Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Bűvös lant
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
A bűvös lantból a hozzáértő kezek mesés dallamokat képesek előcsalogatni. Nem csoda hát, hogy a Túlélők Földje legsikeresebb bárdjai a bűvös lant "húrjai közül kerülnek ki."
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Legendák Viadala (42)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
azok után, hogy kb. magyaroszág 10%-a alkoholista (..) meg az emberek 3negyede iszik viszonylag rendszeresen így nyilván kell ezzel is foglalkozni; szerintem ami kicsit problémás, hogy nincs egyértelműen meghatározva, hogy hány éveseket céloz a tábor

úgy érzem nem nekem szól:
27 évesként őszintén szólva nem szeretnék villanyoltós, 7:30kor kelős, nemihatós gyerekekkel is tarkított fegyelemfesztiválon részt venni
1 hétnyi szabadidő az idősebb (nem iskolás) korosztálynak szerintem már túl értékes, hogy kellemetlen megszorítások alá vessék magukat
---
mindenesetre sok sikert a dologhoz;
engem jobban érdekelne egy felnőtt verziójú hkk tábor - délbe kelés hajnalig játszás és hedonizálás


ui. Bakának kocsmája van, így már kötelességből is az alkohol pártját kell fogni
 
Igyekeztem minél rövidebben megfogalmazni a mondanivalómat. Úgy érzem sikerült
 
konstruktiv hozzászólás volt barátom (Y)
 
No Martini, no tábor...
 
ez ebben a formában nem igaz.

én rengeteg segitséget kaptam a profiktól annak idején, és ha valaki megkér hogy nézzek rá egy deckre nagyon szivesen segitek és kapásból tudok mondani még vagy 10-15 játékost csak Pestről aki minden szó nélkül segit ha megkérik rá.

szó nincs ilyen szeparálásról az egész átment offtopicba.. szimplán arról van szó, hogy ha már kifizeted a pénzt nincs kedved ilyen korlátozásokba belefutni..

Nyugat-HKK talin nem volt tiltva az alkohol összegyűltünk jópáran.. és semmi gond nem volt belőle.. már az maga h ilyesmivel foglalkoztok nem konstruktiv..
 
Pont ezért irtam hogy nincs külömbség játékosok között.Csak HKK-s van, és tisztelet annak aki előre mozditja ezt a játékot.Akár versenyt szervez,akár blogot ír .
 
Bocsi Bubu, az alkoholproblémás mondatom kicsit félreérthető lett

Biztos mindenki volt már olyan állapotban, hogy se kép, se hang, se emlék, azonban azokat az élményeket más jellegű összejövetelen szerezzük meg (gondolom mások is).

Bocsi az off-ért, de ha én most szembesülnék a játékkal (s nem 1997-ben), nemigen ragadna magával a kijátszom-leszeded, kijátszod, megakadályozom élmény. Csak idén kezdtem versenyekre járni, azok tényleg jók, de ha nem gyűjteném lassan egy évtizede a lapokat, ma biztos nem kezdenék el HKK-ni.
Sajnos így a legfőbb cél csak az lehet, hogy megmaradjon aki még megvan. Remélem a tábor segít ebben.
 
Én itt nem vagyok szervező, csak hozzászólok. Egy versenysorozat szervezése és egy tábor szervezése kicsit más. El lehet azon vitatkozni, melyiket célszerűbb szervezni, de ha már tábor mellett döntöttek azok, akik ezt megcsinálják, akkor igenis látni kell a felelősséget. És azért Nyíregyháza Magyarországnak nem éppen a központi városa, tehát, ha valaki odamegy, jó eséllyel szükség van arra, hogy ilyen tábori jelleggel legyen megszervezve.



Amúgy meg azt érzem, visszatérve az alkohol témára, hogy aki képes arra, hogy alkohol nélkül vagy mérsékelt italfogyasztással töltse el a hetet, azt ezek a szabályok nem fogják zavarni (ha meg valakinek a "villanyoltással vagy takarodóval" van a baja, abban biztos vagyok, hogy, ha randalírozás vagy mások zavarása nem történik meg, akkor ezt nem veszik komolyan), aki meg nem, annak meg tényleg el kell gondolkodnia, hogy valóban ott van-e a helye.
 
