Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Meglepetés!
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
A Kalandok Földje labirintusainak néha bizony nem minden ládája rejt kincset. Legalább annyi kellemetlen meglepetésre, mint amennyi jóra is számíthat az arra járó kalandozó.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A kisebb amatőr díjazás nem váltana ki szerintem különösebb felháborodást, tekintve, hogy a 0 profi pontos amatőrök nem ott indulnának (de erre jó megoldás ha van valami képlet ami az indulók számától függően megadja a díjazás mértékét), és nyilván nem várja majd el 20 ember, hogy 14 legyen belőle díjazva.

A külön kategóriákat csak ti csináljátok, ez igaz, de régebben voltak csak amatőröknek szóló versenyek is vidéken, de ezek ma kivitelezhetetlenek lennének, ezért ki is haltak. Egyedül pesten lehet ezt megtenni, ahol kellő ember van hozzá.

A körülményes lebonyolítást nem értem, persze több felé kell szaladgálni ha van kérdés (bár így a vegyes mezőnyből is nyilván több lesz a létszám növekedésével).

A soha nem volt még versenyen tényleg nem jó, hiszen van aki abbahagyta 5 éve, most visszatérne, de nyilván nem szeretne egyből a mélyvízbe kerülni. Említették páran, hogy az 1-2 profi ponttal rendelkezők is nyugodtan indulhassanak, hiszen lehet, hogy az a pár pont sok évvel ezelőttről van.

A kiegészítő nem-használatának érveit elfogadom, én is erre gondoltam, a felhozott példám nyilván sarkított, de érted a lényegét. Ezért javasoltam a pörgőst, ami játék szempontjából, sőt mint friss játékosok, ismerkedés szempontjából se utolsó, jó ha már az elején szereznek pár barátot, akikkel később együtt készülhetnek versenyre pl.
 
Szerintem kifejezetten jó ötlet a 0 pontos amatőr kategória. Igazad van abban, hogy hosszú távon abból tud a legtöbbet profitálni, hogy nála jobb játékosokkal játszik és megtanulja tőlük a mit-miért-hogyant. Viszont abszolút élményrombolónak tartom, ha az első versenyén egy hobbi (kezdő)paklival leül játszani és rögtön összekerül egy dal, Rox vagy 3 Bűvös erdős köd paklival...
 
Miért nem maradhat ugyanúgy minden, mint volt, csak annyi különbséggel, hogy az abszolút 0 profi ponttal rendelkezők részére elkülönítenétek egy külön díjalapot?

Tehát nem az lenne a felállás, hogy az amatőrök a profik között indulnak, és külön díjazásra kerülnek, hanem az amatőrök között külön díjazásra kerülnek a 0 profi pontos amatőrök. Azt kész.

Sokan azért járnak Wekerlére, mert félnek a profi mezőnytől. Ez a verseny riasztó lehet számukra. (Megjegyzem, hogy aki már nyert versenyt, vagy ért el dobogós helyezést, azaz van legalább egy profi pontja, az nem kell féljen semmilyen profitól).

A side nélküli egyszínű verseny, csak pörgős lebonyolítással reális. Tehát ha minden a kiírás szerint marad, akkor át kell alakítani a 0 pontos ligát pörgősre, vagy nekik sima hagyományost kell tartani side nélkül (ha ennyire fontos a side mellőzése).
 
Biztos jó a "kezdőknek" hogy kizárólag egymással játszanak? Nem hiszem hogy ebből hosszabb távon profitálnak. Ezt a játékot akkor lehet megtanulni, ha sokat gyakorolod, sokat játszol és olyanok ellen akitől tanulhatsz.
Szerintem a profi ponthatárt kellene csökkenteni mondjuk 3-ra. Akinek 1-2 profi pontja van attól szerintem nem kell félteni a kezdőket.
 
