Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vállat vállnak vetve
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
... Így küzdenek a csatatéren a Túlélők Földje kalandozói. Ezen a földön szükség is van az állandó harckészültségre, hiszen hol a portyázó szörnyek, hol a más vallási elképzeléseket magukénak tudó harcos papok támadnak Ghalla fiaira és leányaira.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
igen.
 
Ha egy kalandozó ideiglenesen kap X/X-et (pl. kör végig), akkor az is szintlépésnek fog számítani?
 
Vagyis, belegondolva, Piratninja-nak is komoly igaza van, hiszen a "sok erdekes grafikai/foil megoldas" generalhat gyujtoi plusz keresletet ("akarom, hogy meglegyen mindenfele lapbol a 3" vs. "annyira nem izgat") ahogy a tobb/jobb versenylap generalhat plusz jatekosi keresletet. Es azt mar lattuk, hogy a gyengebb kereslet leviheti _mindennek_ az arat (pakli, lap, minden), mig az erosebb kereslet felviheti a _mindent_, foleg hosszabb tavon.
(es persze idetartozik meg rengeteg mas dolog, mennyire jo maga a jatek, lapok nerfelese/tiltasa, versenyhelyszinek, stbstb)
 
Mindkettotoknek van igaza, Miklosnak fokepp. Pontosabban:

Mindaddig, amig 1. van meg elado bontatlan csomag az adott kiegbol, ES 2. van is ra kereslet, addig tokeletesen ugy van, ahogy Miklos irja, vagyis a bonthato ertek atlaga a csomag (vasarlasi, nem a hivatalos) ara lesz kb.

HA tobb az elado pakli, mint a kereslet (pl. mert nem eleg erosek a lapok, kevesebb a vasarloero, barmi), AKKOR lemehet a bonthato ertek atlaga a pakli ara ala.

HA pedig elfogyott (vagy varhatoan "mindjart elfogy" a bontatlan kieg, es meg van tovabbi kereslet, AKKOR pedig siman felmehet a bonthato ertek atlaga a pakli ara fole, hiszen nem tudsz mar csomagot venni, igy ha tobben keresik, mint aki eladna, akkor bejon a kereslet-kinalat okozta emelkedes.

( "bonthato ertek atlaga"= kibonthato lap piaci erteke * a bontasi esely arra a lapra, es ez szummazva, ahogy Miklos irta )

( azok a lapok, amik paklibol nem bonthatok, ezt nem igazan befolyasoljak, max. a pakli iranti keresletre lehet pozitiv vagy negativ hatasuk, tehat nagyon kozvetve )
 
Nem értek egyet azzal, hogy a ritkák árának a belövése a csomag árával arányos bármilyen módon is. A kereslet határozza meg az árakat.
És az is torzít sokat az árakon, hogy a lapok erőssége nem arányosan oszlik el. A nagykiegekben mostanában mindig vannak húzóerővel rendelkező lapok (amik néha még nerfet is kapnak ). Ezen felül ott vannak a promós lapok, amiknek a játékon belüli erősségre szintén erősebb a nagykieges ritkákénál többnyire. Ez a két tényező elront minden ilyen irányból induló matekozást szerintem. Hogyha ezek egyensúlyban lennének, akkor talán el lehetne gondolkodni az ilyen fajta piaci ár számolgatáson, de addig nem sok értelmét látom. A változatos kínálat viszont akkor is növelné a keresletet, hogyha ezek nincsenek egyensúlyban. Nem is javaslom ezeknek a bolygatását.
És azzal sem értek egyet, hogy ezek levernék a normál lapok árát, mert az a nagy példányszámú nyomás következménye szokott lenni más játékoknál. Sok a variáció ÉS sokat is nyomnak, így nagyon hamar megtalálja mindenki, amit le szeretne mappázni. Viszont hogyha a jelenlegi darabszám készül el továbbra is a kártyákból, sok játékos rögtön megpróbálná feltenni a piacra a csili-vili lapokat és beszerezni a normál változatokat helyettük. Lenne kereslet bőven a normál változatokra is a sok mozgás miatt és az árak stabilan feljebb mennének mindennél annyira, hogy megérje bontani inkább, mint egyenként vásárolni. Feltehetően.
 
A többfajta ritkaság, többfajta foilozás stb mindig növeli a gyártási árat, sajnos ilyen nincs, hogy az nem kerül többe. De folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogyan lehet még több "értéket" rakni a pakliba.
De természetesen ez azért továbbra is egyszerű matek, a paklikban levő lapok összértéke egyenlő maguknak a pakliknak az árával.
Ha berakok egy tripla-hologramos szuper-ritka kártyát, annak jó eséllyel igen magas értéke lesz, de a többi lapnak összességében pont ennyivel csökken az értéke.
A sima ritkák ára is ezért alacsonyabb, mert a foil és full art lapok értéke viszont magasabb.