Örülök, hogy ilyen aktívak vagytok

Mindazontúl hadd kérjem már azt, hogy bátran hirdessétek azoknak is a tábort, akik esetleg nincsenek fenn behón vagy mit tudom én. Másrészt Köszönöm Bubunak a támogatást, jó arc vagy, vagy inkább többet láttál már, mint a többiek. Mert teljesen más elmenni egy táborba, vagy megszervezni azt! Eddig kb 10-et szerveztem (OK, azok másfélék voltak, de akkor is a lényeg ugyanaz) és mindig meg tudtuk beszélni ezt a pia dolgot. És mindig megértették! A dolog bohzahsztó egyszehű! Ha nem akarsz, nem jössz! Ennyi!

Nem akarom senki kedvét elrontani, de azt sem akarom hogy magyarázkodnom kelljen bárkinek egy kényes szitu miatt!

Az meg abszolút igaz, hogy bizony a játékot MI tartjuk fenn, aki hozzuk ŐK-et, az újakat megmutatva nekik a gamet! Én emlékszem egy srácra a Plazából, enni jöttek oda, aztán HKK-sként távozott, mert mondtam neki: "Érdekel? Gyere ide bátran...!" Azóta is játszik, és nem is rosszul, ugye Anti? Ezek a versenyek meg erre is jók! Bár minden nagyobb városban szerveznének egy ilyet!

A másik: munkám miatt szimplán a szombatok halottak, mert akkor érnek rá azok az emberek, akikhez mennék. Hétköznap meló, így szombat vannak hittanok-családlátogatás-esküvő. Sokszor olyan irígységgel olvasom a behós beszámolókat, hogy majd felrobbanok, és mondom: "Ez a paklim de jó lett volna ide..." vagy "Öcsém... odatette volna magát a Fókusz..." Hát most megadom magamnak is a lehetőséget, hogy játsszak. Meg tudom azt is, hogy egy ILYEN táborba könyebben tudok becsábítani innen is sok-sok ismerőst! Bárhol voltam eddig, pár HKK-st mindig hagytam magam után, csak ugye az a baj, hogy bizony évenként áthelyeztek új plébániára, és megette a fene az egészet. De lassan majdcsak letelepedek, addig is maradnak az ilyen lehetőségek!

Úgyhogy tessen reklámozni 1000-el! Köszönööööööm!

Ui.: Bazmaon! ÉRTEM amit írtál, és hidd el nekem: ha találkozunk egyszer, megbeszéljük a dolgot!
 
Krisztiánnal teljesen egyetértek nélküle már rég nem játszanánk, ő tudja mennyire fontos az utánpótálás.

S amiket írtál annak azért nagyon örülök, de tényleg. De miért van az ,hogy a szerényebb eredményességű játékosok azok akik segítenek (beleértve magamat is), kivéve az autósblogos srácokat.
Szerintem nem alaptalan a félelmem. Csak nézzd meg hány játékos válik és vált meg 100 ezreket érő gyüjteményektől az utóbbi pár hónapban
 
rusi krisztián a dungeonban szokott segíteni az új játékosoknak és talán eza legfontosabb. és tudok mondani olyan emberkéket még, akik szerény vagy éppen nem szerény tudásukkal probálnak segíteni az újaknak.

szerintem pl tiszteletre méltó, ahogyan dexter leáll egy egy kisemberrel egy tárgy/vízió/manó/kontroll/ vagy kombó paklit írogatni.a valószínűséges írásával, amit tomiék közöltek a blogon azzal is segítséget nyújt kezdő és nem kezdő játékosoknak. ő pl egy követendő példa nekünk. egyed dávid sem szűkmarkú, ha tanácsokról van szó, sőt a valter, aki talán kevesebb hozzáértéssel, de ne mkevesebb jóindualttal rendelkezik szívesen segít, minden kiskölöknek, aki megtalálja, mert úgy tudják, hogy neki sárkány paklija van. az más kérdés, hogy a valter ne ma legjobb játékos, ezzel tisztában van ő is, valakinek azért tud segíteni. szerintem sokan vannak, akik segítőkészek, (én is) és ez tök jó.

