Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
A pillanat képe
Annihiláció
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Az annihiláció elmondása után a galetki előtt álló torzszülött testéből csupán egy fájdalomtól vonagló, egyszerre ordító és sipítozó görcs marad, mely molekulánként elhalványodik, és meglepően gyorsan átsüllyed a teljes nemlétbe.
Nézz szét a galériában!
Iustitia
2021 szeptember Beholderes HKK versenybeszámoló
Kérdezz-felelek 42.
XXXVI. Alanori Mini Olimpia
Válogatós verseny - 2021. szeptember 18.

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Karkötőviselés (596. tudati képesség)
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Iustitia (22)
HKK pakliszerkesztő (177)
Mini befizetési akció 2021.09.14. ( kedd ) - 2021.09.21. (6)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3198)
2021 szept. beholderes HKK versenybeszámoló (3)
[HKK Piac] UR lapok (10614)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
+1, ez tök jó ötlet! Annyit kéne implementálni, hogy hány lappal kezdesz a narancs lapjaid alapján, de igazából még ez se feltétlen kell, elég ha meg lehet adni egy számot (Mező ellen, Ajándékozóval stb. úgyis változhat ez).
 
Ötlet.
A pakliszerkesztőben lehetne egy gomb, ami feldobna a pakliból egy véletlenszerű indulókezet. Újra rákattintva, egy másik véletlenszerűt...
 
Szuper . Szépen fejlődik a program.
 
Az elsőt javitottuk.
A második bonyolultabb, ehhez a programban elég sok mindent át kell irni, de megpróbáljuk majd megoldani.
 
Ha kiveszek vagy berakok egy lapot a pakliba akkor elveszti a rendezést, és visszaáll típus szerintire. Ha bármit változtatok akkor újratölti az oldalt és a lap tetejére kerülök. Telefonon a sideból kivenni és berakni lapokat agyrém a görgetgetés miatt.
 
Megcsináltunk a pakliszerkesztőhöz 2 korábban megígért dolgot:

A pakliban lapokat már nem csak laptípus szerint (alapértelmezés), hanem kiegészítő és szín szerint is lehet rendezni. A selectort az oldal tetején, a paklilista fölött találjátok.

A program most már kezeli a Mardakor misztikust is. Ez elég komplikált volt, úgyhogy aki tudja, próbálja ki, segítsetek a kitesztelésében, remélem minden lehetséges esetet jól kezel a program.

Emellett - bár nem kapcsolódik a topikhoz szorosan - javítottunk az algoritmuson, ami a HSZ-be beszámoló 5 eredményt kiválasztja. Ez ugye 2 db beholderes profi/vegyes, 1 db kiemelt/dungeonos/behós, és 2 egyéb verseny. Ha a saját versenyeiteket nézitek, ott bolddal meg van jelölve, melyik versenyek voltak a HSZnél figyelembe véve. Ha láttok még esetleg valami hibát, kérlek, jelezzétek!
 
A jövőben tervezzük, hogy más szempontok szerint is lehessen rendezni majd, pl. kiadás szerint.


Leginkább az lenne jó, ha a paklin belül elkülönítené a színeket, és szinen belül ABC sorrendet használna.sokkal könnyebb lenne benne keresni. Az én agyamnak biztos. A jelenlegi sorrend nekem katyvasznak tűnik.

Amikor versenybíróként a verseny napján elindított a versenyszerkesztőt, felül vannak gombok. A legjobbszélsőre ha kattintasz, megjelenik azok listája, akik küldtek be paklit.


Ezt láttam már. Számomra az hiányzik, hogy verseny előtti 1-2 napban nem jelenik meg, ha XY paklilistát küld. Elég lenne egy névsor, amin szerepelnek azok, akik már elküldték ezt a listát. Egyfelől lehetne figyelmeztetni azokat, akik még nem tették ezt meg, másfelől látnám ha olyan ember küldi, aki eddig nem jelezte, hogy jön. Szóval hasznos lenne, ha nem csak a verseny elindításakor látnám, hogy kik küldtek paklilistát. Nem vagyok kíváncsi a paklikra, csak egy névsorra, de az nagyon jó lenne.
 
Gice: ezt, hogy legyen pörgős checkbox, és akkor nem enged side-ot csinálni, nem tervezzük. Ha pörgősre küldöd be a paklit, ne csinálj side-ot, vagy még jobb, a pakliszerkesztőben csinálhatsz, de a versenyre ne vidd magaddal Értem, hogy vannak lapok, amik a kiegészítő pakliból keresnek, de a pörgősnek ez a lényege, hogy nincs kiegészítő pakli, szóval ha valaki ezután mégis csinál és bepróbálkozik vele, nyugodtan ki lehet röhögni A pakliszerkesztőnek egyik nagy előnye, hogy egy paklit egy gombnyomással több versenyre is be tudsz küldeni. ha ugyanazzal akarsz indulni pörgősön, ne kelljen már kitörölgetni a kiegészítőt.

