Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
A pillanat képe
Fejnélküli gladiátor
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Vannak labirintusok, melyeket élőholt lelkek laknak. Az ilyen helyeken már belépéskor az emberre telepedik valami megfoghatatlan elmúlás-érzés. Hát még amikor a kanyar mögül kibukkan az első legyőzendő ellenfél, egy fejnélküli gladiátor.
Nézz szét a galériában!
Új Nemzedék: nem csak az eggyel korábbi verzió használható
Ajándéksorsolás február + januári eredményhirdetés
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ
Hódítások lapok a versenyen
XLI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2023. február 5., Miskolc 3.
Hatalom Kártyái verseny - 2023. február 5., Miskolc 3.

A lista folytatása...
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (71)
HKK kérdés? (46528)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3209)
[HKK Piac] Régi lapok (1501)
Yaurri testépítő verseny (13)
Hibák a lapkeresőben (91)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tűzmágia
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Facebook-on volt a lap beharangozónál (Magyar HKK-sok). Én voltam az egyik aki ott feltette a kérdést, de több játékos is megerősítette, hogy szerinte sem egyértelmű a megfogalmazás alapján. Ott ezt a beszélgetést lezongoráztuk más nyelvtan professzorokkal is.

De én is amellett lennék, hogy egy FAQ azért megerősíthetné ez, lezárva minden további vitát.
OFF: Van még ilyen, hogy bírói vizsga? Tavaly érdeklődtem nálatok ezzel kapcsolatban, és azt a választ kaptam, hogy ilyen már nincs, bárki lehet bíró egy versenyen.
Jó étvágyat nekik.
Plusz minden olyan lap, amin nem szerepel se a "semlegesítés", se a "megakadályoz", se a reakció kifejezés, de mégis reakciónak számít. Pl. Xenó báb
Rendben, így tiszta. Én is köszönöm!
Ahogy a kolléga jelezte, itt nem reakció drágítás ikon van a követőn, így ez a beidézett szabálypont nem sok mindent magyaráz meg. A válasz egyébként engem is érdekelne.
Csak egy észrevétel. A "Hogyan kezdjek játszani?" aloldalról ez a mondat lassan lekerülhet szerintem:
"Sajnos, a karantén miatt ezek is szünetelnek, remélhetőleg hamarosan újraindul a versenyélet."
Igen, a Lore részén égtem ki picit amikor elképzeltem, hogy megy a hajó a tenger mélyére és Thomas, a gőzmozdonyos mosollyal az arcán keveri a betont, alapoz, hegeszt stb., hogy felépüljön a tengeralatti város. De lehet csak túl élénk a fantáziám...
"Hajó is építheti" ezen így péntek reggel kiégtem.
Egyébként király, hogy végre minden nap időben felkerülnek a lapok.
Majd meg lesz magyarázva, hogy jó ez így mert ez 2 feltétel.
1. feltétel: "Ha van hajód," = nem lehet rá reagálni.
2. feltétel: "Ha van hajód, nem lehet rá reagálni," = és +1 VP célozni.

Kicsit sokat kukacoskodunk a nyelvtani dolgokon.
Amúgy ezt a Kódexben nem igazán találtam meg, a módosított szövegű lapoknál meg fel van sorolva, hogy mely követőkre vonatkozik ez. A kódexbe nem lenne jó átvezetni ezt? És akkor a módosított szövegű lapoknál se kellene frissítgetni, ami egyébként nem is történt meg, mert a mélység ura (új) nincs a listán.

De ha ott van a kódexben, csak figyelmetlen vagyok, akkor elnézést...
A cikk elolvasása után az alábbiak a kérdéseim:

Az Anbam mintájára az Áeratikus hasnyák (2022) ad-e plusz sebzést akkor, ha én szűntetem meg a saját követőmet? Itt a kikapcsolták többesszámban van ugye, ez rám is vonatkozik (általában 2-en játsszuk a HKK-t).

„Kijátszásakor ellophatsz egy permanenst, vagy visszavehetsz egy lapot a gyűjtődből.” -> több állítmány, több választási lehetőség van, nincs kettőspont, automatikus hatás.

Ez miért automatikus hatás? Az hogy ellopHATSZ, visszakeverHETSZ nem egy döntés, amit meghozok, hogy megtörténik-e vagy sem? Vagy itt nem dönthetek úgy, hogy egyik se jön létre? Ha a visszakeverHETSZ aktivizálást kívánó képesség volt, ezek miért nem?
Igen, nekem is azért volt furcsa az ítélet mert játékosnál a max ÉP csökkentés nem jár aktuális ÉP csökkentéssel, csak akkor, ha a max ép az aktuális alá csökken.
Azt feltételeztem, hogy a lényeknél is így van és a -1 ÉP jelző csak a lény "max ÉP"-jét csökkenti, és ha ezzel az aktuális alá csökken, akkor természetesen azt is. Örülök, ha ez tisztázódik.
Ez így korrekt válasznak tűnik. (Balázsé is, de ez talán konkrétabb) Köszi!
Tegnapi versenyen feltettem a kérdést, hogy ha egy lény -1 ép-s jelzőt kap ezzel az aktuális ép-je is csökken (tehát sebződik)? A szituáció az volt, hogy sebzőtt a lényem, így 1-ben élt. Majd kapott egy -1 ép- jelzőt. Ilyenkor le is megy 0-ra az élete és meghal? Ha igen, egy szabálykönyvet tud nekem valaki idézni?
Elfogadtam az ítéletet, hogy igen sebződik ilyenkor, csak ott helyszínen nem kaptam rá értelmes magyarázatot, hogy miért.
Örülök, hogy végre napvilágra került ez a téma.

