Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Harakiri á lá TF
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Egyetlen ember létezett a Túlélők Földje történelmében, akinek sikerült végrehajtania egy ÖNGY parancsot magán. A parancs valójában nem létezik, de akkor, valamikor rég, a parancs eredetisége miatt a Beholder alkalmazottak úgy döntöttek, egyedi szöveggel kedveskednek a kérdéses UL megírójának." - a Túlélők Földje legendás eseményeinek egyike
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny augusztus 17. - Versenybeszámoló
Ősi Káosz akció - 2024.08.16. - 2024.09.08.
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3.
Szombati Tiltott mágia
HKK Legendás cél: Ősi Káosz

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny augusztus 17. - Versenybeszámoló (17)
TF help (6703)
Lapötletek (64996)
HKK Legendás cél: Ősi Káosz (4)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8198)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6356)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Járj +1!!!!,de igazából az összes narancs lap jöhetne...
 
Azt amúgy én se értem hogy a járj miért tiltott, az azért igencsak ellensúlyoznă a kontroll epikus áradatot ha lenne járj is. A keltető ott van az igaz csak kb senkit sem zavar, ha egyáltalán játszik vele valaki.
 
Ahogy írtam lejjebb is, önmagában nincs gond a 0-ért jövő lapokkal, kellenek ilyenek is. Lapkeresőben szűrj rá a 2000-es vagy korábbi, 0 költségű lapokra. Meg fogsz lepődni, már akkor is nagyon sok volt!
A lényeg, hogy a lap erőssége pariba legyen a költségével.
A Megszállás tényleg csak annyit csinál, hogy 47 lapos paklival tudsz játszani - de cserébe beragad a kezedbe egy Zarknod vagy egy járj ellen.
A tegyük tönkre csak a lap egy részét "fogja meg".
De sorba nézhetnénk a többi 0-s lapot is az ifjú matróztól a hívó kürtön keresztül egészen a manaregenerációig. Ezeknek a lapoknak a 0 a megfelelő költség.
Ami talán kiugróan erősebb, a 0-s reakciókánterek (nyilván ezek elsődleges célja, hogy eltántorítsák az embereket attól, hogy 40 reakcióval játsszanak, 15-20 esetén ez már lehet blank lap) és a 0-s leszedések (ez utóbbit most már nem fogunk kiadni, max olyat ami X-ért X-es lapot old meg), vagy nagy hátránnyal (pl vp-t ad vissza).
 
Nekem már teljesen mindegy, mert nem fogok ezzel a paklival TM-en indulni.
Nem írtam, hogy csak a saját paklijában jó a lap, ahogy a kínmestert, ezt is elég sok mindenhova lehet játszani, csak míg a barna kártya simán jó első körben is, a papper nem hiszem, hogy a középjátéknál hamarabb örülsz, ha a kezedben van, kivéve ha olcsóbbítottad.

Értelmes lénysemlegesítés amit használnak alig van. Ez a fő probléma.


Ez a fő probléma? Ez az egyetlen olyan része a rotációnak, amit sikerült rendbe tenni a játékban, hogy nem arról szól egy counter csata, hogy aki nyeri, nem csak megvédte a lapját / sikeresen támadta az ellenfél lapját, de még ki is fosta a kezét az asztalra.

Amúgy, ahogy még látszik a TM statból is, a költségek szempontjából nem igazán sikerült javulást elérni, és ez nem azért van, mert még bent van 2021, hanem mert sorban jönnek ki a 0-ért, 0.5-ért tempo killer meg még csinálok egy kis valamit lapok (pl. Tegyük tönkre!, Megszállás, stb.).
 
Gyors ránéztem mivel indultál h így véded a papot. Vámpír epikus. Mindent értek
Még ha csak a saját paklijába lenne ennyire durva akkor semmi bajom nem lenne vele. Minden ami használ feketét ezzel kezdődik okkal. Börtönbe is instant win. A kínmester sokkal gyengébb mivel legalább azt megtudod fogni meg önmagát örli fel (ha nincs jobb opció). Meg amúgy is tök más a két lap. Értelmes lénysemlegesítés amit használnak alig van. Ez a fő probléma.
 
Nem tudom, a Leah pap kinek fájt ennyire, de varázslatok ellen tényleg jó, minden más ellen pedig egy 2 VP-s lapvisszatétel / "leszedés". A követője mellett 1 VP-ért tényleg sokkal erősebb, de ez elég sok lapról elmondható, beleértve a szintén említett Kínmester.

