Vissza a Főoldalra
 
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Baljós jelek január 23.
A pillanat képe
Wyvernek
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
A kép megörökíti, ahogyan a wyvernek lesben állnak a magasban húzódó sziklákon a Vastmarki ütközet című könyvben.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Robert Jordan: Mennyei tűz II.
Könyvismertető - Robert Jordan: A kardok koronája I.
Jellemek harca – 2017. február 18.
Termékismertető - Mombasa (magyar változat)
Termékismertető - Légy résen!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2017. február 22., Excelsior

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (5688)
Jellemek harca – 2017. február 18. (224)
Jégmágus kt. alakulna (8381)
[HKK Piac] Eladó lapok (138810)
Verseny előtt (6786)
HKK lap változás: Ősmatéria (18)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Ajándékot hoztál, orglingocska?
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Swords Comics
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Nem volt veled egy kis kutya sem, hogy figyelmeztessen az autóra? Vigyázz magadra legalább nyárig mert drága a virág és a koszorú így télen. Üdv: papa
 
Ezt akár lehetne közösen is csinálnotok a Juféval meg a Pittel. Amelyikőtök végzett az adott meccsel, az leül a géphez és lehet neki diktálni. Amig mindhármótok játszik, addig meg nem diktál senki. Így ti is nyugodtan le tudjátok játszani a meccseiteket. Vagy valami hasonló rendszer.
A Drag pontozós rendszer javaslata is tetszik.
 
Én úgy gondolom, átgondoljuk december hátralevő részében a felvetődött és a fel nem vetődött lehetőségeket a bejglikóma közben, és január első hetében, a 6-ai verseny előtt kihirdetjük, mire jutottunk.

Részemről legalább annyi változtatást üdvösnek látnék, hogy jobban legyen díjazva pontban az, aki rendszeresebben jár hozzánk versenyre, de nekem alapvetően nincs bajom a mostani rendszerrel sem.

Még annyit tennék hozzá, hogy a jövő félévben kicsit szeretnék rágyúrni az egyéni eredményeimre főleg a Nemzeti miatt, ezért valamit ki fogok találni a verseny közbeni eredményrögzítés kapcsán. Eddig se ment nagyon, hogy a játékomra is figyeljek, meg a versenyre is, jövőre lesz valami áthidaló megoldás.
 
bocs telejsen igazad van. mai nap eléggé kihagyok, reggel majdnem elcsapott egy autó... Hol jár az eszem
 
És olyan rendszerre nem gondoltatok, hogy nem pontokat osztogattok a helyezések alapján, hanem simán csak összeadogatjátok a versenyeken elért pontokat, illetve pontegyenlőség esetére a bucholtzokat?
Ez tökéletesen összhangban lenne a mutatott teljesítménnyel.
 
...és természetesen Rolandnak is akarta mondani tanult kollégám...
 
ez se jobb, mint a jelenlegi ötlet.

Konkrétan annó JuFéval agyaltunk a liga beindításánál, hogy mi lenne a legjobb. Volt több opció is, a tiédhez hasonló is.

Ki szeretném emelni, hogy sokszor a helyezettek között nüansznyi különbség van, ami akár egy buccholcz, akár egy kezdésnek köszönhető. Éppen ezért nem éreztem/ük helyesnek azt, ha nagyon nagy pontkülönbségek vannak a játékosok díjazása között. Innen jött a jelenlegi, jól működő rendszer, hogy lényegében egy inverz helyezés egyenlő pont lett a megfeleltetés.

Tetszhet nem tetszhet, de az egyszerűsége, átláthatósága és adminisztráció igénytelensége folytán nem tudunk egyelőre jobbat, ami ezeknek megfelelne.

Ötletelni lehet persze, és ha tényleg érkezne egy jobb verzió, akkor megfontoljuk. Addig viszont ez marad, mert JuFénak és nekem is nem kis munkánk van a szervezéssel.
 
FIGYELEM FIGYELEM!!!

Aki holnap esetleg még az ajándék bontogatás előtt szeretne egyet HKK-zni lesznek páran lent az EX-ben 5 után. Tessék bátran csatlakozni!!!
 
Nyugi hirtelen halál marad mert ez egy olyan ROSSZ ami kell ahhoz hogy életben maradjunk. Ez a hely ezt tudja, nem szeretem ezt én sem,de lehet rá készülni.Rám egyébként fejlesztően hatnak az Exes versenyek. Messze földön híres, hogy igen lassú játékos vagyok,de egyre kevesebb X-et produkálok az utóbbi időben és ez nem feltétlen csak az miatt van mert hordákkal indulok(lásd pl most a ködös mező ahol egy X-et hoztam most össze). Ne vegyük túl komolyan ezt a versenyt és nem lesz gond a hirtelen halállal.Valamint bíztatnék mindenkit arra, hogy járjon el etikusan és ha egyértelműen látszik, hogy a másik nyer pl a köv körben akkor legyen olyan drága és dobja be neki a javára.
 
