Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Perrin és a farkasok
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Perrin Aybara a farkasokat hívja segítségül a csatában, azonban még így sem sikerül megmentenie a tuatha'an nő életét.
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (11)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Bárd szélesre vonja mosolyát, már majd nem mond valamit, majd inkább nem szóllal meg pillanatra a lány szemébe néz, majd hirtelen téma váltásba kezd (ez elég feltünő lehet mindenki számára):
-Ön milyen zenéket kedve?- teszi fel a kérdés ekkor a szobák felől egy kurtizán szerű nő lejön és a bárd elé áll durcásan:
-Hé, te nem jösz föl hozzánk?
-Nem-mondja halkan a bárd közben nem veszi le a szemét az előte ülő lányról, viszont a nő meglepődöten néz a férfira, mintha még ilyen nyiltan még sohasem válaszolt neki, igaz is mindig körbe írta válaszait. De most nem, nő teljesen felmérgesedet és a bárdot nyakánál fogva elkezdi rázni:
-Miaz hogy nem? Nem az van amit én mondok?- ordítja, bár meg szorítja a nő két csuklóját és élesen szemébe néz:
- A nem az egy szó, minek értelme az igennel ellentétes. És nem az van amit te mondasz- feltünhet hogy ezt a nőt nem magáza- és nem ismerem magát és maga se ismer engem, szóval hadjon békén, megértete?- nő fájdalomtól torzult arrcal bolint egyet , ekkor a bárd elengedi. A nő hátrál kettőt majd bárd ra mereszti kígyó szemeit:
- Maga nem normális semmirekellő, egy nőn mutatja ki erejét. Inkább ugorjon neki annak a piszkos kis barbárnak és akkor meglátjuk milyen erős.
-már megbocsásson, maga kezdet el folytogatni
-de meg érdemelted, mert gonosz voltál barátnőmmel és most velem is-bárd rá néz, végig méri, majd vissza néz az elllőte ülőre és halkan megszóllal
- ahogy gondolja, de jobb lenne ha most távozna- a nő durcásan felhordta orrát majd elviharzot, bárd ekkor ismét megszólalt-elnézést kérek... na akkor milyen zenéklet is szeret?
 
-Áhh, semmi baj- legyint- Tényleg nem tudom...De ezen lehet változtatni,ha akarja-szól bátortalanul.
 
Bárd túl jól ismeri a lények mozdulatait, túl sok dologot látott már. Így érzékeli a lányba lejátszó dolgokat, de csak nyugtázva bolint: -elnézést kérek hogy fel elevenitetem, bocsása meg túl nagy kiváncsiságom. Nem akartam magának rosszat okozni.Ha nem akarja elmondani meg értem, hisz az se tudja ki vagyok.- "ki vagyok" résznél kicsit ssze rándult, de ezt a lány nem tudja értelmezni hogy miért- szóval elnézést kérek ha túl messzire megyek.
 
Na,erre nem számított. Ez a bárd nagyon sokat kérdezősködik, ő pedig még nem talált ki megfelelő hazugságot arra a hosszú időre ,mikor elmondásai szerint a felszínen tartózkodott. Már csak azért sem,mert szó sincs hónapokról, és nem akar butaságokat mondani.
-Elnézést ,de ez fájdalmas időszak...Inkább nem beszélnék róla.- látszik rajta,hogy ideges.
 
A barbár , azon mód neki is lát a fenséges lakomához. Szaporán tömi magába az ízletes falatokat, majd egyszer csak hírtelen megdermed. Szemei rémülten ugrálnak ide-oda, és egy utolsó hatalmas nyelés után a fejvadász felé fordul.
-Nahát! Olyan finom ez az étel, hogy teljesen elvette az eszem. Talán szívesen megkóstolnád te is! Tolja oda a megmaradt adagokat barátja orra elé. Kérdőn tekintve rá, leplezni akarván gyermeki mohósságát.
 
