Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A kalandorlány végveszélyben
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Amikor egy viszontagságos út végén Livak és cimborái már úgy érzik, nem érheti őket újabb meglepetés, keserű csalódás éri őket. Azazir, a renegát varázsló a mágia újabb oldalával ismerteti meg őket - sajnálatos módon azonban a legendák nem hazudtak: a vén mágus valóban veszedelmes őrült...
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész (29)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8175)
HKK kérdés? (47121)
Lapötletek (64979)
Ghalla Története (2)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Mivel a meg nem nevezett lap konkrétan két építőt helyettesít, így szerintem "csak építéssel" fizeted az alap költséget.
Szerintem aktívan jön.

L.
 
Hali

Gyors kérdés, Akadémia (új) ha helyettesítem a teljes IK-t akkor aktívan jöhet-e az épület , mondván az eredeti IK 2 építő volt és azt helyettesítettem?

Köszi,
F
 
Hát akkor itt nyomtam egy inverz Leira szelencét srácok, mert amikor terveztem a lapot, nem gondoltam volna, hogy ebben a megfogalmazásban lenyomja az adott körben a kijátszáskori képességeket is.

Ez így akkor eléggé no risk OK reward lap laphátrány nélkül.
 
Igen.
 
Tehát magyarán akkor kijátszáskorira is hat vagyis továbbá még rezire ,háló-ra is.
 
Mint korábban írtam volt, nem tartom tisztemnek, osztani az észt. A hivatkozott két pont a főszabály. Ezt a lap szövege áttöri. De csak a tekintetben, amit a faq is említ. A tekintetben nem, hogy csakis a játékban lévő lapokra hat (kézben, pakliban, gyűjtőben lévőkre nem).
 
Tehát félreértelmeztem a szabályokat, és a nyugalom csak a kijátszott lapokra hat. (a legjobbakkal is megesik, és én határozottan nem tartozom a legjobbak közé.)

A többivel is egyetértenék.
Viszont a nyugalomra kiadott FAQ/lapmodósítás/lapmagyarázat (akárhogy is hívják ezeket mostanában) szöges ellentétben áll a 99.5 pontban leírtakkal.
A nyugalmon is rajta van a "semmilyen (...) képesség kitétel.

Tehát a FAQ ismeretében (Ami azt âllítja, hogy a későbbiekben kijâtszott lapokra is vonatkozik maga a lap.) továbbra is tartom magam ahhoz az állâsponthoz, hogy a nyugalom szerintem az összes kijátszáskori képességét is elveszi.
Az egyetlen kivétel továbbra is a blokkolâs, ami semmilyen módon nem elvehető. (és azok a kijátszáskori képességek, amin a mindenképpen kitétel szerepel.)
Ezen képességek közé beletartozik az aktívan jön játékba, és az ősmágia is, hiába nincs szöveggel ráírva manapság a kártyákra.

Néhány nem evidens kivétel:
blokkolás, ezt maga a szabály védi, amíg egy lapra nincs ráírva, hogy a blokkolást is elveszi, addig nem veszi el azt (lásd: életjelző mizéria).
Védekezés/idézés/semlegesítés/reakció-drágítás: ezek nem kijátszáskori képességek, hanem szabályok, amik a kijátszásra vonatkoznak. (érdekes tény, hogy az ősmágia képességnek számít, a reakciódrágítás viszont nem.)
Kompenzáció. Bármilyen furcsa, ez egy kézben lévő lap képessége. (utána gondolva logikus, de nem evidens.)

/lehet, hogy ezek csak számomra nem evidens kivételek. (Ami csak azt jelenti, hogy elég rég nyúltam utoljára paklihoz.)/
 
Kodex 99.4. - 99.5.
 
