Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ork kölyök
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Az ork kölykök az orkbarlangok legrettenetesebb ellenfelének számítanak. Elsősorban azért, mert segélykérő kiáltásukra rögtön odacsődül három ork verőlegény, két ork mészáros és sokszor maga a vezér is.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Jó hogy szobaoztad, ott van meg a Csabi is de vele nem szoktam olyan sokszor jatszani, de emberileg nagyon kiemelkedik a hkksok közül
 
Örülök ,hogy ezt szóbahoztad. Énis tudok ilyen embereket, akikkel iszonyú jó játszani. Tanulok is a játékból és jól is érzem magam. Szerintem ez nagyon nagyon sokat számít!!!

Simon Dani nekem is köztük van. Ide sorolom még Dárdai Gergőt, Schróth Danit és Béres Csabit is!
 
Az lehet a magyarázat a sok véletlen és egyéb tényező mellett, hogy sokat fejlődtek a többiek
Sass Tamás 3szor már nyert. Így joggal feltételezhetnénk, hogy ő a legjobb HKK játékos. De ha valaki megnézi, hány verseny volt mostanában (kitiltástól eltekintve), akkor nem nagyon lesz sikerélménye,mert én egyszer láttam mindössze. De ennek ellenére azokban az években szerintem joggal birtokolta ő a legjobbnak járó címet. Tehát változnak az idők...idén vajon kié lesz?!?!
 
Ki a legjobb?Én nem tom(de tuti nem én)(najó és nem is orglingfiú:P)

Azt viszont meg tom mondani, kivel szeretek legjobban jatszani

Magyar Attila és Simon Dani(Leinád)--->mind2jük iszonyuan korrekt, kreativ és jó
 
Ez így igaz többé-kevésbbé...mindössze szerintem egy olyan tényező van, ami nekem ezzel kapcsolatban problémás...az, hogy címvédés még nem volt nemzetin, az azért valóban azt jelenti, hogy nehéz egy embert kiválasztani...de nem is ez a fontos, sokkal inkább az, hogy ez alapján azért, ha 2004-ben Ádám Norbert nyerni tudott, akkor hogy lehet, hogy a követlező évben nem tudott jó teljesíteni...tehát vagy így, vagy úgy, de a Nemzeti se ad teljesen reális képet...de még mindig az áll a legközelebb ehhez, ebben egyetértek.
 
Leinád állításával egyetértve a következőket tudom mondani:

Aki megnyeri a nemzetit, az igenis azon a 3 napon, különösen az utolsó napon legyőzte az összes többi versenyen résztvevő játékost, azáltal kiérdemelte, hogy ő legyen a legjobbnak kikiálltva az adott évben. Persze, ha egyesével nézzük a versenyeket, akkor pl lehet,hogy van valaki más aki nyert az adott évben 20versenyt,de a dobogó közelében sincs. Erre mondhatod te, hogy az adott emberkének nem volt jó napja, szerencséje stb. Lehet az illető HSZ bajnok is, mert annyi versenyre elment és annyit nyert belőle, hogy ez összejött neki, de mégsem ő a nemzeti bajnok. Pedig lehet jobban megérdemelné mert sokkal több versenyt nyert mint az adott bajnok. Tehát ez az értékrendekkel való játszadozás. De általános megállapításként mégis a Nemzeti van megítélve mércének. Itt tényleg a legjobbak vesznek részt és tényleg próbálják a legjobbak kihozni magukból. Ha itt valaki azt mondja, hogy másnapos vagy keveset aludt az magára vessen. Ez is benne van abban, hogy ki a legjobb. Ha egy jobb képességű játékos olyat tesz, hogy ezzel saját magának árt a verseny előtt, akkor ő mégsem olyan jó képességű...
Itt egyedül a szerencse ami véletlen tényező. Kikkel kerülsz össze és hogy húzol te és az ellenfeled. Ennyiben befolyásolhatja ez a végeredményt. De a 3. napra így is be fognak jutni a legjobbak. Ott pedig sokat játszanak egymás ellen és bőven eldől, hogy ki a jobb.
Összességében, ha egyáltalán el lehet dönteni, hogy ki a legjobb játékos, akkor a Nemzeti egy jó hely erre. Mindenki tud olyan játékost mondani akit többre tart a többinél valami miatt, és megvédi ha nem jön össze neki elég jól a dolog. Pl a vidékieknek öröm, ha a saját városukból ér el valaki jó eredményt és ezért is drukkolnak neki. De ha végiggondolod, hogy mondjuk te kiket tartassz jó játékosnak, akkor a Leinád által leiírt több tényező közül el tudnám mondani, hogy melyiket miért tartod annak. Ilyenekre példa, hogy van aki marhajól tud összedobni egy 100lapos legjobb lapokból álló csatamezőt amivel szétver mindenkit, ezzel csillogtatja a "kreativitását", van aki pedig kieszel egy ötletet ami beválik (erre példa szerintem Baross Feri) és tud vele nyerni.
Szerintem tegyük félre ezt a vitát, mert te is éted mi mit mondunk meg szerintem mi is értjük te mire gondolsz. Valahol úgy is találkoznak az állításaink
 
