Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy pár krakoch csizma
(Ősök Városa varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
A krakoch csizma egy vibráló energiából készült lábbeli - nem valószínű, hogy sokan hordanak ilyet. Megszerzése gyakorlatilag lehetetlen, hiszen egy olyan teremtmény holttestén vezet át hozzá az út, amely immúnis mindenre, vagyis gyakorlatilag sebezhetetlen.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
én is minden pénzem a játékba rakom, de azért tényleg egy elég ktséges hobby...
 
Megéri. 220 után már nem is veszed észre, hogy elhagyod a valóságot... )
 
Lehet így is nézni, de akkor nincs értelme elkezdeni sem.
De ahogy több helyen is írták. Ha eredményt akarsz elérni, akkor sok más versenyhez hasonlóan itt is tolni kell a pénzt bele és ehhez párosul a tudás és a szerencse.
Rallyn se sima szalagról lejött Renault-val indulnak, hanem spéci cumókkal pakolják tele. De attól még élvezheted egy utcai autó vezetését 200-nál, hogy nem rally versenyen vagy.
Ilyen a kártya is.
Én azt érzem sokszor, hogy azok a játékosok fáradnak bele, akik csak középszintű tudással bírnak és sok pénzt nyomnak bele. Aztán ha nem jön az eredmény, akkor nem magukba néznek, hogy csak ennyit tudok és magamhoz képest nézzem az eredményeket, hanem mindíg belelovallják magukat, hogyha megvannak a spoil lapok, akkor már istencsászárok és bárkit levernek. Az eredmény meg nem jön és elmegy a kedvük az egésztől és mindenki mást hibáztatnak csak magukat nem.
 
Köszönöm a hozzászólásokat.

Szerintem most két alapeset van:

1. Én vagyok őrült.

2. Mindenki a Beho' olalán van.


Lehet dönteni. )

Én azért bízom az elsőben...


Noh. És mi a véleményetek a mostani "távolsági" csere, adásvétel, stb. rendszerről?
 
nem olvastam végig csak első hsz-t de csak számolj utána hogy kb mennyi pénzt teszel bele és hogy mennyi jön ki és mien eredményeket szoktál elérni...
ha jol utána számolsz, mehetsz is a sárga házba
 
ez egy baronság. ilyet csak egy 13 éves írhatott
 
Igen. A baráti meccsről nekem is ez a véleményem, csak rosszul fogalmaztam meg.
 
Én is inkább ezzel értek egyet, de kiegészíteném.
Nincs azzal semmi probléma, amilyen a játék. Ha valaki versenyszerűen akarja játszani, akkor nyílván az már más lesz. De ez így van bármilyen más sportnál is pl. És ha valaki komolyabban akar foglalkozni valamivel, akkor nyílván többet kell ráfordítani is. De ezzel így semmi baj nincs, mert különben nem lenne különbség a kezdő játékosok, meg a profik között.
És attól még, hogy neked minden spoilerből megvan a 3, attól még lehet játszani "baráti" meccseket. Erre a legjobb módszer szerintem, hogy fogsz 1 kupac gyaknemgyakot, megkevred, és abból játszotok. Gyakran szoktuk ezt csinálni haverommal, mikor kicsit "egyszerűbb" játékra vágyunk. És nagyon fordulatos, és élvezetes meccsek szoktak így kialakulni.
Tehát attól még, hogy lehet rá több 10ezret költeni, lehet megmaradni a "baráti" játszmáknál is, és a kettő megélhet egymás mellett. Miért ne tehetnéd meg, hogy csinálsz egy paklit, amivel elmész versenyre, éa a haverjaiddal meg csak spoilermentesen játszotok? Megteheted.
És a Beho onnantól, hogy kiadja a lapokat, meg rendez pár versenyt, egyáltalán nem befolyásolja, hogy milyen a játék, azt valóban mi, játékosok alakítjuk, csakúgy, mint a lapok árait, hiszen minden lap annyit ér, amennyit egy játékos hajlandó fizetni érte. És a Beho egyáltalán nem diktatúrikus modszerekkel dolgozik, sokkal jobb, mint a legtöbb cég.

Még annyit, hogy sztem, ha valakinek nem jött össze a dolog (ami bárkivel, és bármivel megeshet), akkor nem kell ezért egy topicot nyitnia, és másokra is átragasztani az elkeseredett hangulatot.
 
Ez sem ötlött fel bennem. Jó hogy írva lett. Mert ugye nem minden fekete vagy fehér... Igaz.

Csak azt is hozzá kell tenni, hogy ezen a részen kezdődik nálam a teljes szenvedélykiteljesedés.

Lehet, hogy rosszul álltam a játékhoz, egész nap a paklim fejlesztésére fordítottam. Ezekszerint tévedtem magam iránt. Sajnos egyre jobban úgy tűnik olyan várat építettem magamnak, mit nem kellett volna...
 
