Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Solisar aurája
Küldd el képeslapként!
Solisar druida nagyhatalmú varázslata egy szikrázó aurát von elmondója teste köré. Ez a mágikus képződmény még a legvédtelenebb mágustanoncokat is képes megvédeni bárkitől.
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-29 05:08:10 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki talalkozón támogatott minket abban, hogy amit kiszabtak büntetést a karaktereinkre az bizony jogtalan.
Igyekeztünk kihangsúlyozni, hogy ha aláírod a papírt azt ne azert tedd, mert ismerőseid aláírták, vagy mert a büntetett személyek ismerőseid. Mi úgy éreztük, hogy ennek tudataban írta alá mindenki a peticiót.
Találkozó végén ismét megkértük Miklóst, hogy pár percet szánjon ránk és gondolkodjon el azon, hogy miért is írta alá ezt a lapot közel 80 ember. A reakciója annyi volt, hogy Ő is hozhatott volna egy lapot, amit ennél jóval több játékossal aláírat. Ennyivel el is intézte sajnos Ennek ellenére köszönjük mindenkinek aki hasonló gondolkodásmódjával ki mert állni mellettünk.
Próbáltuk kideríteni azt is, hogy miből kellett volna rajönnünk, hogy bug van a játékban, amit természetesen jelentenünk kell. A rengeteg 'érv'ből talán azt sikerült kihámozni, hogy a játékosoknak tudniuk kell, hogy mi az a határ ami még nem tartozik a durva kategóriába, és ami már a durva vagy extrém kategória, azt jelenteni kell. Ennek fényében gyorsan megkérdeztem, hogy 'bug kategóriába' tartozik-e, ha 700+ maxvpt szerzek egy körben (http://reformat.vizipok.hu/?page=5&karakter=3318& fordulo=301&oli=0), a valász az volt, hogy igen ez nagyon 'bug gyanus' és jó lett volna ha jelentem, de most már megtarthatom az előnyöket. Megkérdeztem azt is, hogy mennyire 'bug kategória' ha nyugaton egy átlagos fordulóban 50k+ tpt szerzek (http://reformat.vizipok.hu/?page=5&karakter=1949& fordulo=509&oli=0), erre a válasz hasonló volt mint az előbb...
Ezek utan elgondolkoztam, hogy merjek-e egyáltalán még lépni, mert elvileg a következő 'bugolásomnál' törölni fognak...
Érdekességképp megemlítem még, hogy mikor DG (skaven) elmondta milyen furcsa módon bukta el tudati fétisét, akkor Miklós megkérdezte, hogy mi az a tudati fétis... kell ezt még kommentálni?
 
Köszi mindenkinek aki aláírta a petíciónkat, sokra nem mentünk vele, de nekünk jólesett...
A reakció kb azvolt Miklós részéről, hogy Ő meg akkor össze tud szedni kétszer ennyit olyanból, aki azt állítja, hogy mi csaltunk.
Jah meg hogy az nem sokat ér, hogy a haverokkal aláíratjuk, akik jóhogy a mi oldalunkon állnak...
 
Egy félénk kérdés, csak amolyan gondolatébresztő:
A reális (értsd: erőforrás-átváltás szempontjából arányos) értékét nehéz belőni (gondolom), de tegyük fel 5 aranyat ér reálisan az ősmatéria.
Vajon hány arany lett volna az a határ (elírt, hibás, rosszul megbecsült, stb ármegjelölésnél), aminek kihasználása még nem etikátlan, ami még nem minősül csalásnak, ami még belefért volna? 50? 30? 20? Mert a 100 ap már nyilvánvalóan eme határon túl volt.
Mi lett volna például, ha 30 aranyas áron kerül játékba, és az találtatik soknak?
Volt már hasonló eset. Emlékezzetek a kreációval gyártott mutáns csontokra és mópat tetemekre! Akkor egyszerűen módosították (felemelték 4 aranyra) a tárgy árát, így ma már nem lehet kreálni, azt' kész.
 
**********

Józan paraszti ésszel...

