Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az animáló ellenség
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Nincs annál szörnyűbb, mint ha akkor idéz meg ellenfeled egy másik szörnyet a mágia segítségével, amikor már úgy érzed rögtön legyőzheted. A csatába újonnan bekapcsolodó teremtmények általában teljesen összekuszálják a harc cselekményvázlatát és sokszor a kimenetelét is.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Legendák Viadala (42)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8141)
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Én egyetértek a szkritter szabállyal. Egyszerűbb ez így, mintha minden létező lapnál azt néznék, hogy kell-e horgony vagy nem és azon aggódnánk, hogy mit tud kezdeni ezzel a speciális altípussal.
 
Mostanában elég sok a nerf és a tiltás.
A többségükkel egyet értek, viszont a játékosok oldaláról a sírás elkerülése végett jó lenne, ha valamilyen módon rögzítve lenne a lapok tervezésének és korrigálásának egy szabályzata, ha már nem létezik egy ilyen eleve.
Szedjétek össze a legfontosabb szabályokat és irányelveket amiket itt követni szándékoztok, és minden letesztelt lapra használjátok ezt! Ha valami módosul, akkor hivatkozzatok erre a szabályzatra!
A játékosok számára az lenne a legjobb, ha ez a HKK Kódexben jelenne meg, de ha nem hoznátok nyilvánosságra, engem az sem zavarna. Csak létezzen egy ilyen!

Ezt a sebzés korlátozásos dolgot most láttam először leírva. Az ilyen elvek ne csak megbeszélés alapján létezzenek a tesztelők között, hanem legyenek rögzítve. Következetesebbek lesznek így az utólagos módosítások és nekünk sem lehet okunk panaszra.
 
Ha van gyűjtő, akkor az újrahasznosítás miatt az Ép áldozás nem vészes.
 
Amikor kijött a kombó, sokan 1 Őshangya herével pörgették a szánalmas teknősöket és úgy 5VP-s a kombó. Azonban ha rögtön herét/ködöt keres az első here, akkor kifér 4VP-ből is. A rossz sorrend volt az elterjedt, annyi az egész. Ez a jó sorrend és így erősebb.
Valószínűleg ezért lepődhettél meg, hogy 4VP-ből is kifér.

De ez közel sem olyan durva, mint dungi kombója. Az, hogy fogja a háló nagyon fontos tényező. Sok meccset buktam már zöld hokival a háló miatt.
 
Megerősíteni tudom csak. Elég stabil, jó helyzetből kaptam már ki így, hogy az ellenfél topdeckelt egy Őshangya herét és előadta ezt a remek (gazdag ember vagyok :P) kombót. Itt ugyanis, nem az őshangya here a fő probléma, hanem az ősköd, mert az keresheti magát.
 
Nekem ez igy elsore (kicsit mar faradtan ) valosnak tunik. Valaki bele tud kotni?
Akit zavart az 5 VP-s Dungeon kombo, azt nyilvan ez meg jobban zavarja akkor... jol gondolom?

2 apro kulonbseget latok, de egyik sem tunik igazan jelentosnek:
- ezt zavarja a halo
- es kell hozza 10 EP aldozas

Viszont 1 VP-vel meg olcsobb is!
 
4 vp
Kijátszom az Őshangya herét (továbbiakban here), aki keres egy Alakváltó ősködöt (továbbiakban köd).
Here rak egy Haldokló quwargot az ellenfélhez (továbbiakban quwarg). Marad 3 vp-m.
Kijátszom a ködöt hereként, kap egy izmot, ad egy quwargot, majd marad 2 vp-m, és keresek egy újabb ködöt.
Kijátszom a ködöt hereként, kap két izmot, ad egy quwargot, majd marad 1 vp-m, és keresek egy Szánalmas teknőst (továbbiakban száni).
Kijátszom szánit, akivel visszarakom a 2 izmos ködöt. Kérek 2 vp-t, költöttem 1-et, tehát 2 vp-m van.
Kijátszom a ködöt hereként, kap három izmot, ad egy quwargot, majd marad 1 vp-m, és keresek egy szánit.
Kijátszom szánit a 3 izmos ködre. Lesz 3 vp-m.
(Itt még lehet tovább hokizni kicsit, de így is jó
Kijön a köd hereként 4 izommal, és keres egy Eleven mérget. Marad 2 vp-m. Abból kijön Eleven méreg, aki lő 9-et.
Az asztalon van még rendre egy 2-3-6 sebzésű "herém", az szumma 11, mégszummábban 20 sebzés.
 
