Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A mágus ujja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A varázsláshoz sokszor nem kell más, mint hogy elmormold a varázsigéket, vannak azonban esetek, amikor szükséges az is, hogy ujjadat az ellenfél irányába tartsd. Jobb hát, ha vigyázol erre a testrészedre, nehogy valamelyik teremtmény leharapja, hiszen akkor fuccs ezeknek a varázslataidnak.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás június + májusi eredményhirdetés
IV. Hungarian Card Expo 2024.06.08.
Varázsdimenzió előrendelés: 2024.06.03-tól.
Varázsdimenzió lapbemutató 4. hét
Varázsdimenzió lapbemutató 3. hét

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK gyorstalpaló kezdőknek (4)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (225)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (85)
HKK kérdés? (47099)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8161)
Lapötletek (64972)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | ...
Nézet:
Ez, hogy a Quwarg orákulumon van egy reakciódrágítás, csak annyit jelent, hogy amikor a kezedből játszod ki a Quwarg orákulumot, +1 VP reagálni a kijátszására. Az, hogy egy lap a gyűjtőbe kerül, nem a kézből való kijátszása, igy a gyűjtőbe kerülő hatásokat módosító reakciónál nem is csinál semmit.

Amikor egy cselekvéstől 3 lény a gyűjtőbe kerül, ezt a hatást módosíthatod, hogy ebből 1 vagy 2, általad választott lény a kripta alá kerüljön. A lények egyébként ilyenkor egyszerre halnak meg, a sorrendnek nincs jelentősége.
 
Érdekes. Tehát akkor a Quwarg orákulum halálára is lehet reagálni drágítás nélkül? Az nem egy ő rá kijátszott reakció? Ilyenre nem emlékszek, hogy lett volna eddig a játékban.

Valamint meg tudnád erősíteni a válaszodat a 45970. HSZ-ben, mert még mindig nem értem. Három vagy több lény halála egy forrás által. A halálok sorrendjétől függetlenül lehet újabb reakciósorokat indítani minden egyes döntésre, hogy A Dungeon kriptáit aktiváljam-e vagy sem? Tök mindegy, hogy milyen sorrendben halnak meg a lények, a kripta nem azt nézi, ugye?
 
Igen, ez egy aktiválást igénylő képesség, és reakció, így bizonyos, a reakciókat drágító dolgok tudják drágítani. Pl. az Antimágikus rakshallion azt mondja, hogy "minden reakció +3 VP" így az drágítani fogja. De egy szimpla reakciódrágítással bíró lénynél ez nem jelent semmit, mivel a lapokon levő reakciódrágítás csak a lap kijátszására vonatkozó reakciókat drágítja. itt azonban egy eseményre, a lény gyűjtőbe kerülésére reagálunk.
 
Erre is tudnál választ adni, kérlek?
45971. p1rat3n1nj4 (előzmény: Miklós 45970.) 2022.01.06. 22:10

Újabb kérdések.
1) Hogyha A Dungeon kriptái reakciónak számít, akkor a reakciókat drágító követők/források tudják drágítani? A kettőspont miatt szerintem ez nem automatikus képesség.
2) Az olyan reakciókat drágító lapok, mint a Quwarg orákulum (Dornodon szörny) drágítják az olyan dolgokat is, amik nem a kézből/gyűjtőből/kriptából kijátszására reagálnak, hanem a képességeire vagy a játékból kikerülésére? Azok is elvileg ő rá reagálnak valamilyen módon.
 
Ha a büntetés/halálsikoly mögötti szabályt nézzük, és azt állapítjuk meg, hogy ezek a következmények csak azután következnek be, miután a lap ténylegesen gyűjtőbe/Semmibe került, akkor úgy lenne következetes a halálsikoly, hogyha akkor működne, amikor a lap ténylegesen gazdát cserél.
A mostani szabályszöveg szerint akkor működik, amikor "kikerül a tulajdonosa irányítása alól", tehát egy stádiummal korábban, mint kellene. Nem "érkezéskor", hanem "távozáskor". Ez kicsit zavaró.
Amúgy, mikor megérkezik a kripta alá a lény, akkor a kripta gazdája válik a lény "gazdájává" is, hiszen ő játszhatja ki azt a kriptából... Szóval, igen, így megközelítve a halálsikolynak működnie kellene.

Más megközelítésben... egy lény eltűnik a pástról, és a kriptába kerül. Hogy lehetne ezt másként értékelni, mint hogy elpusztult? Szóval igen, tévedtem lentebb.
 