A játék egy áru, melyért ugye mindannyian fizetünk.
A játék lényege, hogy az ember élvezze, ha nem, akkor az nem játék, hanem vmi más.
Nyilvánvaló, hogy ha az embert egy játékban (pláne olyanban, amiért fizet) retorziók érik, azt nem kifejezetten élvezi és reklamál.
Ez a vevői oldal.

Az eladói oldal:
A játék egy program, amit emberek a munkájuk során készítenek. Ha a program hibájából a cégnek kára származik (ami jelen esetben nem történt), akkor azért, az azt készítő személyt kell elővenni.
Azon vevők, akik a hibát kihasználva haszonra tesznek szert (nem a cég rovására, mert valljuk be a kft-t semmi kár nem érte) leleményesek. Így nem büntetni kell őket, hanem inkább megbeszélni velük ezt a dolgot.
Nyílván meg tudnak egyezni egymással a felek (a piacon - mely mondjuk lehet a Tf-tali), így senkiben sem maradnak tüskék. A játékos elégedett lesz, a cég meg szintén + nem érik rágalmazások, méltányos vagy méltatlan szavak egyik oldalt sem.
Így meg lesz a kommunikáció, megmarad a játékos, s talán még jelezni is fogja a jövőbeli bugokat vagy legalábbis azok egy részét.

A játék:
Vannak jók és gonoszak.... ha jó karakter csinálta a visszaélést (erről nincs infóm) vesszen el a jóságpontja, az istenek büntetéseként. Mert a tettet a játékban követte el a játékos, nem zsetonokat vagy ingyenforcsikat bugolt a való-életben. Ha gonosz volt jutalmazza őt istene, a bank vagy a helyi adóhatóság meg küldje rá a legtáposabb kolosszusát és/vagy egyéb banki alkalmazottát és próbálja meg visszaszerezni az a lóvét.

De hogy miért kell ezért keserű szájízt vinni mindkét fél szájába,azt nemtom @~~~

Szóval tessenek megfogadni a sok-sok tanácsot, de legfőképpen azt, hogy játékot és üzletet különválasztani, TF-talin dolgokat megbeszélni - intelligens ember módjára - úgy, hogy egyik fél se rinyáljon utána.

Gondolom olyan tagok csinálták a dolgot akik régóta kapcsolatban vannak a céggel, talán segítettek is ezt, azt. De csak tessék büntetni, kommunikáció helyett.

2. fórum hozzászólásom, rulz

**********
 
azert nem tettem publikka, mert ott jelentkeztem olimpiara. publik lesz majd hamarosan...
 
> Jaj ne...a TF egy játék. Ne rontsuk már el ezzel a szolgáltatós dumával...

Jajj, de.
A TF egy játék: nekem. De a Kft-nek üzlet. ;)
Pontosabban _mindenkinek_ jobb lenne, ha a készítői inkább üzletként tekintenének rá, mint játékként.
 
pedig ez mindig is igy volt, hogy nyugaton nem veszik meg boltban, keleten pedig igen, es rajtad kivul szinte mindenki tudja ezt, mar azelott is tudtak mielott en jatszani kezdtem
 
Gondolom azé nem téveszt az üst, mert a kaja nem átadhatatlan.:P
Ezt még majd azért kipróbálom, bugolok egy jót, mert nyugaton százas h nem műxik (mmint nem eladhato, HUzva is egybol dobod), nem vágom keleten miért lenne máshogy.
 
egy kicsit el vagy tajolva, keleten megveszik a boltok 1 aranyert, ustbe is bedobhato es annal nem is teveszt az ust, mint az atadhatatlan targyaknal
 
Kajából mióta lehet pénzt csinálni? Max ha liciten eladod, de annyit... azért az nem kis idő...))
 