- Jól hallotta, itt szivesen láttnak, akik meg nem azzal ne tesség foglalkozni. Meséljen a hónapokról? milyen kalandok történtek magával?
 
-Azt már tudja, honnan jöttem.Célom az ,hogy új otthont leljek, és persze barátokat. Már több hónapja úton vagyok ,mindenhonnan elkergettek. Mindenhová bizakodva mentem .Volt,ahová be sem engedtek. A legtöbb helyen fegyverrel kergettek el. -Sóhajt, és egy pillanatig gondolkozik, hogyan folytathatná meséjét- Viszont azt hallottam, itt minden vándornak van helye, ezért most itt próbálkozom. De ne csak én beszéljek, meséljen valamit maga is.
 
-Mindenre amit kegyed meg oszt velem- ő nem foglalkozik a többiekkel
 
Csak hatás szünetet tartott, hátha történik még valami érdekes az überninják részéről. De mivel nem, folytatja a beszéldet.
-Elég lesz ez, higgy nekem, no és a multkori sárkány sült amit DoF hozott még megvan! Céloz a törpére aki úgyszint eltűnt.
-Nemsokára meglesz, Garret jó szakács. Megéri várni az étekre. Mondja s satnya vigyorral elsétál a konyhába.
Nemsokkal később, mikor a hal kész állapotban van tálal. Pontosabban kirakja az egészet a pultra. Rex jóllakott még bent, persze a legfinomabb falatokból... De az más kérdés
-Tessék, lássék. Nem olyan kicsi ez a hal. Bár a barbár étkezési szokásait nem ismeri...
 
-Mire kíváncsi?-kérdezi mosolyogva. Feltűnik neki, hirtelen mekkora lett a csend..
 
Látja lány arcán, hogy vár. Erre elmosolyodik, és csendben megszólal: -meséljen még magáról.
 
Helyeselve bólint egyet, majd vár, hátha a férfi elárul még valamit múltjáról. Vagy legalább a nevét..
 
-Elhiszem-és újjabb emlék képek villanak szeme elé- élesen emlékszem-mondja folytott hangon maga elé, majd megráza a fejét és újra lányra néz- de hát senkinek sem az.
 
Halványan elmosolyodik.
- Hát igen...De nem csak a bárdoknak nehéz, nekem elhiheti.- mondja keserűen.
 
Amint látja a lány reakcióját megszóllal:
- De ez már csak múlt, régi rossz emlékek. Hátra kell őket hagyni és utána nem szabad hátra nézni. Bár ez nekem nem egyszerű, hisz a bárdok még is csak a multakba vájkálnak.-mondja és elmosolyodik- milyen egy rohadt meló ez-remélei ezzel a mondatával pici mosolyt csal az előte ülő arcára.
 
A lány zavarba jön, lesüti szemeit. Aztán halkan válaszol:
- Az rettenetes lehetett... Köszönöm.- szomorúan néz maga elé, és azon gondolkozik, hogy vigasztalhatná meg egy kicsit a férfit, már csak azért is,mert így a többiek is jobban elfogadnák... De hirtelen nem jut eszébe semmi ilyesmi.
 
-Igen-mondja szomorúan- haldoklot az a csodálatos teremtmény, de segíteni nem tudtam rajta...De szeme oly varázslatos volt, mnt a magáé. Tekintetett rabulejti.
 
-Nem... Miért? Maga látott már?-kérdezi kíváncsian.
 
A barbár mostanáig türelmesen várt, de a halvacsora csak nem akar elkészülni. Ezért Reximus felé fordul.
-Modcsak szépek népének sarja, mikor lessz abból a beígért lakomából valami? Ha hamarosan nem lessz kész, kénytelenek leszünk ráfanyalodni a papírevésre. Int fejével, a dobozok irányába.
 
-Minden rendben van-mondja halkan, majd a lány szemébe néz- maga látot már egyszarvút?
 
