Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Pirojil és Fantusz
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A Gyilkosság LaMutban című könyv egy jelenete: Pirojil, a zsoldos Fantusszal, a kissárkánnyal üldögél a kandalló előtt.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész (29)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8175)
HKK kérdés? (47121)
Lapötletek (64979)
Ghalla Története (2)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | ...
Nézet:
Persze. Ez egy szimpla asztalon marado lap. Jatekba kerul, passzivan, kepesseg nelkul.
 
Én kezdem a játékot 1 Vp-m van. Kijátszok egy Ragyogó manót költség helyettesítéssel. Ellenféltől Trebor kalodáját kap annak pajzs képességével. Tudok-e Vasökölt (2 zan) kijátszani a kalodára 1 Vp-m+ Ragyogó manóm passzivizálásával?
 
Ryuku harci szekér (új) elveszti képességeit ha Trebor kalodájával reagálok rá?
 
Sajnos nem.

91.3.1. Hátránynak tekintendő még a 2001 előtt kiadott lapokon a szöveges leírás azon része is, amelyben ilyen megjelölés ugyan nincs, de a szövegrészben a lap a gazdájára (kijátszójára) nézve egyértelműen előnytelen következmények szerepelnek.

Az a tény, hogy 20 helyett 15 max Ép-vel kezded a játékot, egyértelműen hátrányos Rád nézve, és ez a lap az ezüsthajnallal együtt, azaz 1998-ban jelent meg. A szabálylapodnak tehát van hátránya. Mivel van hátránya, ezért a Ködszellemnek nem lehet beáldozni.
 
szabadság árát be tudom áldozni ködszellemnek?

Előre isköszönöm a választ Jancsár János
 
Nem, mert a Vadak ura Sheran lap, tehát nem tud hatni Blankára. Blanka védekező képessége (egyfajta spéci immunitása van) nem hat a támadó lapra. Kódex 99.1.
 
El lehet lopni Blanka, a kiválasztottat A vadak ura (uj) képességével?
 
Az szuper, mert akkor ez a helyzet sosem fog előfordulni. Ha ő kezdett több lappal nem fog Fókuszálást keresni, így nincs mit "meg"Leirázni, ha meg én kezdtem több lappal, akkor ugyan megakadályozhatom a létrejöttét, keresni nem tudok majd, hiába van a paklimban Fóki.
Köszi.
 
De igen. Ez akadaly. Mivel a lapra eredetileg nincs rairva, de a faq gyakorlatilag rairta ezt is. A kepesseg pedig ugy jon letre, ahogyan az eredeti hatas letrehozta volna. Ha van feltetele, akkor azt is teljesiteni kell.
 
Ez esetben az sem jelent akadályt, hogy több lappal kezdtem a játékot és szabály szerint nem kereshetnék Fókuszálást?
 
Köszönöm a válaszokat!
 
Elore veszem a masodik kerdest. Igen, a faq regebbi mint az osmagia modernizalasa. Ebben a kerdesben tehat ellentmonx a faq a Kodex-nek. Ilyenkor a faq ervenytelen a Kodex egyik alapszabalya szerint.

Az egerut minden elokeszito fazisban adja a tapot az ellenfelnek (allando haras), de csak egyszer nyerheted meg vele a jatekot (egyszeri hatas). Utobbi eseten, ha abban a pillanatban nem tudsz nyerni, amikor a jelzo leesik (pl. kint van egy tabori hazirend), akkor ez a hatas eluszott.
 
Elojott ez versenyhelyzetben is, Kurtz-cal...
Es a valasz, igen. Az a hatas, hogy egy lapot a sajat kepessegevel kikereshetsz a paklidbol, az egy aktivalast kivano, pakliban mukodo kepesseg, ezert Leirazhato. Leira tehat meg tudja akadalyozni. Leira kepessegekent azonban csak akkor tud ez a hatas letrejonni, ha neked is van ilyen lap a paklidban. Pontosabban letrejohet a kepesseg akkor is, ha nincs benne, de kikeresni ez esetben nem tudsz semmit.
 