Irok egy egyszerű példát:
1 dp-ben van 22 pakli, összesen 44 db ritka. Ha nincs semmilyen foil stb csak sima ritkák, és 1 pakli mondjuk kedvezménnyel 1500 Ft, akkor 1 ritka átlagosan 750 Ft-ot fog érni.
Ha minden 3 pakliban van 1 foil, és az 2x annyit ér, mint egy ritka lap, akkor van mondjuk 15 db foil, és 29 normál lap. Akkor egy normál ritka értéke már csak 560 Ft lesz, egy foilé viszont 1120.
Ha minden displaybe bekerül egy full art, amit a piac 5000 Ft-ra áraz, akkor egy ritka csak 490, egy foil pedig 980 Ft-ot fog érni.

Sőt továbbmegyek, ha "mindenféle hit van nagy bontási eséllyel" akkor azok se fognak semmit se érni, ld. a fenti matekot.

Szóval a bontási érték soha nem fog nőni, de tény, ha vannak csili-vili egoztikumok, vagy akár a többinél jelentősen erősebb ritka spoilerek, akkor mindig megvan az izgalom, hogy hátha olyat bontasz - de csak akkor, ha ezek nagyon ritkák, és ez mindig csökkenteni fogja a normál lapok értékét.
 
Sok a jó hír, a tartalom jónak hangzik. Főleg az, hogy a hajók nem lettek egy egy-ciklusos csoda. A 2023-as szett kirotálásáig jöjjenek csak nyugodtan az újak!
A kieg árak növekedése viszont nem jó hír így, hogy hit-ek helyett néhány hónap után a játékos nagy eséllyel csak 400 forintos ritkákat fog tudni kibontani. Lehet, hogy még az a 12 darab full art lap is kevés motiváció lesz a bontogatáshoz. Inkább legyen több fajta hit, akár magas bontási eséllyel is. Kezdetnek növelni kéne a változatosságot, pl a full art lapoknak legyen normál foil változata is, mert az könnyen kivitelezhető és az előző két szettben olyan nem volt (ha jól emlékszem). Vagy lehetne esetleg meg lehetne próbálni megint a foil gyngy sort is és ráállni a más játékokban látható fix foil slot rendszerére minden csomagban.
De inkább felfelé kéne tolni a kibontott lapok értékét. Pl a full art lapok negyedében egy-két részlet legyen megváltoztatva az illusztrációkon. Esetleg a full art és a normál foil lapok közé is lehetne egy értékbeli szintet csinálni ahol kisebb bontási aránnyal szintén bele van piszkálva egy kicsit az illusztrációba a normál foil lapokon.
Ezek mind olyan ötletek voltak amik a kiadónak nem kerülnének többe, de hogyha hajlandóak lennétek költeni erre többet akkor a lapok foilozásának a technológiájából is lehetne felajánlani opciókat egyre kisebb és kisebb bontási aránnyal. A jelenlegi gyár meg tudja ezeket csinálni. https://youtu.be/T_-nLv1U6jY
 
Nem szeretném ha védbónuszt elengednénk.Ha ez bárkinek bonyolult akkor nagy gondjai lehetnek a játékkal...
 
A 2/1 az 1 szintlépés.
A gyengülésjelző csökkenti a szinteket.
A védekezés bónusz szabály, nem ad szintet.
 
Tevedtem, helyszin kepessege is forras, tehat az is jatszik (Kaoszon).
 
A védekezés bónuszt sztem amugy is simán el lehetne engedni. Felesleges bonyolítás.
 
A ved.bon. elsore ijesztonek tunt de
"ha a kalandozó bármilyen _forrásból vagy követőtől_ összesen legalább ..."

( helyszin nem jatszik pl, de ugyis kirotalt )
 
Sziasztok!
Ha valami mondjuk 2/1-et ad akkor ezt mint x+1/x nek vehető?
Illetve ha gyengülés jelző kerül egy kalandozóra az akkor veszít a szintjéből? A védekezési bónusz minek számít?
Köszi a válaszokat!
 
Az egységesítés jegyében a korábbi 50% eséllyel is fog hatni, ugye?
Ez csak káoszon releváns egyébként, és lapkereső alapján a gyakorlatban ott sem lesz az a lapok ereje miatt, de ettől még jó lenne egységesíteni.
 
Erre nem reagáltam még:
Igazad van, Gice! A lapokon valóban mindenhol az
X szintlépés: feltételt használjuk, de a szabálykönyvbe Szintlépés, X került bele...
Mindig is jó lektor voltál, észrevettél olyan dolgokat, ami mást nem.
 
Köszönjük szépen!
 
Alapvetően kétféle random van, az egyiknél dobunk a kockával, és meg van adva, hogy 1-re ez, 2-re az, 3, 4, 5 6-ra mi történik. Ezt csak 6 oldalúval lehet dobni, a Timera itt egyértelmű.