Üdv! Még nem szóltam ehhez hozzá (most is minek), DE
Miklós a 25. hozzászólásban foglalkozott a dologgal. Rég volt... (Biztos a talira készül)
Egy bocs még mindig nem hangzott el részükről.
Ha a cégemnél, ahol dolgozok (megjegyzem, szolgáltató 700000 ügyféllel) ilyen lenne a kommunikáció, akkor a magyarországi - hasonló - cégek között (6 van velünk együtt) nem mi lennénk az ügyfelek között az első helyen már 2 éve, hanem utolsó helyen kullognánk.
Én messze vagyok attól, hogy érdemben hozzászóljak (8 év szünet után kezdtem újra a játékot és nem a tápolás a célom, hanem szép myugisan bejárok mindent), de ez a kommunikáció egy nagy NULLA.
Ha a talin nem mondanak rá semmi értelmeset, akkor elismerték a saját hülyeségüket.
Amúgy bug például az, ha számlázni akarok az ügyfélnek és 10000 Ft helyett nála (de senki másnál) egy rossz korábbi adat miatt, amit nem tud lekezelni a progi, 1000000 Ft-ot kérek tőle. Ő meg infarktust kap.
Egyetértek vele, hogy ők cseszték el. Én úgy vagyok vele, hogy az én játékomat nem rontja ez a dolog (szerintem jelentősen senkiét sem), tehát kár volt bármiféle bünti.
UFF
Holnapra jó talit nektek.
 
A tapasztalat D
 
azert ha egy kicsit is ismered nyugdijt, tudod hogy nem kell nagyon komolyan venni
(bar ha eled rak egy poharat, eleg meggyozoen tud nezni, hogy idd ki :> )
 
Pontosan. Nincs masik TF, nem mehetsz mashova TF-ezni. Ebbol adodik, hogy a jatekosok ki vannak szolgaltatva a Behonak. Abbahagyni ugysem hagyjuk, mert tulsagosan szeretjuk. Szoval marad a beletorodes. A mostani hiba meg egyertelmuen a KFT-e volt. Paran kihasznaltak, eszrevettek, megtoroltak. Nade hogyan?!
 
a temahoz meg annyit szeretnek hozzaszolni, hogy tegnap ezt a dolgot jatekon kivuli ismeroseimnek meseltem el, direkt olyan modon, hogy csaloknak allitom be chaarleet, skavent es snoopyt, mondtam lebuktak es milyen durva buntetest kaptak
kivancsiak voltak mi az eset, elmondtam, tulzott viszonyokkal (mintha sokkal tobbet szamitana az az arany, mint amennyit), es azok a kerdesek voltak utana, hogy ez miert lenne csalas? hogy buntethetnek ilyesmit?
ezen azert erdemes elgondolkozni

meg meg talan azon is, hogy annyi vpbol amennyibol 100K arany lett osmateriabol, 11K arany jon korgo gyomor hussal kajabol, pedig ahhoz aztan nem kell 250+os taumaturgia hogy osteo lehessen meg a varazslat amivel teremti... akinek nincs meg a varazslat, legkesobb akkor mikor vpregeneket kap isteni kuldiert o is megszerezheti
igen, majdnem 10szer annyi, "hm, 10szer annyi aranyat tudok szerezni mint amennyit korgo gyomor hussal tudnek, ez vajon bug lehet, vagy ha ennyire sok eroforrast hasznalok hozza, ennyit is lehet keresni? szolni kellene rola mindenkinek, hatha ez igy nem jo"
szerintem ezek az aranyok nem feltetlen hoznak elo ilyen gondolatokat az emberbol...
 
Fasza... csak igy tovabb, meg a vegen elmarad a tali...
 
Biztos, ami biztos holnap viszek egy kétcolos vascsövet, hogy "nyomatékot" tudjunk adni jogos elégedetlenségünknek DD

Nem csak a Kft. ismeri a "baltás" módszert

Ne feledjétek a régi mondást: minek veszekedni, ha verekedni is lehet?
 