Továbbá lenne még két kérdés az Egérút (új) működésével kapcsolatosan. A FAQ-ban nem találtam választ.
1. Ahogy leesnek a késleltetett hatás jelzők, a hozzájuk rendelt képességek folyamatosan működő effektek? (tehát nem csak egyszer sülnek ki mint Nikolausz képessége, ami ugye FAQ-zva is van)
Ez azért fontos kérdés, mert a 8 késleltetett hatás jelző leesésénél ugye megnyerem a játékot. Ha ekkor van érvényben egy Az idő megtorpanása lap által létrehozott hatás és nem nyerhetek, akkor a következő leendő alkalommal megnyerem a játékot (amikor Az idő megtorpanása hatása lejár), vagy a játék megnyerése effekt elúszott a szélben mint Nikolausz erőforrás adó képessége?

2. Az ősmágiát jól sejtem, hogy nem rontja el az Egérút (új)? Csak azért lényeges mert a FAQ pont azt írja, hogy elrontja. Úgy sejtem ez még az új ősmágia szabály előtt születhetett. Ha jól gondolom akkor érdemes lenne majd törölni.

Köszi!
 
Nem versenyhelyzetben állt elő, csak elméleti síkon, de egy érdekes kérdésem lenne:
Ellenfelem 3 lappal kezdte a játékot, én 4-gyel. Bejelenti, hogy keres egy fókuszálást. A fókuszálás keresésére reagálhatok egy Leirával, ugye?
Ha igen akkor létrejöhet-e a fókuszálás keresés Leira képességeként? (És kereshetek-e a paklimból Fókuszálást, ha van benne?)
Vagy ha Leira képességeként jön létre, akkor elvi szinten őt magát kereshetném ki? (ami persze fizikailag lehetetlen)
Zavaros kicsit hogy működik ez, remélem találok itt valakit aki megfejti.

Köszi.
 
A titok a képesség szóban lapul. Ez nem egy külön képesség, hanem egy másik, állandóan működő képesség "beállítása". Mutathatok számtalan példát, de talán fölösleges. Minden azon múlik, hogy képes vagy ezt elfogadni, vagy nem vagy rá képes.
 
Ezek a nagy titkok. Ezt csak érezni lehet.
Tényleg nem kötekedem de...

136.0. Aktiválást kívánó képességek azok a képességek, amelyek használata a játékos döntésétől függ.

Moszatdobó szövege: "Sikeres kijátszásakor, ha akarsz, válassz ki egy laptípust!"

De hát ilyen az élet ha nem hát nem ...
 
Ennél kicsit cizelláltabb a helyzet.
Az anti-mágia egy kijátszáskori automatikus képesség. Az asztalon maradó lapok képességei sorrendben jönnek létre.

21.18. Képességek sorrendje. A sikeresen kijátszott asztalon maradó lapok képességei közül elsőként mindig az állandóan működő képességei kezdenek el működni. Ezután létrejönnek a kijátszáskori automatikus képességei. Végül önálló cselekvésként használhatók a lap kijátszáskori aktiválást kívánó képességei. (130.) (134.) (137.)

A moszatdobó azon képessége, hogy módosítja az anti-mágia működését, az egy állandóan működő képesség. Hogy ezzel kapcsolatban kell hozni egy döntést, az ennek az állandóan működő képességnek a része (mint mikor meghatározom, hogy milyen altípusú legyen az egyensúly őrzője). Ez NEM (aktiválást kívánó) képesség, hanem egy kijátszáskori döntés, azaz a lap működéséhez fűzött magyarázat. Ergo: reagálni sem lehet rá.

A kérdés többi része mindezek után már okafogyott.
 
