Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Illuzionisták
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Így, sok évvel a Világégés után, a mágia korában, mikor már lépten-nyomon bárki a legbölcsebb varázslók nyomdokaiba léphet, nem meglepő, hogy a nagyobb városok főterein az emberfia illuziókkal kenyerüket kereső kalandozókba botolhat. Ez a régen titkolt mesterség úgy néz ki újra divatba jöhet a ghallaiak köreiben.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8141)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
http://cache.ohinternet.com/images/thumb/7/73/Jean LucPicardFacepalm.jpg/618px-JeanLucPicardFacepalm. jpg
 
igen igazságos, mert ők is megkűzdenek érte (6 embere és 20 embere is lehet 5 kört csinálni)
Leitner Szilárd
 
Egy kérdésem lenne csak:
Ha mondjuk elmennek versenyre, akkor az szerintetek fair, hogy 6 emberre kiosztanak egy UR-t, míg mondjuk Pesten 20 ember ellen kell megküzdened minimum?

Vagy akkor legalizáljuk a rendszert, ha már ellenőrizni nem tudjuk?
 
egyet értek.
 
nos ez szép gondolat, és tudom, h nem könnyű én tanítotam ki öcsémet és jellenleg is 3 hkk tanoncom van
 
csak még anyit, h bubunak igaza van az ilyet tényleg a Beho hibás rendszere kényszeríti ki.
Te elmennél egy versenyre ha nincs ÚR? :/
 
Így van, én is kicsit elhamarkodottan válaszoltam vissza, ezért is elnézést kértem.

Valóban kemény dió ilyen kis létszám mellett megtartani egy versenyt, hogy mindenkinek megérje. Nem lehetne valahogy egy résztvevőszám alapú díjazást kialakítani? Mondjuk sávosan, mint az adónál :P 0-6 fő ilyen csomag, 6-12 fő meg ilyen, fölötte meg amolyan...

Aztán hosszú távon úgyis a résztvevők számának a növelése a cél, és nem biztos, hogy csak a nyereménnyel lehetne motiválni. Ki lehet hangsúlyozni, hogy milyen jó a társaság, stb. Csak a saját példámat tudom hozni, én baráti társaságon keresztül kerültem kapcsolatba a játékkal, aztán persze beleszerettem

A sulikban való plakátolás nem rossz ötlet, esetleg meg lehetne bízni olyan játékosokat, akik oda járnak, hogy segítséggel persze, de szervezzenek ilyen klubokat. Csak néhány kreatív plakát és pár önkéntes szükséges hozzá!
 
Az utóbbi időben 5 teljesen új játékosunk van és 2-3 visszatérőnk. A játékosok közül 2 elég érdekes módon ismerkedett meg a játékkal, én ugyanis több iskolában szakköri szinten disputát, érvelést és vitatkozást tanítok, és vannak diákjaim, akik előbb-utóbb megtudják, hogy én játszom egy gyűjtögetős kártyajátékkal és érdekelni fogja őket, én pedig természetesen ezzel kapcsolatban is megadom nekik a segítséget, ha el akarják kezdeni. Egyiküknek 3.500 ft-ért egy komplett paklit adtam el, ami nem is működik rosszul, másiknak csak lapokat, de azt nagyon olcsón (persze, amire nincs akkora szükségem) Ezzel kapcsolatban mondjuk már volt olyan konfliktus, amikor gyakorlatilag el kellett küldenem a hkk-sokat a disputa szakkörről (szünet előtt bementek páran), mondván, itt most nem erről van szó, de ezt valahogy tudom kezelni.

A többiek vagy az új játékosoktól hallják és el akarják kezdeni, vagy valami szerepjátékos kapcsolat, ill. hkk-s kapcsolat révén kezdték el. Ezügyben mindenképpen köszönetet kell mondanom Bognár Bálintnak, Eperjesi Gábronak, Béres Gergőnek és a többieknek, akik aktívabb szaküzletbe-járók, mint én (végzős joghallgatóként ez sztem bocsánatos bűn), és sokat segítenek. De szerintem nem csak a reklámozáson, hanem a versenyzői hozzáálláson is sok múlik. Adott egy gyerek, vesz a zsebpénzén 5 Zanszilánkot, bont 10 ritkát, van köztük 1-2 spoiler. Mi a cél? Segíteni neki, hogy hosszú távon erős legyen? Vagy lehúzni, hogy szerezzünk pár spoilert, esetleg megvetetni velük méregdrágán valami ótvar deckket? No, ez sem mindegy, és sajnos ismerek olyan játékost, aki inkább az utóbbit látja a fiatalokban. Ezt amennyire lehet, próbálom elkerülni.

A gyakorlóversenyek funkciója pedig pont az, hogy kis költségvetésű, fix. díjazású, hosszabb köridős, lassabb versenyeken tudjanak a fiatalok gyakorolni, olyan játékosokkal, akik türelmesek velük. A profibb játékosoknak meg jó tesztelési és gyakorlási lehetőség.
 
