Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Életszívás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A sötét mágia követői nem rettennek el attól, hogy saját sebeiket más élet elpusztításával regenerálják. Leah az egyetlen isten, aki képes lehetett megalkotni ezt a nagyhorderejű, növényzetsorvasztó varázslatot.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Turbó turbó (581. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Lapötletek (64959)
HKK kérdés? (47085)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Még jobb: volt olyan hatodikos osztálytársam, aki még normálisan olvasni sem tudott... Felolvasáskor kb. 5 percig tartott 1 sor...
 
Egyáltalán nem!
Csak vannak olyan ember akinek egy könyve sincs, (ismerek ilyet) kivéve a tankönyvei.
 
Én örülök, ha száz könyvem van, mindamellett olvasásban jóval ezer fölött járok... ugye akkor én mondhatom, hogy szeretek olvasni? Vagy az a házi könyvtár meglététől függ? :-P
 
Most szeretnék elnézést kérni mindenkitől akinek a lelkébe tapostam. Nekem az idő kereke speciel nem tetszett, és lehet kicsit erősen fejeztem ki magam.
Elnézést mindenkitől!
 
Én szerintem szeretek olvasni. A könyvtáramat 2 felé szeretem osztani : kb 1000-1200 szépirodalmi-, szak-, és egyéb féle könyvem van, ezeket örököltem. A másik fele a Topp páholy 112 könyvet számlál, ezeket én vettém kemény magyar forintért, és igazi ínyencválogatás.
Csak hogy párat émlítsek:
-Goldenlane-től minden
- Gyürük u.
- Daren Shan vámpírkönyvei
- Hamilton Anita Blake sorozata
- Lovecraft és Rejtő összes
 
Tényleg nem írtál semmi olyat ami sértő lehetne, ezért ne is tépelődj emiatt mert a " vegye észre mindenki" inkább halotalannak szólt.
 
Szia!

Én szerintem nem írtam semmi olyat amivel leszóltalak volna, vagy azt amit olvasol... csak felhívtam a figyeledet arra, hogy nme mindenkinek van elég ideje olvasni, és nem mindenki olvas olyan gyorsan mint Te... Én spec igen, de csaka magyar könyveket, mert angolul kicsit azért lasabb, bár Jordan megtette hatását...
A másik, hogy szerintem le szabad szólni, illetve kritizállni, csak nem tirpák módon...
Mellékesen tényleg büszke lehetsz arra, hogy ennyit olvasol... már-már nem is értem, hogy miért nem szereted a sci-fit! Mindenesetre tisztellek!
 
Ja.....
És a 1500-2000 könyvre visszatérve nekem spec.3500-4000 kötet könyvem van aminek a 95%-át olvastam és az összes kötetet magam vettem mert könyvimádó vagyok.[és 30 éves már elmúltam sajnos pedig mennyi jó könyvet nem olvastam még]
 
Szerintem annyinak vedd ahány kötet, és ha az ember elkezd olvasni (egy letehetetlen) könyvet akkor jó esetben 6-8 óra alatt ki lehet olvasni 250 pldalt.
Ne vegye senki sértésnek mert nem szólok le senkit bármennyit olvas vagy bármit de vegye észre magát mindenki pontosan ilyen problémák miatt, hogy (hangsúlyozom) NEM ILLIK LESZÓLNI más ember olvasási szokásait. Én például nem nagyon olvasok sci-fi-t, de ettöl még nem mondom azt hogy sz** amit olvasol, mert ismerem és elismerem Asimov munkásságát csak én nem szeretem és ez magán vélemény.
 
HI!

Nem értek veled egyet, pedig... nem hiszem, hogy valaki csak 1500-2000 könyv után mondhatja magát valóban olvasaónak. Ami azt illeti, pl. nekem ennek a töredéke lenne csak, mert pl. 2000db*250oldal/könyv=500 000, amiből napi 50 oldalt olvasva 10 000 napra elég irományt kapsz... az pedig közel 30 év.... és még közel sem vagyok a 30-hoz. (Nos ez egy kisé gagyi magyarázat, de remélem látod belőle, hogy mire gondolok...)
De még egy példa: Te milyen nyelven olvasod Jordan bácsi feledhetetlen műveit, mert ha ezt a mi üzeneteink nyelvén teszed, akkor egy szánalmas fordítást olvasol (tudom, sokan úgy gondolják, hogy nem olyan rossz, de tévednek), mert meggyőződésem, hogy ánglishul sokkata lenyűgözőbb!

