Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Harq al-Ada
Küldd el képeslapként!
Harq al-Ada, Vlagyimir fogadott fia időtlen idők óta járja már Ghalla rónaságait. Dornodon kobudera papja hírnevét a Zan rendje Közös Tudat korábbi vezetőjeként szerezte.
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-28 23:09:53 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
> igen, ez 6-8 eve volt. emlekeim szerint akkor programkodtervezesi es programozasi bugot hasznaltak gerinctelenul emberek

Az én esetem egy "szimpla" morgan szilánk ellopás volt. ;)

> szerintem te vagy az egyik legstatisztikazobb jatekos, nyilvan van olyan statisztikad ami a fenti eroforrasok megszerzesenek novekedeserol szol.

Erősen összekeversz Kócossal. ;)
Engem qurvára nem érdekel, hogy ki mit és mennyit bugol össze magának.
Engem a Kft. kommunikációja irritál. Az, hogy csuklóból hülyének nézik a játékosokat.
 
bar mar leirodott egy-ket helyen, de egyreszt nem termeltunk ennyi penzt (200k arany alatt volt az osszeg osszesen harmunknal), masreszt nalam kb. 20, ravnal kb. 50 fordulo ota termelodott az osmateria (snoopynal nem tudom, de nala sem ket forcsi). persze miutan snoopy letesztelte a dolgot, utana o is meg rav is elugrott nekrofun tronozni, ezt kicsit megdobta a dolgot (en is nagyobb utemben termeltem a kov. forduloban az osmateriat).
de ha azt mondom, hogy 20 forcsi ossztermeset nyomtam be egy forcsiban az ustbe es igy kaptam 12k aranyat, akkor talan el lehetne gondolkodni a dolgon. 600 arany atlagolva... sztem jopar karinak volt mar olyan forcsija, hogy egy hosszu fattyazos idoszak utan bedobalta az osszes szarmazekot a ladikoba es osszeszedett 50-100k aranyat hirtelen. az pl. teljesen termeszetes. ez miert nem az?
 
igen, ez 6-8 eve volt. emlekeim szerint akkor programkodtervezesi es programozasi bugot hasznaltak gerinctelenul emberek.

az elmult idok kiemelkedo "bugolasainak" nem sok koze van a programkodhoz, inkabb adatbazisertek hibak voltak. ezeknek a hibaknak a kihasznalasa egy teljesen termeszetes folyamat, ami a jatek gyorsulasara es megnovekedett eroforrasigenyeire valasz. mivel mindenki azt keresi, hogyan csinalhat tobb aranyat/vpt/tvpt.

szerintem te vagy az egyik legstatisztikazobb jatekos, nyilvan van olyan statisztikad ami a fenti eroforrasok megszerzesenek novekedeserol szol.

(a legtobb jatekban a bugolas illetve a cheateles jogosulatlan hozzaferesnek / eroforras felhasznalasnak minosul, ami buncselekmeny. es termeszetesen a program tulajdonosa hatarozza meg, h mi minosul annak).
 
TVP költség: nevetséges, 5 TVP és NEM FÜGG A MENNYISÉGTŐL
VP ktg: ez a dolog része volt
Parancshely: megint röhejes indok, ha valamit le akarok gyártani, az bizony parancshely

Továbbra is azt mondom, hogy megérdemelték (bár én csak a pénz 100%-át vettem volna el, visszadom a matériákat és leveszem az árát 4 ap-ra). CL, snoopy és DG ráadásul nem először használnak ki olyan dolgot, amiről messziről bűzlik, hogy sz*rul lett leprogramozva. Pontosan tudják, mi jár az ilyenért, mégis megkockáztatták (ráadásul meglehetősen kapzsi módon, szvsz ha fordulónként 3-5k ap pluszbevételt értek volna el vele, hónapokig, talán évekig ki sem derül).
Bírom a srácokat, de ha kiskaput találnak, akkor azt igen hülyén játszák meg.
Egyébként halkan jegyzem meg, hogy CL örülhet, hogy még nem törölték Ravot ;).
 
> pedig elegansabb megoldas lett volna ha a zangrozi
> tolvaj klan fosztja le az uj gazdag karaktereket

Hehehe.... Ez már 6-8 évvel ezelőtt sem működött.
Miklós ezt egy talin úgy vetette oda nekem, hogy gyakorlatilag szaladtam utána, mert annyira nem méltatott, hogy megálljon és elmondja a véleményét.
Kb. onnantól van olyan véleményem róla, amilyen...
 