Egy picit eldurvulna ez a beszélgetés, ha elkezdenénk az egyes fogalmakat értelmezni, és meghatároznánk azt a paradigmát, melyben az elmélkedést folytatni szeretnénk.
Szükséges lenne az "objektív", a "szubjektív", a "legjobb" és az "objektív mérce" szavakat definiálnunk, de szerintem nyugodtan maradhatunk 2 egyszerű megállapításnál:
1. - a közös álláspontunk - mindenki maga dönti el kit tart a legjobbnak
2. ezt egy olyan _értékrend_ alapján dönti el, mely rá jellemző

Ezt figyelembe véve alakulhat ki egy egészséges vita erről a témakörről, és ha két embernek az értékrendje megegyezik - ami tökéletesen soha sem fog -, vagy hasonlít egymáshoz, netalán hajlandó formálni azt, tágabban értelmezni, akkor juthat csak egyetértésre ebben a kérdésben - ez minden másra is igaz -.

Talán egyedül a "legjobb" szó értelmezését lehetne boncolgatni, hiszen sok kérdésre megadná a helyes választ, és talán pontosíthatna egyes álláspontokat. Gondolok itt arra, hogy az univerzális "legjobb" szó helyett az alábbiak talán könnyebben meghatározhatóak lehetnek:
-legjobb "koncentráló képességgel bír"
-legjobb "precizitással játszik"
-legjobb "paklikoncepciókat állít össze"
-legjobb "szabályismerettel rendelkezik"
-legjobb "eredményei vannak" (bizonyos feltételek alapján)
...
 
egyetértek azzal, hogy szubjektívan mindenki eldönti(eldöntheti) hogy szerinte ki a legjobb

DE,
ha jól értelmeztem a hozzászólásodat,akkor te objektív mércének a Nemzeti Bajnokság eredményét veszed alapul, azonban az 1. pontban leírtad, hogy objektívan nem dönthető el hogy ki a legjobb ( tehát mégsem lehet eldönteni)

ez ismét egy ellentmondás

várom válaszod
 
miért?? ha elmegy akkor kiderül????(lehet hogy szar napja van,nem áll mellé a szerencse.... és nem nyeri meg a versenyt, ebből azt vonod le, hogy már nem ő a legjobb?)

tegyük fel hogy valaki (aki nem a legjobb HKK-s) benevez a Nemzetire és megnyeri, ettől ő lesz a legjobb játékos az országban??? ----mert szerintem nem

azon a versenyen ő volt a legjobb, de nem biztos, hogy általában ő a legjobb
 
Logikailag valóban nem volt rendesen letisztázva a gondolatmenet, feltehetően azért mert nem akartam a már így is terjedelmes hozzászólást tovább nyújtani. :p

Próbáld ezzel a kiegészítéssel nézni:
1. Objektíven (mutatószámokkal) nem eldönthető ki a legjobb játékos.
2. Szubjektív vélemények léteznek.
3. Azért, hogy valami objektív mércét találjunk, jelenleg a legjobb megoldás a legnevesebb versenyben elért helyezés (mint atlétáknál olimpia vagy VB, focistáknál BL, pókereseknél WSOP...).
Ez is megítélés kérdése, hogy ki mit tart legnevesebb megmérettetésnek, hiszen nézhetnénk a HSZ listát is, ami az egész féléves teljesítményt összegzi.

