Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Gaddar
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Az igazi galetkinek nincs szüksége fegyverekre, páncélokra ahhoz, hogy elbodoguljon a Teron hegy mélyének mindennapi világában. Az okosabbak viszont azt is tudják, kevesebb kockázattal jár egy pajzzsal védekezni a torzszülöttek ellen, mint csupaszon.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64961)
HKK kérdés? (47091)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 1395 | 1396 | 1397 | 1398 | 1399 | 1400 | 1401 | 1402 | 1403 | 1404 | 1405 | 1406 | 1407 | 1408 | 1409 | ...
Nézet:
"A TÁP fogalmában meg tökéletesen egyetértek! Én többekközt azért hagytam abba hajdanán a mesélést, mert az agyontápolás lett a karakterek legfőbb célja és ilyenkor elvész a story lényege..."

Maximalisan igy van. En magam sem vagyok jo szerepjatekos, mert en is a tapolasra megyek
De legalabb tisztaban vagyok emberi gyarlosagommal. Egyebkent, ha a tapolast elfogadod, akkor lehet elvezetes is a jatek. Egy haverommal a szerepjatekok bohozatat uztuk kb 3 even keresztul. Ertem ezalatt, hogy csak ketten voltunk, mindketten 3-3 karaktert iranyitottunk, s en mellette meg meseltem is. Minden filmet, konyvet, pc-s jatekot belefuztunk a jatekba. Minden hatart tulfeszitettunk a tapolasban, s vegul ugy fejeztuk be, hogy az egyik arc isten lett.
Ezen egy "igazi szerepjatekos" csak megvetoen horkanna, de mi roppantul elveztuk. Es, vegsosoron nem ez a cel?!
 
Igen csak az lehet fúrcsa, hogy itt ugye megelőző counterről vagy azonnali reakcióról beszélünk, ami egy ellentmondás, mert ami reakció az nem lehet megelőző, legalábbis a reakciókat kiváltó ok, az ami egy cselekvést reakcióvá tesz. De ilyen mélyen már tényleg nem akarok belemenni! )

Mindenesetre eldobsz egy lapot és a reakció is arra reagál, így gyakorlatilag megsemmisíti a hatását. Felfoghatjuk úgy, hogy megelőzi, de ez szerintem inkább reagál! )

A TÁP fogalmában meg tökéletesen egyetértek! Én többekközt azért hagytam abba hajdanán a mesélést, mert az agyontápolás lett a karakterek legfőbb célja és ilyenkor elvész a story lényege...
 
Abban az esetben, ha az aktualis EPd meghaladna az uj max. EPdet, akkor termeszetesen lecsokken az aktualis EPd is a max. EPdig.
 
Vegulis akar igazad is lehetne. Azonban en szerintem a MAGIC-es (HKKs) kantereles nem ugyanaz, mint a szerepjatekos. Mellekesen ebben egyetertunk, hisz te magad is ezt mondtad.
Egy ellenvarazslat vagy counterspell a te fogalmaid alapjan inkabb a dispellnek minosul, mint "ellenvarazslatnak". Megis a kartyasfilozofiaban, amikor egy lap vagy hatas letrejotte elott reagalsz (tipikusan azonnali reakcioval vagy interrupttal), akkor kanterelsz. A kanter az azonnali reakciok/interruptok gyujtoneve, fuggetlenul a hatasuktol (celpontmodositas, teljes kiiktatas ...).

Az igazi szerepjatekos kifejezes, amit a kartyasok hamisitatlanul a szerepjatekosoktol vettek at: a táp. Ha egy lap tapos, akkor eros. Ennek az eredetet nehez lenne tagadni.
 
hello!!lenne egy kérdésem!!van egy olyan lap hogy HALHATATLANOK PUSZTULÁSA!az azt tudja hogy minden körben 2 vel csökken a max ép-d!na szal ha van neked 20 és ő kijátsza akor a következő körben lemegy a max ép-én de akor az ép-m is csökken?
 
Ez volt a Mester jutalma!
 
az AD&D-nek pedig a Tolkien teremtette fantasy világ (helyesebben mindazon fantasy tartalmak, amelyeket ő az (javarészt) európai mese/hitvilágból integrált formában az emberi kultúra rendelkezésére bocsátott). hát ennyit az FRPG-ről.
 
Bizony! Senki nem mert szórakozni az őselemekkel! )
 
Elég csak az elementál rendszert nézni,minden RPG-ben van (igaz,máshogy nem lehetne megoldani,mert kicsit irreális lenne
 
Igazad van! ))
 
Még azt a "szinte" szócskát is elvehetjük!
 
Igen, gyakorlatilag csak attól függ időben mikorra megyünk vissza, hiszen ha jól tudom szinte minden fantasy RPG alapja az AD&D, így a MAGIC-nek is!
 
Annyit tennek hozza, hogy a countereles a MAGIC the Gathering kartyajatekbol szarmazik, es pontosan ugy hasznaljak, mint ahogy a HKK-sok a "reakciozast" hasznalnak -ha nem hasznalnak a csunya kantereles kifejezest. Mellekesen megjegyzem, hogy en is inkabb "kanterelek", mint "reakciozok".
Mondhatnak egyesek, hogy miert nem azt mondtam, hogy "reagalni" ? Szandekosan nem hasznaltam ezt a kifejezest, mert "reagalni" azonnali hatasokkal is szoktunk, ami mar a "lereagalt" akcio utan jon letre. pl: az ellenfel Tisztito tuzere egy Tuskepajzzsal reagalok. Vagy az ellenfel kihoz egy Veszkijaratot, amire en Magiatoressel reagalok.
 
