutálat közepette, és akkor azt mondom, hogy talán, talán lesz valaki, aki elgondolkodik, hogy belépjen. De ő is max. 10 másodpercig, mert kevés utánajárással is talán nagyságrendekkel normálisabb KT-t. Lehet, hogy nincs igazam, itt a feladat: cáfolj meg! Szívós munkával, kitartással.

A többi játékost, illetve a Vértestvéreket vagy akármelyik másik KT-t minősíteni, bírálni pedig azt gondolom, hogy sem erkölcsileg, sem pedig a játékban elér eredményeidet figyelembe véve nincs reális alapod, és az ilyesmivel nem hogy tagokat nem vonzol, hanem még azokat is magad ellen fordíthatod, akik egyébként a "leszarom mit csinálsz" elven viszonyulnak a ténykedésedhez (pl. én).

Áfonya a SIA-ból
 
Értem én mire gondolt ő, csak rosszul fogalmazott....az ilyet meg ki kell használni...
 
Szerintem arra gondolt, hogy KT alapításnál régebben nézte a program, hogy egy játékosnak max. két karaktere lehessen. De azt már sose vizsgálta, hogy mondjuk 60 tagnál is max. 2 legyen (ergo a fenti korlát is kijátszható volt, csak tesó/apu/anyu/haver nevére is kellett 1-1 számlaszám, aztán ha megvan az alapítás, akkor akár vissza is lehet rakatni az eredetire).

Nem nevezném ettől függetlenül nagy eredménynek ezt se, egyszerűen annyi történt, hogy hosszú idő óta ő volt az első, aki KT-t akart alaptani (és mivel nincsenek barátai, ezért minden alapító az övé), csak nem sikerült. A JV meg úgy gondolta, hogy mivel a TF már rég túl van a fénykorán, ez a korlátozás tök feleslegessé vált. Ugyanúgy módosították volna a programot, ha te, én vagy Nyúl akart volna KT-t alapítani.
 
Hát ez nagy igazság! Ez tökéletesen illene hozzájuk, kiegészítve azzal, hogy mosolygó Hello Kitty hegynek kellene lennie a jelvénynek.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.