Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A hegyek szerzetesei
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ghalla magashegységeiben, a világtól zajától távol, visszavonultan élnek még szerzetesek, akik briliáns harcművészet-tudásukat csak a ritkán arra vetődő, arra érdemesnek talált kalandozókkal osztják meg. Így váltak lakhelyeik a kobuderák kedvenc zarándokhelyévé...
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8115)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Már bent is vannak
 
A lapkeresobe es a pakliszerkesztobe mikor kerulnek fel ezek a lapok?
 
Azért a Morgan gyermeke áldozás után mehetett volna a Semmibe...
 
Gyere nyugodtan a bontottra, szívesem látunk, nagyon jól fogod magad érezni. Jún 18-án lesz.

A lapokat csak fokozatosan lehet gyengíteni. A Homokdűnék és Kristályláz voltak minden idők legerősebb HKK kiegészítői. Most egy lépést léptünk vissza, ezek a lapok gyengébbek azoknál, de nyilván ne számíts rögtön 4 vp-ért jövő képesség nélküli 3/3-as lényekre. Egyébként ezeket a lapokat alaposan kiteszteltük, és erősségben pont a saját környezetükhöz illenek. Sehol nincsenek a leira, antimágikus goblin, isteni és egyéb csodák szintjéhez. Egy jó, ütőképes pakli építhető rájuk, de ennyi.
 
Hogy akarjátok lassítani a játékot ha ilyeneket nyomtattok. 1 manákért mindent is tudnak, nem lenne szabad ilyeneket kiadni ha már "elkezdtétek" a rotát. Vagy nem is a lassítás hanem a profit maximalizálás volt a cél az egésszel....
(Mivel a régi fiókomba nem tudtam belépni, nem engedte egybe elküldeni)
 
Sziasztok!

Régen HKK-ztunk haverokkal, pár hete gondoltam felnézek megy e még a játék. Örömmel olvastam a rotáról és, hogy próbálják lassítani a játékot, a frissen bontott versenyen is gondolkoztam, hogy elmenjek de ezeket a lapokat látva szvsz ez nem fog megtörténni.
 
A pusztán elméleti felvetés az volt hogy 1 hatás egyszerre leszedi őt és lesebez engem 0-ra. Ez 1 db hatás. Erre kisül 2 kapcsolódó képesség. Mindegy a sorrend, a "feltétel" teljesülni fog.

Én nem látom értelmét, hogy megfaqzzuk ezt a lapot, automatikus képesség fog maradni. Azt, hogy ha valamilyen módon élet kerül rá, játékban marad-e, Jánosra bízom, ahogy írtam, mindkettő verzió védhetőnek tűnik. Túl sokszor gyakorlatban ez nem fog előjönni Még ha tudok is vhogy életet rakni lényemre, jó eséllyel nem az elpusztíthatatlanra fogom rakni.
 
+1
 
Szerintem nem mindegy, mert mikor visszaugrik a tartalékba már 1 ÉP alatt vagyok, így nem teljesül a feltétel, hogy "1 alá csökken", mert itt már nem csökken sehova, hanem egész egyszerűen 1 alatt van.

De ha maradunk az aktiválás kívánó képességnél ezzel a feltétellel, akkor ez is egy kérdés, hogy ha a csökkenést (sebződést) követően nem áldozom fel első cselekvésből, később megtehetem-e? Ha igen, akkor a fentebbi okfejtésem megint csak értelmét veszti.
 
Pont úgy, mint amikor mondjuk 2 Spektrális skorpió (vagy más, mutogatós képességű lap) van a kezedben, és mindkettőt szeretnéd használni. Először mutatod az egyiket. Majd mikor a másodikat is szeretnéd használni, akkor egyszerre mutatod mindkettőt. Nem tudok elképzelni más módszert erre.
 
