Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Görényteknőc
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Elbűvölve figyeled, amint egy görényteknőc úszik el előtted. Csupán egy érdeklődő pillantásra méltat, majd folytatja útját lefelé, időnként egy kisebb hal után kinyújtva hosszú nyakát, és bajusszal keretezett száját." - esemény a ryuku hajóroncsok felé tartva
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész (29)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8175)
HKK kérdés? (47121)
Lapötletek (64979)
Ghalla Története (2)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | ...
Nézet:
Ha azt kijátszhatom akkor a gyűjtőben lévőt miért nem? Hisz annak se volt vízió altipusa mikor kijátszottam. A szabály egyszerre fogalmazza meg h ilyen nevű és vízió altipusú. Hatóköre van a végső illúziónak egy múltbéli eseményre de a kezemben lévő azonos nevű lapra nincs?
 
Gyűjtőből nem játszhatod ki kézből igen. A kézben nem számit vizionak a lap szövege szerint.
 
Mai versenyen előjött egy érdekes kérdés ami megosztotta az embereket. Kijátszok egy varázslatot ami nem jön létre. Ezt követően kijátszok egy végső illúziót. Kérdés h kijátszhatom e még egyszer a varázslatom a gyűjtőből illetve ha van a kezemben egy ugyanolyan nevű lap akkor azt kijátszhatom e és ha igen miért? Nem fogalmazok véleményt csak idemásolok egy kódexrészt.
Ugyanolyan nevű vízió altípusú lapból egy adott játékos, egyazon körben csak egyet játszhat ki, akár kézből, akár a gyűjtőjéből, függetlenül attól, hogy a lapot milyen módon (pl. ködkeresésként) játszotta ki, illetve attól is, hogy a lap sikeresen létrejött-e, vagy sem
 
Sajnos nem. A lap szovege csak 2 Zsz helyettesiteset teszi lehetove. Ha lehetne ennel tobbet is, akkor a lap szovege maskent szolna.
 
Kitudom játszani az Ősminotaurusz (új) lapot ingyen ha két óriást veszek vissza az asztalról a kezembe?
 
Ezért sem hívtam bírót, mert én is e felé hajlottam, csak utólag furdalt a kíváncsiság. ;) Utólag is gratulálok, szép megoldás volt.
 
Hidd el igyekeztem nem csalni. 80%-ra biztos is voltam benne
 
Köszi, akkor ezek szerint jól játszottuk. Amit utóbb írtál az pedig nekem új infó volt, szóval azért külön is kösz.
 
Zilak alatt van egy faq, erdemes megnezni. A "hasznal" szo nem definialja az aktivalast kivano kepessegeket. Az automatikus reakciot is hasznalja a jatekos. Amugy kasug kepessege nem reakcio kepesseg. A kor hatralevo reszeben bermikor megmutathato.
 
Szerintem automatikus reakció hatásokra egyáltalán nem lehet megmutatni(eleve az ellenfél cselekszik ilyenkor).
 
Tegnap felmerült bennem az alábbi kérdés:
Kijátszottam egy bosszúálló sünt, ellenfelem kezében kasug-din. Mikor mutathatja?
1. Egyszer mikor kijátszom a sünt és játékba kerül a reakció?
2. Minden esetben amikor kisül a reakció, mert használom (annak ellenére, hogy automatikus).
3. Mikor kijátszom és mikor kisülnek akkor is, tehát 3x mutathat kasug-dint?

Mi versenyen kérdés nélkül a 2.opciót játszottuk, de az a helyes?
 
Köszönöm, ebben az esetben mindkétszer sikerült rossz döntést hoznom, viszont legalább ennyivel okosabb lettem legközelebb.
 
Kódex 7.6. Vegyes idézési költség. Azokat a lapokat, amelynek idézési költségében többféle idézési költségtípus is szerepel, vegyes idézési költségű lapoknak nevezzük.