Sajnos találkoztam már olyan esettel is, hogy profi játékosok matekoznak azon, hogy "Ha bediktáljuk, hogy én nyertem a meccset akkor 2.-3.helyen végzünk, de ha bedobom, akkor Te nyered az UR-t, úgyhogy legyen inkább tied." Ezzel megfosztva mást (jelen helyzetben engem) az első helyezéstől.

Mindezt azután, hogy már 5 perce lejátszották a saját meccsüket (de még nem diktáltak) és a döntő meccset figyelik, tehát gyakorlatilag előttem tárgyalták meg.

Aznap elég rossz szájízzel mentem haza, de mivel nem volt gyakorlat erre, hogy ilyen esetben mi a teendő szépen beletörődtem.

Szóval én amellett vagyok, hogy kerüljön bevezetésre valami büntetés.
Elfogyott, csúszik vagy sosem volt?
Akkor jöhetnek az "Epikus Szabálylap"-ok!
Igen ez volt a szavazás, és tök jó, hogy megpróbáltok valamit kezdeni velük.
Viszont a szavazásból is az látszott, hogy az embereknek csak a 3%-a mondta azt, hogy rendben vannak az epikusok.

Amire még nem tértél ki:
- 7% hiányolta, hogy egyéb narancs lapokkal is össze lehessen tenni, mint a régebbi követőket (nekem is ez hiányzik leginkább). Ezt a vonalat is lehetne erősíteni, nem kellene elengedni szerintem, hogy egy másik szabálylappal, vagy kreátor/legfőbb követővel összeálló paklik is kapjanak valami vérfrissítést.
Volt korábban egy szavazás, ahol a kapcsolódó fórumban majdnem minden hozzászóló azt írta, hogy nem szereti az epikusokat ebben a formában (20+ főt számoltam). Ebből azt a következtetést levonni, hogy a játékosok nagy része talán mégis szereti ezt a vonalat, szerintem az brutális méretű félreértés.

Ui.: Igyekeztem nem személyeskedő posztot írni, csak védeni a kolléga álláspontját.
Ezt én is támogatnám. Szavazást a népnek!
Megint egy értelmezésben kérném a segítségeteket a mai lappal kapcsolatban. A "dobott lapot" kifejezés csak a 4.17. Lapdobás kézből-t jelenti vagy a 4.18. Lapdobás pakliból-t is ide kell érteni?
Itt a nekronként dobatott lap ugye kivétel, de ha a paklijából egyéb módon dobatok lapot gyüjtőbe, semmibe, akkor is olcsóbb lesz ez?
Leesett, hogy így aktiválást kívánó és ez a probléma ezzel...
Miért nem a lap szövegét módosítjátok akkor már így:
"Ha az ellenfeled lapot dobatna a kezedből dönthetsz úgy, hogy a dobás helyett a Kreatív termiket a kezedből a játékba rakod."

Így gondolom a tesztelt módon működne a lap, és a szabálymódosításra se lenne szükség.
Szerintem nem mindegy, mert mikor visszaugrik a tartalékba már 1 ÉP alatt vagyok, így nem teljesül a feltétel, hogy "1 alá csökken", mert itt már nem csökken sehova, hanem egész egyszerűen 1 alatt van.

De ha maradunk az aktiválás kívánó képességnél ezzel a feltétellel, akkor ez is egy kérdés, hogy ha a csökkenést (sebződést) követően nem áldozom fel első cselekvésből, később megtehetem-e? Ha igen, akkor a fentebbi okfejtésem megint csak értelmét veszti.
Érdekes, mert nekem például erről eszembe se jutott, hogy a fejlesztői gárda álláspontját tükrözné és nem csak János privát véleménye lenne a témáról.
Igen, egyszerűbb lett volna azt kérdeznem, hogy mi volt a szándék és hogy lett tesztelve.
Így is tudok kérdezni. Mi történik ha egy forrás hatására egyszerre kerülne a lap is gyűjtőbe és az ellenfél is 0ép-be? Pl. Bundás yeti.
Ellenfél meghal, ő meg visszaugrik tartalékba? Gondolom 0 ÉP-n nem áldozhatom fel költségként.
Csak azért kérdem, mert ha automatikus, akkor az én olvasatomban ez egy kényszerített áldozás, ami egy gyűjtőbe küldő forrás. Innentől több kérdés is felmerül.

Saját képessége ilyenkor nem menti meg? Vagy az "áldozás" az a kényszerített áldozásra is vonatkozik?
Életjelző megmenti? Ha igen, attól még felgyógyulok 1-re?
Éppen ezért kérdeztem mert itt nincs kettőspont. Akkor ez automatikus?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.