Az 50%-os dobásoknál mindegy, hogy az van írva, "dobj fel egy pénzt", vagy "dobj egy kockával, ha páros ez, páratlan amaz", vagy csak annyi szerepel, "50% eséllyel": a Timeránál egyszerűen választhatod mindkét féle lehetőséget, akárhogy is értelmezed.

De egyébként maga a követő nem igazán erős sajnos, szerintem a kiegben levő nagyobb számú random lap miatt sem fogják használni, mert ha a paklidat telepakolod ilyen lapokkal, aztán a követőt kikapcsolják / megszüntetik, akkor meg vagy lőve...
 
Én eddig csak gyűjtő voltam, szóval számomra ez a full art újdonság baromira tetszik. És igencsak üdvözlöm, hogy ilyen megoldások lettek, mint a full art és az egybefüggő képek. Sokat dobnak a minőségen. Főleg, hogy több is lesz és különlegesebb is a 3-as kombóval. Baromi jó látni, hogy jönnek új (rohadt minőségi) illusztrációk és nem lesz ennyi régi (ami néha hangulatos, de vannak közte gyengébbek sajnos).
Maga a téma szintén szerintem a legjobb választás. Picit dark fantasys tud lenni, amit nagyon jól ki lehet élni a grafikákban és most irtó menők amúgy is.
A random meg sok helyzetben baráti játékoknál főleg szerintem izgalmas tud lenni. Én társasjátékoknál imádom. Verseny környezetben meg ha ad elég előnyt a rizikó, akkor simán egy extra irány lehet.
Szóval én ezt most nagyon várom és kíváncsi vagyok a lapokra. A kedvcsináló pedig csak dobott mindezen a hangulatom!

Gratulálok!
 
Szerencsére ez a kommunikáció nélküli rámutatásnál sokkal szerencsésebb helyzet, mert itt mindenképp kell valamint mondania az 50%-50%-os esemény létrehozójának.
Például páros és már dobja is a kockát.

Pár kérdés amúgy itt is felmerül:
1, Ki dobja a kockát? Melyik kockával? Mert ha nem az eseményt előidéző dobja akkor a most 2, -ban írt nem tud előfordulni.
2, Ha nem egyeztet az 50%-50%-os esemény módjáról csak bemondja hogy páros és már dobja is akkor az úgyanúgy szabályos (de nem kívánatos) mint az omimózus lapdobatásos esetnél?

Ismert pár eset amikor XY nem fogadja el, hogy Z a saját kockájával akarja dobni Z általa meghatározott módon a kockát.
 
Kimondottan a Timera kapcsán írtam csak, ott nem mindegy, mi a módszer.
 
Erről nemrégiben tényleg volt egy vita (hogy a véletlenszerűen dobott lapot hogyan kell választani), de korábban sosem, úgyhogy reméljük, ebből azért a jövőben sem lesz gyakran probléma.
Alapvetően mindenkinek javasolni tudom, hogy bármivel is akarsz dobni, hogy eldönts egy random értéket, várd meg az ellenfél jóváhagyását is, és akkor biztos nem lesz ebből gond.
A legelterjedtebb mód jelenleg talán az, hogy dobunk egy 6 oldalú kockával, párosra ez, páratlanra meg amaz történik.
 
Az jo.
Valahogy ugy kell akkor definialni a "mindket jatekos altal elfogadott veletlenszeru modszer"-t, hogy "amugy ez csak a penzfeldobas vagy a 6-oldalu kockadobas lehet" kulonben az ellenfel ragaszkodni fog a "dobjunk 100 oldaluval es 1-50 ill. 51-100 a 2 eredmeny" modszerhez, es birot hivnak

( a kovetok ugye nem is rotalnak, es hat adodik a random lapok melle hasznalni, ha nem is eros )
 
Köszi Neked is meg mindenkinek!

Mi is már nagyon-nagyon várjuk, nehéz lesz ezt a pár hetet kibírni
 
Igen ez egy régi követő, de hat ezekre is természetesen (majd írunk hozzá egy FAQ-t).
 
Minden évben vannak orglingok! De ők most a nyári kiegészítőbe kerültek
 
Ez igen, ilyen egy jó kedvcsináló cikk, gratula hozzá!
 
Nagyon hangulatos lett a cikk.Grat!Már bontanám is
A szintlépés visszavezetésének külön örülök, extra hangulati elem a régi időkből.
 
Hangulatos beharangozó!

Az "50% eséllyel" lapokra akkor a Timera követő nem fog hatni?
 
Szintlépés, X vagy X szintlépés?
A beharangozó szövegezése szerint előbbi, a benne levő lap szerint utóbbi.
 
Kitűnő kedvcsináló lett. Nekem egyetlen dolog hiányzik belőle... lesznek orglingok?!
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.