Jaj ne...a TF egy játék. Ne rontsuk már el ezzel a szolgáltatós dumával, mert ebből vannak az anyázások. Ha nem tetszik a telefonszolgáltatód, lecseréled. TF-en nem nagyon van ilyen alternatíva, de nyugodtan abbahagyhatja bárki, ha nem elégedett (én se vagyok maradéktalanul az, de azért itt lássuk be...CL-ék kihasználták a Beholder jóhiszeműségét).
Holnap oda lehet eléjük állni és megbeszélni velük. Ha meg menekülni próbálnának, úgyis a játékosok vannak többen (ha meg Viza beáll az ajtóba, úgysincs menekvés )
 
> Törvény nincs rá, de attól még rossz dolgot tettek. A büntetés meg el lett túlozva. Hibázott mindenki.

Ebben az a _nagyon_ szomorú, hogy nem ez az első eset..... :\
Egyik fél részéről sem...
Van egy mondás: amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Ez most mindkét irányban igaz. Viszont ideális esetben (??? -nevezzük inkább hétköznapinak egy normál fizetős szolgáltatás során) az egyik félnek, nevezetesen a szolgáltatónak, minden ilyen helyzetet úgy kellene kezelni, hogy az a mosdó makulátlan maradjon. Gyakorlatilag felül kellene emelkednie a játékosi kicsinyességen és nem lesüllyedni arra a szintre.
A mi esetünkben ezt tizenx év alatt képtelen volt a Kft. "megtanulni". Pont-pont-pont...
 
Maradjunk annyiban, hogy jogilag nem követtek el semmit, de attól még utolsó gerinctelen férgek mind ;).
Komolyra fordítva...tipikusan az az eset, amikor a jog és az etika nem találkozik. Törvény nincs rá, de attól még rossz dolgot tettek. A büntetés meg el lett túlozva. Hibázott mindenki.
 
de a beholder allaspontja annyiban teljesen ertheto es kifogasolhatatlan, h csipetcsittercsapat tagja igencsak ismerik a tfet, azaz egeszen biztos tudataban voltak annak, h vmi hibadzik az eroforras valtasban (vp+tvp=ap)

Ebben a kérdésben teljesen igazad van. Itt jön közbe az, hogy mennyire etikus a dolog amit csináltak. Mind a 2 oldal szemszögéből nézve persze))
 
A jelenlegi játékosállomány nem heti pár fordulót lép.
 
Elösször is tisztázzuk már, hogy itt nem programhiba történt, hanem egy olyan dolog, amire ezek szerint senki nem gondolt a beholdernél. Az, hogy valaki meglátva az ősmatéria árát, a szabályoknak megfelelően neki áll gyártani és utána eladja.
Ami eleve felveti azt, hogy egyáltalán mi alapján állapitják meg azt, hogy mi mibe kerül? Hasraütéssel? ELméletileg ugyebár valami tesztnek vagy számolgatásnak kellene lennie, hogy a jelenlegi játékkörülmények közt miért pont 30VP-be kerül a matéria előállitása és miért pont 100 arany az ehhez tartozó ár. remélem érted mire gondolok. Ezeket az értékeket előzetesen be kellene súlyozni, elméletileg...
Az pedig , hogy miért ilyen viszonylag hosszú idő után bukott ki a dolog, nagyon egyszerű. A játékos nem tud tesztelni. Nekik nincs mondjuk 1 napjuk rá, hogy 100 fordulót lepörgetve, egy szerkesztő segitégével mindig más és más kariadatokkal kipróbálják mit tudnak csinálni jelen esetben az ősmatériával. nekik meg kellett szerezni az őstaut, elsődlegesen arra nyomulni ugyebár, hogy milyen varik vannak itt, hogy tudják feltornászni stb és esetleg utána a kiskapukat keresni. Heti pár fordulót lépve.
Nem mint egy tesztelő, aki gondolom 2 perc alatt a szerkesztővel bármilyen karaktert megtud csinálni ugyebár, és kipróbálni, hogy mi történik, ha valaki mondjuk xy dolgot csinál.
 
igen, ez igy teljesen igaz. de...