A jelenlegi szabályok szerint az egyetlen kivétel a blokkolás.
(HKK kódex 134.7. Ha a blokkolással rendelkező lap sikeresen létrejött, akkor annak blokkolását már semmilyen módon nem lehet megakadályozni, kikapcsolni vagy semlegesíteni.)
Ez a kitétel semelyik másik képességnél sincs kiemelve, szóval sztem minden más képességet elvesz az asztalon maradó lapoktól a nyugalom.


illetve továbmegyek, és lehetséges úgy értelmezni a szabályokat, hogy a nyugalom az asztalon kívüli képességeket is blokkolja, amennyiben a képesség egy asztalon maradó lapon található.
(ilyenek mint: kincs, áramlás, párbaj, kompenzáció, jelenés, illetve a pakliból önmagukat kikereső lapok képességét is.)

idevágó pont a kódexből:
93.0. A pakliban, kiegészítő pakliban, kézben és gyűjtőben lévő lapoknak nem működik semmilyen képessége és hátránya, de az itt lévő lapok bármilyen jellemzőjük (képességük, hátrányuk, színűk, típusuk vagy altípusuk, stb.) alapján megkülönböztethetők.

(az is egy jellemző, hogy egy lap asztalon maradó, vagy sem)
 
A kijátszákori képesség ugyanúgy az asztalon maradó lap képessége.
És szerintem ez vonatkozik az automatikusan létrejövő képességekre is. (repül/aktivan jön játékba, anti-mágia, satöbbi.)
 
Sziasztok.
Csöppnyi nyugalom (10.)
Ebben a körben semmilyen asztalon maradó lap képessége nem működik vagy ebben a körben minden varázslat költsége +3_VP vagy max. 3, nem önálló jelző (élet is) kikerül a játékból. Kör végén húzz 1 lapot!

Kérdésem a kövi mire gondolt a költő?
Asztalon maradóknak innentől ebben a körben a kijátszáskorija sem működik? Vagy csak arra gondolt a szerző, hogy a kijátszáskorin kívüli egyebek nem működnek asztalról?
 
KÓDEX:

29.6.1. Csak olyan szörny (torzszülött) áldozható így, amelyből nyerhető ki szörnykomponens, és más típusú lény akkor sem áldozható fel így, ha egyébként szörnykomponens nyerhető lenne ki belőle.
 
Az élő készítő fázisban fel lehet áldozni csontert olyan szörnyet amiben nincs csont? Csak azért hog, hogy agyujtobe legyen utána. Nem lehet ugye?
 
Köszi a választ.
Sosem láttam még versenyen ezt a lapot és ezt nem tudtam.
 
Naná, az a lap részben egy bújtatott Vp/csont-termelés.
 
Az Udvari bolond (új) lap tudja saját magát célozni attól még, hogy rajta van a horgony ikon? A kódex csak annyit ír, hogy nem kerülhet vissza a kézbe a horgonyos lap.
 
Elég jó kis lap
 
Én laptervem^^

Egyébként Apokalipszis is viszi.
 
Ez igaz. De leszedni és semmibe küldeni valami

Világok gyilkosa nevű kártyával lehet
 
A helyszineket nem lehet megakadalyozni.
 
Köszönöm
Akkor a csáp képességét választom, a xenó bábon hagyom a jelzőt, képességét tartom meg, hiszen az tárgyat és épületet is megfoghat.
Sajnos helyszínt nem, de ki lenne az a hülye, aki helyszínt játszana ki, hogy az ne jöjjön létre
 
Köszönöm
Akkor a csáp képességét választom, a xenó bábon hagyom a jelzőt, képességét tartom meg, hiszen az tárgyat és épületet is megfoghat.
Sajnos helyszínt nem, de ki lenne az a hülye, aki helyszínt játszana ki, hogy az ne jöjjön létre
 
Nézd meg Aliza alatt a faq-t.
 
Sziasztok!

Ha az asztalomon van egy xenó báb (előre counter) ami egy nem varázslat lapot fog meg (még aktív) és kijátszok egy alattomos fekete csápot (lényt fog meg) akkor mi történik, ha ellenfelem egy lényt játszik ki?

1, választhatok, hogy melyik lapom fogja meg a kijátszott lényt?

2, elveszik mindkét lapom képessége (xenó báb és alattomos fekete csápnál is egyszerre fog érvénybe lépni a képessége elvesztése, counterelése és egy lénnyel kijátssza ellenfelem mindkét lapomat?)

Húh, nem tudom értitek-e mit akarok

szóval van e értelme a csápot kijátszanom, ha a xenó bábom még aktív képességgel bír? (sajnos az alattomos csak saját körömben játszhatom ki, mert általános varázslat)
 
Köszönöm szépen a választ.

