Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy-egy ellen
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
A Kalandok Földjén választhatsz, tömegsebző vagy egy célpontra ható varázslatokat használsz. Az első, bár hatékonyságban alulmúlja a másodikat, különösen értékes, ha egyszerre többen támadnak rád.
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (11)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 |
Nézet:
Garret elteszi az arannyal teli erszényt, és komolyan bólint:
- Rendben, miszter..., megteszem amire kér.
Majd miután a tünde kiment, törölgetni kezdi a pultot, és csendben motyogja, hogy: "Ehh...hát ma sem jött össze...ha ez így megy tovább, kihal a családom, nem lesz utód..." majd fütyörészni kezd egy szomorú, szerelmes dalt.

Aztán észreveszi, hogy az egyik vendég mélyen alszik az asztalánál. Mosolyogva térül-fordul, és kezében egy mákrózsa-pitével teli tányér terem, amit letesz az alvó vendég elé, majd visszabaktat a pult mögé.
 
Halotalan viszasétál a csapszékbe utóljára megcsodálni szive választottját, de az ajtóban belépve konstatálja hogy üresen tátong a szék amin az előbb még a lány ült.
Kicsit elszomorodik majd a csaposnak int:
-Jóuram megtenne nekem egy szívességet? Csak arról lenne szó hogy ha holnap belér az a hölgyaki az elébb itt ült, érje meg hogy legyen szives egy negyedórácskát várni rám és köldjön értem!A környéken kószálok manapság, könyen megtalál.
elöre is köszönöm.-mondanivalóját megerősítendő egy kissebb zacskó aranyat helyez a pultra.(Nem lehet benne több mind 2-3száz arany.
 
A vörös hajú tündér lány zavartan néz fel gondolatiból. Egy ajtó csapódásra kapja fel a fejét. Egy másik tündér távozott éppen. Sok a gondja mostanában Elmirának. Túl sok a szörny itt, és neki elég kicsi a hócipője, és az már dugig van szörnyekkel. Közben mintha a csapos is hozzá beszélne:
-Bocsánat. - rebegi a lány - Azt hiszem kicsit elbambultam. Mit is kérdezett?... Csak a szokásos. Sok a szörny mostanában a környéken. Ha egyet levágok három másik lesz helyette...Köszönöm az áfonyaszörpöt- mondja. Nadrágja zsebéből egy aranyat vesz elő. Leteszi a pultra.
-További kellemes estét- köszön el a lány. Ruganyos lépteivel távozik. Akad a környéken még néhány szörny, amit le kell még ma vágnia...
 
Halottalan megunva az egyoldalú beszélgetést átdobja vállán Éjjszilánk kardját kisétáll az ajtón.
Kalandozásba folytja szerelmi bánatát. Talán holnapp megint benéz a csapszékbe.
 
Habár hősünket is érdekelte volna ez a sok jóval kecsegtető beszélgetés,nem bírta tovább idegekkel és elaludt a saját magának kisajátitott alvosarkában.hiába no,megint egy dolgos nap állt mögötte.
 
Halotalan felvont szemöldökkel, de még mindíg nyugottan várja a hölgy válaszát.
 
* Ehh szóval bocsesz, későn küldtem az üzit*
 
> >
 
Garret azonnal rááll az üzletre:
- Rendben, komám, akkor havi 65 aranyért kidobó és pincér is vagy! És most bocsáss meg egy pillanatra...
A tolvaj barbár odafordul a tünde leányhoz:
- Igazán nem akarom zavarni kegyed, de olyan fáradtnak és búskomornak látszik. Valami félresikerült netán e napon?
 
Halotalan agy darabig csak büszkén nézegeti a trófeáját, -dagad is a melkasa rendesen- majd ezt megunva kicsitt körbepillant a fogadóban. Egyből megakad a szeme a kocsma vöröshajó virágszálán. Lassú vontattol, ringó léptekkel a lány mellé sétál. Hetykén kicsapja arcából szürke tincseit, majd megszólítja:
-Lenne a következő körre a vendégem szép hölgy?
 
Miután Garret odahívta magához, és megegyeztek a fizettségben, ami nem mellesleg 45 fényes ARANYTALLÉR egy hónapra, hősünk előhozakodik egy érdekes ötlettel: 20 további arany ellenében vállalna kidobó állást is. Rejtett képességei birtokában minden verekedő sárkányölővel könnyedén elbánna. Így a világ egyetlen fél-ork-ember-tünde-törpéjének két jól fizető biztonságos állása lehetne.
 
A lány egy halvány mosollyal köszöni meg az áfonyaszörpöt, majd gondolataiba mélyedve üldögél itala felett.
 
Garret udvariasan mosolyog, és kitölti a hölgynek a kért nedűt, majd mikor az fizetni próbál, finoman a tudtára adja, hogy erre a körre a cég vendége volt. Aztán odahívja magához L3cso-t, és bizalmasan közli vele:
- Figyelj, barátom, szívesen felveszlek pincérnek, vagy mellékcsaposnak, ha esetleg kalandozni indulok, rendben? A fizetés 45 arany egy hónapra. Megfelel?
 
