Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
A pillanat képe
Veszélyes vizeken
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Akár úszással, akár egy csónakból próbálkozol, a nyílt tengerre merészkedés sok veszélyt rejt magában. Ott vannak például a tenger csábító teremtményei, a szirének, kiknek angyali hangja képes pillanatok alatt a végső kábulatba juttatni testedet és lelkedet.
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 37.
Beholder Karácsony - Akció! 2019.12.09. - 2019.12.19.
Tükördimenzió lapelemzés – 3. rész
Tükördimenzió lapelemzés – 2. rész
Wastelands online

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2019. november 10., Nyíregyháza 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2019. november 10., Nyíregyháza 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2019. november 17., Debrecen 7.
Hatalom Kártyái verseny - 2019. november 17., Debrecen 7.

A lista folytatása...
[HKK Piac] Lapokat keresek (28218)
[HKK Piac] UR lapok (10510)
A HKK Online jövője (1077)
Lapötletek (64297)
Wastelands online (27)
Kérdezz-felelek 37. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
3 lappal is megvan, 3 manából.
De persze értem, szar a kombó, nem broken, satöbbi. De hát, ez ilyen. Csak egy találat. A HKK-ban ezer éve nem a klasszik kombóknak kedveznek
 
Igen. 4 lapos kombó, elég sok VP kell hozzá, könnyű beleszólni és sok minden zavarja is. A játékban van már 2011 óta két lapos nyerés 2 VP-ből (Déibáb + Magányos torony). Ahhoz képest ez nem túl durva.

Ami inkább durva az A lámpás dzsinnje + Az utolsó kívánság kombó. Elég behúzni 1db A lámpás dzsinnjét és 4 körön keresztül én jövök (5 kör ha van 4db Az utolsó kívánság a paklimban Mardakor bölccsel).
A kapott körök húzási fázisában mindig a Tűzdzsinnt/Tükördzsinnt kell keresni és mindig vissza tudom kérni A lámpás dzsinnjét, hogy keresse Az utolsó kívánságokat.
Nem végtelen, de jóval könnyebb összehozni.
Ha használsz 3db Sivarát a pakliban, akkor a 2. körödtől is el tudod kezdeni a hokit egyetlen behúzott A lámpás dzsinnjével.
 
Ha a tűzdzsinnek áldozzuk ZSZ-nak a lámpást, és utána az áldozott lámpás visszavehetjük kézbe, akkor 1 lámpással letudható a sztori.
 
2 Dimenziólámpás
1 Jégdzsinn
1 Tűzdzsinn

1. Lent van az asztalon a jég és tűzdzsinn.
2. 2 zsz-ért kijön a lámpás, dzsinnek a gyűjtőbe.
3. Létrejön a 2 dzsinn, 1-ért ad a jégdzsinn 5 manát, a másik semmiz és sebez.
4. A másik lámpás lejön az első áldozása plusz 1 zsz-ból (jégdzsinn építése).
5. Ismétlődik a 3-as pont, annyi különbséggel, hogy a tűzdzsinn most 1 zszért visszaveteti a feláldozott lámpást a gyűjtőből a kezedbe.
6. Ismételjük a folyamatot-> végtelen sebzés/dermesztés/mana.

Ez valid?
 
Egy 3 lapos aligha használható kombó több verzióban, kétlem, hogy valaha jól fog muzsikálni bármelyik is, de azért mókásak. Mindnek alapja a Réz Mutyola és a Csúfolódás.

