Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Varázslatok szeptember 21.
Zén Legendái: Rémháború július 20.
A pillanat képe
Elektromos lehelet
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Szikrázóan negatív élmény, amikor egy szörny elektromos leheletét bocsátja rád, mielőtt még a közelébe érhetnél, és lecsaphatnád a fejét. Nem csupán a bőröd épsége bánhatja, hanem az elektromosságot kevésbé tűrő tárgyaid is tönkremehetnek.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás október + szeptemberi eredményhirdetés
Hatalom Szövetsége - 55. félév végeremény
HKK Nemzeti Bajnokság közvetítés
Beholderes HKK verseny szeptember 21. - Versenybeszámoló
HKK Online V1.0

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8220)
Lapötletek (65016)
HKK Online V1.0 (21)
Hibák a lapkeresőben (99)
HKK kérdés? (47213)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (237)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | ...
Nézet:
Kivételesen szellemes megjegyzés volt.
 
Lefordultam a szekrol XD
 
Nem, az Alanor Webshopra is.
 
Az új Tűz síkján a varázslataidat nem lehet olcsóbbítani kitétel csak az idézési költségre vonatkozik?
 
Ha lőttem a főnix epikussal, és kikapcsolják, majd visszakapcsolom, megint lőhetek vele? (A kézbe visszavett/gyűjtőből visszajövő lapoknál újra használható K-s képességek mintájára.)
 
Harangmester mellett lehet nyerhetnél.
 
Igen
 
Ha egy lapon, amivel sebzést tudok okozni (de nem ütéssel) - például egy varázslaton - rajta van, hogy "így max. 'x'-et sebezhetsz" akkor ezt tudja "x" fölé növelni valamilyen sebzésnövelő hatás, pl Taumaturgia?
 
tegyél bele 1 fagyföldet, meg a kedvenc lapjaid mellé
 
Régen HKK-ztam rendesen, most már csak egyik barátommal ketten egymás ellen. Mindketten a lényes, úgymond frontvonalon küzdő pőaklikat szeretjük, lényekkel őrposztból.
Neki egy ork-varkaudar paklija van, és az én összeeszkábált ganüidem nem az igazi ellene. Tudtok ajánlani egy olyan paklit ami jó egy ilyen lényes nem kontrollos pakli ellen? A lényeg a jó játékélmény, nem az hogy én nyerjek.
 
Neha komolyan felek Toled
 
Szerintem az elv miatt, nem konkrét lapok miatt.
A helyszínek kijátszásakor az ÉP-áldozás sem számít ÉP-áldozásnak például.

A lapoknak azok az automatikus képességei, amelyeket valami triggerel (nevezzük őket mondjuk kapcsolódó hatásoknak) azért lettek kitalálva, hogy források, illetve bizonyos játékmechanizmusok triggereljék őket. A 99,9%-uk így is működik. Legtöbbször egy forrás, vagy egy forrás következménye triggereli őket.

Egy lap idézési költségének elköltése pedig nem forrás, nem is volt és nem is lesz az soha. Egyrészt azért, mert az egész eddig felépített HKK-univerzummal ellentétes lenne, másrészt meg ilyen gusztustalan dolgokra lenne képes, hogy kijátszom egy lapot, nem csak annyi hogy olcsóbban, hanem még az ellenfél fizeti, plusz arcon lövöm, vagy leszedem egy lényét, mindezt counterelhetetlenül, hiszen magát a kijátszási szándékot kellene counterelni, és mindezt egy gyakori lap segítségével.
És ez nem jó. Lásd: Miklós előző cikke a maghasadásról. Az Urán bizonyos izotópjait lehet használni a rák gyógyítására, elő lehet belőle állítani olcsón, nagymennyiségű villamosenergiát, lehet használni további kutatásokra, és lehet belőle atombombát csinálni. Kérdés milyen kezekbe kerül. Ebben a játékban pedig a szabályok határozzák meg, hogy nekünk, játékosoknak egységesen milyen kezünk van.
 
Ott a pont. Este már csak az első sorig jutottam (hozzá teszem, gyanús is volt, mert én zsigerből nem-et mondtam, aztán elolvastam az említett sort). Így most megnyugodtam.

Na de akkor gondolkodjunk tovább, hátha valaki tud rá válaszolni:
Miért van ez a kivétel? Melyik lap/lapok miatt?
 
Te Pajtás!
Ha ezt sikerült megtalálnod a Legújabb Szövetségben, akkor igazán végigolvashattad volna az egész evangéliumot.
Kerek 4,5 sorral az általad idézett szabálypont alatt:

4.18.3. A nekron költség kifizetésekor a pakliból a Semmibe rakott lapok a kapcsolódó hatások szempontjából nem minősülnek pakliból dobott lapoknak.

Szóval én inkább szavaznék Petya kérdése esetén a NEM-re, mint a magyar válogatott győzelmére Wales ellen.
 
4.18.0. Pakliból dobásnak nevezzük, ha egy játékos paklijának tetejéről (vagy aljáról) lapot kell áttenni a gyűjtőbe (Semmibe).

Szerintem igen.
 