A kérdésedre a válasz, melyet raon is megvilágított;
Kijelentésed továbbra is a szubjektív szférához kötődik, hiszen egy olyan emberről véled a legjobbat feltételezni, aki nem mérettette meg magát a legnevesebb versenyen, így a gondolatmenet alapján nem is lehet a legjobb. Ahhoz, hogy legjobb legyen bizonyítani kell ezt, a világon mindenhol így van. Ha egy csapat nem nevez be a BL-re, vagy egy atléta nem indul az olimpián, akkor esélye sincs arra, hogy bizonyítson, és igazolja tehetségét, így nem állítható róla, hogy ő a legjobb, ő is a CSAK kategóriába tartozik (...ő a legjobb CSAK ---nem indult, unja a bizonyítgatást...)

Remélem sikerült az ellentmondást feloldanom és a kérdésedre olyan választ adnom, melyet alátámaszt az előző hozzászólásom.
 
Jah, és persze idén nem fogom hagyni magam, persze remélem azért kijutok
Egyenlőre úgy áll a hsz, hogy sikerülni fog, de persze ezt soha nem lehet tudni...
 
hmm...
Nézzük csak. Nálam a legjobb játékos azt jelenti, hogy adott szituációban mindig a legoptimálisabb megoldást választja, azt a lapot játsza ki, amelyik neki épp a legnagyobb hasznot hozza, mégha ez csak körök múlva nyilvánul is meg.
De, ha mondjuk ezt az adott állást odaadnánk egy behós profi verseny összes résztvevőjének, amolyan hkk-rejtvényként, (csak nem nyerni kell a körben, hanem mondd meg mit játszanál ki) akkor sztem 10 emberből 9 ugyanazt a lapot, kombinációt nevezné meg.
Tehát ha adott helyzetben optimálisan cselekszik a versenyzők 90%-a, akkor sztem innentől kezdve nagyon nehéz meghatározni a legjobb játékost.

A nemzeti valóban jó mércének számít, de sztem ott is a harmadik nap, illetve a legjobb 8. Persze az olyan eseteket leszámítva, mint hogy Magyar Attilától levontak egy pontot beszédért, így nem jutott be.
De persze ezt is úgy értem, hogy a legjobb 8 valóban a legjobb a 8, az adott évben, de a köztük lévő sorrend már sok más dolognak is a függvénye.
Remélem érthető volt amit írtam...
 
Ha az ország legjobb hkk-sa nem megy el a Nemzetire, akkor nem derül ki, hogy ő a legjobb, így ezt ő sem tudja, tehát éli tovább az életét eme információ tudta nélkül Szar neki
 
grat a hozzászólásodhoz!

de néha olvasd is el,hogy mit írsz!!!

először azt írtad, hogy az a legjobb játékos,aki megnyeri a Nemzeti Bajnokságot, majd azt, hogy mivel nem vagyunk képesek a mutatószámokat meghatározni ,ezért nem tudjuk objektívan megmondani

(kicsit ellentmondásos)

ja és a másik: mi van akkor ha az ország legjobb HKK-sa nem megy el a Nemzetire?????? akkor már nem ő a legjobb??
 
Üdv!
A legjobb játékos természetesen az aki megnyeri a Nemzeti Bajnokságot, mely a HKK legnevesebb megmérettetése. Minden küzdelemnek a legnevesebb versenye hivatott eldönteni azt, hogy ki a legjobb.
Más, hogy van egy szubjektív véleményünk a dologról, mely sokszor csak abban nyilvánul meg, hogy "...de akkor is ő a legjobb, CSAK...(most nem volt szerencséje, nem aludt jól az este...)".

Vidékieknek annyiban van talán nehezebb dolguk, hogy Pesten több a verseny, több a megmérettetés. Több a játékos is, így statisztikailag is több a tehetséges versenyző. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül innen kerül ki a legjobb.
Vagyis az, hogy Pesten jobb játékosok vannak nem abból eredeztethető, hogy Pest jobb mint vidék, sokkal inkább a feltételek miatt alakult így.
Az aki minden héten azokkal "edz" versenyen, akik a játékot tesztelik és jó eséllyel be szoktak jutni a legjobb 16-ba, sokkal jobban tud fejlődni.
A játék a szabályok pontos ismeretén kívül gyakorlatot és tapasztalatot igényel. Ezeket meg lehet szerezni.
Amit nem lehet megszerezni, de lehet fejleszteni, és hatékony segítség a játék során, az a koncentrációs késség illetve a jó helyzetértékelés. Ezek általában a korral is fejlődnek, ezért előnyük van az idősebb játékosoknak (külön elismerés azoknak, akik ezekkel a képességekkel már 18 éves kor alatt rendelkeznek).