Kódex 21.11. Változó idézési költség. Ha egy lap idézési költsége X-et vagy ?-et tartalmaz, a lapot változó idézési költségűnek tekintjük.

Az 1 Vp ? szk idézési költségű lap tehát változó, vegyes idézési költségű lap. Ilyenkor az idézési költségek összege az alap idézési költség. 1+0=1. A Járj drágítja az 1 idézési költségű lapokat. Tök mindegy, hogy milyen költségről beszélünk.

Az a beidegződés zavarhatja meg a publikumot, hogy az 1+1 vegyes idézési költségű lapok alap költsége 2, és ezek közül a járj már csak a tisztán VP (zanszilánk) költségűeket drágítja. De itt nem ez a helyzet.
 
Az utóbbira van szabály:

21.17.2. A lap saját képességeit olyan logikai sorrendben kell végrehajtani, ahogyan azok a lap szövegében egymás után következnek, és ezek hatása egyszerre jön létre.
 
Sziasztok, két kérdés vetődött fel tegnap Exben:

1 VP 0 SZK alap költségű lényt drágít-e a Járj? A sötétség gyermeke, konkrétan.

Az újjászületés könyve (i) és ehhez hasonló lapok használatánál saját körben az egyszerre kisülő P forrásnál milyen sorrendben történnek a dolgok? Én döntöm el, vagy ahogy a kártyára van írva?
 
Igen, a horgony képesség többször is változott a megjelenése óta, de a Kódex-ben szereplő, lentebb idézett szabály az érvényes.
 
dehogynem, csak előtte dermeszd le
 
73. Azt a lapot, amin ez az ikon szerepel, semmilyen módon nem lehet az asztalról kézbe visszavenni.
 
Mennyit üt a Bundás yeti és A Yeti csemete?( és mennyit sebez ha dobom az 5x2 lapot?)
 
Üdv. Volt régebben egy olyan kiegészítés a Birtoklás-hoz, hogy vissza lehetett vele venni horgonyos lapot is. Ez már nem él? Csak mert nem találom a Birtoklás alatt...
 
Szerintem is ez a jó ítélet rá és úgy a jobb, hogyha így működik, de még így is furcsállom a dolgot. Az alap IK egy részét a bűbáj "fizeti" és így a "csak" kitétel már nem marad meg szerintem.
De ez inkább a rossz fogalmazás problémája. Remélem hasonló fogalmazást nem fogok látni HKK lapokon a jövőben.
Minden esetre köszönöm szépen a választ.
 
Semmi extra nincs benne. Az alap koltsege 1 epito 1 zanszilank. Ha ezt 2 epitovel fizeted ki, akkor repul. Ha mashogy, akkor nem. Dragitasnal a dragitast nem kell (nem is lehet altalaban) epitessel fizetni. Az olcsobbitasnal meg csak annyi valtozik, hogy az alapkoltsegnek azt a reszet, ami az olcsobbitas utan marad, epitessel kell fizetni ahhoz, hogy repuljon.
 
Az Akadémia (új) jöhet aktívan, hogyha olcsóbbítom egy Raia bűbája (új)-al?
A "Ha alap költségét csak építéssel fizeted, repül." mondat elég furcsa. Ez a drágítások miatt került rá gondolom, de az olcsóbbításokat is megkavarja ebben a formában szerintem, mert a bűbáj az alap IK alá viszi le a tényleges IK-ját és így el kéne hogy rontsa a képességét. Vagy rosszul értem?
 
Mostanában elég sok kérdést kapok a Szárnyaló tolvajjal kapcsolatban. Leginkább az szokott problémát okozni, hogy miért dobatás a képessége. Akit érdekel, annak álljon itt egy levezetés erről.

Amikor a tolvaj simán eldobatja a lapot az ellenfél kezéből, azzal senkinek nincsen problémája. A gondot az okozza, mikor a tolvaj gazdája úgy dönt, hogy a
"lopott" lapot inkább a kezébe veszi.