CL: 311-321 kozott nem tortent semmi emlitesre melto amiert nem publikus? Raszantam magam hogy megnezzem a tenyeket, ha mar ennyien allitjak hogy szo sincs kihasznalasrol
 
a buntetes celja altalaban nem a megtorlas, hanem a kovetkezo hasonlo cselekedettel szembeni gatlas kialakitasa.

a konkret esettol eltekintve:
velemenyem szerint a jatekosok tobbsege cinikusan osszekacsint az elkovetokkel "szep volt" "kiraly vagy". es ez mindig igy lesz mindaddig, amig a beholder mint jatekszervezo lep fel az ilyen esetekben. tetszik nem tetszik, de jatekosok nagyon gyorsan kepesek egysegbe tomorulni, ha a beholder "ellen" kell szovetkezni.

en ugy gondolom, h ha megfeleloen kommunikalna a beholder az ilyen es ehez hasonlo esetekben a jatekosokban nem alakulna ki ellensegkep, meg akkor se, ha valaki ugy bugolt, h az mas jatekosokra karos. nyilvan ez a bug csak nagyon attetelesen okozott hatranyt mas jatekosok szamara, de a folyamat ugyanaz volt mint mas bug esetekben.


talan nem igy, ilyen formaban kellene a bunteteseket vegrehajtani, azaz a jatekban elkovetet bunokert nem erdemes a weblapra "megalazo" szoveget kirakni.

szvsz egy Egyensuly Orei kozos tudat megfelelo bunteteseket tudna eszkozolni, az adott esetben pedig elegansabb megoldas lett volna ha a zangrozi tolvaj klan fosztja le az uj gazdag karaktereket. amilyen konnyen jott olyan gyorsan ment. ez a kommunikacio lehetove tette volna, hogy a jatekosok nagyobbik resze poennak fogja az esetet, es nem a jatekos tarsadalom elleni tamadasnak amit a gonosz verszivo beholder kovetett el mar megint a becsuletes zsetonfizetok ellen.

szal szerintem mindenki lepjen ezen tul. az esetnek annyi tanulsaga van, h chaarleek nem lehetnek egy albiban vagy a beholdernek le kell fizetnie ezeket buggereket, tesztelonek :>
 
nah megneztem hogy az elmult fel evben mennyi bugot jelentettem, es ezek tenyleges bugok, olyanok amik rosszul mukodtek a jatekban.
16 ilyen volt, ebbol
6 javitva lett,
5 egyaltalan nem lett javitva, vagy nem tudok rola,
3 ugy lett javitva, hogy az engem ert hatranyok maradtak, 1x kaptam vissza par dolgot, de annak is nekem kellett utana jarnom hogy miket buktam,
1 esetben javitva lett, az elonyoket megtarthattam,
1 esetben pedig ki lett jelentve, hogy ennek igy kell mukodnie, pedig bugrol van szo.

soha nem kaptam egy koszonomnel tobbet...
van aki ennel tobb bugot jelentett? ezert lennek visszaeso bugolo?
 
szerintem arról van itt szó, hogy a boltos számára eddig ismeretlen anyaggal találkozott és neki annyit ért meg, amennyit. Most meg, hogy egyre több és több ilyen cucca lett, már nem fog érte csak pár aranyat fizetni. Ez a piac alapvető törvénye, amit a boltos is tud.

Játékegyensúlyról meg kár már rég beszélni: aki elől van a játékban sok bugot és "tisztességtelen haszonszerzési lehetőséget" ki tud használni.
Tényleg jobban ki kellene tesztelni mielőtt az újdonságok működésbe lépnének...
 
Tegyük fel, az ősmatária egy nagyon jól használható varázslat komponense.
Tegyük fel, nem varázslattal lehet előállítani, hanem a boltban lehet megvenni.
Tegyük fel, a boltban 1000 aranyért tudod megvenni. De mivel a varázslat, amihez kell, nagyon hasznos (esetleg 1500 arannyi értéket állít elő, stb.), a karaktereknek megéri még így is.
Tegyük fel, két hét múlva egy programátvizsgálás során kiderül, hogy valójában e tárgy eladási árának 500 aranynak kellene lenni...
Lehet tippelni, mi történik ilyenkor.....

Szóval (GRD figyelj!) senki nem vonja kétségbe, hogy ennek a programhibának (a valósnak, nem a felnti fikciónak) a kihasználása egyik oldalról nézve játékosi élelmesség, esetleg etikátlanság. (Megjegyzem, bennem fel sem merülne a gondolat, hogy ez visszaélés, mert pl. jóóóóóó hosszú ideig lehetett a bugyorral plusz TVP-t nyerni, amire magas ívből szart a Kft., _AZ_ nem volt visszaélés.)
De az messzemenően unszimpatikus, sőt ellenszenves, hogy egy nyilvánvalóan "programozási hibából" adódó igazságtalanságot a Kft. ellentmondást nem tűrően játékosi csalásnak minősít.
EZ a felháborító, EZ készteti heves véleménynyílvánításra a játékosokat a Kft-vel szemben, EZ rakódik folyamatosan évek óta a játékosokban, EZ generálja a bugokkal kapcsolatos játékosi hozzáállást.