Sziasztok! Én most úgy érzem,hogy nem az igazi ez az irány. Nem frankó valahogy. Az első versenyek után a profik és a jobb amatőrök (5-7 fő) osztoznak a jobb helyezéseken és a legjobb amatőr díjakon.A többiek epizód szerepre vannak kárhoztatva. Persze elmegyek a Dungeonba a vegyes versenyekre, de a Behó volt eddig az amire igazán készültem. A Dungeonban teszteltem le a tudásom s a paklit,hogy az amatőr mezőnyben mire lehetek jó.Mert ott esélyem volt talán a legtöbb győzelemre.Nem akarok állandóan s mindenhol "tanulni" a profiktól.Ha ezt akarnám állandó vendége lennék a profi kategóriának.Mivel nem vagyok mazochista ezért ezeket a versenyeket kihagynám. Hoppá! Miközben írtam ezt a hozzászólásomat felvetődött bennem: mi lenne ha lemondanék arról az 1 profi pontról amit eddig szereztem (2008.-ban)s indulhatnék az amatőr versenyen? És ezennel felvetődött bennem a kérdés: a csökkentett létszámú versenyen lesz majd profi pont a győztesnek?És arról le lehet majd mondani? A felépítése a játéknak eddig nagyon tetszett. Jó játékos vagy= profi leszel.A sorsoló program is arról szól, hogy veled azonos játékerőt képviselő játékossal játszol a következő fordulóban.Aki nem érzi magát jó játékosnak ne kelljen "önként" erős játékosokkal játszania. Pláne ez a kiemelés is hasonlít a focihoz.Egyre kevesebb a Magyar focinak is az esélye a jó szereplésre.Legyen az amatőr+profi összevont kategória 2 vagy 3 ponttól.Nagy változás lenne ez az általatok elképzelthez képest? Üdv: István
 
Gondoltam a 3 kategoriara is, akkor
- a kisebb amator dijazas miatt menne a para
- korulmenyesebb a lebonyolitas
Vegyuk eszre, hogy rajtunk kivul SENKI sem csinal 2 kategoriat, vajon miert? (nyilvan a tobb macera + jobban megoszlo dijak miatt)

Nyilvan kb. 7-8 kategoria kellene ;) mert ennyi szint van a HKK-ban, hasonloan a sakkhoz (jo, ott meg tobb van)

Ez egy proba is, ugy gondoltam, nemigen lesznek olyan amatorok, akik meg nem szereztek profi pontot, megis szetverik a 'valodi' kezdoket.
A masik lehetoseg a 'soha nem volt meg versenyen' lett volna, de az tul szuknek tunt.

A kiegeszito nem-hasznalata is nyilvan az egyszerusites miatt van: aki par hete ismerte meg a jatekot, annak pont eleg 1 paklit osszerakni. (amugy meg lehet verni a Buvos erdos tuzet runa nelkul, de nem is ilyen paklikra szamitok alapvetoen)
 
az amatőrt és a profit kizárólag kategória megjelölésként használtam, nem akarom senki játéktudását minősíteni
 
a kezdeményezés jó, a kivitelezés hagy maga után nem kevés kívánni valót, nem értem miért kell ennyire ódzkodni a három kategóriától, nyugodtan lehetne profi-amatőr-kezdő (ez a 0 profi pontos kezdő is igen sántít egyébként, mert lesz a 0 versenyes kezdő, meg a 6 éve játszó "kezdő") kategória külön, nyilván ekkor az amatőr kategória díjazása arányosan kisebb lenne

így egy valamit értek el: aki amatőr és nem akar a profikkal együtt indulni az nem jön, aki meg belefér a 0 profi pontba azok eljönnek és csúnyán elverik a tényleges kezdőket

ez így ebben a formában egy összecsapott valami, támogatjuk a kezdőket, de mégse

amúgy meg side nélkül játszani egyszínűn, úgy, hogy nem pörgős, nagyon élvezetes meccsek lesznek amikor rúna nélkül nézed a bűvös erdős tüzet ahogy elver háromszor
 
Nem értem amúgy mit kell felháborodni, a díjazás korrekt. Inkább örülnének az amatőrök, hogy profikkal játszhatnak.

De, hogy mondjak még mást is, lehet pár ember nem vette észre de a vegyes versenyeken lehetséges lesz kiemelés (ha meg tudják oldani a srácok). Tehát a profi játékosok nem biztos, hogy rögtön az első körben összekerülnek. sztem ez midnekinek jó, mivel az amatőr is tanul illetve a profik is így részt vesznek kissé az oktatásukban.

Saját tapasztalatból mondom, hogy nem lennék a jelenlegi szinten, ha nem játszottam volna rengeteget profi játékosokkal. Szóval a fejlődésnek ne mondjunk nemet, az amatőrök igy is megkapják a jutalmukat.
 