múlthéten három ember kért tőlem segítséget pakli kapcsán, és én meg varga robitól kértem tanácsokat és szívesen leült vele megy fél órára, ne mcsak azért, mer haverok vagyunk.
 
akkor ne tábort szervezz, hanem lesz x verseny egymás után, ennyi. Biztos, hogy meg lehet oldani ezt valahogy.
 
Bocsánat az offért de ezt mégis hogyan?
Baromi jó a játék ez tény, s szerintem sokan el is kezdik de folyamatosan a kudarccal szembesül egy kezdő! Nincs aki leül egy új játékos mellé s végignézi a deckjét, hogy figyu sztem ezt meg ezt vedd ki és kb ezt meg ezt tedd be. Én rengetegszer csináltam ezt kíváncsi vagyok még hányan? Miért működik jól egy verseny Pécsen és Pesten miért nem???
Írta Bubu, h 16 fő volt egy vidéki versenyen!!! Ott egymást segítik a játékosok. Itt meg az van amit írtál "coolarc játékosok" és "bénák". Csak az a baj, hogy ha nincs elég "béna" akkor nincs HKK..
 
de valaki attól hiszi, hogy jó fej, hogy jól berugnak undorító, olcsó szeszes italoktól és röhögnek egymáson, valaki meg épp azért gondolja hogy jó fej, hogy ettől elhatárolódik. Én tábor szervezőként nem vállalnám a felelőséget azért ha valaki berúg vagy bedrogozza magát, így nem kívánatos lenne mindkét dolog. és ez ne mazért van ,metr mondjuk konkrétan valakiről azt godolom, hogy nem tud uralkodni magán, modnjuk 3 pohárnál megáll vagy vlami, hanem mert 30 emberről egy tömegben nem lehet megmondani, hogy hogy fognak viselkedni, vagy akárcsak véletlenül mi történik. utazásszervezőtanoncként szem előtt tartanám az egyik legfontosabb szabályt, hogy egy ilyen utazás vagy rendezvény alkalmával bármi megtörténhet, és midnenre fel kell készülni, de a legjobb ha az ilyesmiket előre kiküszöböljük.
aki meg személyes sértésnek meg korlátozásnak érzi, hogy egy kicsit másokra kéne tekintettel lenni, én egy hétig modnjuk ne mrongálni a máját stb, az meg inkább tényleg ne menjen egy iylen helyre, hanem menjen inkább egy kocsmába..
 
Szerintem azért nem ennyire rossz a helyzet.Azzal amit irtál egyetértek ,hogy minden ami segiti a HKK -t illetve a fennmaradását támogatando. És tulajdonképpen én se értem akik csak azért szolnak hozzá hogy leszólják ezt a kezdeményezést.Aki nem akar menni ebbe a táborba (ezekkel a feltételekkel),pedig megtehetné (szülők ,anyagiak stb miatt) az nem megy .De gúnyolódni felesleges.Érsétek meg egy oldalon álltok.Nincsenek jófej,cool HKK-sok és nyomi HKK-sok csak HKK-sok vannak.
Hogy nincsenek új játékosok?? Hát tegyünk róla hogy legyenek !! Aki azt gondolja nagyon jo játékos és jó közösségi ember ,magyarul jó fej ,most megmutathatja hogy tényleg az.Ez a játék tényleg csak akkor fog fennmaradni ha mi fenntartjuk.
 
Csak éppen, hogyha egy 18 év alatti srác úgy berúg, hogy mentőt kelljen hívni, akkor onnantól ők, mint táborszervezők, közvetlenül felelőssé válnak az esetért. Ami innentől már nem poén.
 