-Ha van valamilyen problémája,és segíthetek,csak szóljon-mélyen a férfi szemeibe néz, tekintete aggodalmat sugároz. Biztos benne, hogy a bárdnak van vamailyen problémája.
 
Látja a lány arcán a gyanakvást, de ugy csinál mintha észre sem vette volna. Megnézi magának a pókot, ami hirtelen leugrék az asztal lábról és elrohan. Majd a bárd a lányra néz.
- Persze hogy szabad kérdeznie-mosolydoik el- Hát magam sok helyen jártam már és sok mindent láttam. Ezelőt- ennél meg akad a szava-hát nagyon nem voltam sehol, csak útközben.
 
Gyanakodva figyeli a bárdot. Valami nagy titka lehet....Kérdésére az asztallábon vidáman mászkáló pók felé bök fejével. Viszont nem akar többet foglalkozni az állattal, ezért inkább témát vált:
- Azt mondta, hogy csak pár napja van itt. Ezelőtt hol járt és mit látott ,ha szabad kérdeznem?
 
Kis idő mulva vissza jön, szeme újra a régi de ő maga meggyötörtnek tünik.
-Elnézést-mondja ismért- hol is tartotunk?
 
-Semmi baj-mondja kedvesen, szemeivel követi a férfit ameddig tudja. Aztán újra maga előtt látja a bárd furcsán szikrázó tekintetét. Gondolkozik egy kicsit,majd megcsóválja fejét,és a többi vendéget kezdi el nézegetni.
 
Bárdot zavarja, hogy a lány nem öszinte hozzá. De nem muttatja és ez a szemében sem látszik. Arcán az tükrözödik, hoy lány minden szavát elhiszi és sorsát valamilyen szintem magán viseli.
-Értem-mondja halkan- ez dicséretes tulajdonság és megértem,hogy zavarta megát az az álatt.-mondja halkan, majd tekintetét a pókhálóra veti-Elnézést kérek, hogy figyelmét arra vontam-majd vissza néz a lányra, szeme furcsán szikrázik,lehunya őket és némán elkezd szidkozodni. Mikor újra kinyitja őket szeme teljesen más, de arcán ugyan az a nyugalom van mint előte mintha mi sem történt volna.-Elnézést- mondja halkan, majd fel áll- mindjárt jövök- majd elindul fel felé a szobályához.
 
Idegesen néz fel a bárdra. Kirázza a hideg, majd válaszol:
- Tudja....Lent Menzoberranzanban tisztelni kellett a pókokat. Most,hogy megtagadtam a Pókkirálynőt, nagyon zavart, hogy újra láttam egyet, viszont már régen eldöntöttem,hogy soha nem fogok ölni,csakis önvédelemből.-nem tudja,mennyit hisz el neki a bárd, ezért mélyen szemeibe néz, múltja említésére azonban újra a szomorúság álarca mögé rejti igazi érzelmeit.
 
Bárd lányt figyeli, és mordulatai kecseségét. közben abba hagyja a játékát a lantján. Megfogja italát és bele kortyol.
-Ön szereti az állatokat? vagy a pókokért rajnog nagyon?
 
A hangok hallattán az ablakra néz,majd a ninjákra. A pók viszont nem hagyja nyugodni,ezért odacsap egyet,de tenyerét nem feszíti meg,inkább még egy kicsit be is hajlítja ujjait. Aztán lassan elhúzza kezét, a benne lévő pókkal együtt. Az asztal alatt lassan szétnyitja ujjait,és az állatkát elengedi hagy másszon a hozzá közelebb lévő asztallábra.
 
Az öregúrnak igencsak feltűnt, hogy mit nyitnak a feje fölé és mielőtt bármi is a nyakába ömölhetett volna, már csak egy ki tudja honnan odakerült, farönk volt a helyén.
A vén törpe, pedig eltűnt valahova, de az überninják még alighanem érzik, hogy valahol a közelükben van.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.