de a beholder allaspontja annyiban teljesen ertheto es kifogasolhatatlan, h csipetcsittercsapat tagja igencsak ismerik a tfet, azaz egeszen biztos tudataban voltak annak, h vmi hibadzik az eroforras valtasban (vp+tvp=ap)
nyilvan pont ezert termeltek igy aranyat es ha tudtam volna, akkor en is termeltem volna igy aranyat. mintahogy az ures IMmel sokan termeltek foldsarkanyt meg a tokom tudja mit (amik raadasul sokkal huzosabbak mint ez az osmateria mizeria) persze ebbol is kimaradtam.

mondjuk arra kivancsi lennek, h ha vki termelne mondjuk FKT-val 900.000 aranyat akkor azt minek minositenek a beholdernel

a masikfele, azaz, h a beholder h jott ra az aranytermelesre meg erdekes lehet, azon se csodalkoznek, ha egy jatekos tuzelte volna fel oket, arra hivatkozva, "h nekik bezzeg lehet!".
 
Szerinted ez a programhiba, amire fél év elteltével jött rá valaki az éles játékban, bármilyen alapos tesztelés során mekkora százalék eséllyel bukott volna ki?
 
Nem is te vagy a főbűnös, hanem CL és snoopy, akiknél ez az átlag nem 600 ap. De az akkor is áll, hogy nem ez az első eset, hogy majd kiszúrja a szemeteket, hogy itt valami nem stimmel, de csak feszítitek a húrt, ami persze elpattan...
 
"(a legtobb jatekban a bugolas illetve a cheateles jogosulatlan hozzaferesnek / eroforras felhasznalasnak minosul, ami buncselekmeny. es termeszetesen a program tulajdonosa hatarozza meg, h mi minosul annak)."

Itt mondtad ki a lényeget. Csak az a dühitő, hogy itt ezek közül egyik sem áll fent. A beholder meghatározta a matéria árát és ezen a szabályos áron adtak el a játékosok x mennyiségű db-ot belőle.
Bugolás esete nincs, mert a programrutin pontosan azt csinálta amire szánták. 100 aranyat adott egy matériáért. (ha mondjuk a kft nél eredetileg azt szerették volna, hogy 10 aranyat érjen a matéria és a progi 100-al számol, akkor megtörtént volna a bugolás ténye)
A cheatelés fogalma pedig a TF-en eleve kizárt, mert az bizony más fogalomkörbe tartozik))
Egyszóval itt az történt, hogy a játékosok a TF pillanatnyi szabályainak megfelelően léptek és aranyat termeltek. Ennek a mennyisége nem tetszett a játék üzemeltetőinek és ezért megbüntették a játékosokat.
Ha a játékvezetés úgy itéli, hogy a játék egyensúlyát ez a tény negativ irányba tolja, akkor szive joga, hogy úgy állítsa be a matéria majdani árát, ahogy az neki tetszik.
Még az is fair, ha beismerik, hogy erre a lehetőségre, hogy ez megtörténik nem gondoltak és elveszik egy megbeszélés után a játékosoktól az aranyat.
De az már elég unfair, hogy a büntetés tényével a saját töketlenségüket a játékosokra próbálják háritani.
Az ő elsődleges felelőségük lenne az, hogy ilyen kiskapuk ne legyenek a játékban. Ha pedig a saját eszüktől nem tudják rendesen tesztelni a progibabelekerülő új dolgokat és tárgyakat, akkor bizzák meg ezzel azokat az embereket akik képesek rá és átlátják az összefüggéseket pl azokat, akiket megbüntetnek))
 
akkor meginkabb rossz a kft kommunikacioja...
az a negyedik illeto akkor kb. 80-90k aranyat rakott ossze vele, ami mondjuk szinten szep osszeg.
 
az nem lehet, h valaki mar reges reg csinalta a penzt, es ti csak magatokra vettetek a dolgot?

megse fordul a fejetekben, h ezuttal ti voltatok a kispalyasok es vki mas, nagy tetelben nyomta?
 
nem rolad beszeltem. teny h ugyis lehet ertelmezni h te, de nem irok neveket. oreg vagyok en mar ahoz, h frontalisan beleszalljak emberek arcaba.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.