Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Titkos ügynök
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A titkos ügynökök nem csak a lopózás és behatolás mesterei, de képzettek az elektronika és a technika terén is.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Szűk esztendőket akartál írni
 
Versenyen a jövőben mindig Ősi runázni fogok, vagy Semleges csatamezőzni. Túl sok bugris hülyeség jöhet szembe:
- Bűvös erdő
- Zarknod börtöne
- Zarknod bilincse
- Ínséges idők
- Specializáció
- Hálócsapda stb..
Meg hát követőkből is van egypár kis bugris.
 
pontosan miatta nem játszok mostanában erdővel...sőt nem tudom egyáltalán érdemes-e játszani még vele...
 
én nem aggódnék a laphátrány miatt, olyan lapokat kell beletenni ami lejön és jó, vagy megnyeri a meccset vagy kicsit kontrollálja, az ellenfélnek úgyis nehezebb dolga van mert nem err készül. persze a molluszk egy az egyben megeszi a paklit, dehát ez van.
 
Elementáris fúzió
meglepődnék,ha 2-nél több lapot akarnál kijátszani körönként és a színe is stimmel
 
HÁt akkor már csak egy kérdés marad ..... hogy az istenbe lehet az a mérhetetlen laphátrányt behozni amit a 3 erdő ad nekünk
 
a-a nem drágítja, ezt mára behós okosok Tihor Miki, és Makó Bazsika eldönttötték. mivel nem kézből játszod ki hanem a paklid tetejéről nem drágítja még ha kézből kijátszásnak is számit. szal jó az a doboz
2x voltam "dobozos" erdővel behós versenyen megkérdeztem, és leokézták.
 
Az istenit !

hát téged is látni?

Egyébként
köszi
 
Nem ám. Úgy játsza mintha a kezedben lenne. Tehát először elköltesz 1Vp-t a doboz képességére és teppeled. Ha nem sors fintorozzák, Vermiteusozzák le, akkor elköltöd a lap költségét, mintha a kezedben lenne, például egy 3Vp alap költségű lapnál 6Vp-t. Ha van más módosító az asztalon, akkor az is bele számít.

Tehát nem egy hatalmas májerállat erdőbe a doboz.
 
Szeretném megkérdezni, 3 Erdő mellett a varázsdoboz 1vp ért és +3 vp-ért rak játékba egy lapot ?


köszi
 
keresek 3 büvös erdöt akinek van az dobjon 1 privit
 
Drágább lesz szerintünk.

Kőrös&Györki
 
(AK149) Drágább az ősmágiás varázslatom, ha van egy Ragacsos iszappolip jelzőm, mivel a polip jelzőnek nem a képessége a drágítás, hanem a hátránya, így az nem forrás. Pont emiatt nem is kapcsolja ki az ősmágiát sem nála, sem az ellenfelemnél.

Ősmágia szabály:
Amennyiben nincs olyan szabálylapod, követőd vagy forrásod játékban, amely idézési költséget módosít, az ősmágiás lapoknak az idézési költségét semmilyen szabálylap, követő vagy forrás nem növelheti. Az ősmágia nem altípus.

Ezekből arra következtetek, hogy Csabi barátomnak teljes mértékben igaza van, és a FAQ helytelenül lett beírva. 10-15 átolvasás elég is volt hozzá, hogy logikai buktatót véljek felfedezni benne, mely szerint az eredeti állítás helyett ("Drágább az ősmágiás lapom...") azt próbálta az indoklással alátámasztani, ami a második mondatban van, vagyis: nem drágítja. Az eredeti FAQ tehát egy egyzserű NEM szócskával kiegészítendő a legelején.

Köszönöm a szíves helyreigazítást, és javasolnám akkor a polipok becserélése helyett az ellenfél ősmágiás lapjainak pakli aljára keverését.
 
Danikam, le a kalappal.

Azonban tovabbra is ugy gondoljuk, illetve ugy tunik, hogy mar csak en, miszerint a RIP altal adott dragitas hatranybol fakad es igy nem is forras. Megboritja ez az osmagiat ? En most neztem utana, es szerintem nem.