Crull: a lapkeresőben tetszőlegesen szűkíthetsz. Ha "Elenios" színre keresel, elég sok találatod lesz, ez tény. Szűkíts kiadás dátuma szerint, vagy akár típusra. A lapok típus szerint vannak csoportosítva, azon belül ABC szerint. A jövőben tervezzük, hogy más szempontok szerint is lehessen rendezni majd, pl. kiadás szerint.
Ha a paklid kész, menj vissza a paklik listára (pakliszerkesztő gomb). Onnan tudod beküldeni.

Robi: ez, amit kérsz, már megvan. Amikor versenybíróként a verseny napján elindított a versenyszerkesztőt, felül vannak gombok. A legjobbszélsőre ha kattintasz, megjelenik azok listája, akik küldtek be paklit. De ha beraksz egy embert a csoportra, akkor mellette egy (P) betű is jelzi, hogy küldött be paklilistát.
 
Ugyanez a problémakör nálam is áll. Nagyon jó lenne, ha mondjuk a dekket színenként válogatná a program, s azon belül névsorrendbe tenné. (Ha több szempontú rendezés lenne, az már maga lenne a non plus ultra.)

Egyszínűségen ebben a formában szinte lehetetlen megtalálni lapokat, ellenőrizhetetlen. Más dekkekben is zavaró, hogy nem egy helyen vannak a színek.

Más. Lehet csak én vagyok béna, de a beküldött dekkekről nem kapok információt szervezőként. Legalább egy listát jó lenne látni róla, mert nem biztos, hogy mindenki jelzi, hogy jönne. Ez gondolom nem nagy fejlesztés. Nem a listára lennék kíváncsi, pusztán egy névsorra azokról, akik beküldték.

Köszi!
 
Sziasztok!

- a találatoknál iszonyú káosz van, ha több lapot is ki kell írnia, nem lehet egyszerűen rátalálni a kívánt lapra! Valami tagolás jó lenne!

- A betett lapok se nem ABC-rendben, se nem időrendben kerülnek be! Borzasztó megtalálni utólag egy lapot!

- Kész a pakli a versenyre. Most hogyan tovább? Nem látom a "beküld" gombot vagy hozzá valami infót!

- a "módosítás" helyett a "leírás mentése" egyértelműbb!

A.K.
 
manaregeneráció az ősmágiás lapok közt van
 
ez még a nagy vlagyi vita előtt volt, de várható, hogy ez le lesz fejlesztve? (legjobb lenne a választhatóság, hogy szín vagy laptípus szeretnéd-e rendezni)

ill. a HKK kérdés topikban is felmerült egy dolog, bemásolom ide:
"valószínűleg a pörgősre is érdemes lenne egy olyan checkbox, mint az új nemzedékre, és akkor leprogramozni, hogy ne engedjen side-ot"
ez megoldható lenne?
 
Ha törölni akarok egy paklit akkor a "biztos vagy benne?" párbeszédablak nem ott jelenik meg az oldalon ahol vagyok, hanem az oldal tetején. (mellékesen meg utána még1szer megkérdezni hogy tuti biztos-e).
 
Sziasztok!

A Iustitia szintlépésként szerepel a lapkeresőben, javítsátok pls.
 
Visszatérve az eredeti témához. Köszi a pakliszám emelést, de mehet szerintem nyugodtan 50-ig is akár. Nem tudom van-e valami technikai akadálya.
 
Vlagyi egyoldalúan teszi a lapkivételt méghozzá úgy, hogy valószínűleg először kiszedi azokat a lapokat amik megoldanák őt magát, majd a nyeréseket, stb (szóval bárakárhány lapot). A csatamezőnél ugyanúgy egyoldalúan történik a lapkivétel, feltételezem részben ezért is nem tündökölt különösebben a formaton. Amit írtam ötlet szintjén pontosan azért lenne balanced mert ezt mind a két fél megteheti, ráadásul csak egyszer.

Az epikusos felállások közül néhánynak biztosan fájna, de a többi dekk nagy számban good stuff volt tavaly is. A korlátozó szabálylapok meg megint csak nem hiszem hogy megéreznének 5 lapot, mert van hozzájuk 50 lap feletti számban is bőven merítés.

De ez csak egy ötlet volt, ami (ha már ötletbörzébe ment át a topic) egynek talán elment.
 
Mondd csak, Semleges csatamezőt láttál már?
Szerinted miért nem építenek rá kombódekket?
Egylapos formaton 55 lapból 5-öt kivenni...
Pont arról van szó, hogy ha játék közben ezt megteszi a Vlagyi, az túl durva a többi képességével együtt. Erre te a játék elején mindenkivel megcsináltatnád csak úgy?
Konkrétan nem lehetne csak goodstuffot vinni, mert bármely koncepciót vagy szinergiát megölne ha a játék előtt kivehetnéd 5 lapját. Nem nagyon gondoltad ezt át.