Jogos a felvetés. A játékban különböző zónák vannak, a pakli, a gyűjtő, az asztal, a kéz, a Semmi. És van két "homályzóna" is, amikor a lapok a reakciósorban vannak, ill. amikor valamilyen célból félrerakjuk őket. Az így félrerakott lapok, bár a kripta alá rakod őket, valójában nincsenek játékban, azaz bár nem kerültek a gyűjtőbe, viszont a játékot elhagyták, ezért kisül a büntetés és a halálsikoly is. Köszönjük a korrekciót! Rakok a kripta alá FAQ-t erről.
 
"135.7. Halálsikoly: Ha az ilyen képességgel bíró permanens forrás hatására kikerül a játékból vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, akkor megtörténik a Halálsikoly után leírt hatás."

A "kikerül a tulajdonosa irányítása alól" nem teljesül amikor leszedi a lényt és ehelyett a kripta alá kerül?
 
A halálsikoly azért nem sül ki, mert ténylegesen nem kerül a lény a gyűjtőbe. Mindegy, hogy ki a gazdája a lénynek és a kriptának, és hogy ki szedi le a lényt.
 
Az hogy a saját kriptám mellett leszedett saját lényem halálsikolya nem sül ki az teljesen világos. De az ellenfélé sem? Nem a kripta gazdája az összes alatta lévő lap gazdája is?
 
Köszi a választ. Így, hogy konkrétan "módosító reakciónak" hívtad, már sokkal egyszerűbb a dolog.
Talán egy FAQ lehetne erről.

Az viszont még mindig nem tiszta, hogy az ellenfél körében tényleg nekem van-e jogosultságom eldönteni a sorrendet. Eddig úgy tudtam, hogy a kapcsolódó hatások sorrendjét az aktív játékos a kódexben lévő 22.1.1. általános szabály szerint dönti el. Nem lapkijátszásra gondolok, hanem olyan aktiválást kívánó hatásként kisütött legalább 3 lény egyszerre gyűjtőbe küldésére képes forrásra, mint pl a Tűzkullancs (2019) képessége az ellenfél körében 3db 1 ÉP-s lény ellen.
 
A kérdés pontosan az, hogy egy a játékból a semmibe kilőtt lényt rakhatom-e A Dungeon kriptái alá vagy sem?

4.7.10. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „Semmibe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezt a hatást asztalról való gyűjtőbe küldő hatásnak kell tekinteni.
Ha ez az "ehelyett" szó tényleg így működik, akkor ez milyen befolyással van a kapcsolódó hatásokra, amik a gyűjtőbe kerülés miatt sülnének ki? Pl büntetés.

Ez egy módosító reakció, ami a lényt a gyűjtő helyett a Dungeon kriptái alá rakja. A gyűjtőbe nem kerül, ezért a büntetés, halálsikoly nem sül ki.
Csak két lényt lehet alá hajítani egy körben. Ki, mikor és hogyan dönti el, hogy melyik kettő lény kerüljön A Dungeon kriptái alá, ha pl három lény lett leszedve egy forrással?

Minden egyes gyűjtőbe kerülő lénynél dönthetsz, hogy a kripta alá kerüljön, vagy sem, egy körben összesen 2x dönthetsz így.
A Dungeon kriptái alatt lévő lényekkel lehet semlegesíteni?

Persze, a semlegesítés is csak egy mód, ahogy kijátszhatod azt a lényt.
 
1) A Dungeon kriptái vs a játékból semmibe kerülés.

A kérdés pontosan az, hogy egy a játékból a semmibe kilőtt lényt rakhatom-e A Dungeon kriptái alá vagy sem?
Van egy FAQ a Duplacsavar alatt, de abba a FAQ-ba bele lehet magyarázni, hogy az konkrétan a sikeres létrejötte után dolgozik csak és csak azt a helyzetet tisztázza. A Dungeon kriptáin viszont az "ehelyett" szó szerepel, ami miatt itt akár az ellenkezője is működhet a másik ítéletnek. Nem az van rajta, hogy létrejön az a forrás, hanem az hogy "ehelyett" kerül a kripta alá.
A Kódex 108.1-et is felül kéne ennek írnia szerintem.

2) Ha ez az "ehelyett" szó tényleg így működik, akkor ez milyen befolyással van a kapcsolódó hatásokra, amik a gyűjtőbe kerülés miatt sülnének ki? Pl büntetés.

3) A Dungeon kriptái vs tömegleszedés a saját vagy az ellenfél körében.

Csak két lényt lehet alá hajítani egy körben. Ki, mikor és hogyan dönti el, hogy melyik kettő lény kerüljön A Dungeon kriptái alá, ha pl három lény lett leszedve egy forrással?

4) A Dungeon kriptái alatt lévő lényekkel lehet semlegesíteni?
 
Raadasul pont ezert van az "..._alap_ koltseget 2 epitovel fizeted" rajta. Az alap koltsege 2 epito, a modositott meg a kelteto miatt 2 epito + 1 vp.
 