Izgalmas a kérdés

1. A Moszatdobó aktívan jön játékba, mivel a repülés arról szól, hogy aktívan kerül már játékba, nem arról, hogy aktivizálódik valamikor. Ezen utólag rákerült dermesztésjelzők nem változtatnak.
2. A Moszatdobó változtató képessége aktiválást kívánó hatás, így reagálható Jégveremmel. Ezen az antimágia sem változtat, mert nem a lapra reagálunk, hanem a képességre.
3. A Moszatdobónak mind a választása, mind az anti-mágiája kijátszáskori képesség. Ugyan van köztük egy sorrendiség, de alapvetően kijátszás után mindkettő azonnal létrejön. Ezért az anti-mágia még azelőtt létrejön a "hagyományos" módon, mielőtt a dermesztésjelzők rákerülnének.


A 3. pontban nem vagyok 100%-ban biztos, de kb. 90%-ban igen
 
A Moszatdobó teknőssel kapcsolatban kérdeznék.
Kezemben van egy Jégverem, az ellenfelem kijátszik egy Moszatdó teknőst ELÖSZÖR az aktiválást kívánó képességével (ugyebár az hiszen dönteni kell róla a lapszövege szerint) építményre változtatja az anti mágiának dobot lapokat. Semlegesíthetem-e a Jégveremmel a moszatdobó képességét?
Ha igen ugyebár dermesztés jelző kerül rá kérdésem hogy aktívan kerül-e játékba?
 
Nem, ez egy kántercsata attól még hogy újra az eredeti lapra reagálsz vissza. Még nincs az owooti trükk a gyűjtőben amikor jönne a földanya trükk az eredeti lapra.
 
Ok, köszönöm a választ! :-)
 
Az antirakshi nem tiltja meg a reakciok kijatszasat. Csak bedragitja azokat. Tehat ki lehet jatszani a bemutatot, +3 Vp-ert.
Alap koltsege 3 Vp.ezt lehet csokkenteni a megmutatott lapokkal,akar 0-ig. Ha harom lapot mutatsz, akkor 0 lesz az alapkoltsege. Ezt dragitja 3-mal a koveto.
Tehat a vazolt peldaban a bemutato 3 Vp-ert fog kiferni.
Ez nem helyettesites. Egyebkent sem lehetne, mert a reakciok koltsegenek helyettesiteset letiltja a koveto...
 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy Antimágikus rakshallion mellett ki lehet-e játszani Trinigan bemutatóját reakcióként (!) 3 Vp.-ért + három megfelelő lap megmutatásával, vagy ez helyettesítének számít, és így a költsége 6 VP?

Köszönöm, üdv!
A.
 
Ha a kijátszáskori képességére gondolsz igen. A kör végi történések sorrendjét az határozza meg, akinek a köre van. A kör vége fázisban is igy van, tehát mondhatod, hogy először elveszted a varázspontjaid, amit átadsz a tábori adó miatt, majd működésbe lép a Hendiala familiáris képessége, s felhúzod a kör végi lapot, s megkapod a VP-t.
 
Dönthetek úgy, hogy a Hendiala familiárisával kapott kör végi varázspont megmaradt ha Tábori adóval játszom?
 
Persze. Addig a lap nem szamit kijatszottnak, amig ki nincs fizetve a koltsege. Es csak ezutan lehet rajuk reagalni (semlegesiteni).
 
Üdv,
ha egy lapot megakadályozok vagy semlegesítek, akkor a megakadályozott vagy semlegesített lap idézési költségét ki kell fizetni?
Köszi a választ!
 
Illetve Dögvész,az még korábbi.
 
Nem. Elobb meghatarozod mi fog tortenni. Azaz kivalasztod h mit veszel vissza, ezutan elkoltod a koltseget. A kivalasztaskor meg nincs a gyujtoben a morf, azaz ot nem valaszthatod. Lasd motyogo saman alatti faq.
 
  ... | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.