A szkritteres faqt már rég meg kellett volna hozni es nem kellett volna a sok hoki tiltás meg horgony miatta.Ez jó igy! Komolyan nem tudom mit sirtok a magzat oltár miatt egyszer nem találkoztam vele versenyen hogy az milyen jó lenne
Az ongoliantos dolgot nagyon korainak találom csak szült egy újabb paklit amit én egyenlőre egyáltalán nem érzek hogy olyan komoly lenne. Én hagytam volna őket sírni még egy ideig meg se lett várva hogy mi lesz belőle egy verseny után kár volt elhamarkodottnak érzem nagyon.
 
Véleményem a témával kapcsolatban:

https://hkkblog.wordpress.com/2015/11/05/re-valtozas-modosul-az-alabbi-lapok-mukodes e/
 
Koszi!
Szinte pontosan azt irtad, amit en is gondolok ezekrol. Kiveve a Magzat ujra-kiadasat, azon viszont el fogunk gondolkozni.
 
Megertem az erzeseidet, de a szavazason 50 etnikum kozul nem voltak benne a legnepszerubb 33-ban, vagyis tul sokan nem osztjak ezt.
Mindazonaltal a 38-ban mar benne voltak, nem is 'irottuk ki' az etnikumot, csak nem tartozik az elso 33 'fejlesztenivalo'-ba.

Jo hir lehet neked viszont, hogy a ZV-ben 2 szkrittert is kiadunk. Valodit
 
Ird le legy szives az 1 lapos 4 VPs kombot. De csak ha valoban 1 lapos, nem kell hozza koveto, sem mas "valamit csak huzok annyibol" feltetel, es nyersz a vegere.
 
Szomorú, hogy szegény kis szkrittereket még így is gyengítik, pedig az utóbbi időben csak a morfokon keresztül kaptak közvetetten némi erősítést, hiába, hogy az egyik legeredetibb faj.
 
Szerintem nem volt indokolt az Ongóliant nerfelése. Őshangya here-Ősköd-Teki szintén 1 heréből indulva 4 manából nyer. Ami egy manával közelebb van, és mind a 3 lap erős önmagában, míg Ongóliantról ez nem mondható el.
Szkritterek: ezek az alfás erőforrásritkák eddig is gyengék voltak szkritterként Zanszilánkok nélkül. Inkább a Zanszilánkokra nem volt szüksége a játéknak, nem ezeket kellett volna tovább gyengíteni.
Jó persze nem sajnálom egyiket sem, csak ezt korrekt lett volna azelőtt kihangoztatni, mielőtt az emberek bevásárolnak alfából...
Főleg, hogy már a versenyen felmerült a probléma, és ki lettünk kacagva, miszerint mit ér már egy 3 lapos kombó? Úgy látszik, hogy mégis erős.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz következetesség a kft cselekedeteiben.
 
Akkor kicsit más szemszögből.
Melyik jobb?
A.) Nerfelni egy versenylapot (Dungeon).
B.) Nerfelni egy lapot, amit nem használnak (Ongóliant).
A problémát (broken kombó) mindkettő megoldja, de az egyik nem jön utana szembe veled a "mindennapokban".
 
A Délibáb + Magányos torony sokkal erősebb szerintem.

Ezt a Várfal + Ongóliant kombóra értettem, de tényleg nem fogalmaztam egyértelműen a mondatot.

Tényleg nem akarok spammelni, aktívan irogatni a fórumba sem szoktam, de nem tudok elmenni a dolog mellett, mert bosszant ez a kivitelezés.

