Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Görényteknőc
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Elbűvölve figyeled, amint egy görényteknőc úszik el előtted. Csupán egy érdeklődő pillantásra méltat, majd folytatja útját lefelé, időnként egy kisebb hal után kinyújtva hosszú nyakát, és bajusszal keretezett száját." - esemény a ryuku hajóroncsok felé tartva
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
( bocs ezt Dancsee-nak akartam valaszkeppen )
 
Azert az, hogy Devnek, aki egy kimondottan eros jatekos, egy altala igen kedvelt es korabban sokat forgatott paklival _egyszer_ egy 7. helyet sikerult hoznia, az nem az, amitol raugrasz a Korlatozasra vagy az Edralianra, hogy "igen, ez jo lesz".
Persze, elkerulheted a Rhattos paklikat (hagyin joval nehezebben, mint TM-en ezek szerint), vagy valaki valami furcsa okbol epp nem hasznalja (eleg ritka), vagy pont nem huzza be - de osszessegeben inkabb lapozol valami stabilabbra, ahogy itt irtak.
 
A tesztelok altali szavazas (mind magarol a _formatumrol_, mind a tiltott lapokrol, _mindegyikrol_, narancsokat es mindent beleertve) viszonylag jo megoldas lenne szerintem - ezt korabbi evek tapasztalata is mutatja.
Ok lennenek a "hozzaerto kivalasztott kepviselok", akiknek nagyobb a ralatasa a jatekra, mivel profik es igen sokat es regebb ota jatszanak/foglalkoznak a HKK-val.
 
Vagy inkabb el kene engedni ezt a formatumot, plane ezzel a feloldalas "par narancs tiltassal". A Latokor akkor mar egyszerubb es jobb, persze ott sincs narancs tiltas.

Nemzetire meg egyik se valo, pont emiatt, hogy nehezebb idoben fixalni a listat es olyan szintu munkat-tesztelest kellene beletenni, hogy viszonylag jo legyen a lista, amit nem fog beletenni senki. Nem veletlen, hogy az osidok ota sosem volt Nemzeti 2. napon TM.
(es igen, nem talaltunk meg igazan jo 2. napi formatumot, de attol meg vannak rosszabb formatok es kevesbe rosszak).
 
Van amúgy egy remek megoldás arra hogy a tiltó lista soha nem lesz elég jó akármilyen módszerrel állítod is össze: nem tarunk tiltott mágia versenyt
 
Milen szerencse hogy erre a szuper formátumra a felkészülési versenyek olyan reprezentatívak, biztos az egyik legerősebb deckkel, válogatással is sokan indultak pécsen.
Ja bocs nemide.
Sajnos a versenymetából minimális következtetést lehet levonni erre a remek formátumra, főleg úgy hogy volt egy kör tiltás azóta. Túl nagy kockázat az hogy ha belefutsz egy pakliba ami használ rhattot az tényleg kb instant bukó attól függetlenül hogy mi a pontos narancslapja (börtönön kívül)
 
Igen, felmerült már bennem ez is, hogy a tiltott lapokat (nemcsak a Kreativ termiket, hanem nyilván az összeset, és nemcsak tiltott mágiáról) a játékosok szavazzák meg, legalább egy gonddal kevesebb, de többek szerint ez nem lenne a legprofesszionálisabb megoldás.

Ugye akkor egyrészt az egy versenyes kezdőnek ugyanannyi szavazati joga lenne, mint a 10 éve játszó profi veteránnak, ez már önmagában kérdéses, mennyire lenne jó. Másrészt jó eséllyel a többség részéről nem egy racionális mérlegelés történne, hanem egyszerűen azt tiltaná, amivel épp a legutolsó versenyen megverték. És akkor létrejönne egy még elcseszettebb meta.

Vannak lapok, amik miatt kevésbé szívesen játszol egy paklival, ez igaz, mint ahogy az is, hogy sok pakli azért nem "játszható" mert az erős lapjait kitiltották. Amikor egy adott formátumra készülsz, sosem azt kell gyászolni, hogy melyik paklit nem lehet összerakni. Kismillió ilyen van, minden tiltott lapon lehetne szomorkodni, hogy mivel nem lehet miatta játszani. Ha te azt gondolod, hogy nem indulsz korlátozással, mert néhány ember játszik kreativval (side-ból) és lehet, hogy behúzza kezdőkézdre, akkor mit szóljon az, akinek a csatamező a kedvence?
De pont ez a tiltott mágia lényege. Hogy ne a megszokott paklikkal, lapokkal játssz, abból építkezz, ami van, ne azon szomorkodj, ami nincs.