Abba is hagynám az Ex-be járást. Számomra pont az az egyik vonzerő, hogy nem kell rászánni az egész napot egy versenyre.
A másik, hogy azok a plusz félórák azt jelentenék, hogy talán még a zárórából is kicsúsznánk. Nem opció nekem, hogy éjfélre jussak haza.
 
ez mondjuk szimpatikus és igen, lejjebb vinném az első helyért járó pontot, akár a standard 20-tól 1-ig is lehetne ebben a megoldásban, vagy mondjuk 22-20-18-17-stb.

az 50-25-25%-ot mondjuk jól ki kell dolgozni, mert nyilván nem leszünk mindig 4-gyel oszthatóan
pl. 23 főnél (azaz 3 "extra pont" esetén) én +2 pontot adnék az elsőnek és +1-et a másodiknak
 
Szerintem simán alkalmazhatnánk a kezdő ligán is bevált pontrendszert egy kicsit módosítva:
az első helyért 25 pont jár, a másodikért 20, a harmadikért 18, a negyedikért 17, és így tovább. A huszadik 1 pontot kap.
Plusz, hogy ne vegyük el a létszámból fakadó előnyöket, ahány ember nem kapott pontot (tehát a 20. helyezett után végzettek), annyi plusz pont kerül szétosztásra a top3 között. (mondjuk 50%, 25%, 25% arányban. Azaz ha mondjuk 28-an vagyunk, akkor az első helyezett +4, a második és a harmadik +2-2 pontot kapnának)
Elképzelhető, hogy így az első helyen végzett túlságosan is elhúzhat, de szerintem még nem vészes, illetve lehet kisebb is a győzelmi pont értéke az 1. helyen.
Nyilván ez egy ötlet, amit nem feltétlenül kell 100%-ban átvenni, de szerintem így jobban nyomon követhető és kalkulálható a verseny.
 
Tökéletes a pontrendszer, azon nincs mit változtatni. A hirtelen halállal viszont nem kis bajom van, + fél órát rá lehetne szánni arra, hogy normálisan végződjenek a meccsek...
 
ezzel is az a baj, hogy pl. okt. 7-én, amit megnyertem, 21-en voltunk, most legutóbb, amit Elekes Gabi nyert, 31-en, de mindkettő 8 fordulós volt
és azért nem kérdés, melyik volt nehezebb győzelem...
arról nem is beszélve, hogy 21 főnél a 16. még kap 1 pontot, pedig nagy eséllyel ez már a "futottak még" helyezés, míg 31 főnél a 16. még bőven középmezőny

szóval ezt sem tartom jobbnak, mint a jelenlegi verziót
 
Szerintem ha visszanézzűk az elmult pár hónap versenyeit, szerintem majdnem mindegyiken 8 forduló volt tartva. Talán 1 verseny volt, ahol 9 forduló lett tartva. Viszont ha stabilan a 8 fordulók megmaradnak, akkor nem gondolom, hogy a nevezők létszáma nehezítené, vagy könnyítené a verseny megnyerését.
Kezd elég stabillá válni a 20 fő feletti létszám, így szerintem lehetne tartani a fixen 8 fordulós versenyeket.

Vagy ha annyira nem tetszik ez az ötletem, mondok egy másikat, ami talán nem tesz akkora külömbséget egyes versenyeredmények között. Vezessétek be azt, hogy az adott verseny köreinek számát szorozva 2-vel pontozást. Így egy 7 fordulós meccsen az első helyezett 14 pontot kap, a 14. meg egyett. Egy 8 fordulós meccsen az első 16 pontot, a 16. 1 pontot kap. Ezzel nem kerülsz sokkal nagyobb előnybe, de díjazva van az, hogy egy nagyobb létszámú versenyt nyertél meg. Várom a véleményeket
 
Én ennél egy picit árnyaltabban fogalmaznék .A jelenleg felvázolt B -tervet én sem tekintem jobbnak mint az előzőt,de továbbra is várjuk az esetleges alternatívákat. Lehet van jobb megoldás mint a jelenlegi. Ha van ötletetek dobjátok be és megfontoljuk.
 