Ha a Dungeon-nak csak max 10 sp-je lehetne az mennyire lenne nagy gyengítés? Szerintem nem a 40 sp-ben rejlik a lap ereje...
Nem mellesleg, akkor az ongóliant diszkoszvetéstől sem kellene félni és feláldozható lenne. Ezzel szerintem sokkal erősebb lenne. Pl.: mi van ha háló nélkül a körben nyernél, de nem tudod semmivel passzivizálni? Így nem gyengítés lett volna, hanem legalább balanszolás (szerintem inkább erősítés). Nem beszélve, hogy zsz ik-nak is használni lehetne.
 
Úgy gondoltuk, hogy egy lényegében használhatatlan lap (Ongóliant) nerfelésével sokkal logikusabb megoldani ezt a problémát, mint hogy egy (ezt leszámítva) teljesen jó, erős versenylapot gyengítsünk.

A Délibáb + Magányos toronynál pedig egyértelműen erősebb, egyrészt, mert ez kijön egy lapból is, másrészt, mert külön-külön is használhatók a lapjai.
 
Ezt értem, csak nem látom szükségességét kiadni 40sp-s épületeket... Nem értem miért rohanunk a végtelen felé. Régen kisebbek voltak az sp-k, mert kisebbek voltak a lények. Elkezdtek "nőni" a lények, így nyílván utána kellett húzni az épületek sp-jét is.
Szerintem még ma sincsenek olyan nagy lények, amik az átlagos értékü/átlagosan könnyen kijátszható kategóriában vannak és akkorát ütnek, hogy meg kéne szaladni az épületek sp-jével.
Értem Krisz magyarázatát, tényleg jó a gondolatmenet és örülök, hogy lett egy Dungeon lap, mert tényleg sokat adott a HKK-s társadalomnak, hosszú éveken át.

Én mégis úgy gondolom, hogy ha kiderül, hogy egy lap túl erős a jelenlegi környezetben, akkor a lappal van gond, nem a környezettel... Ezt (számomra) az is bizonyítja, hogy eddig senki nem foglalkozott az Ongólianttal, mivel egyáltalán nem volt erős. Várfal kombóhoz ki kell hoznod mellé még két nagy sp-jű épületet, hogy egyből elpakolja az ellenfelet. Nem mellesleg a Várfal még régi épület a "nemrepülő" korszakból, ami ma könnyen orvosolható, de akkor is +1 dolog amit meg kell oldani. A Délibáb + Magányos torony sokkal erősebb szerintem.

Lehet, hogy Ti többet tudtok és esetleg terveztetek a jövőben a fentieken változtatni, de nekem ez jelen körülmények között nem tetszik.
 
Egyetértek. Az Aranytojást nem akarjátok levenni a tiltólistáról hamár ilyen lapokat adtok ki mint a Lyx-daik-i teória? Életet lehelne az áldozós molluszkba. Talán...
 
Amikor a lap ötlete felmerült bennem és elkezdtem gondolkodni a képességén, akkor valami egyedit szerettem volna, persze a benne lévő erőn túl...

A struktúrális pont ötlete valahogy onnan jött, hogy annál jobb a Dungeonben lenni, minél többen vagyunk ott! A Diszkoszvetés kiszűrése persze egyből jött, a feláldozás tiltásával.

Az aktív tesztelők és a profi játékosok ötleteit hozzáadva született meg a lap végső formája, ami különböző gyengítéseken ment keresztül a tesztelési időszak lezártáig. (A mostaninál sokkal durvább volt az alapötlet, mert még permanens counter is volt...)
 
Igen, aki esetleg nem tudta (nehany komment erre utal), az Ongoliantos egy 1 lapos, 5 VP-s kombo az Aproval, ez jelentos kulonbseg a 2 lapos kombokhoz kepest.
 
Az Ongoliantot azert jo igy kezelni, mert igy adhatunk ki nagyobb EP-ju epuleteket a jovoben is. Ez meg jobban ravilagitott, hogy a sebzeseket MINDIG maximalizalni erdemes, mert barmikor kijohet egy lap barhany ev mulva, amivel tul eros lenne.
 