Barna köpenyt viselő tündér lány lép be a kocsmába. Szétnéz, még nem járt itt. Aztán ruganyos lépeivel a pulthoz megy. Rövid, vörös haja, szinte tüskeként mered a levegőbe. Leveti köpenyét, leteszi egy székre. Világoskék inget, barna nadrágot visel. Lábán fekete csizma. Könnyű bőr páncél és kard egészíti ki öltözetét. Kincskeresésből él, mit itt jó páran. Leül a pulthoz.
-Üdvözlöm!- köszönti a kocsmárost. –Egy áfonyaszörpöt kérek – mondja. Nem mosolyog, fáradt, a kincskeresésből pedig már a hócipője is megtelt. Némi lazítás céljából telepedett be és kérte az áfonyaszörpöt.
 
Betoppan L3cso, a fél-ork-ember-tünde-törpe. Eggyik szeme kinyomva, lábujjai lerágva, sárosan, koszosan, szutykosan, hippi rongyjai még szakadtabbnak látszanak (mert azok is). Ránéz az itallapra, és döbbedten veszi észre, hogy hiányzik kedvenc itala, a sárkányfűpálinka. néhány szót vált Garrettel, a fogadó tulajával, és megmondja neki, hogy szívesen vállalna másodállásban pincérkedést (hősünk főállásban hivatalos kalandozó-sárkányölő). De a választ nem várta meg, mert kilyukadt az egyik veséje. Így elsietett a papokhoz gyógyítás céljából, de a válaszra még mindig türelmesen vár miután szépen és egészségesen visszatért a fogadóba, tündöklő hippi rongyaiban
 
Flébred,megrázza a fejét,már csak 3!kiáltja,azzal visszaalszik.
 
Garret, a kocsmáros, látván, hogy egyre több vendége jön, büszkén kijelenti a bent tartózkodóknak:
- Na emberek és egyebek, a következő körre az első öt jelentkező a vendégem! - majd kiakasztja a zöld sárkány fejét az egyik "Sárkányvér" nevű boroshordó fölé. Megfordulva egyik kezében egy jó nagy teli söröskorsó fityeg, amit ki is csap a pultra, közben megkérdezi a sárkányfej tulajdonosát:
- Mi a neve, Sárkányölő? - majd a elkurjantja magát - Már csak négy kör van ingyen! - eztán munkához lát, és a pult fölötti kis szögre kiakasztja az alábbi listát:

ITALLAP
----------
Áfonyaszörp 1a
Drúnagor-lehelet 1,5a
Kobold Királyom söre 3a
Küklopsz-szem koktél 2,5a
Csonka goblin sör 2,5a
Sárkányvér (csak Sárkányölőknek!) 300a
Ibolyaszirom-likőr 5a
Mákrózsa-pálinka 4a
Alanori ciringésbor 36a
Csatorna sör 30a
 
Halotalan a büszke tündér hegykén berugja az ajtót, majd kecses léptekkel a pulthoz sétál. Mithanil péncélján megcsillann a kocsma halovány gyertyái.
A kocsmáros kérdőn ránéz. A kecses kalandozó egy zöld sárkány levágott fejét dobja a pultra:
-Hé csapos, ezt rakd ki a falra és lökj ide egy sört!
 
Fefce a hős belép az ajtón,körbeszimatol,hmm,én is ilyet iszok,amit az elöttem levő,jaj de éhes vagyok(korog a gyomra).
-van bébisárkánypite?majd ha ettem jöhetnek a nők is.elég 3,mert 1 kicsit fáradt vagyok.azzal leül az asztalhoz,és várja a finom eledelt.közben próbál nem elaludni.
 
Az utolsó cselekvését elhasználván, visszatér nemrég nyitott törzshelyére, henceg egy kicsit a csaposnak legutóbbi kalandjárol, miképp győzött le egy gyökér szellemet, kincstelenségi szerencsétlensége miatti bánatát öt darab "küklopsz szeme" koktélba folytja.
 
Mivel látja, hogy a kocsma elég kihalt - ezen a késői órában nem is csoda - felhörpinti az utolsó kupicát is, előveszi meggyötört csekkfüzetét - megmutatván, hogy neki olyan is van - majd elteszi, odadob egy marék aranyat a pultra megköszöni a szíves vendéglátást, és elteleportál
 
Visszatérve egy kalandozásból, hősünk meggondolja magát, és befárad szakadt hippirongyjaiban a fogadóba, egy körre. Leül a pulthoz, és egy kupica sárkányfűpálinkát kér. Egyelőre.
 
L3cso, a fél-ork-ember-tünde-törpe fél lába már majdnem a kocsma küszöbét érintette, mikor szemébe ötlött egy papírcetli, minek a végén ez állt : HITEL NINCS. Erre egy lemondó sóhajjal száznyolcvanfokos fordulatot tett, és szomorúan elballagott.....
 
Garret, a tolvaj barbár elégedetten szemléli a kész házat, amin a "Döglött Drúnagor" tábla fityeg. Íme hát a fogadó! Megérte a fáradtságos munka.
Kifüggeszti az ajtóra a kocsmai szabályzatot, és utoljára még átfutja:

"1. Eme taverna a fáradt kalandozóknak nyílott, megbeszélni ügyes-bajos dolgaikat, és jót mulatozni.
2. A kocsmában tilos bárminemű verekedés, provokáció.
3. Hitel NINCS."

Miután elolvasta a szöveget, bemegy a kocsmába, és elfoglalja helyét a csapospult mögött.

 
  ... | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 |
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.