Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégviharos emlékek
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Azért mégiscsak volt valami hasznos abban, hogy a múltban - egyik napról a másikra - ránk köszöntött a Nagy Hóvihar időszaka. A Túlélők Földjének mágiatudósai még soha nem haladtak annyit a jég alapú varázslatok elsajátítása terén, mint amennyire a jéglények váratlan megjelenése óta jutottak. Új varázslatok, új, nemcsak a hidegben használható tárgyak jelentek meg... bizony, ebből is látszik, hogy a Hóviharnak nagy hatása volt Ghalla történelmére.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Szerintem azt is ki kéne sorsolni hogy kinek a telóját verjék darabokra...
 
Új értelmet fog kapni a hkk-ban a "lopott idő"fogalom...
 
Egyrészt igen, előbb-utóbb csak eltelik az a két extra kör. Nem HKK, de voltam már olyan versenyen Magicen, ahol volt, hogy másfél órát csúszott a forduló, este 8 helyett valamivel éjfél után végeztünk. Az annyira nem volt jó.

Ehhez kapcsolódik, hogy gondolom a bérlés is valamennyire időhöz van kötve, jó, ha van korlátja.

Harmadik dolog, hogy ez nyilván így van az idők kezdete óta, nincs limit, de amennyire tapasztalom ez egy ilyen visszatérő téma. Hogy de valami kellene, mert vannak csúnya időhúzások és nem lehet semmit sem tenni ellene, a bíró sem tudja megsürgetni, igazából semmi eszköz nincs ellene.

Ami igaz, hogy lehet nem a páros az ideális terep a kipróbáláshoz, mert 4 játékosnak kell "körbepasszolgatnia" azt a sakkórát, de valahol csak el kell kezdeni valamit, vagy szomorkodhatunk még 5-10 évet, hogy de az időhúzás, meg hogy sokáig tart a verseny.
 
1-1 játékosnak van csak továbbra is köre, ha letelik az idő, ahogy eddig is.

Viszont volt már korábbi páros versenyen ahol a hosszabbítás 40 perc volt, de a 15-20 perc nem ritkaság. Itt 2x6 perc lesz, ha ez letelt, azonnal véget ér a meccs, mindegy, hogy épp ütni akartál még 30-at.

Phantomban láttam kipróbálták azt, hogy 6 perc volt összesen azután, hogy lejárt az idő. Na ezen láttam több embert szentségelni, volt aki azt mondta, hogy "ő ilyen versenyre többet nem jön, mert az ellenfél elhúzta a 6 percet stb" Pedig az ötlet jó volt, de mindig lesz, aki exploitálja.

A versenyünkön ne legyen egyetlen pár sem, aki úgy gondolja, hogy azért vesztett, mert a végén az ellenfél elhúzta az időt.

Azt, hogy időlejárat esetén lesz-e sakkóra, a játék elején, a pakli keverés közben beszéljétek meg. Ha te úgy gondolod, hogy neked nem lesz ilyen problémád az ellenfeleddel, és ő is igy gondolja, akkor no problem. De nekem ne jöjjön senki a verseny után azzal, hogy ez az időkorlát rossz volt mert xy elhúzta az időt.

A használat borzasztó egyszerű, ha letelt az idő, egyvalaki kirakja a telefont, elinditja az appot, az aktiv játékos megnyomja az időt. Amikor cselekszik, és azt mondaná, hogy "folytathatom?" helyette megnyomja az órát. Ha az ellenfél nem akar cselekedni, megnyomja ő is. Ennyi. Már most is megvan ez a HKK-ban, hogy minden cselekvés után meg kell kérdeznem, csinál-e valamit az ellenfél, ehelyett az appon nyomni egyet még egyszerűbb is... Becslésem szerint ennek helyes használatához kb. általános iskola 1-2. szint kellhet, ez bőven megvan mindenkinek. Aki aggódik, gyakorolja otthon előtte 1 percet...

Én megértem hogy mindig lesz, akinek nem tetszik egy javaslat; de azzal azért legyetek tisztában, hogy minden ilyen dolog csakis azért születik, mert előtte már számolatlan mennyiségben érkezik panasz, hogy valami megoldást kéne találni az adott problémára.
Semmibe nem kerül kipróbálni, és utána megbeszéljük majd a tapasztalatokat.
 