Kalózok kincsével:
Erőforrás: 1 csont
1.) Réz Mutyola kijön 1 nekronból. Termel 1 manát.
2.) Kalózok kincse kijön 1 csontból. Termel 3 csontot.
3.) Csúfolódás 1 manából (ha az idézés működik akkor ingyen), első célpontja a Kalózok Kincse, átadja a képességeit a Réz Mutyolának (vagy fordítva).
4.) 2 zsz-ből (2 csont) Réz Mutyolát aktivizálom.
5.) Passzivizálom a Mutyolát, termel 3 csontot a Kalózok Kincsétől szerzett képességre.
6.) 4-5.) ismételve, lesz végtelen csontom.
7.) 2 zsz-ből (2 csont) Réz Mutyolát aktivizálom.
8.) Passzivizálom a Mutyolát, húzat egy lapot Kalózok Kincsétől szerzett képességre.
9.) 7-8.) ismételve, lesz végtelen laphúzásom.

Meglehet csinálni még:
Bo’adhun kincsesládával (1 csont vagy 1 mana és 1 zsz-ből végtelen laphúzás).
Varkaudar csatasámánnal (1 manából végtelen sebzés és végtelen gyógyulás).
Ősmatériával (1 csont, és 1 mana, csont, vagy működő idézésből végtelen mana és csont).
Borostyán fókuszkristállyal (2 csontból csak végtelen laphúzás kör végén, 3 csontból végtelen csont is).
 
...és egy kósza háló megakasztja az egész folyamatot. Amúgy igen, szerintem ez így működik. Első olvasatra.
 
Halihó szakértők!

Ez így működőképes?

1. Kijátszok egy életadót. Leveszek róla egy életjelzőt.
2. Megtorlót rakok a tartalékomba passzívan a gyűjtőmből. A megtorló visszavesz kézbe egy Zan-szertartást a gyűjtőből. Ellenfél minden lapja +1VP.
3. Az életadóról leveszek egy második életjelzőt. Motyogó-sámánt rakok tartalékomba passzívan a gyűjtőből. 4 lapot az ellenfél paklijáról semmizek.
4. Kijátszom a Zan szertartást az Életadó áldozásával. Feláldozom a Megtorlót. Mivel zanszilánk húzhatok egy lapot. Kapok 3 VP-t.
5. A motyogó sámán önmaga áldozásával visszaveszi az Életadót a gyűjtőből a kezembe.

Végtelenszer ismételve:
VP: 20
Lapjaim kézben: A paklim.
Ellenfél paklija kisemmizve.
Ellenfél minden lapja végtelen VP-vel drágább.
 
Főparancsnok
 
Az kevés. Az egyik K-ra vesz el két témát, az élet földje meg csak S-re ad 2-t.
Ráadásul szerintem nem is célozhat az élet földje rezisztens témát, de ebben most, 5 sör meg 3 rövid után nem vagyok biztos.
 
womath-troglodita-csúfolódás.
 
Egyébként úgy van, ahogy írod, a célpontot kell előbb megnevezni, de a két dolog nem zárja ki egymást.

Ha már a döntéseket meghoztad, akkor a lapkijátszás későbbi fázisában már nincs vizsgálva, hogy végre lehet-e hajtani az adott döntés eredményét.

A zan szertartást nem játszhatod ki, ha nem tudsz neki célpontot választani. Ez a szabály. (Egyébként a 10. kiadásosat már kijátszhatod olyankor is, mert módosult a szövege, de az eredeti, ZSZ-eset nem)

Viszont ha kiválasztottad, de a lap létrejöttekor a célpont már nincs sehol (pl akár reakciósorban lelőtték már), akkor is az eredetileg kijátszott lap létrejön, csak nem csinál semmit. Legalábbis a képességének ez a része, ami céloz.

Én egyszer csináltam egy olyat Isteni érzéses gyógyuló paklival, hogy 32-ben voltam, kiraktam az isteni érzést, gyógyultam 36-ig. Nem volt több max ép növelés a kezemben, és az isteni érzés volt az egyetlen lap az asztalon, és volt a kezemben egy nti meg egy raia küldetése.