Uff. (betyárbecsület rulez)
 
ezzel tokeletesen egyet ertek
 
Emberek, gondoljátok már át a dolgot hogy mi a bug fogalma és mi a mondjuk úgy, hogy "tisztességtelen haszon"
Bug az, ha egy program vagy egy rutin nem úgy müködik ahogy megtervezték. Erről itt szó se nincs. Egy tárgynak a játékegyensúlyra gyakorolt hatását tévesztette el a beholder.
A játékosnak pedig nem kötelessége figyelni, hogy az a dolog amit csinál miként viszonyul a játékegyensúlyhoz. Vegyünk egy példát, ami akár velem is megtörténhetett volna, mert az egyik kari amit átvettem van olyan erős, hogy csinálhatott volna matériát.
Nem ismeri az ember a tf-et, de a barátai csábitásának engedve átvesz egy karit. Történetesen egy erős karit, akinek van ősmatéria teremtő képessége. Átnézi az enceket és mivel nem hülye, észreveszi, hogy milyen szépen lehet ezzel aranyat termelni. na most akkor 2 forcsi múlva kapja ezt a büntit, mondván, hogy jogtalan haszonhoz jutott, meg játékegyensúlyt borit stb és megbüntetik.
EZ az ember mit tudhat a játékegyensúlyról vagy mi a szarért kellene neki erre figyelnie?
Ő fizetett egy játékért és a leirt szabályait betartva lépett.
Nincs bíróság, amelyik ezért az embert megbüntetné.
Egyetlen tényező a felelős itt: a kft meggondolatlansága.
Úgyanigy azon emberek esetében, akik felhasználták ezt a dolgot aranytermelésre, bár már rég játszanak. Az ő esetükben legfeljebb az etikusság kérdése merülhet fel , de bugolásért kimondott szabálysértésért úgymond jogszerütlen rájuk húzni a vizes lepedőt. Szabályt változtathat a kft, joga van hozzá. De ami a szabályoknak megfelelően történik az nem bugolás, azért nem büntethetne....
 
Summa summarum: Mockosz calók vagytok!

Viccen kivül: legalább reakció jönne behi felől, vagy mar nem is olvassák topicot?

Titusz

(válasz az "aki nem dolgozik, nem is hibaz" cimu mondatra: valóban, de ha én fizetek azert hogy vki dolgozzon, akkor az a lehetőseg szerint ne "hibazzon", vagy ha hibaz akkor legalabb kérjen bocsánatot. Ugy lsd lejjebb)
 
Hmm vegigolvasva en sem tartom bugnak es az 1.5 szoros levonas szerintem is kisse durva... Eleg lett volna ha elveszitek az igy termelt aranyat, buntetesnek pedig ott van az elkoltott TVP, VP es parancshely. Szerintem.
 
Tudjátok mit!
Hogy ehhez hasonló probléma ne fordulhasson elő többet, jelentkezek hivatásos tesztelőnek!
 
Ha az számít, akkor veletek vagyok. Szerintem se bug. A bug, amennyiben jol tudom: hiba. Ez nem hiba, hanem téves adat....
De azért a hyperbe beirhattátok volna az árát, más is had tudjon róla...
 
en 12k-t csinaltam vele ossz, szoval ne nekem mond.

amugy meg nem csak ugy nottek ki a kariknal az osmateriak. az elso alkimiazasnal vmelyiknel mar tobbszaz darab volt. nyilvanvalo, hogy egy ido utan elkezd rajta gondolkodni az ember, hogy mit lehetne ezzel kezdeni, ha mar ertelme nem sok van.

persze nyilvanvalo, hogy nem szep dolog ennyi penzt termelni par karinak ilyen rovid ido alatt, de a rovid idonek ott volt egy hosszu elozmenye, csak ennek a gyumolcset arattuk le joszerivel.

oszinten szolva heti egy lepessel egy kari nem tudna tobbszazezer aranyat termelni az osmateriabol csak ugy, foleg mert be is sul az ust.

es azt sem kellene elfelejteni, hogy ez nem csak ugy beirodott a karakterhez, hanem vp-be, tvp-be parancssorba, stb kerult.
 
nem megy ez most nekem

3318_311
3318_321
3318_322
 
elcsesztem a linkelest sorry, ez a helyes:

3318_311
3318_321
3318_322
 
nah itt vannak a forduloim, at lehet nezni oket:

3318_311
3318_321
3318_322

en az alabbi bugokat talaltam benne:
h 341 1254 1000 használod a 341. tárgyat
A tárgyaid lassan átváltoznak, és a helyükön 11664 arany csillog! Elrakod a pénzt.
[itt 70k+ ap helyett atcsordulas miatt kevesebbet kaptam]