Nem emlékszem rá, hogy kinek az ítélete volt, de nem is szeretnék most számonkérést tartani emiatt
Szimplán csak szeretek gyűjtőgennel játszani és szeretek tisztában lenni a dolgokkal.
93.6.2. A lap a gyűjtőből működő képességének használatára vonatkozó esetleges korlátait megőrzi a gyűjtőbe, vagy a gyűjtőből a játékba kerülésekor, illetve a gyűjtőből kézbe való visszavételekor is. Ha a játékos több azonos lapjának ilyen képességét is használni kívánja ugyanabban a körben, akkor a használt lapok különbözőségét ellenőrizhetővé kell tennie.

Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a két azonos lapot meg kell mutatnom a kezemből, ugye?
 
Ahoy,

Én már nem is tudom érdemes-e véleményt írnom erről az adagról. Ez egyértelműen egy powercreep zén, ami egy olyan top koncepciót tol tovább, ami amúgy is egyrészt mocsok erős másrészt a természetes ellenségeiből a drágítás és a rúnás pörgő antiraksis tempódeckek épp most herélődtek ki a háló meg az új lapokat elnézve nem fogja zavarni többet a dekket (Legutóbbi hálós dekkjeimmel ezt tapasztaltam amúgy, a gent már kicsit sem zavarta, rég nem pörgéssel hanem minőségi lapelőnnyel nyer, mert rengeteg az érték a gyűjtőben). Sőt elgondolkodnék az új lapokat nézve erősen a hálócsapdás genen, ami így fix ellenfele lehet a mezőnek.

Azért egy gyors első ránézéses problémakeresés.
Quwarg animátor:
Miért nincs rajta horgony?
Szerintem mehetne gyűjtő helyett a Semmibe azonnal, de egy erőforrástermelő lapon nem levédeni a visszavevős kombókat eléggé gáz.
Alig várom a legfőbb/kreátor követős geneket...
Ráadásul Rota szellem: kijátszási képesség ÉS countervédelem. Gratulálok... legalább lett volna J a kijátszásija.

Morgan szolgája:
Zsz költségű lap, ami ismét kijátszásakor ad 2 lapelőnyt. Remek. Horgony ezen sincs, zsz kötlsége van, ha valahogy sikerül feltámadást adni neki, 2 ilyen önmagában végtelen. De azért akkor sincs gond, ha csak 1 van, mert saját magát áldozhatja.
Ismét egy szép rota elképzelést minden szempontból leköpő erőforráskártya.

Morgan gyermeke: Ki hitte volna hogy ismét egy kijátszási képességből lapelőnyt adó lap jön? Természetesen azért még sikerült rátenni egy kombópotenciált meg egy gyűjtőből működést. Kombóvédelem 0. Se horgony, se háló, se asztalról kikerülés esetén Semmiződés. Azért altípus meg zsz az IK-ba jutott erre is és testre is erős.

Holtvándor: Ez a lap egy vicc. Rotációba kiadni egy lapot ami kijátszásakor MINDENKÉPP minimum 1 lapelőnyt generál eléggé pofátlan dolog. Ez a lap nem oldható meg sehogy sem pozitív mérleggel. Temrészetesen végtelen kombópotenciálja van és 0 kombóvédelem. Se horgony, se Semmibe kerülés.

Temetőlidérc: Talán a legkiegyensúlyozottabb az összes közül csak persze szépen felül egy 2023-as Powercreep ívre. De persze nagy körönként 3 lapelőnyt generál és ha sikerül feláldozni a körödben akkor ez 5-re nő. Korrekt lap. Legalább saját magának nem dobható be.

Ezek után nekem senki ne mondja, hogy itt rotációs tesztelés folyik és gyengébb lapok jönnek ki. Itt teljesen egyértelműen Rotacreep fejlesztés folyik.

Kíváncsi vagyok az amúgy semmi erősítésre nem szoruló gyűjtőgen ilyen brutális megtápolása és a belengetett további tápok (víziók) után vajon a köv kiegekben mennyi semmizés meg újrahasznosítás érkezik, ami befér a paklikba?
Mennyire lett átgondolva ezek hatása a metára vagy maga az ÚN környezet összetétele végiggondolva?

