Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Goblin
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Rég volt már, amikor a goblinok még fenyegetést jelentettek a ghallaszülött kalandozók számára. Azóta nagyot fordult a világ, ezeknek a vérszomjas manóknak a likvidálása ma már csupán a kéthetes csecsemők számára kihívás.
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés
LXI. Alanori Olimpia
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (20)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8148)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés (4)
Lapötletek (64971)
Zarknod Börtönében (979)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | ...
Nézet:
Elvben meg lehetett volna csinálni, és én bátorítottam is, hogy bárki nyugodtan csináljon ilyet, akár te is. Egyébként van is, aki kisebb léptékkel, zártkörben megcsinálta. Nagyobb léptékben, teljes behós versenyre mi nem mertük bevállalni, mert

1.) A Cockatrice nem egy felhasználóbarát felület, nem 2 perc beletanulni, és még utána is számos problémával fogsz szembesülni. Ha rendezel egy nagy versenyt, sok résztvevővel, jó esélye van, hogy az emberek fele, aki beül, ott szembesül azzal, hogy nem igazán tudja használni, valami nem működik neki stb. Más játékoknál megnéztem, ez hogy működik gyakorlatban, és azt láttam, hatalmas káosz volt, órákat várnak az emberek, elmaradt körök, rengeteg technikai probléma, csak egy nagy rakás frusztrált ember a volt a végeredmény aki még hajnali 3 kor is arra várt, hogy meg tudják-e csinálni a következő kört.

2.) Az elmúlt fél évben folyamatosan az a hír jött, hogy "most már mindjárt" "hamarosan nyitás" "még egy kicsit kell várni" stb. Nem vállalsz be egy óriási váltással járó átállást egy sokkal gyengébb minőségű, rosszabb élményt nyújtó dologért, ha tudod, hogy csak nagyon rövid időre szólna. Egyébként a helyzet most is ez - mint olvashatod, jövő héttől már lehet gyakorlatilag versenyt csinálni.

Mindenki sokkal jobb helyzetben lett volna, ha a döntéshozók hallgatnak a szakemberek véleményére, és felvállalják a "népharagot" és előre megmondják, meddig fog tartani ez az egész, mert így utólag már jól látszik, hogy átoltottsági %-tól függő.
 
Online felületeken keresztül szerintem most is simán lehetne szervezni versenyeket. Ha a tesztelésre alkalmas a felület egy kis szervezéssel semmi akadálya nem lenne szerintem, hogy a Cockatricen keresztül is megszervezésre kerüljön a verseny. A cinkelést ugyanúgy meglehet előzni egy decklist előre elküldéssel a szervezőnek.Persze biztos kicsit macerásabb mint élőben játszani,de nem ördögtől való azt hiszem. Ezt mondjuk kicsit furcsálom is, hogy részetekről nem indult el ilyen kezdeményezés még a 3. hullám elején mikor látható volt nem lesz itt semmi egy jó darabig és gondolom addigra már kiismerétek a felület lehetőségeit is. Jó kis promót lehetett volna felhúzni rá videókkal pakli leírásokkal stb stb.
 
Sajnos a webcam-os játék esetén csak úgy lenne kizárható a cinkelés, ha lenne egy megbízható 3. fél is, akinek mindét játékos elküldené a decklistjét és aki egy random generátorral mindkettőnek privátban megírná, hogy mit húz (ezt a játékos kikeresné a deckjéből).
 
Rendezvényt sajnos nem lehet még tartani, de ettől még zártkörű / háziversenyre van lehetőség, ha meg tudod oldani, hogy a ne ütközzön a korlátozásokkal.
A legkézenfekvőbb megoldás, ha a meccseket online (pl. kamerával) játsszák le, és az eredményt elküldik a bírónak.
De ha a teraszok nyitva vannak, akár működhet az is, hogy kiültök a teraszra, max. ketten leültök egy asztalhoz, és játszotok, az eredményt pedig bekülditek / eljuttatjátok a szervezőhöz.
A versenylistában ezek azért jelennek meg, hogy az online paklibeküldést és online sorsolást ki lehessen használni, attól ezek még nem nyitott versenyek / rendezvények.
Reméljük azért pár héten belül változik a helyzet, és lehet hagyományos értelemben vett rendes versenyeket is tartani, ezekre már majd új UReket és megnövelt támogatást fogunk adni majd.
 
Köszi, így már világos!
 