A második pontot sejtettem, hogy így van, de nem voltam biztos hogy a helyszínek is beleszámítanak-e a lapkijátszás és a sikeres kijátszás fogalmakba, és akkor talán működhetett volna egy ilyen auto-kombó. Bár az biztos, hogy a játéknak jobb, hogyha nem bonyolítjuk ezzel is a dolgokat.

Mondjuk az is érdekes, hogy a visszavétel működik. Hogyha bírjuk csonttal/ÉP-vel és VP-vel, akkor a Semmi mestere mellett ez hosszú távon reagálhatatlanul kiégeti az ellenfél pakliját.
 
1. A Fagyföld visszavetetős képessége egy sikeres kijátszás utáni képesség. A kint lévő helyszín leesése szintén a sikeres kijátszása után történik. Mindkettő automatikusan bekövetkező hatás. Ezek sorrendjéről az a játékos dönt aki az azt kiváltó cselekvést végrehajtotta. Tehát kijátszod. Leesik a másik, és visszaveszed a gyűjtőből.
2. Nem. A Fagyföldnek ez a képessége egy automatikus kapcsolódó hatás. Ahhoz, hogy létrejöjjön, a (régi) Fagyföldnek játékban kéne lennie, mikor sikeresen létrejön az újonnan kijátszott. Ráadásul addig nem vizsgálhatók a kapcsolódó hatások, amíg az őket kiváltó lap minden közvetlen hatásával együtt létre nem jön. Tehát előbb létrejön az új Fagyföld, minden közvetlen hatásával, így a régi leszedésével együtt, ezután jönnének a kapcsolódó hatások, de akkor a régi már nincs az asztalon.
(Hadd ne keressem ki a szabálypontokat.)
 
Ha egy Fagyföldemet egy másik Fagyföldre cserélem, akkor:
1. Az éppen a gyűjtőbe kerülő Fagyföldet vissza tudom venni az új Fagyfölddel?
2. A játékban lévő Fagyföld [K] képességét kisüti az újonnan játékba hozott Fagyföld?

Kapcsolódó Kódex bekezdés:
8.9.4. Helyszíncsere. Egy időben csak egy helyszín lehet játékban. Ha valaki egy új helyszínt játszik ki, az előző a gyűjtőbe kerül.
 
Erre sajnos nem tudok érdemben válaszolni, mert nem sok konkrétumot írtál, de örülök, hogy jó kedved lett
Thargodanok nem nagyon fednek le minden funkciót és egy mező metában nem is túl életképes ami alapból drága...ez attól nem biztos hogy rossz irány.
 
Miklós: én speciel nagyon átérzem amit írtál. 2000 környékén hagytam abba a játékot, majd 2016-ban a Kreátor műhelye megjelenésekor tértem vissza. A bemutató versenyre mentem el először, mert úgy gondoltam ott nem lesz olyan komoly hátrányom mint egy bármilyen versenyen ahova ugye még lapokat is kell beszereznem, paklit összeállítanom úgy, hogy nem csak a metát nem ismerem, de az utóbbi évek kiadott lapjait sem.
A verseny előtti estén azért úgy éreztem érdemes lenne ránézni a szabályokra, hisz még is csak kimaradt 16 év. Annyira megdöbbentett a rengeteg úgy kifejezés, ikon, szabály, hogy egy A4-es oldalra összesűrítve az esszenciáját kinyomtatva magammal vittem. Piros lámpánál (nem ajánlom senkinek! ), verseny előtt, kajálás közben, stb tanulgattam a különböző újdonságokat. Természetesen a verseny megkezdéséig nem is sikerült minden beseggelni, ezért komoly lapértelmezési nehézségeim is voltak azon a versenyen amit úgy ítéltem meg, hogy minimális hátránnyal indulok.
Maximálisan támogatom a nem (vagy csak kevéssé) használt kifejezések és szabályok elhagyását, kivezetését.
 
Eskü bearanyoztad az estém, olyan jót nevettem a kommenteden
A tripla kötelékről meg annyit, hogy nézz rá a thargodanokra, amiken "csak" dupla kötelék van. Senki nem használja őket, sajnos nem alaptalanul
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.