Üdv: Kyb
 
OK, akkor csak annyi lesz a kerdes, hogy igy marad a szoveg (vagyis automatikus, es kenyszeritett aldozas), vagy raFAQzzatok a : -ot, es akkor aktivalast kivano lesz es koltseg.
 
Így is tudok kérdezni. Mi történik ha egy forrás hatására egyszerre kerülne a lap is gyűjtőbe és az ellenfél is 0ép-be? Pl. Bundás yeti.
Ellenfél meghal, ő meg visszaugrik tartalékba? Gondolom 0 ÉP-n nem áldozhatom fel költségként.

Egyszerre több kapcsolódó hatás sül ki, a lap gazdája dönt. De alapvetően tökmind1, hogy először beáldozom és 1 ÉP-re gyógyul, vagy először visszaugrik a tartalékba, és utána áldozom fel.

Hmm, milyen szabaly alapjan volna koltseg ez?
Szerintem itt van 1 feltetel: "Ha EP-d barmikor 1 ala csokken", es ha ez teljesul, akkor ezek a dolgok letrejonnek, fel is kell aldoznod, de semelyik sem feltetele vagy koltsege masiknak.
Leginkabb kenyszeritett aldozasnak tunik.

Eléggé határeset, mindkét magyarázat védhető, én a te verziódat is el tudom fogadni. Szóval igen, a kettőspont jobb lett volna
 
"Ha bármikor az Ép-d 1 alá csökkenne" -> feltétel
"áldozd fel, rakd a Semmibe" -> következmény, tehát szerintem igen, ez kényszerített áldozás, szerencsésebb lett volna a "fel kell áldoznod" megfogalmazás,
"és Ép-d 1 lesz" -> szintén következmény, ha úgy tetszik eredmény.

Szerintem.

A másik megoldás:
az első rész ugyanúgy feltétel, aztán:
"áldozd fel, és rakd a Semmibe" -> ez lehetne a költség, és a vége lehetne az eredmény, de azok a képességek, amelyeknek költsége van, mindig aktiválást kívánó képességek, és akkor nem vessző, hanem kettőspont lenne az eredmény előtt, és dönthetnék róla, hogy elköltöm-e a költséget.

Szerintem a megfogalmazás az első megoldáshoz vezet.
 
Ha emlekeid nem csalnak, akkor ez hiba volt (az 1. S-es kepessege nyilvan mukodhet tobbszor, a 2. meg nem). Mar a Lelekgyujtonel van ilyen FAQ.
Ha emlekeid szerint en voltam akkor elnezest a hibaert igy utolag.

Janos, te hogy latod, amit lentebb irtam a Halal angyala "attol az meg koltseg"-hez?
 
Sajnos nem teljesen. Hogy korrekt legyek, közben felhívták a figyelmem erre:

"Létrehozás: 2021. január 25. 15:02:59

Utolsó frissítés: 2021. január 25. 16:22:58"

A lap legalján apró betűvel ott van ez.
Tehát van dátum a cikkekhez.
Csak épp nem kereshető.
 
Ebben speciel igazad van.
 
Ahoy,

Remek amúgy, hogy egy rohadt dátumot nem lehet írni ezekbe a cikkekbe. De tényleg. Egyetlen egy ilyen FAQ, vagy kódexes okoskodás sem kereshető dátum alapján. Biztos az átláthatóság meg egyszerűség jegyében. Ez mikor lesz végre rendbe szedve? Mikor kapunk dátum alapján kereshető szabályváltozás és FAQ listát?

