Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy beteljesült szerelem
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Feltételes udvarlásnak indult... Hosszú fordulókig tartott, mire sikerült Őt megkörnyékezni... Aztán bevallotta, hogy Ő is hasonlóképp érez... Akkor teljesült be a mi Szerelmünk!
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Jelentem, hogy befejeztem mind a 22 kérdezz-felelek feldolgozását.

Most az AK-kban megjelent faq-kat fogom átnézni, majd az összes HKK híreket, itt a honlapon, egészen a kezdetekig, illetve el kell készíteni a tartalomjegyzéket.

(Elképzelhető, hogy újra kell sorszámozni a bekezdéseket, ugyanis.)

A Kódex jelen állapotában a tesztelők és a kiadó számára történő átadásra már majdnem készen áll. Jelentős módosításra már valószínűleg nem kerül sor.
 
a minden jól megy ma, legkésőbb holnap a Kérdezz-Felelek rovatok végére érek. Utána átrágom magam az összes még hatályos AK-s faq-n.

Ezután még végig kell néznem a HKK híreket egészen a kezdetekig (a kronológia miatt), és akkor megmutatható lesz a Kódex.

Ha elkészültem, a Kódex először a tesztelőkhöz kerül majd, illetve pro-verzióban felkerül majd ide, a honlapra, de ez ekkor még csak nyers szöveg. Semmi interakció, multimédia, animáció, stb. Utána még rengeteg feladat lesz vele, a hivatkozásokat összelinkelgetni, a tartalomjegyzéket ellátni intelligenciával. Telepakolni képekkel, videókkal.... működésre bírni a keresés funkciókat, és nem utolsó sorban konvertálni okostelóra.

Mindez azonban a használhatóságát már nem érinti, és a karbantartása mehet párhuzamosan a hatályba léptetésével.

Az első időszakban (ez év évégig) - terveim szerint - még nem lesz kötelező a használata, csak a Beholder hivatalos versenyein. Minden versenyszervező eldöntheti, hogy áttér-e rá, vagy sem.

2015. 01. 01-től azonban a régi faq-k és a régi szabálykönyv hatályukat veszítik, és onnantól mindenkinek a Kódex szerint kell eljárnia.

Hangsúlyozom, ez a terv. Erre még a kiadónak is rá kell mondania az áment, plusz addig még számtalan ponton módosulhat, kiegészülhet.

Az egyes pontok - elsődlegesen az új, vagy megújult definíciók, új szabálypontosítások, újonnan bevezetett fogalmak, és az eltörölt régiek - alá például magyarázó részekkel, kiegészítésekkel, indokolással kell majd ellátni. Persze csak ott, ahol ez szükséges.

A saját magam részéről annyit vállalok, hogy az év végig, az átmeneti időszak alatt folyamatosan segítek a karbantartásában, és a véglegesítésre való felkészítésében.
 
Hidd el, a Btk-nál azért nem lesz durvább

De én is várom már a fejleményeket.
 
Az biztos, hogy nem egy háromkockás Garfield képregény lesz... Az is biztos, hogy nem a Kódexet kell majd a kezdők kezébe nyomni, hogy nesze, ecsém, tanulj HKK-t, mert sikítozva világgá szalad... de focizni se a futball-szabálykönyvvel tanulnak az ifjak.
 
Én is nagyon várom írásod. A HKK kódex lehet, hogy durvább lesz mint a büntetőjog törvénykönyv? :P

Kitartást hozzá, sokan várják már a művet!
 
Koszonjuk a sok munkat!
 
Az már most látszik, hogy a Kódex karbantartása, és folyamatos bővítése szükséges lesz. Ugyanis a kezdeti időszakban valszeg nem mindenki fog tudni benne könnyen navigálni (habár az ominózus kulcsszóra való rákeresés csodákra képes), így néhány bonyolultabb fogalomnál vagy szituációnál továbbra is szükség lesz magyarázó faq-kra.

Összességében tényleg "Kódex", azaz ami a HKK szabályrendszerével kapcsolatban valaha kérdésként felmerült az benne van, a megfelelő válasszal együtt.