Érdekes
 
Az iménti hozzászóláshoz még annyit, hogy a tűzgolyó vs. jégcsóvás példát nem a HKK-ból emeltem ki, tehát ilyet nem fogtok tudni kánterelni! Az csak szemléltetésként mondtam!
 
A "Counterelés" egy régi kifejezés, még az AD&D -ből való, ahol az Angol kifejezés: Counterspell - azaz Ellenvarázslat kifejezés első szótagjából származik. Tehát ha valaki Counterel - ejtsd: kánterel - az azt jelenti ellenvarázsol. Mégpontosabb meghatározása az lenne, ha azt mondanám: Ellencselekvés. Ez azért pontosabb, mert nem feltétlen csak varázslattal lehet Counterelni.

Még egy kis adalék:
Van egy olyan szó, melyet gyakran a Counterrel egy kontextusban használnak, ez a Dispell. Gyakorlatilag ez is az AD&D -ből való és hasonlóan a Counterspell-hez ez is ellenvarázsként használják, de a kettő közt a különbség az, hogy a dispell kioltja azt a varázsenergiát, ami létrehozná a célpont varázslatot, így az létre sem jön. A Counterspell pedig szó szerint ellenvarázs.

Nagyon vékony a határ a két dolog közt, hogy szemléletesebb legyek: Kébzeld el, hogy egy tűzvaázsló elindít egy tűzgolyót feléd, erre te elindítassz egy jégcsóvát visszafelé. Ez a két varázslat pont kioltja egymást. Én ezt nevezném Counterelésnek, tehát ebben az esetben egy Counterspellről beszélünk. A dispell az lenne, ha elmormolnál egy igét és a tűzvarázsló felemelné a kezét és tűzgolyó helyett csak egy kis füstpamacs szállna fel a tenyeréből, aztán pisloghatna, hogy ez 'mivót?

Vannak akik a Countert és a Dispellt egyenértékűnek és ugyanannak tartják, lényegében hatás szempontjában valóban ugyanaz az eredmény!

Huhh... ez a hozzászólás kicsit megszalad! )))
 
köszi szépen
 
a toxikus spóra képessége hatás, a keléses ragálymester pedig varázslat.

fortyogó motyogó forrástól véd, csak régen készült, ezért "varázslat és hatás"-ként van feltűntetve, ami még egyértelműbbé teszi, hogy mindkettőtől megvéd.

a motyogó sámánt önmagában csak varázslattal nem lehet célozni, ezért a toxikus spórával lehet rá méregjelzőt pakolni, keléses ragálymesterrel viszont nem.
 
Ha van lent egy fortyogó motyogóm és egy motyogó sámánom, akkor az ellen toxikus spórával vagy keléses ragálymesterrel tud rájuk méregjelzőket rakni? Mert szerintem ez varázslatnak ill. hatásnak minősül, aminek ügyebár -hála a fortyogónak- a sámán nem lehet célpontja.
 
Mi az a counterelés???
 
Most mar nem igerek semmit
 
Nembaj, csak vasárnap játszom megint, ha addig ideér a "hivatalos álláspont" az még jó!
 
Sajnos mire odaertem mar mindenki lelepett, igy marad az e-mail. En kerek elnezest...
 
jelen
 
Helló! Megvan valakinek az Őssárkány?
 
Hálás köszönet érte!
 
Szivesen. Azert, biztos ami biztos, este megkerdezem az arcoktol, hogy mi a hivatalos allaspont ebben a kerdesben.
 
Ice, Sascsabi, Gelu és mindenki aki hozzászólt a témában, köszönöm a válaszokat, meg vagyok győzve!

Xevlar nem veszi el a szintlépés jelzőket, mert azok nem sebzés és ÉP növelő jelzők hanem szintlépés jelzők, aminek az egyik HATÁSA csak, hogy +x +x -et ad. Még akkor sem ha célpont kalandozón a szintlépés jelző éppen semmi mást nem ad csak plussz sebzést és ÉP-t. Azt hiszem ezzel lehetne összegezni a kérdést.

Mégegyszer köszönöm!
 
Hidd el! A xevlar nem kapja meg a jelzőket, mert azok szintlépések és nem +/+ jelzők. Attól, hogy a szintlépés +/+-t ad, még nem lesz +/+ jelző. És továbbá akkor is szintlépés marad, mikor a kalandozónak nincs szinthez kötött képessége.
 
Mint mar mondottam, ez forditva van. A szintlepes jelzonek kulon meg kell mondani, hogy ad-e +1/+1-et, es nem forditva.

Megegyszer: Egy szintlepes jelzo nem alakul at +1/+1-es jelzove csak azert, mert a kalandozonak nincs szinthez kotott kepessege.

Es tenyleg nem szivesen ismetelem magam, de egy galetki, szorny, avatar stb (nem kalandozo), nem kaphat szintlepest !

Ezek utan kifogytam az ervekbol (valojaban mar egy ideje csak magamat ismetelem), ezert kiszallok a vitabol. Majd elintezem, hogy lelegyen FAQzva a kov AKban.
 
  ... | 1395 | 1396 | 1397 | 1398 | 1399 | 1400 | 1401 | 1402 | 1403 | 1404 | 1405 | 1406 | 1407 | 1408 | 1409 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.