1. Nem. A trükk a gyűjtőbe kerül. Az őt leszedő cselekvés teljes egészében lezajlik. Ha a trükk már nincs az asztalon, akkor semmi nem tartja az ellenfélnél a lopott barlangot, tehát az visszakerül az eredeti gazdájához. Igen ám, de a gyűjtőbe küldő cselekvésnek van egy kapcsolódó hatása, ami azután jön létre, miután az alapcselekvés teljes egészben lezajlott. Ez pedig leszedi a barlangot. A barlang ekkor már az eredeti gazdájánál van, és onnan kerül a gyűjtőbe. Ez ugyan nem önálló cselekvés, de ennek is lezajlik minden elsődleges hatása, tehát a barlang a gyűjtőbe kerül, és majd ezután jön létre a barlang kárpótlása. Tehát az eredeti gazdija húz egy lapot.

Lásd még Kreátor (régi) faq-t.

2. Ha a trükkön dermesztésjelző van, akkor annak nincs képessége, azaz amint a jelző rákerül, a barlang (rajta a trükkel) visszakerül az eredeti gazdájához. Ha ezután leszeded a trükköt, az a gyűjtőbe kerül, és nem történik más. A trükk halálsikolya nem fog működni, mivel azzal a képességgel a gyűjtőbe kerülése pillanatában nem rendelkezett.

3. Lásd előző válaszom. Annyi kiegészítéssel, hogy ha leesik a dermesztésjelző, a trükk képessége ismét életbe lép, és az újra ellopja a barlangot, amire így a gazdája megint húz egy lapot. Ekkor ugyan a trükk is gazdát cserél (visszatér a tulajdonosához), de az ő halálsikolya csak akkor lép működésbe, ha a tulajdonosától kerül át máshoz, ha a tulajdonosához kerül vissza, akkor nem.

Ezen a logikán haladva tetszőleges számú bomtar trükköt pakolhatunk akár a barlangra, akár egymásra (elméletben bármilyen variációban megtehetjük), szépen nyomon lehet követni, hogy mikor mi történik.
 
Bomtar trükkje (új) - Morgan barlangja (új) - dermesztésjelző

Ellenfelem az asztalon lévő Morgan barlangja lapomat ellopja egy Bomtar trükkjével, átkerül a lap hozzá (húzok 1 lapot kárpótlásra). Kérdésem az lenne (és ezzel párhuzamosan felrajzolom a JJ szimbólumot Argum city egére), hogy helyesen gondolom-e a következőket:

Mi történik ha:

1.) Leszedem Bomtar trükkjét anélkül hogy dermesztésjelző kerülne rá?

A trükk halálsikolya miatt a barlang a gyűjtőbe kerül. Ellenfelem húz 1 lapot a kárpótlásra (kikerül a játékból a lap, és még ellenfelem a lap gazdája.) Szóval még véletlenül sem az, hogy először a trükk állandó hatása szűnik meg, visszakerül hozzám a barlang és UTÁNA kerül ki a játékból.

2.) Leszedem Bomtar trükkjét úgy, hogy előtte ráraktam egy dermesztésjelzőt.

A dermesztésjelző miatt megszűnik a trükk állandó hatása, és a barlang visszakerül hozzám (ellenfelem a kárpótlásra nem húz, mert nem tulajdonosa a lapnak). A trükk halálsikolya a jelző miatt nem érvényesül, a barlang fenn marad az asztalon az én oldalamon.

3.) Nem szedem le Bomtar trükkjét, csak rakok rá 1 dermesztésjelzőt.

A dermesztésjelző miatt az előzőhöz hasonlóan visszakerül hozzám a barlang (ellenfelem nem húz). Ellenfelem köre elején visszakerül hozzá Morgan barlangja (mert leesett a dermesztésjelző a trükkről), majd húzok 1 lapot a kárpótlásra. Ellenfelem dönthet úgy, hogy először a barlang kör eleji képessége lép működésbe és csak azután esik le a dermesztésjelző, ezért nem égetek 7 lapot a paklijából a barlanggal.
 
Köszönöm a válaszolat. Igyexem magamévá tenni
 
Köszönöm a választ.
 
Nem, mert az elso cselekves joga az ove.
Nehany lapon szerepel a "kozvetlenul az ellenfel huzas fazisa utan..." kitetel, azokkal lehet csak ezt kicselezni.
 