Köszi
 
Köszönöm! :-)
 
Igen. Ha nullaert jatszod ki, akkor az alap ik-e lesz 0, es igy fogja a rem.
 
Árnyrém (új) fogja a Dezintegráló sugarat, ha azt az ellenfelem 0 VP-ért játssza ki?

Kódexet olvasva a Dezintegráló sugár (új) változó idézési költségű lapnak számít, az Árnyrém (új) pedig alap idézési költséget néz. Ezek alapján gondolom nem lehet vele reagálni rá. Javítsatok ki, ha tévedek. Előre is köszönöm a választ!
 
A helyettesites nem valtoztatja meg a lap idezesi koltseget. Sem a koltseg jelleget sem a merteket. Csak a koltseget nem kell kifizetni (teljes egeszeben). Tehat hiaba teszi lehetove a fenyveto h nekronert jatszdki, ez helyettesites. Ettol a koltsege nem lesz nekron. Lasd moa torpedo faq.
 
Ha a reakcio szovege nem emliti h "a forras egyeb resze rendesen letrejon", akkor a reakcio a teljes forrast, annak minden hatasat megakadalyozza, fuggetlenul attol h a forras melyik jellemzoje alapjan hasznaltuk.
 
Ha van egy Semlegesítéssel rendelkező lapom, ami valamilyen erőforrást adó hatást/forrást fog, mint pl. Quwarg Örömlány (VP vagy SZK-t adó forrás), vagy a Motyogó Sámán (Kereső vagy laphúzó forrás), és ellenfelem kiaktivál egy olyan forrást, ami azt ÉS még azon felül mást is ad, mint pl. A Sötétség Ivadéka (ugyanazon képességével ad egyszerre laphúzást, SZK-t, VP-t és gyógyítást is), és reagálnék rá az elején említett lapok valamelyikével, akkor az így semlegesített forrásnak csak azt az egy adott részét fogja meg, amit semlegesít szöveg szerint (pl. Örömlány esetében VP-t és SZK-t nem kap, de lapot húz és gyógyul), vagy az egész forrást megfogja egy az egyben, és SEMMI tápot nem kap ellenfelem?
 
Igen es tartom a velemenyem. De itt most altalanossagban kell dontest hozni. Ovatosan kell faq-zni, mert nagyon sok hasonlo szitu van/lehet es egyaltalan nem biztos h mindben ugyanjfy dontenek.
 
A Kódex 21.9.2 alapján ha a Moa fényvetőt kötelékben 1 nekronért játszom ki, akkor a semmi mesterénél az kedvelt lapnak számít, és égethetem az ellenfél pakliját is igaz?
 
Értem, köszi a választ!
 
Be lehet rakni, és igen, úgy működik ahogy rajta van. (tehát energiakígyó áldozásra ad csillió vp-t, a békés izo meg #nyerstápkánter)

A 10. kiadásos meg szerintem a nerfelt, vagy buffolt lapokra vonatkozik (bár ilyen azt hiszem nem volt). A finomított lapok tárháza tehát a 10. kiadás, alapvetően ami a lapra van írva az számít (KIVÉVE: ha megjelent a 10. kiadásban, akkor az a mérvadó)
 
Mivel mikor kijött a Junior kieg, akkor pont távol voltam a HKK-tól/nem követtem a híreket, ezért nem tudom az ide vontakozó dolgokat.
Junior-os lapokat ugyanúgy berakhatok a paklimba, mint "sima" lapokat, tehát akár vegyesen is?
Illetve soknak másmilyen a szövege mint a nem-Junioros verziójának, azokat asszerint kell használni, ami rájuk van írva, vagy az eredeti lap szövege szerint? Ezt a kérdést az előbbi, sima és Junioros lapok együtthasználata és a néhány lap alatt a Behós oldalon megjelenő szöveg, miszerint "úgy kell használni, mint a 10. kiadásban megjelentet" motiválta.
 
Az egyik Dungeon versenyen pont te mondtad, hogy szerinted a tükör kisüti a farkas képességét. Sőt zárójelesen azt is megemlítetted, hogy lehet kisüthetné a gyűjtőből kijátszáshoz kötött képességet is, hiszen az is kijátszáskori képesség.
 
De ha mar ide tevedtem...
Azert en kicsit ovatos lennek az altalanositassal. A "kezbol kijatszasakor" nem kijatszasi feltetel, mivel a teljesitese nelkul is kijatszhato a lap. Ez a kepesseg letrejottenek a feltetele. Szamtalan ilyen lap van szamos kulonbozo feltetellel. Nem hiszem h az lenne az udvozito megoldas h minden es barmilyen feltetelt helyettesitsen/teljesitsen a tukor (vagy mas hasonlo lapok).
Szoval szerintem messze nem ennyire trivialis a helyzet. Es nem is vagyok biztos benne h szabalyalkotassal el lehet ezt intezni. A lapszovegmodositas sokkal celravezetobb (ha mar igy dontott a Kiado).
"...kepessege letrejon (az esetleges feltetelek teljesulnek)..."

Ezzel nem marad vita. Plusz faq-ba kerulhet az is hogy az ugyanigy mukodo kepessegeket innebtol igy kell hasznalni.
 
Na ugye... nem kellek en ide.
 
  ... | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.