A faq feldolgozás pedig dokumentáltan történik, azaz minden egyes faq mellett ott a pontos megjelölés, hogy hova, és hogyan került beépítésre, vagy épp ellenkezőleg, miért - pontos indokolással - kell mellőzni a reform után.

Amúgy köszönöm a lelkesítést, nagyon rám fér.
 
Köszönjük szépen az erőfeszítést
 
Ezer és még több hála mindezért Jánosom!!!
 
Jelentem, hogy a Kérdezz-felelek faq-k feldolgozása folyamatban van. Jelenleg a 14-nél tartok (a legfrissebbtől haladok visszafelé).

Nagyon-nagyon nehéz munka! Nem gondoltam volna, hogy ennyi bajom lesz vele.

Számos faq van, ami nem igényel különösebb kommentárt, egyszerű lapszöveg magyarázatként, vagy lapszöveg módosításként kell bevezetni, és kész. Van jó pár azonban, ami alaposan megbolygat mindent. Új fogalmat vezet be, vagy épp egyenesen ellentmond egy korábbi fogalomnak, vagy olyan analógiát teremt, amit alaposan végig kell gondolni. És persze sajnos van pár faq, amit könyörtelenül ki kell irtani, mert összeegyeztethetetlen a szabályrendszerrel...

Egy-egy kérdezz-felelek feldolgozása olyan 2-3 órás meló, és sajnos nem főállásban csinálom...
 
Jelentem, hogy kisebb - jelentős munka leterheltségi probléma miatt beállt - leállás után, újra nekifeküdtem a kérdezz-felelek és AK faq-k feldolgozásának.

Úgy látszik, hogy ez a feladat messze a legnehezebb, és sokkal tovább fog tartani, mint azt eredetileg terveztem. Iszonyatosan sok fölösleges, jó pár túlhaladott, és néhány önellentmondó, vagy más faq-kkal illetve a szabályokkal ellentmondó faq-val kell megbirkóznom. Nem egyszerű, de már látszik az alagút vége.
 
Éjjen-éjjen!
 
Örömmel jelentem, hogy a HKK Kódex szövegtörzse elkészült.
Most a jelenleg hatályos faq-kat kell átnéznem egyesével, és eldönteni, hogy melyek épüljenek be a szabályok közé, melyek kerüljenek bele a Kódex-be, mint kiegészítő/értelmező szabályok, illetve melyek kerüljenek süllyesztőbe.

Sok feladat van még, de a munkának egy igen jelentős része lezárult a mai nappal.
 
Szerintem ilyen nem lesz benne. Ez egy szabálykönyv. Viszont, mivel ez egy digitális tudástár, semmi akadálya, hogy kilinkeljünk belőle különböző novellákat, egyéb írásokat. De az szinte esélytelen, hogy ezek a Kódex részét képezzék.
 
Hát azért ,ha nemis teljes idővonal ,de legalább egy bemutatás nem ártana .Hogy mik ezek lények ,kalandozók,galetkik egyáltalán.Persze aki akar könnyedén utána tud nézni ,de itt ugye csak a HKK -t érintő része kapcsán kellene .

Esetleg a kodex külön részében (az érdekességeknél ) meg lehetne említeni a laptervezés folyamatát.Mert a HKK-ba egyedül álló modon a játékosok is tervezhetnek lapokat.
 
A HKK kronológia egy időrendi felsorolás lesz, minden komolyabb, a játék egészét érintő változás, változtatás felvonultatása.

A háttértörténet kronológia érdemben nem befolyásolja a HKK-t, ezért az nem is lesz része a Kódex-nek (bár a bevezetőben lehet helyet találni HKK tárgyú novelláknak, amelyek szükségszerűen kapcsolódnak a háttérvilágokhoz).
 
Ez a HKK kronológia dolg hogy lesz?
(tudom hogy itt nem szolunk hozzá ,de hátha ez mást is érdekel.)