Teljes mértékben egyetértek!
Minden olyan marketing tevékenység ami a HKK fennmaradását segíti inkább egy like gombot kellene nyomni (ha lenne) nem fikázni.
Ez annyira jellemző!! Néztél már körül az amatőr mezőnyben?? Nincsenek 12 évesek hála a "gondoskodó profiknak"....
Most még csak a sírás megy, h a gyűjtemények értéke a felére csökkentek, mi a faszt vártok?? Nincsenek új játékosok akiknek el lehetne adni, a régi játékosoknak meg már megvannak, azokat max. az új lapok érdeklik. Egy szerintem izgalmas behós sokszínen közel 50 embert indult??? Csak az amatőr mezőny szokott annyi lenni. Mire hazamegyek már nem is lesz HKK???
 
Ne játsszatok már tanárbácsit bazz! Mivan akkor, ha egy 18 év alatti srác berúg? ti nem voltatok részegek 18 év alatt? Én igen(nem sokszor, de előfordult 3-4 alkalommal). Semmi baj nem lett belőle. Aki értelmes ember, az részegen is az. Mitől féltek, h lehányják a dekketeket? Full kam. Nemakarok rossz reklámot csinálni, maga a tábor tök fless, csak nem kell túlszabályozni a dolgot, ennyi.
 
Azért nem az én alkoholproblémáim voltak, hanem jelenlétemben történt alkohol-problémák...csakhogy ne legyen félreérthető


De egyébként egyetértek, amikor Gólyatáborokban voltam, ott láttam, hogy komolyan felkészültek (felkészültünk, amikor senior is voltam) arra, hogy lesznek olyan emberek, akiknek bajuk lesz az itallal, és figyelni kell rá. De ott igazából olyan szintű szervezett program, ahol mindenkinek komoly, kötelező megjelenése lett volna, nem volt, nem látszott, ha egy gólya az ágyban tölti másnaposan a délelőttöt, sőt a piálás bizonyos értelemben része volt az egésznek. De ez nem egy olyan program, itt legyen a meg a szervezettség és a szűkebb keret.
 
Szerintem mindennel lehet illetni ezt a kezdeményezést, csak nem szánalmassal. Sajnos jogos a félelem attól, hogy néhányan "túlisszák" magukat. Ez leginkább a 12-16 közötti korosztály veszélye, akik kikerülve az otthoni kontroll alól, kiélik magukat.
Nem egy gyereknek mostam már ki a gyomrát csak azért mert eltévesztette kissé az arányokat...
Szóval nem árt előre leszögezni az ilyen dolgokat.

Szomorúan olvastam az egyik előző hozzászólásban Bubu alkoholproblémáiról... Szörnyű.

Remélem Nyíregyen nem lesz majd rossz értelemben emlékezetes eset. Ha nem is alszom ott (debreceni vagyok), két napra biztosan elutazom majd.
 
ezek a szabályok szánalmasak.. reménykedtek, hogy csak 10-12 éves kisfiuk mennek "kártyázni"?
 
höhö... ez jó volt
 
Meglepődél testvér!
 
Még jó, hogy te már olyan sokat láttál a világból barátom...
 
Kisfiúk vagytok:-)
 
Nekem is sok kellemetlen élményem van az alkohol kapcsán. Én disputa táborokban szoktam szervező (nem főszervező) és bíró lenni. És bizony volt, amikor problémát okozott az alkohol. Egy táborban nagyon elharapóztak a piából adódó gondok, minden volt legalább egy személy, aki borzasztóan berúgott, és gyakran a másnapi vitán másnapos játékosok voltak. A legdurvább az volt, amikor egy országos döntőn gyakorlatilag 2 másnapos csapat játszott. Akkor amellett, hogy bíróként nagyon leszóltam őket, elhatároztuk a tanárokkal, hogy ennek keretet szabunk és igyekeztünk mind versenyeken mind táborban korlátozni a szeszkérdést. Versenyeken ebből nem volt gáz, de táborban igen, sokan lázadtak ez ellen és volt egy nap, amikor mégis többen berúgtak és nem kis botrány lett belőle...azóta mindig próbálunk táborokban mérsékelt keretet szabni az alkoholizálásnak, de ha az ember az ujját nyújtja, egyből a kezét akarják...én is egyetértek Attilával, keményen ki kel állni ezzel szemben. Kíváncsi vagyok, mit szólt volna hozzá mondjuk a Szabó Dávid, ha azt tudja meg, hogy az amúgy nagyon korrekt áron szerzett szállást (ny-magyarországi találkozó) telehányta jópár részeg ökör...