Vidéki versenyszervezőként, és, mint vidéki versenyekre azért időnként járó játékos, azt mondhatom, hogy bizony a Behonak ilyen körülmények között át kell egy kicsit gondolnia a politikáját. Nagyon hálás vagyok, hogy az utóbbi 2-3 évben Pécsett létrejött egy olyan közösség, amely nem kényszerít rá a plusz emberek beírására, de tudom, hogy nem mindig volt így, elég hosszú ideje vagyok az ottani versenyeken. Ahogy más városok versenyein is. Egy nagyon szigorú, minden egyes versenyre kiterjedő ellenőrzéssel szerintem a vidéki versenyek 60-70%-nál biztosan gond lenne. Ennek az az oka, hogy egyszerűen vannak olyan időpontok, amikor sokan nem érnek rá, és kevesen tudnak elmenni, elvégre mindnyájan emberből vagyunk. Ha viszont egy ilyen történik, a szervezőnek két választása van:

- Beírja a rendes eredményeket, aztán lehet a köv. versenyre nem kap UR-t, vagy kevesebb támogatást kap, a kevés támogatás kevesebb díjat szül, a kevesebb díjra kevesebb játékos megy el, és így tovább.
- Eredményt hamisít, minden marad a régiben, és kockáztat.

Arról nem beszélve, hogyha valaki elindít egy versenyt a városban, vagy az abbahagyók miatt épp egy recesszív időszak van, akkor éppen a díjazás és a motiváció, ami ezen segíthet. Szerintem a Beholdernek érdemes lenne nem az alapján osztogatni a támogatást, hogy egy versenyen van e 12 fő vagy nem, hasnem, hogy összességében (5-6 hónap viszonylatában ez azért egyértelmű), van-e annyi játékos, hogy érdemes legyen versenyt fenntartani.

Azt, hogy hsz-t nem figyelte egy szervező, ezt nyilván vagy elhiszi az ember, vagy nem, én jóhiszemű vagyok és elhiszem, de persze, ha emiatt változik az eredmény, azt utólag módosítani kell.



A jövőben pedig én is szeretném, ha ez a topic arról szólna, ami miatt megalakult!


M.t.: Szabó András, pécsi és bajai versenyszervező
 
Akkor ezek szerint én tök ciki vagyok minden versenyen. :p
 
 
király
 
Te egy állat vagy (már bocsa)
 
Mester a két említett fenevad neve: Scylla és Charybdis.

http://www.youtube.com/watch?v=4_nJ2vQg3EM

Jó zenehallgatást és további kellemes fórumozást!

B
 
100
 
Sziasztok.Írtam Dani Zolinak erről az egész Hsz históriáról!Pont miattuk akartam elkerülni ezt a nyilvános válaszadást de most már mindegy és legalább ti is megnyugszotok.Röviden leírom h milyen kellemetlen szituáció alakult ki és ez után már nem akarok róla beszélni.Az, hogy nem annyi ember van felküldve "néha" mint ami a valóság az egyáltalán nem a Hsz megnyeréséhez irányult!Fogalmam se volt arról , hogy ki hogy áll.Ez sajnos egy szerencsétlen véletlen volt amit én nem is gondoltam volna és pont emiatt kavart nagy port Gondolom nem úgy ismernek az emberek , hogy akármilyen csalással is szeretnék versenyt nyerni(remélem).Az egész csak is kizárólag a díjazás kiosztása miatt történt ezért nem szerettem volna a témáról itt magyarázkodni.Az, hogy néha nincs elég ember a versenyeken?Erről nem én vagy a versenyszervezők tehetnek!Ez van most jelenleg a Hkkval Sajnos néha rá vagyunk kényszerítve az ilyen "pontatlanságokra" ez valahol a behó hibája is ha elfogadnák ezt a tényt, hogy ne csak tizenakárhány embertől lehessen díjat osztani nem történnének ilyen pontatlanságok!Ha nincs verseny vagy ha nem osztasz díjat legközelebb ennyien se lesznek ez volt az én hozzáállásom.Tényleg sajnálom, hogy ez most pont így jött ki a Robitól szeretnék elnézést kérni természetesen megfogjuk beszélni a dolgokat.Az, hogy mi lesz a szegedi versenyekkel ezek után azt még nem tudom de remélem átgondolja ezt az egészet a behó is mert nem csak nekem kell küzdeni ilyen problémákkal főleg, hogy az ember nem akar ilyen szituációkba kerülni!További jó fórumozást és jó versenyzést kívánok! Dönczi Krisztián voltam
 
Ha minden szvam kezdőbetüjét összeolvasod akkor kijön hogy:

KÖSZI BONYI!
 
lö kifelejtés?
 