Robi javaslatával viszont nem értek egyet, bár az is igaz, hogy egy 20 fős versenyen elsőnek lenni ne érjen már ugyanannyit, mint egy 28 fős versenyen 9.-nek lenni... de fordítva is igaz, nehogy már ugyanannyit érjen egy 20 fős versenyt megnyerni, mint egy 28 főset. És ha már két igazságtalannak tűnő pontozás közül kell választani, akkor inkább maradjon a mostani.


Mint társrendező mondom, hogy a pontozás marad.
Ahogy Gice írta, nehezebb megnyerni egy versenyt, ahol 32-en vannak mint ahol 20an. Előbbinél 8 forduló, utóbbinál 7 szokott lenni.
 
az aktív versenyre járást szerintem is jó lenne értékelni, akár a pontversenyben is

pl. a 8 feletti versenyekért versenyenként 1 pont járna vagy valami ilyesmi (esetleg kétszintessé tenni, 9-10. verseny 1 pont, 11-12. verseny 2 pont)
nem világrengető előny, de mégiscsak számít valamit

azzal viszont egyetértek, hogy azonos pontszám esetén az végezzen előrébb, aki kevesebb versenyen volt ott

Robi javaslatával viszont nem értek egyet, bár az is igaz, hogy egy 20 fős versenyen elsőnek lenni ne érjen már ugyanannyit, mint egy 28 fős versenyen 9.-nek lenni... de fordítva is igaz, nehogy már ugyanannyit érjen egy 20 fős versenyt megnyerni, mint egy 28 főset. És ha már két igazságtalannak tűnő pontozás közül kell választani, akkor inkább maradjon a mostani.
 
Nem sajnálom a Balázstól a 10. helyet. Végre valamiben meg tudott előzni

A Jufénak már felvetettem, hogy jövőre viszont jó lenne megreformálni a pontozást. Nem érzem teljesen korrektnek a jelenlegi pontrendszert, hisz itt nem csak a versenyen nyujtott jó teljesítmény volt fontos, hanem az is, hogy az adott versenyen hanyan vettek részt.
Az ötletem:
Minden versenyen az első 20 helyezett kap pontot. az első 20-at, a 20. egyet. A pontegyezőségnél meg dönthetne az, hogy az azonos pontú versenyzők a legjobb eredményük elérésekor hány ember tette tiszteletét a versenyen. Pl mindkettőjüknek van egy versenygyőzelme, az egyikőjük 20 fős mezőnyben lett eredményes, a másik 25 fős mezőnyben. Így a 25 fős első hely szebbnek tekinthető, így övé az elsőbbség. Ez amolyan buholc jellegű másodlagos pontként.
Persze ez csak egy ötlet, de szerintem a minden versenyen ugyanaz a helyezés ugyanannyit érjen mint másikon sokkal igasságosabb lenne.
 
Jufe, az igazságos
 
Nyugi nem fog rosszul járni az sem aki hűséges(igyekszem ugy sakkozni, hogy a LEHETŐSÉGEINKHEZ mérten mindenki éreze a törődést):P
 
Érthető, hogy kevesebb versenyhez több skill kell azonos pontszámért, ugyanakkor demotiváló lehet a törzseket azzal büntetni, hogy ez nem vevődik figyelembe. Szerintem érdemesebb volna a jövőre nézve ezt megfordítani, "hűség" okokból. Vagy csak én érzem úgy, hogy aki többször próbálkozott, és többet küzdött, az előrébb való, mint akinek az impulzív teljesítménye jobb volt?
Persze mindkettőtökre barátomként tekintek, és szívem szerint a 10. helyet osztottam volna meg közöttetek! ^^
 
Gratula Feri!
 
Grat Feri a ligához! Ja és köszi az idei versenyszervezést, meg a hozzá kapcsolódó sörözgetéseket!

Folyt köv.
 
Köszi szépen srácok és ezúton is gratuálok mindenkinek aki részt vett a ligában.
Köszönöm külön Gicének és Pitnek akik átnézték a dokumentációt!
Valamint igen pontegyenlőség esetén az döntött ki érte el az adott eredményt kevesebb verseny alatt,de ne bánkódj Robi lesznek még apró "meglepik".
 
Nagyon szoros a befutó! Gratu mindenkinek és különösen neked JuFe!
 
ISZONYAT!

Grat JuFe :P
 
Remélem vajjal!
 
ha az e heti verseny eredményei jól vannak beírva, akkor stimmel az, amit beírt JuFe
csak ugye ezt a versenyt nem tudtam ellenőrizni, mert itt még nincs fent az eredmény
 
Jufe a múltkor azt mondta nekem, hogy pontazonosság esetén az összességében kevesebb versenyen induló lesz előrébb.
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről

© Beholder Kft., 2003 - 2017
1680 Budapest, Pf. 4 (Megváltozott!) | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.