Meg egyszer gratula, es dobj priviben egy varkadekket nekem, kerlek !
Elore is koszonom
 
Hasznos írás, köszönjük!
 
Ízlés szerint variálható, természetesen. Mivel aggresszív paklira gondoltam, ezért a szent sólyom ebbe a koncepcióba nagyon nem illik. Fekete szín nálam is a leggyengébb, és helyettük jönnek a polipok, ha sok az ősmágia.

Kirgish, nasothin és malfunkció mind nagyon hasznos ha esetleg mégis megkapjuk a rúnát vagy a csatamezőt. Erdő mellett pedig taktikai elemek, amikor sejtjük, hogy az ellenfelünk spekulál azokra a VP-kre, amiktől megszabadítjuk. Malfunkcionálásra valóban lenne VP-je, de ez egy reakció, amit azután játszunk ki, hogy kijátszott valamit, ami X+3 VP volt, utána már nem biztos, hogy marad rá manája, de kétségtelen, hogy helyettesíthető.

Sellő őrszem talán méltánytalanul maradt ki (bármelyik lény helyett jöhet), illetve nagy kedvencem, diána kívánsága is eldönthet egy meccset. Rendkívül drága, de ha van rá keret, annak az ellenfél nem fog örülni, ez garantált.
Fekete erősítésére hasznos lehet a morgan átkozott ajándéka. Diána kívánságát kedvelők gondolkodjanak el a hatalom torzulásán is. Ellenfél kéjes gyönyörrel húz 12 lapot egy csáp isten elcsípését követően, de jó eséllyel haszontalanul, hiszen manája nem maradt, viszont a csáp-istennek célja volt, és amiket elpucolt volna, valószínűleg végeznek vele, miközben gyönyörködik a lapjaiban.
 
Illetve kelegish sem tűnik olyan sztárnak. De ebben lehet, hogy tévedek. Malfunkci nagy bioznisz, úgyis lesz manája, nem?
 
2. blikkre már lenne 1 javaslatom. Fekete elég erős? Fehér keményebbnek tűnik (szent sólyom pl.).
 
ilyen 1 pro hkk-ás
 
Öregem...ez nagyon fasza lett, elismerésem!
 
Egy pakli attól aktuális, hogy az aktuális versenykörnyezetben előforduló paklit meg tudja oldani alapból, side-ból. Ehhez ismerni kellene, azt, hogy milyenenk a tipikus paklik abban a környezetben, ahol játszol/versenyzel.

Szóba jöhető követők a kragoru, kyorg, gyógyító, halhatatlanok nagymestere.

Ezek közül a kragorut tartom a legerősebbnek, mert kevésbé húzás függő. Ha erős lapjaid vannak, akkor ezt ajánlom, ha gyengébbek, akkor inkább a gyógyítót, hogy legyen időd felkészülni.

Mindenképp arra kell itt építeni, hogy
1. az első pár kört túléld, hiszen a játék elején 1 lapod van az ellenfél 4-5 lapjával szemben (20-25%-a), 2. körben 2 lapod van 5-6 lappal szemben (33-40%)... stb, vagyis arányaiban ahogy egyre inkább előre halad a játék, úgy lesz egyre kisebb a relatív hátrányod.
2. Ha kapsz egy rúnát, vagy csatamezőt, akkor se legyél meglőve.

Jelen környezet csúcsragadozói a molluszk, 5 lapos kontroll és sokszínűség, második vonalból pedig a börtön, kragoru és tárgykombó próbálkozik.