Ez a kedvenc részem a kódex nyitóoldaláról:

"Üdvözlünk, ez itt a HKK Kódex!
(Utolsó módosítás: 2017.11.27.)" (2022.05.13.12:27-i állapot)

Az említett Xenó MEG SEM JELENT MÉG EKKOR.
Ezek után, hogy lehet elvárni az átlag playertől, hogy naprakészen kövesse a kódexet és tudjon minden szabályt amikkel láthatólag a tesztelők sincsenek tisztában?

Mibe kerülne minden kódexponthoz egyesével felvinni zárójelben az utolsó módosítás időpontját? Ez valódi játékosokat segítő és fontos része lenne a kódexnek. Nem úgy, mint a http://beholder.hu/?m=hkk&in=forum.php&action=topic&id=6858 topicban behivatkozgatott játékfejlesztési alapelvek (87. hsz), ami csak a helyet foglalja, mert nem a játékszabályok része, hanem vélemény vagy max tesztelői útmutató.

Üdv: Kyb
 
Vannak félelmeim a zént tekintve(hozzátéve, hogy kb már össze is pattintottam frissibe a decket ). Ezek a lapok talán még a mostani metába elmennek, nem lógnak ki gigantikusan,de basszus 2 év múlva mit fognak ezek a lapok csinálni TE JÓ ÉG!
 
https://www.beholder.hu/blog/hkk_kodexmodositasok01
 
Nem is tudom mit írjak a mai lapokra. Nagyon sokan megfogják gyűlölni a gent. A gyermek és a temetőlidérc beteg erős.
 
Ez a pont mikor került be a kódexbe?
Tisztán emlékszem, hogy a Xenó báb lapot sokan úgy játszották, hogy körönként többször is visszavették a gyűjtőből annak érdekében, hogy halmozzák az automatikus reakciókat.
Ha az emlékeim nem csalnak, akkor behós versenyen bírót is hívtam ilyen szituációnál és az ítélet szerint a báb mindkét képességét lehetett körönként többször is használni.
 
Azért ilyenkor picit elbizonytalanodom együtt teszteltek-e és mit...
 
93.6.2. A lap a gyűjtőből működő képességének használatára vonatkozó esetleges korlátait megőrzi a gyűjtőbe, vagy a gyűjtőből a játékba kerülésekor, illetve a gyűjtőből kézbe való visszavételekor is. Ha a játékos több azonos lapjának ilyen képességét is használni kívánja ugyanabban a körben, akkor a használt lapok különbözőségét ellenőrizhetővé kell tennie.

Szóval nem, a m. gyermeke nem fog egy kör alatt 20-at lőni. Csak a tisztázás végett.
 
Remélem az antimágikus goblin reprintet is ő rajzolta. A goblinok úgyis olyan jól mennek neki.
 
Pont jo, hogy ezt kerdezted, mert minden versenyrol csak nem hivhatnak fel 1 tesztelot ezzel a kerdessel, ahol ez felmerul
 
Igen, egyszerűbb lett volna azt kérdeznem, hogy mi volt a szándék és hogy lett tesztelve.
 
Hmm, milyen szabaly alapjan volna koltseg ez?
Szerintem itt van 1 feltetel: "Ha EP-d barmikor 1 ala csokken", es ha ez teljesul, akkor ezek a dolgok letrejonnek, fel is kell aldoznod, de semelyik sem feltetele vagy koltsege masiknak.
Leginkabb kenyszeritett aldozasnak tunik.

A sajat kepessege _azert_ nem vedi meg, mert oda van irva, hogy kiveve aldozastol. Az elet szerintem megmenti, de azt meg at kell gondolni.

VAGY visszaFAQzzatok ra azt a : -ot, ami eredetileg rajta volt, es egyszerubb is lesz, meg jobb is picivel.
 
Így is tudok kérdezni. Mi történik ha egy forrás hatására egyszerre kerülne a lap is gyűjtőbe és az ellenfél is 0ép-be? Pl. Bundás yeti.
Ellenfél meghal, ő meg visszaugrik tartalékba? Gondolom 0 ÉP-n nem áldozhatom fel költségként.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.