"az, hogy díjazzák a legjobb amatőröket az engem nem motivál." ezt el is hinnem, ha nem lattalak volna joparszor a Dungeon-os versenyeken. Es ha nem ismernelek, hogy szamodra a jatek az elsodleges.
Jobb vagy Te ennel! (nem ironia)
 
Nehez ezt igy megjosolni, en ugy gondolnam, hogy a vegyesben lesznek kb. annyian, mint egy Dungeon vagy HKKBlog vegyesen (mondjuk 32-55 kozott) a kezdoben kevesebben (20-24-nel mar igen elegedett leszek).

Egyebkent, ha valaki mar volt versenyen, es szeretne tudni, van-e profi pontja, a modszer:
megkeresel 1 versenyt, ahol voltal, annak az eredmenyei kozott a nevedet, es raboksz, ott ki fogja irni.
 
Nem igy kene ezt felfogni, hogy az amatorok karara. A VALODI amatorok hasznara.
Es ez most csak 1 verseny. Nem tervezzuk, hogy minden versenyunk ilyen lesz.
Akinek ez gondot okoz, az FOLYAMATOSAN kellene hogy felhaborodjon a Dungeon es a HKKBlog havi versenyein, ahol csak vegyes kategoria van. Oda is mennek a nepek, jok a versenyek, kerlek gyertek ide is.
Es azert eleg rendes amator-dijazast adtunk a vegyes reszlegbe is.
Ha megis aldozatnak erzitek, akkor kerlek fogjatok fel az utonpotlas erdekeben hozott aldozatnak, amirol mindig szo van, hogy mennyire FONTOS mindenkinek.
 
Naaaa,neeee!
A Dungeonban ebben az évben elkezdődött az amatőrök támogatása havonta egy-egy amatőr versennyel. Ezek a versenyek jó hangulatúak s sikeresek voltak. Most a Behó meg lép egy nagyot az amatőrök kárára.Jelzem, a versenyen a 25.-ei drafton a hír leforrázott pár embert velem együtt. Akivel éppen játszottam az is azt mondta, hogy a 21.-ei versenyre már biztos nem jön fel vidékről ezért postázzam a nálam lévő lapjait. Nekem pedig eddig azon járt az agyam, hogy nem megyek el egy esküvőre 21.-én mert van esélyem egy jót játszani. A verseny után viszont felhívtam a rokont s vállaltam a fiatal pár kocsijának vezetését. Szóval az, hogy díjazzák a legjobb amatőröket az engem nem motivál. Aki pedig amatőr lévén profikkal akar versenyezni az játsszon a profik között.Erre eddig is volt lehetőség.De ne legyen kötelező. Hát ennyit most erről.Kíváncsi vagyok a többiek véleményére.Üdv: István
 
Ez nagyságrendileg hány amatőrt érint? A vegyesben lesznek 35-40-en a kezdőben 10-15-en kb?
 
Cseto Zsoltival beszeltem, es o tamogatta a szeptembert (most a Nemzeti 3. napon a drafton is volt par srac, aki befer oda). Plusz az oktoberi faj + draft versenyt nehezebb is lett volna hogyan atdesignolni.
Akar bejon, akar nem, tartahtunk meg majd ilyet. Sot, akar Te is megprobalkozhatsz vele, nalad ugyis csak Vegyes kategoria van.
 
Nem olvastam végig a kiírást, előbb írtam, sorry . Így már ok a dolog!
 
A díjazás megváltoztatásán nem kellene elgondolkodni? Csak mert ennek a folyománya várhatóan az lesz, hogy akár 50-60 ember is ott lehet a vegyes kategóriában simán, de a kezdők lehet, hogy csak 15-20 körül lesznek. És azért 50-60 emberből 6-ot, kb. 18-ból pedig 14-et díjazni még akkor sem a legszerencsésebb, ha a kezdőket támogatni kell.
 
Nagyszerű kezdeményezés,- ahogy már a blogon is kifejtettem.

Azonban én vártam volna ezzel októberig, két lényeges okból kifolyólag:

1.: A szeptemberi beiskolázások elviszik a családoktól a pénzt, és ilyenkor azért kevesebb jut arra, hogy a "gyerek egész nap kártyázzon"

2.: A Dungeonben a HKK-toborzás gőzerővel folyik, ezért szerencsésebb lett volna, ha még 15-20 játékossal többel számolhatnánk az első ilyen lebonyolítású versenyen.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.