Ha szerinted a kreativ termik a TM szupersztárja, akkor építs arra! Próbáld ki, hogy tényleg olyan erős-e? Lehet meg fogsz lepődni.
 
Nyugodtan vidd az Edraliant, Pécsen a 44 fős mezőnyben benne volt 7 pakliban a Kreatív termik (2 alap, 5 side). Legutóbb Egyed Dávid a Beholder hagyományos versenyén 7. lett Korlátozás szabálylappal profi kategóriában, úgyhogy azzal is lehet próbálkozni.
 
Illetve a legnagyobb tisztelettel, de tényleg, ha Neked mindegy, akkor nem lehetne megszavaztatni a játékosokkal vagy a tesztelőkkel, hogy legalább TM-en ne legyen ez a "csodapapír"?
 
Ezek nagyon szép és jó számok, csak azt nem mutatják, hogy hányan nem indultak egy egész színnel vagy egy koncepcióval, pusztán a Kreatív termik létezése miatt!
Mert elgondolkodnék pl egy Edrán, csak elképzelem, hogy a három manás körömben leveszek egy jelzőt, hogy dobassak, kapok egy termiket, és kb csomagolhatok is...vagy szenvedhetek, mint disznó a jégen onnantól..
Illetve a lent említett Korlátozás is ide sorolható(ami egyébként a Sheran színt is előre tudná amúgy lendíteni), csak ott még szebb a helyzet, mert ott a nulladik körben kaphatod az áldást...
No az ilyenek miatt ezeknél szépen sóhajtok egyet a narancslapos stóc felett és továbblapozok...
A Tengermély óta játszom mindenféle formátumon, de nem nagyon emlékszem más ilyen lapra, ami konkrét koncepcióktól vette el a kedvem a puszta létezésével...
 
Az kafa, akkor lehet hogy nem hasznaljak olyan sokat TM-en a Kreativot (pl. mert a Rhatt sokat gyengult itt) es nem szukseges TM-en a tiltasa.

Viszont azt a versenybeszamolot erdemes lenne megigazitani, mert igy hamis informacio van benne. "Hódításokból egyre több lapot használnak, A Császári teknősgálya pl. az előkelő 19. helyre tört fel."
 
Igen, azt a programhibát javítottunk, egy túlcsordulás volt, és csak statisztikánként egyetlen adatnál fordult elő (ez volt az ominózus teknősgálya).
 
Raneznek azert kezzel is azokra a TM-Kreativ szamokra, hatha valami felreszamolas van, mint a teknosgalyanal, aminek ugye AB utanaszamolt. Kiderult/javult az a hiba azota?
 
A kreatív termik TM-ről való tiltását még én is támogattam volna, hiszen tudom, hogy sokan erős lapnak tartják, és nekem aztán tényleg teljesen mindegy, hogy mi van tiltva és mi nincs.

Viszont a statisztikák számomra is meglepőek voltak, 7 TM versenyen összesen 5 játékos rakta be alapba, és 6-an side-ba. Ennek több magyarázata is lehet, valószínűleg kevesebb a dobatás, és csak úgy üresben kirakni nem feltétlenül annyira jó üzlet. És/vagy sok a börtön, ott meg eléggé blank lap, nem tudom. Vagy egyszerűen csak a Rhatt még Kreativ termikkel is gyenge szín.

A színek statisztikája jelenleg így áll:
Chara-din 14.44%
Raia 14.35%
Elenios 13.51%
Leah 10.52%
Dornodon 9.6%
Rhatt 7.04%
Sheran 6.21%
Fairlight 4.97%
Tharr 3.48%

Ha megnézitek, a top3 színből tiltottunk lapokat, hogy az egyensúly még jobb legyen. Rhatt pusztán a 6., nem volt indokolt a gyengítése.
 
Amikor gondoltam, hogy elmegyek egy TM versenyre és megnéztem a listát, azt hittem, hogy rossz listát nézek, hogy nincs rajta a kreatív termik. Százszor korrektebb lapok vannak tiltva. Szomorú, hogy ez egyáltalán kérdés, hogy egy ennyire inkorrekt dinamikájú lap tiltásra kerüljön-e.

Mellesleg a defibrillátor drakolder meg a lopótökös éjfattyú is túl gyenge a tiltáshoz, ahogy látom.
 
