Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Maerju
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Óriási, csupa karom és csáp behemótok. Három vaskos lábukon imbolyogva közlekednek, apró madárszemükkel élelem után kutatnak. Bár nagy mérete a legtöbb ragadozót elijeszti, a maerju valójában könnyű préda - ráuszítva szolgahadadat, pillanatok alatt szétszedik neked ezt a lomha és magatehetetlen szörnyeteget." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló
2. Yaurri titkosírás verseny

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (9)
Lapötletek (64963)
HKK kérdés? (47092)
Legendák Viadala (47)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8142)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hali,, a falak erejés kérdés akart lenni csak lemaradt a kérdőjel.


valahogy igy :Biztos hogyez fogja feldobni az épületpaklit?
 
így szerintem is a helyére kerülnek a dolgok, ugyanis elég sok probléma volt vele, hogy mit fog egyáltalán és ha fog akkor mennyiért. Majdnem olyan problémás lap volt mint a sziránusz bűbáj.
 
Sziasztok lenne egy kérdésem Végzetúr alappakliba hány lap szerepel ? Mert nem látom hogy fel lenne tüntetve .
 
Viktor: teljesen igazad van. Eddig X-és megfogott a Zilakdin egy X-es lapot, ami majd kijátszása után adott manát/lapot. Az a gond, h megszoktuk, h a Zilkakdin nem azt csinálja ami rá van írva. Pl. eddig 8-éet lecounterelte a Mógot, 6-ért az asszonyt stb. Továbbá a rajta lévő "használ" kifejezés eddig azt jelentette, h "képességet aktivizál" (a móg, a gárdista, az ewgbert stb. nem aktiválósak).
A Zilakdin lényegében mostantól mást tud, mint eddig. Pl. mostantól nem countereli a lejtőt, sem semmilyen cantrip bűbájt (max. a cantripet ingyen), viszont ingyen countereli a gárdista, a móg, vagy bármi húzó/manaadó lap képességét, de nem magát a lapot.Mivel az új működés a lapon lévő "használ" szót nem értelmezi a korábbi módon, így logikusan az izmokat is countereli. (korábban nem)
A Faq még érinti az összes nagy lényt/bűbájt, ami kijátszása után erőforrásozik, ezeket a képességeket Kyorg mellett is lehet counterelni, ingyen. Ahogy pl. Kyorg mellett jövő Csápisten ellen is lehet testrészekkel védekezni. A kyorg a lapot védi a reakcióktól, nem a drága lapjaid képességeit védi.
Szerintem volt egy rossz gyakorlat, amivel most szakított a beholder, és helyére kerültek a dolgok, következetesebb lett a lapok működése.
 
Ha egy lap képességéről akarod eldönteni, hogy hátrány-e, akkor nem azt kell nézni hogy az adott helyzetben hátrányos-e, hanem általánosan, bármilyen helyzetre vonatkoztatva kell vizsgálni. És csak akkor hátrány, ha a kijátszójára nézve egyértelműen rosz dolog. Valamint idézve az Őrült parancsnok faq-jából: "Egy képesség részei nem választhatók szét, hogy az egyik fele képesség, a másik hátrány." Ez alapján kapsz manát ha idegmérgeled a Nasot az ellenfél körében.

Ugyanígy a Kreatív affinitás képessége nem hátrány, mert magadra is kijátszhatod, és abban az esetben nem hátrányos a húzás.
 
A jó épület dekkel mindig van legalább 5 manád első körben. ami persze nem jelenti hogy játszanék ezzel a fos falak erejével.

Keresek 2 tiltott mágiát. mert az most már jó.
 
Nem tiltott a Bahn szolgája????? Hú, de szép dolgokat fogok én még csinálni azzal a drága kis lappal...főként Fókusz mellett
 
Szerinted egy lény automatikus képessége az hogyha varázspontot kap az mi? hatás, azt meg meg tudja reakcíózni ingyen zilakdin, és sztem ugyan ez van a felhők asszonyánál is... mert a lap hatását reakcíiózza meg, nem magát a lapot... mivel te csak kiiktatod azt hogy húzzon vagy vp-t vagy szk-t kapjon az ellenfél...
 
Továbbra is arra a FAQ-ra hivatkoznék amiben azt írták hogy a zilakdin nem fog automatikus képességet (hanem magára a lapra kell reagálni). Ebből kifolyólag egyértelmű hogy nem 0-ért fogja a Móg képességét a lap...

Ui.: Orkok előre!!!!!!!! Lok thar!
 
ami azt illeti az épület deck első körben ki szokta pörgetni a kezét, akár 1 mana befektetése árán is
senki se fog addig hokizni h legyen 4 manája
 
Eee... de még mennyire hogy van. Kyorg ősmágus? Nem mindegy, hogy nyugodt vagyok és visszakapom az 5 manámat vagy elveszi az ellenfél Manaevővel, esetleg megfogja Zilak-dinnal.
Másrészt ezt a FAQ-t nem érzem következetesnek. Ewgbertet (a mágust), Felhők asszonyát 5-ért ill. 6-ért fogom. Akkor ezt miért is ingyen? Ugyanaz az eset. Kijátszás után csinál valamit automatikusan, ingyen a lény, ami manát ad.