Sziasztok,

Ismét segítségeteket kérném.
Adott egy Moa napkollektor, amit én tettem ki.
Az ellenfél körében a fő fázisában elvehetem az 1 vp-jét mielött ő bármilyen lapot(lény, azonnali varázslat) kijátszott?
 
Mi sem megyünk sehova.
 
Magánrendezvény 10 főig tartható. Egy nyilvánosan meghirdetett, bizonytalan létszámú esemény viszont nem minősül magánrendezvénynek. Szintén nem magánrendezvény, ha a szaküzlet bármilyen üzleti jellegű tevékenységet folytat. Ha csak a "helyszínt" adja, az erősen határeset, akkor azt lehet magáneseménynek nevezni, de azért hosszú jogi procedúra lesz belőle, ha a rendőr bácsi mást gondol. Magánlakásban lehet tartani 10 főig.

A jogi része ennyi. Amúgy meg mindenki vigyázzon magára!
 
Legyünk őszinték... nem azon múlik egy versenyen való fertőződés/fertőzés, hogy a kormány pontosan mit engedett, vagy tiltott. Ha május 1-től a lovak közé dobják a gyeplőt, és mondjuk engedélyezik a max. 50 fős rendezvények tartását, az mitől lesz kevésbé veszélyes, mint egy nappal korábban ugyanaz a rendezvény tiltott időszakban?

A jogszabályi rendelkezéseknek ilyen szempontból igazi relevanciája nincs. Az óvintézkedéseknek, az oltás felvételének, és a "védettség" kialakulásának, az általános- vagy más néven "nyájimmunitásnak" és a józan észnek sokkal inkább.

Ha megtörténik a nagy áttörés, és mehetünk versenyekre, akkor is mindenki csak a saját felelősségére vesz majd részt azon. Nincs az az épeszű szervező, aki felvállalná az ellenkezőjét. És ez most is így van.
 
Köszi h gondoltál rám. Megyek!
 
Szerintem is ebben van a különbség.
 
Egen, ott valik el a sz*r a majtol, hogy mi maganrendezveny es mi nem az. Feltetelezem, ha konkretan meghivod 9 ismerosodet / baratodat kartyazni, az meg magannak szamit. Ha elkezded hirdetni, hogy jojjon, aki akar, az mar inkabb rendezveny.
 
Ugyanezt találtam:

A családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk a házasulók szülei, nagyszülei testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő vehet részt.

484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben ugyanez:

Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

Mivel ez egy magánrendezvény, ezért megtartható, szigorúan létszámkorlátozással. Elvileg magadon kívül hívhatsz 9 embert, ha van hol megtartani az eseményt, s neked van hol. Ha nem vagy vendéglátóhely (működési engedély szerint), mert azok viszont nem nyithatnak ki. (Ha az vagy, akkor ez egy tipikus 22-es csapdája...)
 
Nem én voltam, de:

484/2020. (XI. 10.)

"5. § (1) Tilos - a 6. § szerinti kivétellel - rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani...

...(3) Ezen alcím alkalmazásában rendezvény különösen...

...d) a magánrendezvény,..."


Azonban szerepel a kivételek között:


"(3) A családi esemény vagy a magánrendezvény - a házasságkötés és a temetés kivételével - abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt."


Röviden a kérdésedre a válasz: igen, lehet tartani max 10 fővel versenyeket (és szabad is).
 
https://koronavirus.gov.hu/aktualis

"Általános rendezvénytilalom lépett életbe. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális- és sporteseményeket. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani."

"A családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. "

Mivel a parádésan fogalmazott két egymást követő pontból az egyik alapján tiltva van, a másik pedig megengedi az ilyen jellegű eseményeket, ezért nagyjából azon múlik a dolog, ki mennyire bevállalós, mennyire tart a vírustól és attól, hogy a szomszéd/konkurens üzlet tulaja/stb. felnyomja-e a hatóságoknál, akik ha megtekintik a tényállást, a helyszínen meg lehet vitatni az álláspontokat.
 
Szervusztok!

Kivételesen nem megosztó kérdéssel állok elő. (De attól még: Free ragyogó, és free Szuszi).

A korábbi lobbyháborúkban valaki nyilatkozta, hogy a jelenlegi (jog)szabályok szerint lehet most is versenyeket szervezni 10 főig. Mivel nem emlékszem, hogy ki volt, aki említette, nem kezdek neki tippelgetni.