Hmm.

Nem tudom miért lettél ennyire elkeseredett. Én régóta benne vagyok, hullámzó aktivitással, de nem vette el a kedvemet a játéktól még semmi.
Mint minden terméknek, ennek is az a lényege, hogy sokan vegyék meg és így profitot termelve azoknak akik tervezik és kiadják. Ők ebből élnek, ezután kapják a fizetésüket. Senki nem problémázik azon, ha mondjuk a Nők Lapja című újság időről-időre ugyanazt a témát, kicsit felfrissítve újból kiadja. Tény hogy az újságkiadás és a kártyajáték között maximum annyi hasonlóság van, hogy a kiadó profitot remél belőle.
A HKK-nál ugye lehetőség van cserére és laponkénti vásárlásra is. Ebbe viszont a Beholder már nem tud beleszolni. Nem tud és nem is akar beleszolni. A laponkénti forgalomnál már egyedül a játékosok és a játékot forgalmazó boltok határozzák meg az árat. Ezeket az árakat pedig mi játékosok generáljuk. Mennyit vagyunk hajlandóak megadni egy jobb lapért. Ha senki nem venne 3000-rt Zu'litot, akkor nem kerülne annyiba.
A kirakónál sem nagyon van igazad, mert én azt tapasztaltam, hogy a kirakó totál bukás volt a Beholder részéről. Szerinted miért nem jelent meg újabb kirakó?
Sárkányölő. Ez egyáltalán nem kerül pénzbe tudomásom szerint. Nekem legalábbis eddig egy Ft-ba se került. Nem is nagyon játsom vele. 2 év alatt a barbárom csak 11. szintű.

Ráadásul a Beholder még nem is nyúlt olyan jól bevált pénzköltési lehetőséghez, mint a HKK-s póló, kártyatartó, kártyavédő, mappa, bögre, kulcstartó, naptár, stb.

Ami viszont a lényeg. Ha valaki csak baráti játékot akar a HKK-val, akkor ahhoz nem kell 10 ezreket elkölteni, mert annak az a lényege, hogy a kedvenc lapjaidra épülő pakli van összeállítva és nem hiper-szuper gyilkos kombóra épülő pakli, mert ott akkor már nem a játék élmény a lényeg, hanem a másik lealázása. Ezt pedig mi tesszük, nem a Beholder. Ez a mi személyiségünk, nem a Beholderé.
Én a fiammal rendszeresen olyan paklikkal játszom ami itthon van. Ezkből nem lehet semmilyen gyilkos paklit csinálni, viszont jókat játszunk és élvezzük. A paklijainkba nincs se Zu'lit, se Majd, se Szürke, se Trafó. Sima középértékű lapok és rengeteg gyak-nemgyak lap.

Nekem az az érzésem, hogy nem a Beholder alakítja így a játékot, hanem a játékosok ilyenek, hogy mindenkit elnyomni és csak én legyek a legjobb. Amíg pedig a játékosok zöme így áll hozzá, addig a játék ilyen is lesz.
 
Velem is hasonló történt és most próbálo meladni lapjaimat! Megértem mint a céget mint titeket.
 
Most, hogy nem törölték, tényleg "barátibb" társaság lett a szememben.

És sajnos igazad van. De tudod nem élném még egyszer át, hogy összedőljön a szemem előtt a "baráti játék" tornya, és rájöjjek, nincs pénzem. Csak jó emlékeim...
 
Nézd...részben egyetértek veled, viszont te azért túlzol..nem zsarnokok, csupán egy cég. Fent akarnak maradni, és ez nem elvetendő ..az eszközeit pedig mindenki maga válogatja (ők még nem is nyúltak szemét dolgokhoz)
 
Egy dolog bíztató.
A zsarnokság nem megoldás. )
 
Még fejlődik, de hamarosan félkész . Le kívánom zárni a folytonos átverést, nehéz kölcsönadásokat, apróhirdetésben való ordibálást.
 
Akkor majd irány az oldalam: www.on.cjb.hu
 
Én azt sajnálom, hogy ezt a topicot bizony törölni fogják
 
---A TOPIC ÉS HOZZÁSZÓLÁSAIM NEM ÜZLETRONTÓ CÉLUAK, HANEM A SZÓLÁS SZABADSÁGÁT TÁMASSZÁK ALÁ!---



Szóval...

Na a lényeg, komoly dolgok vannak itt összemocskolódva, lesüllyedve. Én is csak most veszem észre ezeket.

Most, hogy végre kiszállok.

Kezdődik ott, hogy állandó kényszerinfláció kínoz mindenkit. Mi ez? Nézzétek meg, szép lassan minden kiegészítő újranyomódik. A régi játékosok lapjai elértéktelenednek... Az újak össze vissza vesznek mindent, hogy legyen jó paklijuk... Nincs megállás.