Ha 2 építővel fizeted, nem jöhet passzívan. Erről nem kell (nem tudsz) dönteni.
 
Napi kérdésem:

Akadémia (új), vs Hegymélyi keltető:

Elsőnek megmondom, mit csinál a lap, aztán elköltöm az idézési költségét.
Ha azt mondom, passzívan jön, de közben 2 építővel fizetem majd a kötlségét, akkor utólag el kellene költenem 1 VP-t, vagy, hogyan oldaódik fel ez a csomó?

Köszi,
Fec
 
Persze.
 
Ok, köszi a választ.
 
Irtam am, meg magan a lapon OTT VAN: "Amúgy rá van írva: kijátszásakor nézd át ellenfeled pakliját" tehat az aktuális PAKLIJAT

Ha 3 kék céhhel tolod, igy 56 lapos a decked, és mondjuk 4 lapot huzol kezdokezre, akkor meg jo ellened. Ha mar 1-et nekronoztal, akkor nem
 
Tehát akkor tisztázzuk: a kijátszása pillanatában a közvetlenül a pakliban található lapokat kell leszámolni Az istentelennek. Jesszus, félreértettem akkor az összes HSZ-t itt eddig.
Sorolja itt mindenki az alternatív pakliszámolási lehetőségeket, de közvetlen választ nem ad senki.
Akkor mégsem jó szimplán a céhekkel felálló paklik ellen a kezdőkéz felhúzása után.
 
Mert a mezo az elso 3 korebrn kizarolag a huzasi fazisaban huz/keres lapot...
 
Nem kötelező kivenni lapot a mezőből.
Ha meghagyod az 57 lapot, húz 4-et, harmadik körig
jó az istentelen.
Ha használ céheket, akkor még tovább.
 
Amit félreraktál, az nincs a pakliban. Az istentelennek csak akkor volt értelme a mező ellen, amikor a 80 lapos verziót tolták.
 
A mező által a játék elején félretett lapokat is meg kell számolni Az istentelennek? A mezőre az van írva, hogy azokat nem lehet piszkálni egyáltalán.
 
Amúgy rá van írva: kijátszásakor nézd át ellenfeled pakliját stb. Vagyis konkrétan megszámolod a paklit plusz látod a lapjait benne. Ebből kijön a mező elleni működés is. A céhek, ha csak nem 3 kék + kevéslapos kezdés, nehezen/nem sokáig intézik el, hogy >50 lap legyen a deckben.
 
Hát én most elgondolkoztam azon, hogy berakjam alapból kb mindenhova. Feltételezhetően fixen ott lesz a képessége sok pakli ellen.
Kár, hogy a mezőt úgy nézi.
 
Az első kettőt láttam versenyen azok közül csak az elmúlt néhány évben.
A sima 57 lapos mező ellen amúgy hogyan működik ez a lap? Ott az 50 vagy az 57 lapot kell nézni?
 
Köszi.
Akkor most lehet, hogy jó lap lesz egy ideig.
 
Ez úgy működött gyakorlatban amíg a meta része volt Az istentelen, hogy megkérdezted az ellenfelet hány lapos a paklija, amire köteles volt a tényleges pakliméretet megmondani. Onnan számolható volt az aktuális lapok száma, mert a kezét, asztalát, gyűjtőjét, stb látod.
 
Az istentelen pontosan hogyan működik? Sosem láttam élesben használva.
A kijátszása pillanatában meg kell számolni az ellenfél paklijában lévő lapok számát, vagy ellenőrizni kell azt a számot, ami a paklilistája végén szerepel?
Hogyha látok egy céhet, akkor feltételezhetően nem kell számolgatni egyáltalán?
 
Eldőlhet a játék elég hamar, igen. Legalábbis a körök számát tekintve, de még így is rengeteg meccs időlejárásig tart versenyen. Sok mindent tudnak a lapok, sok cselekvés van. A lapokat elég fontos ismerni versenyeken, de mindenki elég toleráns szokott lenni a kezdőkkel/újrakezdőkkel. Ez ne tántorítson el, ne próbáld előre megtanulni az összes meta lapot. Kezdetnek bőven elég, ha a saját lapjaid alaposan ismered. Van pár különböző kontroll amik stabilan jók szoktak lenni, de rengeteg játszható koncepció van, eredményeket is szoktak velük elérni. Javaslom a versenybeszámolókban a paklilisták böngészését itt, az eldüen.hu-n, ill. az excelsiorhkk.wordpress.com-on, ezekből elég jó képet kaphatsz arról, hogy mik mennek mostanában. Persze új kieg előtt vagyunk, ami boríthat mindent .
Javaslom az amatőr/kezdő ligákon való részvételt, az segít visszaszokni.
 
  ... | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.