Ha ezeket a tényezőket képesek lennénk mutatószámokkal meghatározni (amire sajnos nem vagyunk képesek) akkor meg tudnánk mondani objektíven, hogy ki a legjobb HKK játékos.
Addig mindenesetre mókás olvasgatni a különböző meggyőződéseket.
Senki se hagyja lebeszélni magát kiválasztottjáról! ;)
 
így kell eztPeti idén ne hagyd magad
 
Hányadszor is olcasok hasonló hszt ugyanerről a nicknévről
 
A csernusék sztem is szarok.
Sztem a Baross Feri, Vaczó András, Panyik Zoltán, Rém Andris, stb. a legszarabb játékosok. Mindig csak mákuk van.
Egyértelműen én vagyok a legjobb hkk játékos. A tavalyi nemzetin is csak azért nem jutottam be a harmadik napra, mert hagytam magam. Meg különbenis. Minden pesti beképzelt

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
 
Azért ott is sok olyan tényező szerepet játszik, mint pl. a szerencse, így azért az se teljesen reális kép, bár az tény, hogy aki a 16-ba vagy 8-ban eljut az nem rossz.

Egyébként a nemzeti első napján még senki nem gondolt arra, hogy egyszínű verseny legyen??? Mert szinte mindig (2-3 évente) változtatják, azt vettem észre...de azt sose láttam...ez nem tartozik a témához, csak kíváncsiság...
 
köszi szépenaz ilyen kedves hozzászólások mindig megmelegítik a szívemet
 
HE-HE Guti tényleg egy marha jó játékos!!!!
de én megvertem
Kár hogy 2 havonta egyszer néz be egy fél órát a boltba....
amúgy soproniak közül is sokan verik (Makk Dani)
 
Persze az is előny h pesten soka jó játékos de szerintem a számtalan verseny is, pesten vagy pest vonzáskörnyezetében hetente van 1 verseny! Bár én se panaszkodom mert itt miskolcon is van jópár verseny és szívesen utazok egrbe, debrecenbe, petre versenyezni de ez általában nagy anyagi és időbeli áldozattal jár és gyakran nem térül meg. Na persze ott van a játék élménye ugyebár. :P Az h nem mindig ugyan azok az arcok ellen játszom a játékot, gondolj bele kb 2 éve bámulom Ádám Norbika arcát idehaza a döntöben . :P (ha már említetem ö se utolsó a listán, ha jól emléxem az egyetlen "vidéki" nemzeti bajnok). Na mindegy voksal nem lehet dönteni! A nemzetin majd eldől az aktúális állás!
 
Hálosan pontosan természetesen nem lehet megmondani, h ki a legjobb, de azért az ember mégis tudja. érzi kik azok (nem, nem a számomra ismeretlen ezoli és Ferkai úr az )

A pestieknek csak annyi előnye van, hogy pesten több a jó játékos, így miattuk könnyebb fejlődni, szinten maradni.
 
Ez szerintem is így van nincs "legjobb" játékos, csak aktúálisan jól játszó ember. De ennek eldöntésére ott lesz a nemzeti bajnokság és a ott van a HSZ. Azon viszonylag nyomon lehet követni ki miylen játékos.Bár ott is függ h az ember hol lakik mert egy Pestinek némi előnye van a versenyre járásokban, a mostani jegyárak mellet egy vidéki kétszer meggondolja h menyen e versenyre. ÉS ugyan akkor sokat számít a "szerencs" is nem csak a felkészűltség. Szóval szerintem Voksok leadásával nem lehet megálapítani h ki a legjobb HKK játékos!
 
Legjobb játékos : Erhardt Zoltán (ezoli)
Legxarabb játékos : Baráti Dániel(kispöcsű)
 
Hogy mondhatsz ilyet egy olyan játékosrol mint Csernus?
 
a legjobb játékos egyértelműen Ferkai Péter
 
szem a Csernus brothers nagy xar
 
Sztem baromság, hogy ki a legjobb játékos, mert a profik élmezőnyébe sorolható játékosok között nagyon kis különbség van. Köztük a meccset inkább a húzás, a kezdés, és az dönti el, hogy kinek milyen napja van, mert ha egyikük véletlenül hibázik, azt a másik ki is használja.
 
köszi...megtiszteltetés,hogy így gondolod,de sajnos közöm sincs a legjobbakhoz...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.