Húzhattam volna 3 lapot a küldivel, de abban benne volt a kockázat, hogy elakad a történet, így inkább nti-vel megcéloztam az isteni érzést, de az idézési költségének feláldoztam, és ilyenkor létrejön az nti, de nem csinál semmit, nem forgatja ki az isteni érzést, mert az már a gyűjtőben van, hiszen - most nem keresem ki hanyas - szabály szerint az IK-nak feláldozott lapok azonnal a gyűjtőbe kerülnek.
Eldurrant a spoiler, jött a raia küldi, isteni érzést visszavette, kiraktam, rekt.
 
Úgy is lehet, de akkor az ellenfél kap végtelen csontot, amit minek kapjon, ha nem muszáj.
 
Nos, igen. Nem ártana újragondolni ezt az áldozásos kijátszás+másolás dolgot. Az elejétől fogva baj van vele. Logikailag: HOGY van az, hogy ELŐBB feláldozok idézési költségnek valamit, AZTÁN lemásolom azt... Biztos bennem van a hiba...
 
2001 óta (A feledés tornya - Zén) ment a Bahn szolgája - Kisebb zan kombó.
 
Na de hát Főn'!
A benézés egy dolog, az a játék része.
Viszont ha belegondolsz, akkor a játék leghirhedtebb kombója sem működne, ha ez így tolná, ahogy te hitted eddig.
Hiszen ott is a zanszertartással megcélzom a ravaszt, és aztán feláldozom neki.
Ha úgy tolná, ahogy te hitted, akkor nem lenne végtelen, hiszen minden ciklusban le kéne lőni vele valakit, MIUTÁN feláldoztad a ravaszt.

És ezt a kombót ismerned kellett eddig is, mert két éve láttalak behó amatőr pörgősön farkasozni.
 
Szerintem arra gondol a költő, hogy visszaveszi azt a témát, amit beteker a zanszilánknak, és így kikerüli a horgonyt.
De sajnos ez nem így tolja. Beröfögöd mit veszel vissza, és utána fizeted ki az IK-t, így az asztalon lévő horgonyos lapot nem tudod visszavenni a gyűjtőből.
 
Katu, én vagyok a topa, de hol van itt kombó?
 
A horgony csak az asztalon mukodik, a gyujtoben nincs semmi szerepe.
 
???
 
Az első miert huzatna kettőt?
 
Meg még el is venné a másik laptól.
 
Ha az idegen tollak végleg adná a képességet, és 1-ért, esetenként nulláért jönne, és a színe nem lenne ennyire zöld, akkor használnák. De várjunk csak... nemá! A csúfolódás pont ilyen.
 
Kirurgussal esetleg ?
 
Van rá elég, kezdetnek elég megemlíteni párat pl.:
goblin rabló (vagy bármi, ami előkészítőben sebez) + Melkon/Agyzabáló
Mestertolval + Kalózhajó
Augur + Xenó báb (új)/Nitaraj
Munkagép + Harcostárs (új)
Ezek még csak kezdetleges ötletek, de még biztosan jönni fog még pár hasznos kombó arra a lapra.
 
Nice.
Pura Vecz+Bütyök alapból elég meleg.
A csúfolódásra nem találtál még beteg kombót?
Arra tuti van valami iszonyat nagy gusztustalanság.
 
Ameddig nem kerül rá faq addig úgy működik ahogy a szabályokbó levezethető tehát igen a "kombó" működik.
 
Akkor most ezek szerint nem vonatkozik rá a kreátoros faq, hanem úgy működik, ahogy Katu írta?
 
Szerintem sem érdemes módosítani rajta.Tény épp én voltam az egyik "áldozata" kombónak tegnap,de ez csak egy kis plussz a lapnak nem lesz tőle OP.
 
Ezt láttuk tesztelésen, beszéltünk róla, és úgy ítéltük meg, hogy nem lesz durva (csak kis plusz ennek az isteni lapnak)
 
Vératka alatti faq-t lehet párhuzamba hozni.A kombó jelenleg működik,de ez ha nem tetszik a kiadónak akkor kell rá FAQ.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.