Igazából erre válaszolok(bolodg lennék ha ez lenne az a bizonyos 1%), de az ezelőtti kommentre is nyomhatnám. Azt az igényes "sidelapot" , ami amúgy ha színe az embernek a Rhatt nyugodtan el lehet helyezni a maindeckbe, azt tényleg ki lehetne pucolni TM-ről, de hagyiról is akár, nem lennék szomorú.
Pedig 3 fóliással rendelkezem, sőt, azt hiszem az egyikért még pénzt is adtam! :O
Elmondták már előttem sokan, nálam jobb játékosok is, de szívesen leszek papagáj meg megafon meg tihanyi visszhang:
KREATÍV TERMIK TILTÁS +100000
 
Mondjuk az, ha tenyleg csak "hagyi-szintu" tiltas lesz mar a TM-en is Nemzetiig, ami kb. azt jelenti, hogy 99%-ban semmi, 1%-ban meg 1 lap, az vallalhato.
 
Srácok ne keverjük a tiltott mágiát a szűk látókörrel. Itt nem az 1. vagy 2. helyezett által használt lapokat tiltjuk, hanem azt, amivel sokan játszanak és valamiért kilóg a többi lap közül.

Illetve erre, hogy "legyen már a lista teljesen végleges" nem tudok megnyugtatóbb választ adni, mint amit adtam már 8-10x egy másik topikban. Ez volt az utolsó kör, amikor megnéztük, mi az, amivel sokan játszanak, és tiltottunk belőle. A Nemzetiig hátralevő időben már max. olyan esetben tiltunk valamit, ha tényleg borítja a bilit, de ez nem tm specifikus, ez a hagyira is vonatkozik, egészen 1 hónappal Nemzeti előttig fenntartjuk erre a jogot.
 
Hát ez a 3 vs 10 nem tudom, hogy lett, de nyilván átrágták, ezzel nincs bajom
Csak a termikkel, meg hogy nem lehet már fixálni a listát.

Amúgy ezért nem szabad TMre olyan paklit vinni, amivel Nemzetire akarsz menni, mert neadjisten jót mész, aztán hopp kitiltódik a fele
 
A Gyilkos fegyver önmagában még nem elég indok szerintem, a tárgy epikus pedig teljesen balanszos lenne vele együtt arra a formátumra. Hagyin próbálkoztam már itt-ott a tárgy epikusos deckkel és ott elég gyenge volt ez a fajta kézből dobálózok és lapot húzok kombózgatás. Nem lenne vészes TM-en a dolog szerintem. Most utoljára lehetne összekombózni a Manó tekercsekkel a diszkoszt és annak a kirotálásával jelentősen gyengülni fog az az amúgy is gyenge pakli.
De óriások és moák mellé sem lenne túl erős a diszkosz.
 
Én már konkrétan lesz*rom a kreatívot, majd ha elfogy a Résföld, lehet nerfelni, csak legyen könyörgöm egy fix lista...
 
Mea culpa, de nem ugrott be, ki vagy
 
Persze top epikusok kozt nem kerdes, hogy ott a Zuon is.
 
A xenó epikust most fedezték fel az emberek,mert a jobb epikusok tiltva vannak már. Ezen felül elvették tőlük Zytant most,se bilincsmester,se Yelpir.
Szerintem Zuon messze erősebb dolgot csinál,mégse vettek ki egy diffeomorfátort vagy szunnyadót.
 
Engem szemely szerint a termik nem zavar, hogy benn maradt. Alapbol is inkabb side lap mar. Es annak fenyeben hogy a Xeno es Ejfatty epikusok semmit nem vesztettek meg inkabb okes, ha marad a termik.
Az jobban zavar, hogy a top epikusokhoz nem lett nyulva. Egy Ct'lauhud tiltastol pl nem lettem volna szomoru.
 
Igen, Pécsen a Top10-ben ketten játszottak alapból. Egyik én voltam, másik Bálint, akinek az alap paklijából 10 lap tiltva lett. Az első helyezettnek, Makó Gergelynek, 3 lapja lett tiltva. Ezt viszont Te is jól tudod, tehát felesleges volt visszakérdezned.
 
Na és játszottál Kreatívval? És ha nem, legközelebb fogsz? ;)
 
Végtelenszer elmondtam már a véleményem a lapról, röviden kreatív tiltás +1 (lehetőleg mindenhonnan, de TM-ről tuti)
 
De ne változzon....engem nem érdekel mi lesz a lista, csak legyen készülhető IDŐBEN.
 
A Top10-ben Pécsen már így is ott volt két Xenó ősplazma, és Daxx is vígan ledobatott. Egyébként ezért nem jó, hogy változhat a lista, mert lehet kampányolni, hogy kinek mi lenne jó, ha tiltásra kerülne.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.