A másik kellemetlen emlékem egy disznóvágás szervezése, ahol egyetemi hallgatók, tanárok, vendégek, újságírók, politikusok is részt vettek, sőt, még délutáni látogatásra Bodrogi Gyula művész úr is bejelentkezett. Sokan sokat tettek azért (én nem, mert pécsi verseny szerveztem, de a többiek előtt le a kalappal), hogy minden jó legyen, erre minden tönkrement azon, hogy egy újságíró és egy hallgató olyan embertelenül berúgtak, hogy egyikükhöz még mentőt is kellett hívni. Kb. a legkritikusabb pillanatok egyikén érkezett a Bodrogi úr...kiváló fogadtatás volt, mit ne mondjak. Még jó, hogy elég lazán és toleránsan kezelte a helyzetet. De azt hiszem a pécsi hkk-soknak sem kell magyaráznom, mi van akkor, ha valaki túlzásba viszi a piálást...


Szóval én abszolute egyetértek ennek az előre történő leírásával.
 
LOL én idén nyáron már a 3-at fogom szervezni sajnos a részvételt csak pécsiekre tudjuk korlátozni. De hajrá mert mindíg nagyon fasza volt eddig.
 
Nekem is megjött a kedvem HKK Tábort csinálni .Na nem az idén ,talán jövő nyáron.A saját kertünkben ,udvarunkon lenne. Sátorban ,rossz idő esetén ,van fedett helyiség is . a Játék ugy is ott lenne.A szállás ingyenes (saját sátorban ill. hálózsákban mindenki).Kaja megoldható.
Még a dijazás kérdését kéne megoldani valahogy.Esetleg régi nagy versenyeket visszahozni.Lenne egy Iron man nap,régi idők focija: csak alappakli (fehérszélű) és Hőskorszak lapokkal lehetne játszani ,meg persze hagyományos verseny is.
 
respect, Chicano!..

ezeket én is így gondolom, de sajnos már igazából nem sokat tehetsz a métely ellen!..

a legközelebbi Özönvíz v. Meteor-látogatás tisztító, újrateremtő jellegű lesz!..addig valahogy bekkeljük i!..
 
ez azért kiábrándító, hogy ezek a dolgok minden ilyen és hasonló rendezvényen központi téma lesz.

és a legdurvább, hogy az emberek akkor érzik a saját szabadságukban korlátozva magukat, amikor számukra rendkívül káros, rossz, hasztalan, erkölcstelen és hasonló dolgokat nem tehetnek meg.

az éppeneségel senkit nem zavar, hogy egy oylan manipuláló fogyasztói társadalomban élünk és fejlődünk, ami a nagy többségtől már gyermek kora óta a józan ítélóképességet, a számára vagy általánosan az ember számára a jó és a rossz dolgok reális megítélésének a képességét veszi el, ezzel téynlegesen korlátozva őt a józan gondolgozásban, és a tényszerű és következetes döntéshozatalban.

ezzel a cigivel meg piával meg divattal meg tanulással kapcsolatban egyszerűen oylan társadalomban élünk, ahol mindenhonnan az árad, hogy a "börtön" rossz azt ne mszabad, az káros azt csak afelnőtteknek szabad, és a hülyegyerek korlátozva érzi magát, hogy nem mehet a börtönbe, aztán mikor végre megteheti, amint módja lesz rá azon igyekszik amikor csak tud, hogy bemehessen a "börtönbe", hogy elmondhassa: szabad

és a börtön helyébe sok-sok mindent bele lehet képzelni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.