Ezt én kétféle képpen értlmezném (illetve a kettő összevonható ) egyszer hogy egy bizonyos alappakli vagy kieg mikor jelent meg, milyen uj szabályok vagy ujdonságok voltak benne.És esetleg még az hogy milyen hatással volt a játékra és a versenykörnyezetre Milyen uj paklikat hozott..
A másik megközelítés a Ghalla világába való beilleszkedése egy kiegnek illetve alappaklinak.Hogy melyik idősíkon játszódik az adott kieg.Mintegy idővonal szerűen.

Szerintem sokakat érdekelne ez az írás ,biztos minden HKK-s találna benne ujdonságot.Persze lehet hogy te másra gondoltál Kronológia alatt ,de hátha ilyesmi lesz amit én javaslok......

Nagy Gratuláció az eddigi munkádért is!
 
Örömmel tudatom, hogy a Kódex szövegtestén belül a szabálykönyv rész elkészült.

Hátravan még a függelék (HKK kronológia, opcionális és versenyszabályok, kivételek, és rendhagyóan működő lapok magyarázata, stb.) végül a zárszó.

Most azon dolgozom, hogy az összes létező faq-t, kérdezz-feléleket és kiegészítő szabálykönyvet harmonizálom a szabálykönyvvel. Gyomlál, kidob, beépít.

Kb egy bő hónapnyi kemény meló, és a Kódex bemutatható lesz a nagyközönségnek.
 
Hoppá......rossz helyre ment......
Kérdés akart lenni.
 
A Junioros Megelőző ütéssel bármekkorát sebezhetek játékosba?vagy azzal is csak a hetet?

Álltalánosságban: egy Junioros lap ugyanazt tudja (mitha az lenne ráírva )mint egy sima kieges vagy alappaklis lap?Vagy az az érvényes ami rá van írva?

Szerintetek nem kellene erről a Junioros lapok dologról Faq?(de persze nem olyan hányaveti "ugyanazttudjaosztkész" hanem egy álltalános jól megfogalmazott)
 
A következő fejezet a harci-, levezető és záró fázis lesz. Ha ez elkészül, akkor már csak a fogalomtár, az opcionális- és versenyszabályok, valamint a kivételek, rendhagyó lapok gyűjteménye marad, és készen vagyunk.

Ebből a fogalomtár a leghúzósabb.

J.
 
Folytatódik a kódex-project. Elkészült a lapok részei c. fejezet. Mivel vannak benne módosítások, pontosítások, korrekciók, változtatások, ezért kérem, hogy minden érdeklődő kritikusom kommentelje. Köszi.
 
Elkészült a lapkijátszás, a jelzők, és a kezdés c. fejezet. Kérem kommentálni.

A következő témakör az előkészítő fázis lesz. Ha minden jól megy, holnap reggel feltöltöm az ide vonatkozó szabálytömeget.

haladunk...
 
Az Alapfogalmakat letisztáztam az észrevételek alapján. Kérek mindenkit, hogy véleményezzétek! A hétvégén már a részletszabályoknak ugrunk neki.

J.
 
Bocsi, megvan :-)
 
Csak én nem látom a Google csoportban?
 
Helyzetjelentés:
Megszültem a játék alapfogalmait. Akit érdekel az eredmény, a megadott helyen, és formában megismerheti, kommentálhatja azokat.

A következő nagy etap a játék részletes szabályai lesznek.
 
Annak aki nem tagja a csoportnak, de érdeklődik a munkánk iránt:

Megszületett a Kódex vázlatos felépítésének terve, döntés született a tartalom felosztásáról, és az egyes részek sorszámozásáról.

Elkészült a játék alapelveinek és alapszabályának tervezete, és a versenybíráskodás szabályzata.

A következő nagyobb téma a játék alapfogalmai lesznek.

Ha kedvet kaptál kukkolni, vagy szeretnél aktívan részt venni a munkában, jelentkezz a Kódex-csoportba Te is.
 
A hétvégén (előre láthatóan szombaton délelőtt) kerül sor az alapszabályok lefektetésére.

Akit érdekel a Kódex, és szeretné látni az ott folytatott érdemi vitát, ne habozzon, és jelentkezzen a csoportba!
 
Felkerült a két első érdemi téma a Kódex-csoportba. Ha szeretnél csatlakozni, lentebb megtalálod az ehhez szükséges instrukciókat.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.