Van egy ilyen szabályunk:
Kódex 4.4.5. Kézből négyféleképpen kerülhet ki lap: kijátszással, eldobással, visszakeveréssel illetve a lap kézben működő képességének használatával.

Nyilvánvaló, hogy az ellenfél kezéből így kivett lap nem egy kézben működő képesség használata, és nem is visszakeverés. Marad a dobatás, és a kijátszás.

Többektől hallottam, hogy ilyenkor a tolvaj gyakorlatilag az ellenfél kezéből játssza ki a lapot, tehát ez nem dobatás, hanem kézből kijátszás. Sajnos azonban ez a megközelítés téves.

A tolvaj ugyanis nem játssza ki a lapot az ellenfél kezéből, csupán kiveszi a kezéből. A kivett lapot vagy eldobom, vagy átveszem a saját kezembe. És igaz ugyan, hogy azt a kör végéig ingyen kijátszhatom, de az már egy másik cselekvés lesz. Az átvett lapot saját jogán, az én kezemből játszom ki, és szó sincs arról, hogy az a tolvaj képessége miatt "játékba" kerül.

A gyakorlatban általában nagyon kicsi a különbség aközött, hogy a tolvaj játékba hoz egy lapot a képességével, vagy én kijátszhatom ingyen a lapot a kezemből. De valójában elég komoly a különbség.

Ha a tolvaj játszaná ki a lapot az ellenfél kezéből, akkor az így kijátszott lap egy kapcsolódó hatással kerülne játékba, nem minősülne kézből kijátszásnak, mi több, még önálló cselekvésnek se, és természetesem ingyen jönne, ennek a kitételnek nem is lenne értelme a tolvaj szövegében.

Ezzel szemben a tolvaj képessége, és az átvett lap kijátszása időben egymástól elválik. Az átvett lapot a kezemből saját jogán játszhatom ki. Kézből kijátszás lesz. És igaz ugyan, hogy ingyen játszhatom ki, de csak abban a fázisban tehetem ezt, amikor a lapot egyébként is kijátszhatnám. Ha például VH-val az ellenfél körében játszom ki a tolvajt, és pl. építményt vagy bűbájt veszek ki a kezéből, azt nem fogom tudni kijátszani.

Itt jegyzem meg, hogy az így átvett helyszínt nem lehet ingyen kijátszani, hiába teszi ezt lehetővé a tolvaj szövege, ugyanis:

Kódex 24.3. Ha egy szabály vagy lap szövege lehetővé teszi a lap „ingyen” vagy „költség nélkül” való kijátszását, akkor az így kijátszott lap idézési költsége (nullával) helyettesítettnek minősül.

Kódex 8.9.2. A helyszínek idézési költségében szereplő szörnykomponens kifizethető 2 Ép feláldozásával is. A helyszínek idézési költségét egyéb módon sem részben, sem egészében nem lehet helyettesíteni. [...]

Visszatérve az alapgondolathoz. Az ellenfél kezéből kivett lap tehát nem kijátszás. Mivel a négyféle módozat közül csak a dobás maradt (nem ismer a szabálykönyv olyat, hogy "ellenfél kezéből kézbe átvétel") ezért ez a képesség akkor is dobatás, ha az eldobása után a lap nem gyűjtőbe "pottyan", hanem a tolvaj gazdájának a kezébe.
 
Idén nyáron (a kiadói tervek hírnél van pontos dátum) fog kijönni a következő (11.) alappakli, szerintem azt érdemes lenne megvárni.
 
Egyiket se
 
Köszönöm!
 
Mit vennetek? 10 pakli Alappaklit vagy 20 pakli Tukordimenziot?
 
Megvan. Valamiért nem akart keresni. Kb. 5 perc múlva beadta.
 
Sziasztok.

Áldozós idézési költségű lapokra hogy tudok szűrni a lapkeresőben?
Egyszerűen nem jövök rá
 
  ... | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.