Üdv: Kyb
 
Ha az ilyen oázisfészkelő, leira, bilincsmester szintű lapok is zavarják a népet (bár szerintem ezek jóval könnyebben megoldhatóak, és nem is csinálnak olyan szintű dolgot mint a vlagyi), akkor be kell emelni a format szabályai közé hogy min. 55 laposnak kell lennie a paklinak, és ellenfeled játék elején (vagy sideoláskor) kivehet 5-öt amivel nem játszhatsz. Esetleg sideoláskor ugyanezt sidera 33 mérettel és 3 kivehető lappal).

A format jelentőségéből nem venne el semmit, mert 55 lapra is ugyanolyan kihívást jelentő optimalizálni a paklit mint 50-re.

Aztán aki szerint rák a vlagyi kiveszi, aki szerint tök oké az meg bent hagyja.
 
Szerintem vagy mindenestül le kell nerfelni róla a képességet, vagy hagyni ahogy van. Már, ha nem lesz kitiltva a formátumról.
 
És ha a K-s képessége kapna egy max.1-es limitet?
 
Vagy szombaton egy aláírásgyüjtés, ha már nem szavazunk? (Csak hogy építő jellegű kommentem is legyen)
 
És mi lenne, ha csak közmegállapodás lenne, hogy a másik iránti tiszteletből senki nem rakja a formátumon a dekkbe a Vlagyit? Aki meg mégis, arra csúnyán nézünk és kifújoljuk! Én most már csakazért sem fogom beletenni!!!
 
Nekem csak az udvari bolond jutott eszembe, ami ahogy megjelenő a bemutatóban mindenki nerfélt kiáltott...
Azt hiszem a megjelenés előtt meg is kapta...
Egy womaton is kB első ránézésre lehetett látni, hogy ebből biza baj lesz.
De ez szakmai kérdés, hagyjuk is meg annak...
 
Pont ez lenne az ertelme amit leirtal hogy meglehessen fogni vagy le lehessen szedni. K nélkül fix nem raknám dekk kozelébe. Akkor mar egyszerubb a tiltás. De persze Ti tudjátok.
 
Ha leveszed a kánter drágítást, lerakják 7-ért, megfogják 1-ért, semmi értelme. A rezisztencia levétel talán elég, talán nem. De valójában a probléma pont az, amit Kyb leírt, hogy a (K)-s képesség ki tudja szedni azokat a lapokat, amik megoldják. És szerintem a lap jó anélkül is.
 
Ha már nerfelni akarjátok én levenném rola a rezit és a kánter drágitast. Csak mert ha a K lekerul rola elveszti a lap az egész értelmét ugyan ugy nem fog vele játszani senki.
 
To be fair: Constructed formátumon precedens nélküli, drafton/bontotton kifejezetten szokás, my bad
 
Pontosan !
 
Az egy szín egy lap jelenleg az egyik legjobb formátum.

Nem igaz, hogy nem éri meg rá készülni és az sem igaz, hogy szerencsejáték.

Viszont a vlagyit tesztelés nélkül is ki merem jelenteni, hogy tiltani kell erről a formatról.

Pontosan ugyanazért, amiért a jagumirt, meg az ultraritka lapokat. Egyszerűen túl erős és minden pakli ezzel kezdődne. Ha kitiltjuk éppen a szerencse faktort csökkentjük, mivel cak 1 db.-ot lehet használni és az tényleg a szerencsén múlik, hogy ki húzza be előbb.

Itt a meccsek nem olyan gyorsak, simán ki lehet játszani és a k-s képessége inkorrekt.
 
Az oázisfészkelőnél ráérsz felhúzni, a vlagyimirnál nem, az oázésfészkelőnek a kijátszáskori képessége egy kör végi lap, a vlagyimirnak az hogy LEVESZI AZ ASZTALOD. Ne hasonlítgassuk már őket az alapján hogy mennyire jó ellene az nti.

Miklós, az első hozzászólásodban azt írtad, azt mondtam nem létezik ilyen nerf, én leírtam, hogy de, csak az bonyolult lett volna, majd te ezt alkottad:

"A tűzmadaras rész pont így volt, ahogy leirtam, azt mondtad, nincs ilyen nerf, amivel értelmesen meg lehet oldani... csak túl bonyolult módon..." Te is látod, hogy itt valahol valótlant állítasz ugye?

Egyébként ez egy korrekt kompromisszumnak tűnik a vlagyimirre, csak ez bennem fel se merült, mert gyakorlatilag precedens nélküli hogy egy lapot egy konkrét formátumra nerfelünk. Azért azt csak megkérdezem, hogy hosszútávon lehetséges lesz az hogy a standard tiltólista mellett minden korlátozott formátumon lesz még 4-5 lap ami teljesen máshogy működik mint az összes többi formaton?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.