Szkritter szabály módosítását nem éreztem égetőnek, nem volt rossz egy kis szkritteres mókázás, de valóban inkább a gyökérnél érdemes kezelni a problémát. Ez jó, mert így
- végre nem kell horgony minden morfra
- sokkal kisebb a jövőbeni hibázás legetősége
- A magzatot meg ki fogják adni újból, úgy hogy kap eleve egy szkritter altípust (vagy a képesség lesz ráírva)

D+ongóliant: Ha csak egy 2lapos kombó lenne, aminek az egyik lapja hasznos, akkor abszolút nem lenne indokolt, viszont az aprós kombó teljesen evidenssé teszi a nerf szükségességét.

+1: Nagyon örülök, hogy leszálltunk végre a "nem nerfelünk, csak tiltunk" vonatról és abbamaradt a hibás lapok hónapokig játékban tartása csak a presztízs védése végett. Örülök, hogy ilyen gördülékenyen mennek a dolgok végre!
G
 
Én biztos nem látok át minden összefüggést a játékban, főleg mert nem rég kezdtem csak újra, meg amúgy sem vagyok egy nagy laptudor. Ebből kifolyólag lehet, hogy téves amit most leírok.

Úgy gondolom, hogy az Ongólianttal működő egyéb kombók (nekem pl. csak a Várfal jut eszembe, mint kimagaslóan nagy sebzés generálás) nem 1 laposak. Egyedül a Dungeon jelent komoly problémát jelenleg a lappal kapcsolatban, mert szerintem ma a 2-3-4 lapos kombókból több is van a játékban. Szerintem... de mint mondtam biztos van nálam hozzáértőbb aki megcáfolja vagy alátámasztja az elméletemet.
 
Papulin, szerintem tudod már te is a választ a kérdésedre, természetesen ez NEM derült ki a tesztelésen, különben nem jött volna ki így a lap. Sokezer lap van már a HKK-ban, vannak kombók, amiket a tesztelés alatt nem fedezünk fel.
 
Nyilván nem a friss promó lapot fogják nerfelni, amikor a probléma megoldható egy olyan lap gyengítésével, amit a kutya sem használ.

Egyébként egyetértek a módosításokkal.
 
Gice: A probléma nem az alfás lapokkal van, hanem magával a szkritter mechanizmus másolgatásával. Ez mindig is gond volt, a morfoknál, és más, altípus választó mechanizmusoknál. Mindig ment a para, a morfok tele lettek tömve hálóval csak emiatt, és a jövőben is minden egyes ilyen lapnál mindenféle kitételt kéne rávezetni az ilyen lapokra ezért. Jobb a problémát a forrásánál orvosolni.

A Dungeon nem 2 lapos kombó, hanem 1 lapos. Itt sem a Dungeonnal van baj, egyszerűen csak a Dungeonnal köszönhetően felszínre került egy korábbi, hibás lap, amivel valószínűleg más esetben is lett volna probléma. Az Ongóliantnál 2 hibát is elkövettünk, egyrészt lemaradt róla a sebzés maximum, ami minden ilyen lapon szerepelni szokott, másrészt, mivel a lapot a tesztelők gyengének tartották, nem áldozás került rá, hogy az ellenfél épületét is le tudja szedni - és emiatt a magas SP-jű épületekre kerülő "Nem lehet áldozni" anti-diszkoszvetés mechanizmus sincs lekezelve.

Mindig rossz dolog utólag nerfelni és nagyon ritkán tesszük meg, de sajnos itt elkerülhetetlen volt
 
Pénz beszél.
 
Persze, ezt érzem én is. Nem tudom, hogy mennyire tesztelték a lapot, de úgy gondolom, hogy sok okos/ügyes/szemfüles tesztelő van jelenleg és gondolom már a tesztelés alatt kiderült, hogy milyen durva kombó van vele.
Ha tényleg így volt, akkor nem tudom miért adták ki ebben a formában. Ha ez nem így van, akkor sem az ongóliantot kellett volna nerfelni... ha a Dungeon lappal van a baj, akkor miért nem az kapja a nerfet? Nem bírom felfogni.
 
Szerintem ez csak a szerepjátékos vonal miatt lett ekkora ÉP-jú. Fölösleges volt persze,de legalább hangulatos.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.