A legcsúnyább, hogy az egészet a Beholder Kft. irányítja. Monopolként. Egyfajta diktátornak is lehet mondani. A kiegészítők olyan ütemben és összeállításban jelennek meg, ahogy azt egyedül eltervezi.

Ez végülis nem lenne baj, DE az örökös infláció miatt megszakadnak a baráti játékok, mért tudom? Saját példa:

Tavaly tavasz, suli vége, unalom:

Egy tavaszi napon jobb dolgom nem lévén (Dombóváron az embernek sokszor semmilyen programja nem adódik), és egy kis informatikai éhségcsillapítás céljából az irányt az újságárushoz céloztam és vettem egy GameStart. Nohát otthon volt meglepetés a lap láttán, ami kiesett belőle. Addig oké, hogy egy Élő áldozat, mert be volt "csomagolva", de még ordított. ) A kíváncsiságom arra sarkallt, hogy utánanézzek mi ez az egész. Találtam is egy kis cikket, aztán kis keresgélés után webcínmet is. Jól van megnéztem.

Még aznap regisztráltam is és rendeltem meg az első csomag kártyát, egy keezdőcsomagot, és távlati megfontolásból 3 csomag fóliát. Aztán pár barátommal játszogattunk itt-ott, de közösségi ház nemlétén a könyvtárban főként.

Aztán jött a nyár Dombóvár testvérvárosi kapcsolatának hála irány Horvátország. Ott volt a tengerparton egy tábor, szép környezettel és nagy szobákkal. Na ott már voltak osztálytársak akikkel ebéd utáni pihenőórákat színesítettük meg játékkal. Az szép volt, mikor egy kezdőcsomaggal órákon keresztül elvoltunk. Meg mikor kedves barátom már Wc-re induláskor is azt javalotta:"Na menjünk Vp-re!". Nem szándékosan, és ez így volt jó.

Aztán hazajöttünk a táborból. Egyik osztálytársam szintén jött föl az oldalra és rendelt. Aztán a második, harmadik és unokatestvére, negyedik, ötödik... Akkor jól elvoltunk. Baráti játszmák, kisebb-nagyobb partik. Így már igazán sokat mászkáltunk egymáshoz, ez el is vette a nyár unalmasabb idejét.

Természetesen fejlődtünk is szép lassan, abból a célból, hogy a legjobbak legyünk köztünk. Végül már észre sem lehetett néha venni, hová megy el annyi pénz... Én is megkeserültem mikor "elszállt az agyam" és 10 kiló volt az utánvét... Csak, hogy jobbak legyünk egymásnál.

Telt múlt az idő, versenyre is mentünk, vásároltunk is bőven. De még azért valamennyire egymás között is cseréltünk, mint régen. De most már a pénz dominált.
Mindenki próbált egyéniséget "csinálni" ki villámpaklit, ki reakciót, ki váltogatta állandóan én meg főként Vp csesztetőt a kezdeti "baráti" tolvajpakli helyett.

Már a pénz is fogytán volt de, továbbra is vettük, játszottunk, de már nem úgy mint régen. Nem baráti játékok, hanem kemény csaták.

Végül eldöntöttem Decemberben, kiszállok. Még a Mikulásnapi teadélutánra elajándékoztam a követő és szabálylapgyűjteményem...

De hiába... Mindenki kiszállt egymás után. Gyorsan, mint ahogy elkezdődött. Mindenki így maradt kártyákkal, kockákkal, díszes, nem díszes tokokkal.

Pénz nélkül.

Na ezt leírtam nem teljes, de nagyjából. És kb. így ért véget a Dombóvári II. .Mert azt mondák nekünk mi a második "körből" valók vagyunk.

Aztán észrevettem van már harmadik is...

Azokra a fórumokra pedig, ahol az a kérdés, hogy meddig lesz Hkk, az a válaszom, ameddig a Beho' újranyom. Ha befejezi szép lassan elhal a játék, vagy visszaalakul a hőskori baráti játékra.

De nem fejezi be. Látjátok. Elkezdte a Sárkányölővel magához bilincselni az embereket, aztán jött a puzzle. Ott már venni is lehet. Na kitől? Tőle. Most pedig az az új programozó....

Most ezeket végigolvasva, vagy már talán eddig is kialakult véleményetek.

Írjátok le, legyen megvitatva, beszéljük meg. Mert szerintem nem jó ez tendencia.

A tendencia: építés a káosz fellegvárára. Nincs pontos árlista, össze vissza jelennek meg a használható, nem használható lapok. A sok tölteléklap teszi ki a csomagokat....

Én már elkezdtem a dolgom.
Majd meglátjátok. Remélem.

Szóval?

---A TOPIC ÉS HOZZÁSZÓLÁSAIM NEM ÜZLETRONTÓ CÉLUAK, HANEM A SZÓLÁS SZABADSÁGÁT TÁMASSZÁK ALÁ!---

 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.