Mellékesen a kedvenc íróm, messze-messze Jordan, úgyhogy nekem se tetszik, hogy valaki leszólja, de ha neki nem tetszett az még nem azt jelenti, hogy az illető bunkó, bár ahogy ezt közli "tucat",... hát az már arra enged következtetni. De engem nem zavar, csak nem értem miért volt jó neki ez.

Ja egy kis kérdés: Asimov gyüjteményes könyvét hány könyvnek számoljam, mert ha a valós kiadás szerint nézem, akkor az megdobja az olvasott könyveim számát!

Kopi remélem tetszeni fog Jordan Új Tavasza, mert szerintem fenomenális összefüggésekkel ír benne az előzményekről.
Üdv!

UI: És véleményem szerint a két írót Jordant és Tolkient összehasonlítani vétek, mert teljesen más a stílusuk.
 
Abban igazad van mindenki olvasson azt amit szeret. Kérdés te szeretsz-e olvasni? (pl. mennyi könyved van?, magánkönyvtárnak nevezheted-e,-... stb. olyan 1500-2000 könyvtől már büszke lehetsz magadra mert akkor már tényleg szeretsz olvasni és ebbe mindent bele lehet számolni pl. szépirodalom,természettudomány, történelem...). A Gyűrűk Ura spec. high fantasy és ezt a stílust nem sokan választották az általad "szemét" fantasy kategóriának nevezett de sokak által elismert szerzők mint R.E. Howard-Conan és egyebek, M.Z. Bradley, R.A. Salvatore és még lehetne sorolni. De spec. nem "illik" leszólni más izlését de te tudod:/
 
Szerintem mindenki olvasson azt ami neki tetszik, nekem az idő kereke sorozat speciel nem tetszett. Izlések és fantasykönyvek

Szerintem egy regénynek sem tesz jót hogy a Gyűrűk Ürához hasonlítják (ami egy nagyon jó könyv, minden fantasy alapja stb.) De azóta már fejlődött az irodalom. (Isteni balhé)
 
Tisztában vagy vele mi az a tucat fantasy? mert a véleményed szerint nem nagyon, ugyanis az Idő kereke sorozat Gyűrűk Ura c. mű nagyságát idézi:/
 
döcögősen indult? hmm.. Mondhatjuk így is.
A többi könyv alatt én leginkább a Tf és Öv regényeket értem amik szerintem igencsak gyengék. (Mindkettődől olvastam egyet!)
 
Hahó?!
A Vérbeli herceg és a Király kalózai I-II második kiadását nem adjátok ki?
 
Megsúgom neked (hátha elhiszed, bár látom erre kicsi a remény), hogy ennek a sorozatnak az első pár könyve döcögve indul, aztán kinövi magát (az én szememben) minden idők legjobb fantasy sorozatává.
És mondd csak, melyikeket nevezed az összes többi behis könyvnek, melyikeket olvastad közülük, és melyikből hány oldalt?
 
Én is olvastam az első részét, tehát véleményem nem alaptalan, és amit mondtam igaz majdnem az öszes behis könyvre.
Goldenlane művei persze mind kivétel!
 
Azt hiszem most sok embernek a lelkébe gázoltál alaptalanul.
Ha nem olvasol Idő kerekét vajon honnan ez a megállapítás, hogy tucatfantasy lenne? Nagy tévedésben vagy, ezek a könyvek egyáltalán nem átlagosak. Persze vélemények és pofonok, így csak a magam nevében nyilatkozhatok: messze a legjobb fantasy sorozat, amit valaha olvastam.
 
Hát nem tudom, nem olvasok tucatfantasyt (pl:Idő kereke sorozat)
 
nézd! tényleg jók a Goldenlane regények de sokan azért mást is várnak. (pl. az Idő kereke sorozat, Midkemiai /Kelevani történetek és a McKenna regények. És ez a teljesség igénye nélkül jegyzem meg.) [u.i.: amugy az egyik kedvencem A szélhámos és a varázsló]
 
...valamint év végén egy új J. Goldenlane regény kiadása is.
Ez itt a lényeg mind közül! már nagyon várom!!!
Nem lehet valamit tudni róla?
 
egy exkluziv TFes konyvet nem terveztek? eddig megjelent tfes konyvek+a weboldalon legjobbnak tartott novellak kemenykotetben? a fuggelekekrol mar nem is beszelve... (formatumra kb mint szuktis fele dune repint)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.