Én már nagyon várom, hogy nézegethessem 6 percig milyen szépen bezöldültek a fák az ablakon keresztül.
 
Jobb megoldasi javaslat: ne legyen idokorlat, ahogy eddig sem volt (hjt sehol) - illetve csak az elvi ilyen fel oras idokorlat.

Itt is csak 1-1 jatekosnak van kore, ahogy hagyin (ok, kicsit hosszabb lesz a megbeszelesek miatt, de nem nagysagrendekkel, plane nem gyakran).
 
Arra (is) van a tesztelés/tesztelők,hogy az ilyen elborult marhaságokat ott leszavazzák. Nem támogatom.
 
Személy szerint, bár értem a sakkóra mögötti szandékot mégsem támogatom. Hirtelen most főleg 4 emberes játékokban nem tudom hogy tudna ez működni.
És persze felmerülnek kérdések is vele kapcsolatban.
Ha az ellenfelem fizeti a nekronját a kijátszott lapomnak az ki idejéből megy? Stbstb.
 
Ez a becsületkassza dolog lehet többnyire működik? Szerintem aki eddig nem húzott időt, annak most sem kell. Aki húzott, most is fog. De ha elhúzott 6 percet akkor - ha jól értem - onnantól nem szólhatnak bele az ellenfél körébe. Nem kapnak prioritást, nincs cselekvésük mert 0 idejük maradt. Szóval az ellenfélnek csak simán ki kell matekoznia, hogy meg tudja-e oldani a szitut ha az ellenfele nem szól bele semmibe. Javítsatok ki, ha tévedek.

Minden bonyolultságával együtt én azt érzem, hogy gyakran van problémázás, hogy X, Y húzza az időt, jobb megoldási javaslat viszont nincs. Ez sem optimális, ez nyilvánvaló, de valamit csak meg kell próbálni.
 
Meg hat nem tudom, hasznalt-e mar paroson valaki valaha sakkorat, de itt a "most akkor atadjuk a cselekvest? varj, ne, meg en..., de-de, adjuk mar at" es hasonlok elegge osszevisszak lehetnek.

Illetve mennyi ideje van eldonteni a 2 parnak, hogy szeretne-e hasznalni a sakkorat? Az is a 12 percbol megy mar gondolom...

Es hat az eddigi sok-sok behos paros is lement azert valahogy - teny, hogy nem a legrovidebb verseny, meg az is, hogy gyakran nincs ido lejatszani a 3-at, de talan ezek mar elfogadott, bekalkulalt dolgok a paros kapcsan. Este 9-10-ig sose tartott, ahogy pl. egy-egy pre-releasen, vagy Nemzeti 3. napon az tobbszor elofordult.
 
A baj ezzel az, hogy ezt még ki is használhatják az időhúzó játékosok.
Ha mindkét párosnak 6-6 perce van, akkor az egyik megteheti, hogy a saját idejében 6 percig nézi a plafont cselekvés nélkül, és akkor a maximális időt elhasználták a 12 perces hosszabbításból, holott lehet hogy semmi cselekvésük nincs, és kénytelenek lennének átadni a kört.
Ha viszont kombináljuk a 6 perces sakkórát a becsületkasszán alapuló "a cselekvések csak a szükséges ideig tarthatnak" kódex ponttal, akkor megint ott vagyunk, hogy kénytelenek vagyunk azt a szubjektív szabályt alkalmazni. Az meg nekem nem annyira tetszik, hogy valaki elfütyörészheti azt a 6 percet, hogy az ellenfélnek a lehető legkevesebb ideje legyen megoldani a nyerést a saját körében.
 
Ezt csak akkor kell használni, ha az egyik páros szeretné... mert pl feltételezik, hogy a 12 perc hosszabbításból 11-et a másik pár használna el.

Végtelen hosszabbítást nem tudunk adni (volt olyan páros verseny ahol az utolsó kört 40 percig játszotta valaki), ezért mindenképpen kell egy limit, de ezzel elvben könnyen vissza lehet élni (pl. a lefújáskori kört elhúzom 12 percig és akkor utána az ellenfélnek már nincs köre).
 
De hogy mi lenne ha ez a sakkóra dolog inkább... nem lenne?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.