Porrá zúzol 1 varázskövet. (+100 varázspont.) Nekilátsz a varázslat elmondásának. Érzed, ahogy erő áramlik a tagjaidba. Elmormoltad az őskreáció varázslatot! Az ősi varázslat eredményeként megjelenik előtted 2 ősmatéria. [-30 varázspont.] Gyógyulsz (+# életpont). (Önanalízis: +1% őstaumaturgia.)
[szokasos kiiras bug, #ep gyogyulas]

aki talal meg bugokat a forduloban kerem szoljon
 
Biztosan én vagyok az amatőr, de sehol sem találom, hogy konkrétan mi volt az a csúnya dolog, amit az a sok aljas játékos csinált. Magyarázza már el valaki, hogy lehessen véleményem a dologról
 
De te visszaeső vagy
 
nalam az a masfelszeres szorzo erdekesen szamolodott pl.

kb 110k apt termeltem. volt 227k apm, most van -57k. valaki segitene a szamolasban?
 
Nem akarom egy újabb bégetéssel megtoldani a kórust, de most, hogy olvastam miről is van szó (ősmatéria termelése és eladása), szerintem sem történt bugolás. Nem vagyok érintett, de bántja az - állítólag jól fejlett - igazságérzetemet. Miklós, ha elírtátok az árát, akkor azért kizárólag ti vagytok a felelősek. Ez nem egy olyan hiba, amit ne lehetett volna előre látni, ez nem egy bonyolult programsorok szövevénye mögött megbújó kiskapu, hanem szimpla hanyagságból adódó elnézés. A korrekt, de időigényes megoldás az lett volna, ha visszaírjátok a plazma árát pl. 10 aranyra, megnézitek hogy mennyit keresett volna a játékos, ha ennyiért adja el a cuccot, és a kettő különbözetét vonjátok le. Persze így egyszerűbb - ha már remeg a kezünk az operáláshoz, akkor inkább csonkolunk, nem?
 
Skaven!

Nézd,azt hiszem mind te, mind a Beholder hibas.
Pontosan tudtad,hogy ennyi pénzt nem lehet csinalni 2 hét alatt anélkül,hogy egyrészt erre ök ne jönnének rá,másrészt pedig a játék keretein belül korrekt módon hozzájuthass.Ezzel tisztában voltál.
Megpróbáltad,nem jött be.
Ettől függetlenül a Beho ezt elszámolta,így elsősorban ők a hibásak.
Ezért nem tartom jogosnak a - 1.5 x-es lóvét.
Furcsa számomra,hogy arra se voltak képesek,hogy egy "bocs srácok,hibáztunk"-ot idelökjenek.

Ilanor
 
Végigolvasva a véleményeket, tudom, hogy az enyém nem oszt vagy szoroz, de szerintem:

az eset lehet BUG, de NEM csalás!

Szerintem nem bűntetést kellett volna adni, hanem, ha már elcsesztétek, mert így van (ha rossza szakvéleményt adok, akkor én vagyok a hibás, nem a vásárló), akkor maximum annyi kellett volna, hogy "Bocs srácok, de ezt elgyaktuk, nagyon!" Az ősmacesz ezen túl X(1, 5, 10, "vagy nemtudom") ap, és az eddig megszerzett lóvét is módosítjuk (visszamenőlegesen azonnali hatállyal)!

Ez a 1,5x szorzó meg mittudomén elég kemény volt!
Jó, nem hiszem, hogy belerokkantak a karakterek, de NEM korrekt!

Jó játékot mindenkinek!
 
betlinel szar...
 
Hyperion.
Te kulon emberfaj vagy az nem kerdes.
En azert megis felhivnam a figyelmedet, hogy amig az elet az elet (megertem, ha valaki csal, kerulouton akar elonyokhoz jutni, ot a BKV-n mar en is blicceltem), addig ez egy jatek. A jatek pedig nekem - es talan nem en vagyok az egyetlen - ugy jatek, ha betartom a szabalyokat.

Lehet ugy is ultizni, hogy van 4 asz a zsebemben, csak sztem kevsbe elvezetes. (Viszont az teljesen mas, hogyha a partnereket meggyozom, hogy piros 7-est es aszt erdemes talonozni.
 
Hogyan tortenhetett meg ez?
Ezt kar boncolgatni. Csak az nem hibazik, aki nem dolgozik.
 
En magam is azt mondom, ha elveszitek a penzt azzal, hogy bocs, de felretervezesi hibarol van szo, azt elfogadom. Igen szuksegesnek tartanam azt a "bocs"ot, mert azert igy is szivott az illeto 1-2 fordulot. Az 50%-os buntetes plane az eltiltas viszont sokkal inkabb egy reszetekrol fennallo szemelyes sertettseg erzetet kelti bennem.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.