Molluszk ellen meg vagy lőve, ha felhúzza a sötét földet, így a TF kötelező lap ellene (1db). Legjobb fegyvered a sötét föld lesz (kötelező 1db min). Jó eséllyel szükséged lesz gyógyulásra is, ami nem is olyan egyszerű feladat. Legjobb lapod kragoru mellett a rhiomarill... (sárga gnóm), ami gyógyit, fattyat vagy bármi mást lelövi, vagy sötét földet épít, esetleg őrposztot torlaszol. (sárga szín)
Sárgából jöhet még kragoru medúzája, megszakítás, ellenvarázslat. Szeretik ezt a környezetet. (Fairlight bölcsesség is jól mutat, de nem kötelező).
Második csapás az ellenfélre, ha piszkálják a manáját. Nincs szörnyűbb, mint mikor erdő mellett nem hagyják gyűjtögetni az embert. Legerősebb taglózó a moa daraboló, naso-thin nagyúr és a kirgish. Barna szín mellett jöhet az újabb kragorú táp, a fejvadász, szabad zsoldos és a reakcióktól óvó malfunkcionálás.
Esszenciakapcsot nem zavarja az erdő, szörnybűvölés olcsó és hatékony. Itt is beköszön a psychiofeata.
Negyedik színnek a feketét választom, mert a morgan pálcáját nem zavarja az erdő, és lényekre jól vigyáz, nasothinnal kombózik, valamint a Kyorg szolgasárkány termelheti a VP-t.

15+1 lap felsorolva + 1-1 helyszín.
Vagyis 47-50 lap. Érdemes tesztelgetni, én most ezekkel raknám össze.

Érdemes odafigyelni, hogy a lapjaink költségére mindig odafigyeljünk. Fix 4 vp az ellenvarázs, és 2-t írjuk vissza ha létrejön. Esszenciakapcsot is helyettesítsük. Morgan pálcáját nekronból vagy szk-ból hozzuk ki. Kragorus lényeink csak +1 VP, illetve az ellenfélnek +4 reagálni rá illetve célozni. Ne sajnáljuk bedobni őket lapleszedésnek, mert minden ilyen megoldással 2 VP-t nyerünk ellenfélhez képest.

Side-ban készüljünk manaevő féreggel, zu'littal és szúnyoggal csatamező, rúna ellen, RIP-el és az új polippal ősmágiák ellen. Mágiagyilkossal gyűjtő és bűbáj ellen. Szibaritával antimágiás lények ellen. Tegyünk még bele 1 TF-t és 2 Sötét földet is, hogy ha az ellen többel játszik, ne legyünk bajban, illetve ködsárkánnyal (vagy ragadozóval), ha nem kontroll az ellen. Kicsinálja, ha fenn tud maradni.
 
tudsz 1 jó erdö decket irni?
 
szerintem ne azzal indulj
de ha ahhoz van kedved,akkor nagymesteres erdővel menj
 
pls irjatok vmi aktuális és versenyképes bűvőserdő decket hagyományosra.
 
Tharr-ból és Fairlight-ból kétszinű versenyre ti milyen lapokat javasolnátok bele
 
nem feltétlen arra kell alapulnia a decknek hogy helyettesíthesd az idézési költségeket ,elég ha az ellent 3x jobban bedrágítod iszappolippal +iszapmesterrel + néhány szívatás mint pi:asnomad ami viszakeveri ha le is hoz vmit aztán elég egy ölést lehozni és nyerni de,a rúna attól megfogja hiába húzol csak egyel kevesebbet ..........
 
emberek azon gonolodok hogy ossze kene szedni azokat a lapokat amiknek helyetesitheto az idezesi koltsege, igy 0 ert jatszod ki (pl: morgan pálcája, esetleg jo a morgan átkozott ajándéka), es azokbol lehetne e egy paklit csinalni
szerintem lehet hogy jo eselyei lesznek hamarosan az erdősnek, az uj szabalylapot ha elkezdik hasznalni akkor 2x is meggolndoljak az emberek hogy runazanak e (+3+4 lapos elony azert tud szar lenni)
de van 1 gyerek akinek orias deckje van, nah az durva a kovetovel, mar 3. korre kint van az orias es lehet hogy az is 1 dragitos, csak az a baj hogy siman bukja ha betoljak a kovetojet mert ugyan olyan lassu mint az ellen viszont kicsit dragak az oriasok
 
az én fejemben is járt
 
Igen ezt már ismerjük.
Be kell húzni 1 lapból,kb. olyan mint amikor én Fairlight Bölcsességével kezdtem a "fejbe lövős Erdőmmel".
 
Nah ezt az elmebetegséget figyeljétek!

3 erdő + gyógyító raksalion + cseppkőfívér akár első körbe
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.