Szeretném, ha valaki tudna határozott választ adni erre a kérdésre, mert akkor a Remetebarlang bepróbálkozna egy versenyszervezéssel.

Bárki, aki kompetens a témában, és egy Igen/nem-en kívül egyéb valós érveléssel/indoklással alátámasztott választ tud adni, azt megköszönném. (De azt nem ígérem meg, hogy lemondok fagyi-manciról).

Köszönöm

Üdv
 
Az is ritka, hogy egy csomagban kettő legyen ugyanabból, de szerintem ez is előfordulhat.


Elvileg az forulhat elő az új nyomdánál, hogy egy csomagban van egy ritkának a sima és foil változata is. Viszont két "sima" egyforma ritka nem szabadna hogy előforduljon(nem is hallottam az új kiegről ilyet).
 
Köszönöm a választ.
 
A ny. quwargnak nincs olyan kepessege, amire aldozni tudsz. Ez egy kapcsolodo hatas, aminek az a hatasa, hogy ha van ny. quwargod es barmilyen okbol felaldozol egy permanenst, akkor gyogyulsz 1-et. Ebbol fakadoan ha magat a quwargot aldozod, nem gyogyulsz.
 
Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy a Nyomorult quwarg esetében a permanens feláldozás bármikor történhet-e akár életmentő hatásként is?
 
Az első két kérdésre a válaszom az, hogy bármi lehet, de a papírforma az, hogy egy átlagos nagykiegészítőben 2-2 ritka van, míg az alappaklikban 3 szokott lenni.
A megoszlás régen úgy volt, hogy 21 lapból 2 ritka, 6 nemgyak (vagy nyolc, erre nem emlékszem) a többi gyakori.
Most a HD kiegészítővel módosult egy picit, csökkent a lapszám ha jól tudom, de a 2 ritka megmaradt.
Láttam már 1, és 3 ritkát is bontani egy ilyen kiegből, de ez nagyon ritka.
Az is ritka, hogy egy csomagban kettő legyen ugyanabból, de szerintem ez is előfordulhat.

Bontott versenyek: 3 pakliból játszottuk régen a bontott versenyeket, most a HD-t talán már négyből is lehetne játszani, de minimum a három kell hozzá.
 
Három random kérdés. Egy homokdűnék csomagban mennyi ritka, nem gyakori, gyakori lapok találhatók? Egy lapból bonthatok kettőt is egy csomagból? És egy frissen bontott paklis verseny (mondjuk egy Wekerleis) mennyi csomagot ad? Válaszokat köszi!
 
- nem használhatsz több különböző istenhez tartozó isteni lapot a paklidban (a kiegészítődben igen.)
- nem használhatsz 13-nál több isteni lapot a paklidban (a kiegészítődben igen)
- nem használhatsz háromnál több színt a paklidban (a kiegészítődben igen)

Ha nem termelhetnél a Sárkányfészekkel Homoksárkányt (mert a paklidban kék isteni szett van) akkor:
- nem lehetne a kiegészítődben sem más színű isteni, mint a paklidban
- nem lehetne 14. isteniként a kiegészítődben sem, ha használsz a pakliban 13 fehér istenit
- nem lehetne semmilyen más szín a kiegészítődben, mint amit használsz a paklidban.

és ez csak néhány példa, hogy mennyire logikátlan is lenne, ha nem termelhetnél Homoksárkányt.

Termelhetsz. Tök mindegy, hogy mi az isteni szetted, hány isteni lap van a paklidban, és milyen színeket használsz.
 
Elvileg lehet én már kérdeztem
 
Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy Sárkányfészekkel termelhetek Homoksárkány (isteni) lapot, ha nem fehér az isteni színem?

(a kódex azt írja, hogy nem lehet termelni tiltott lapot - tehát a kérdés úgy értendő, ha az adott versenyen nem tiltott a Homoksárkány)

Ezt azért kérdem, mert a Sárkányfészek faq szerint fel kell írni a paklilistára az 5 sárkányt, kell belőle legyen. De ez számomra nem egyenértékű azzal, hogy a pakli része a kikészített 5 lap. (Főleg, hogy ha az lenne, akkor a 3 szín szabályt is sérthetné, illetve ha pl kikészítek egy Nekronsárkányt, akkor abból - ha a pakli részét képezné az 5 lap - csak 2-t használhatnék?
 
  ... | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.