Rhattnál tényleg elég sok spoiler ki van már tiltva, de tekintettel arra, hogy arányaiban 2x annyi spoilere van Új Nemzedéken, nem lenne túlzás még elgondolkodni 1-2 lapon.
 
+1
Császári kínmester nyerstáp, az epikusába elmebeteg.
Régi enkala/legfőbb követő nem érdemel tiltást, kikap a pakli egybpucér kezdőkezes pihenőtől.
Leah pap nekem se hiányozna.
 
Szerintem tiltandó lapok vagy érdemes rajtuk elgondolkozni:
Leah papja
Mutáns szirén
Császári kínmester
Legfőbb követő / régi enkala követő
 
Gice: az eltörlés valóban nagyon erős lap, viszont Rhatt a 7. helyen kullog, pont a TM sokszínűsége érdekében törekedni kell a színek egyensúlyára, ezért én Rhatt lapot nem tiltanék már.

János: olcsó lapokra szükség van, egyszerű okból. Ha minden lap minimum 1vp-ért jönne, akkor az nyerne, aki kezdene, mert vp előnyből kipörögne, kijátszaná a lapjait, és te nem tudnál beleszólni. Ami inkább fontos, hogy az olcsó lapok arányosan gyengébbek is legyenek a drágábbaknál. Régen volt 0-s lapkánter - ma már max reakciót tudsz ennyiért fogni, és azért az tud néha blank lenni.

Miraxen: nem tudom te milyen játékot képzelsz el, ahol nem lehet beleszólni sehogy az ellenfél játékába, szerintem az a HS, ahol mindenki játssza a saját játékát, és valakinek előbb-utóbb kijön a nyerés, az nem feltétlenül kreatívabb és jobb annál, hogy most egy erősen agyalós adok-kapok van. A kánterelések, leszedések a játék részei. A kreativitást meg keressük ott, hogy nagyon sokféle etnikummal játszottak, és nem 3, hanem 18-20 db-ot is beraktak egy-egyfajta etnikumból, így aztán tényleg eléggé különböztek a paklik. Tekintve, hogy egy kiegészítőben akár a lapok 60-70%-a is néha valamilyen lény, vagy etnikumhoz kapcsolódó egyéb lap, nem baj, hogy ezek legalább tiltott mágián labdába tudnak rúgni, és nem ugyanazt a 30 spoilert próbálgatja mindenki különböző narancslap kombinációk mellé.
 
Hova lett a játék kreativitása?

Semmi nem változott pár évvel ezelőtthöz képest, ugyanúgy belerakod az összes megmaradt countert a deckedbe, meg az ingyenes lapokat. Mitől tiltott mágia ez?

17 epikus, 2 börtön, 5 kevés lapos kezdés, 1 hordaparancsnok profiknál ha jól számoltam.

Miért van bannolva az ellensúly?Miért van bannolva még mindig a járj pl? Hagyományoson senki nem játssza, főleg úgy,hogy a keltető bent maradt.Bőven van még ősmágiás side lap is ellene, és a legtöbb epikus még olcsóbbít is.

Minek játsszak mást, mint epikust, ha eredményt akarok elérni? Illetve milyen más opcióm maradtak, ha a banlistán az alternativ deckek kulcslapjai, plusz alternativ narancslapok banjai találhatóak?

Kiváncsi lennék a profik véleményére még, hogy mennyire volt élvezetes a verseny, ők hogyan élték meg.
 
A top 10 lapbol 9 nulla Vp-s, illetve ingyen kijatszhato. A chd ohaja is idezheto. Nesze neked rotacio meg tiltott magia...
 
Meglepő lenne, ha a mostani aktivitásommal kijutnék Nemzetire, de amit én tiltanék: Eltörlés.
Szerintem már a rota szellemiségével is ellentétes a lap, hogy kézből és pakliból kiszedi a lapot, de a tiltott mágia elképzelésével szerintem mindenképpen ellentétes.
Ha még nem rotált volna ki, akkor az ugyanezt, bár azért máshogy csináló Gomak tiltott lenne, mivel isteni lap.
 
Nehéz harci fregatt. Idén még ugyan két szín kell hozzá, de jövőre...
 
Leah papját lehet érdemes lenne feldobni a listára. Sok tiltott lapnál inkorrektebb. Kirívóan erős ebbe a metába és a feketének szerény a tiltólistája.
 
köszönöm, javítottuk!
 
2 börtön volt a profiban, nem 6. Szerintem a 3 kategóriában volt összesen annyi.
 
A narancslapok statisztikájára érdemes ránézni.
Sokkal több narancslapot hoz, mint ahány induló volt.
Tippre talán még 1 verseny belekerült valahogy.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.