Az a baj hogy a HKK szakkörök vagy bármilyen felkészítés nem csökkenti az új versenyzők két stresszfaktorát:
1) Tök ciki hogy minden lapot el kell olvasnom, kérdezgetnem kell és mindenki rám vár
2) Mi van ha valaki egy UR temető bilinccsel jön az én kedvenc végzeturaim ellen?

Engem régen ezek a dolgok annyira csökkentették a szórakozás részét a játéknak, hogy sose versenyeztem. Szerencsére mára már túlléptem ezen, de biztos van sok játékos aki hasonló cipőben jár
 
Nem szeretném ,hogy tovább vitázzunk. Krisztián írt Dani Zolinak, szerintem ezzel le is zárhatjuk a vitát, és végre a gyakrlóversenyről szólhat a fórum.

Bence, Ákos, Viktor, Zita köszönöm szépen, hogy kiállltatok melettem.
 
Szerintem is az a cél, h az újak legyőzzék az első versennyel való félelmüket. Az új játékosok szerzéséhez viszont reklám kell ha más nem akor plakát.
 
Az első versennyel kapcsolatos félelmet én is megerősíthetem, 26 évesen is félelmetes leülni egy profival szemben ( a 2 hónapos játéktudás ellen mindenki profi, aki régebb óta játszik ). Viszont azt is tudom, hogy ha valahol jól érzem magam, arról mesélek a barátaimnak, próbálom őket is bevonni.
Majd előrelapozok a pécsi sikerekért. Az én ötletem (vagyis többünk ötlete ez) abból állna, hogy HKK szakköröket lehetne szervezni, délutáni "szeánszokat", ahol tapasztaltabb játékosok magyaráznák el a szabályokat, segítenének a tanulásban. Így, ha az első élmény pozitív, talán az érdeklődők bevonnák a barátaikat is, és nem fenyegetné a játékot az eltűnés veszélye...
 
Hogy mit várok egy fórumtól? Csatornát, ahol elmondhatom a véleményem. Megtörtént. Többet, egyebet nem várok, kérek.

Most pedig a topic témájában kérdeznék, és várom a választ, immár harmadszor:
"Kedves szervezők! Hogyan tudtok új tagokat toborozni, vagy az új játékosok hogyan találnak meg benneteket? Tényleg érdekel, mert mint említettem (csak már kicsit lejjebb), szeretnék segédkezni hasonló verseny indításában Budapesten!"

Köszönöm!

Köszönöm előre is a
 
Kedves Xorex, Béla, Mindenki.

Az értő olvasással nem nekem vannak gondjaim. Mint írtam is több helyen, nem érdekel, hogy kiírják-e a nevem, vagy sem, ez nem erről szól. Igyekeztem kulturált formában elmondani a véleményem, ezért esik rosszul az ilyen, mondjuk ki, bunkó megnyilatkozás. Főleg, mivel már cirka háromszor tettem fel kérdést a topic témájában, amit még nem válaszolt meg senki, többek között Te sem, pedig lehet, hogy erre kellene azt az energiát szánnod, amivel másokat alázol meg. Milyen érzés egy friss játékosnak elvenni a kedvét? Vagy inkább a nők megalázására specializálódtál, mert hiszed, hogy nem tudnak érdemben visszaszólni? Közlöm, emberedre akadtál...
Kérlek, hogy a sértegetés helyett inkább válaszolj a lentebb feltett kérdéseimre...
 
Hát igen, Krisztián vs én, két retard, de alapvetően tényleg jófej a csapat, nagyon bírom az emberek 90%át
 
Annyit tennek meg hozza, hogy a HKK-sok alapvetoen rendes bagazs, neha vannak csak ilyen balhek (de ha jarsz Dungeonbe, akkor ezt mar nagyjabol sejted is ), nem szabad ez alapjan megitelni oket.
Irtam egyebkent Zolinak, hogy nezzen be ide, es tegyen egy kis rendet...
 
őőőőőőőő... Lol
 
Hajtman Zita, 26, friss HKK-s, Budapest ;) Ott leszek szombaton a Bocciában!
Most pedig tényleg adjuk át a terepet a pécsieknek! Kedves szervezők! Hogyan tudtok új tagokat toborozni, vagy az új játékosok hogyan találnak meg benneteket? Tényleg érdekel, mert mint említettem (csak már kicsit lejjebb), szeretnék segédkezni hasonló verseny indításában Budapesten!
Köszi a választ!
 
Viktor, ne így ismerkedj

Pm-ben ad elérhetőséget, írta. A face profilját nem linkelném, de ott megtalálod
 
például azt, hogy itt van egy lány, aki azt álíltja, hogy te leveleztél vele, ott volt a versenyen, amin szerinte 6 fő vett részt, ráadásul be sincs is írva a résztvevők közé, az váalszra se méltattad, csak megy a sok irkálás, hogy csússzon lejjebb a topikban, az megint csak gyanakvásra adhat okot.

ki eza lány? ki ismeri? hol lakik? hogyan érheti el a behó?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.