A Kreatív affinitás teljesen jó dolog, de szerintem abból is érdemes lenne általánosítani, mert ugyanez a probléma pl. Naso-thinnal is. Az ellenfélre nézve egyértelműen képesség, rám nézve egyértelműen hátrány. Szóval mi történik, ha az ellenfél körében idegmérgelem? Ezek szerint neki is el kell vesztenie a képességét és kapok manát, stimmt? Csak kérdem, ezzel a FAQ-val egyébként semmi bajom

Meg a teknős-dolog sem tetszik. Egyrészt mert nekem már ítélték pont az ellenkezőjét Behón (nem tiltakoztam, én voltam a legfőbb követővel), másrészt mert többszemélyes játékban (páros) amire nincs ráírva, hogy pl. 'minden játékos...' az csak egy célpontra hat. Vagy akkor a teknős átmegy ultrabrutálba és pároson egyszerűen mindkét ellenfél minden szabálylapját/követőjét lecsapja?

Villámhárító és szekerce kár, hogy nem fém, de ez egy ilyen döntés. A lángvető nem fegyver, minden tisztességes ork tűzrakásra használja

A Csontkovács pedig logikus, hogy nem tudja visszavenni, amit beáldozol költségnek. Amikor kifizeted a költséget, már lennie kell egy 'célpontnak.'

Szerintem.
 
Köszönjük Józsi!!! Bár, nem hiszem hogy használnák bármelyik lapot is.
 
Nagyon jok ezek a kérdezz felelek . Azépület paklik előre törnek ha a falak erejét használja. Bahn szolgáját vissza engedték több mint király!!!(nem azért de én javasoltam )Az ork lángvető meg nem fegyver rá lehet pakolni egy lényre alapbol 3 -at valami másolo lapokkal bármennyit.Szép az élet!!!!
 
Viktor nekem is tetszik a lapok feloldása bár ezt írtam elején valahol ..van egy olyan érzésem hogy epületes pakli ha kitesz egy falak erejét nagyon keményen darálni fog ezzel a sok nullás épületes..meg a többi finomsággal..xd sőt én lehet kipróbálom a követő nélküli rúnás épületeset ...szerintem van esélye..xd
amúgy bahn szolga nem is tudtam hogy hátrányára gyűjtőb dobat..xd amúgy aranymágussal szerintem elég kellemes lesz meg amúgy is a viziók +ez..xd áhhh eldobatok neki manaevőt vagy mittom én mit
 
Valóban nem lett volna akkora para belőle. Én pl sosem fémtárgyaztam fel se tűnt volna xD
 
Automatikus képességre nem lehet reagálni Zilak-dinnal és sztem a Manaevő féreg esetén is magára Móg-ra kell reagálni, nem a képességre, hogy kisüljön a hatása (bár ennek a gyakorlatban nincs jelentősége).
 
Szerintem jobb lett volna, ha a két tárgyat fémmé teszik...
Egy villámhárító biztos, hogy fém. A szekercék egyik felén meg van jel, másik felén nincs. A kereső pl. nemfémnek veszi.
 
Ennyi erővel a felhők asszonyát is ingyen fogja (márpedig azt 6-ért kell...), sztem ennek a faq-nak nincs értelme, de a többit helytállónak érzem. Örülök, hogy két lap tiltása is feloldódott.
 
Xednél leginkább lusták kevergetni az emberek... Ha van a paklidban ugyanolyan mint a tárgy, akkor a tényleges képessége valóban az, h aktivizálja.
A gyűjtőbe kerülés pedig általában a folyamatok vége...

Nekem van olyan Vlagyimir szekercém ami fém!

Azzal mi lesz?
 
Meghatározod mit veszel/raksz vissza, aztán vonod le a költségét, majd gyűjtőbe kerül a költségként áldozott és játékba rakod a kiválasztottat.
 
Sztem helyt álló Móg-ot Zilak-din 0-ért fogja meg, mivel: sikeresen kijátszod a lapot (8vp-ért) ---> utánna aktiválódik a lap saját képessége/hatása (VP-t kapsz) ---> és ezt állítja meg zilakdin --> tehát a lap egyik képességét/hatását állítja meg
 
De Jancsár János érvelése nagyon is helytálló.
 
Van benne valami.
 
Nem mondhatom azt hogy nem kérek manát...
 
Egybként nagyon kár a Magzat-Vezetőkészség kombóért.De az nem értem miért nem lehet visszavenni a Csontkováccsal bedobott lényt.
Pl.:
Xed, az artista ki tudja keresni azt a tárgyat is, amit a képességének költségeként visszakevertél a pakliba, pl. ha a tárgy már nincs a paklidban.
 
Ha valamiről nem dönthetek akkor az automatikus nem?
 
Zilak-din nem azt írja, hogy "használ egy aktivizálást kívánó képességet", hanem azt, hogy "használ egy hatást".
 
Ott hogy aktivizálást kívánó és itt a költség a sikeres létrejötte.
 
Volt 1 faq amiben azt írtátok a zilakdin kancellár vagy lapot fog, vagy aktiválást kívánó képességet....


A Móg a behemót képessége szerintem nem aktiválást kívánó képesség... Ebből az következne hogy zilakdinnal 8 vpért fogom az egész lapot.

Légyszi mondjátok meg hol bukik a gondolatmenetem!
 
ja hogy 3at véd...xD
mindegy,meg kell oldani
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.