Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Elenios hátasa
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Keringnek legendák Elenios legendás teremtményeiről, melyek szépsége szemkápráztató... pedig még olyan ember nem is látta őket, aki utána erről beszélt volna. Csak a Szerelem Istennőjének legodaadóbb papjai előtt nyílik meg a lehetőség, hogy egy ily csodás pegazus hátára ülhessenek.
Nézz szét a galériában!
Páros verseny a hétvégén
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés
LXI. Alanori Olimpia
Varázsdimenzió lapbemutató 2. hét

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8150)
Épülettervező pályázat 2. - eredményhirdetés (9)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (29)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (5)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (60)
Lapötletek (64971)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | ...
Nézet:
Ha ki nem szedik a yetit abból a csatamezőből, vagy nem húzod fel.
Csatamezőben egyáltalán nem volt annyira jó a yeti, inkább hatásvadászatba.
 
nem értem a hisztit. a béklyó pl az apró miatt lett lefaq-zva, és az összes kijátszást korlátozó lap és szabály kézből kijátszásra vonatkozik. a szépia bármilyen kijátszásra vonatkozik, tehát ad manát-lapot ha fattyat kérsz molluszkra. viszont az ongóliant hadúr gátolja a kijátszást. sztem inkább irreálisan univerzális. a yeti tesztelésén sem jött le senkinek, hogy 100 lapos csatamezővel mindent elrak. nem sírni kell, hanem jó paklikat összerakni
 
ne essunk tulzasba, egy jo jatekos elver barmilyen molluszkot
 
Mivel marhára unom már a Molluszkot, néhány kérdés:

Szépia ad manát és lapot, ha dobótőrt forgatok fattynak, vagy ha sötét földdel hozok be fattyat?

Ha a játékba hozatal kijátszásnak számít, a béklyó miért nem fogja a molluszk képességét? Végül is játékba hozok egy lapot a Molluszk képességével! Ill. hasonló kérdés Háló képességre és a szingularitás kijátszása után is... vagyis ha ő játszik szinguval, forgathat?

Ui.: hogy lehetett a behó ilyen bolond, hogy egy ilyen irreálisan erős UR-t kiad!? Szégyen gyalázat, hogy a tesztelők ilyen szerencsétlen vakok (vagy nagyon okosak, mert nekik lesz először molluszk, amivel végigverik a mezőnyt fél évig, dagadra szedve magukat...)
 
Szerintem is bebaszna ha a szkritter rettenet mint lényt bedrágítaná.
 
Valahogy így gondoltam:
Részlet a szabályok közül:
"Forrás minden varázslat és hatás.
Varázslatnak nevezzük összefoglalóan a bűbájokat, azonnali és általános varázslatokat.
Egy lapra akkor hat varázslat, ha egy általános vagy azonnali varázslat hat rá, vagy közvetlenül rárakunk egy bűbájt.
Az asztalra, nem pedig lapra rakott bűbájok már a hatások közé tartoznak.
Hatás az, amikor egy asztalon levő lap vagy önálló jelző hat bármilyen más lapra, legyen az szó akár állandó hatásról (pl. +1/+1 minden lénynek), vagy aktivizálást igénylőről."

...és ezt (vagy valami hasonlót) kéne még hozzábiggyeszteni:

Azok az asztalon maradó lapok, amelyek közvetlenül a (sikeres) játékba kerülésük után hoznak létre valamilyen hatást, szintén forrásoknak számítanak. Az ilyen lapoknak a kijátszása a forrás, és nem a képességük használata, vagy a hatás létrejötte.

Amíg ez nincs leírva, addig a Szárnyaszegettnek a képessége a forrás, és nem a lapkijátszás. Szerintem. De persze lehet érvelni, és meg lehet győzni engem is.
 
Annál is inkább megérett a forrás definíció egy revízióra, mert egyre több az ilyen alternatív varázslat. Sok tárgy, épület, és lény csinál valamit a kijátszásakor, quasi, mintha varázslat lenne. Ezekre ki kéne terjeszteni az idejét múlt forrás definíciót, és akkor a probléma megoldódna.
 
Visszatérve a szkritterre, szerintem jól tetted, ha nem hagytad magad. A szkritter nem forrás, ha lényként jkátszod ki, ezért nem hat rá a spec., és 1 Vp-ért jön.
 
Persze, hogy forrás, csak nem drágítható.
 
"(AK149) Nem drágítja-e Raia szent lovagjának (új) képessége Nord (új) képességét. A drágítások nem drágítják az automatikus képességeket, mivel azoknak nincs költsége. Költsége csak az aktivizálást igénylő képességeknek van, ami azonban lehet nulla is. "
 
Vagy a forrás definícióját kell kiterjeszteni az asztalon maradó lapok kijátszáskor létrejövő automatikus képességeire is, vagy a specilaizóciót, mint lapot kell kiterjeszteni rájuk. hát mivel ez a lénynek a spec képessége függetlenül attól hogy mikor jön létre= forrás
 
de az mindegy hogy aktiválást igénylő vagy automat, a lényeg hogy forrás, a specre is ez van írva. és mivel forrás= +2vp
 
Nem értünk egyet, de mindegy. Ki vagyok én, hogy megmagyarázzam?
A Szárnyaszegett egy lény, tehát nem varázslat.
A képessége, egy asztalon lévő lap képessége, tehát forrás, mivel azonban automatikus képesség, nem aktivizálást kívánó, ezért nem drágítható.
Ellenkező faq-ig én ezt így gondolom.
Vagy a forrás definícióját kell kiterjeszteni az asztalon maradó lapok kijátszáskor létrejövő automatikus képességeire is, vagy a specilaizóciót, mint lapot kell kiterjeszteni rájuk.
Szerintem.
 
utána jártam, és spec ellen ingyen jönki mert alapból drágább
 
de a spec amúgyis bedrágítja 2vel és onnan már ingyen jönXD
 
Nnna, megnéztem azt a rohadt lángoló csirkét... csak elsőre emlékeztem jól. Ez egy automatikus hatás, tehát nem drágítható.
A Szárnyaszegett nem varázslat. Ergo csak asztalon lévő lapként lehet forrásként értelmezni. Ez pedig a sikeres kijátszáshoz kötött. Előbb lejön, aztán ingyen leszed egy lapot, és erre nem hat a specializáció.
Szerintem. De nyilván le kéne faq-zni.
 
nem választhatsz ha nincs más magát szedi le...
 
Azt írja a specializáció: "Azok a források, amelynek a szöveges leírásában a "célpont lap" szerepel +2 Vp-be kerülnek".
Ez varázslatoknál a kijátszást, más, asztalon lévő lapoknál a képesség használatának pillanatában lép érvénybe, mivel ekkor jön létre a hatás.
A szkritter rettenet kijátszásakor nem varászlat (alapesetben), és nem is jön létre semmilyen hatás, hiszen meg kell várni, hogy sikeresen játékba kerüljön. Ekkor a költsége 1 Vp. Aztán, ha akarod, használod a képességét, ami viszont már egy asztalon lévő lap képessége, hatása, quasi forrás, tehát +2 Vp.
A szárnyaszegett esete ugyanez. Kijátszod. Ha sikeresen létrejött, használhatod a képességét, ami alapesetben ingyenes, de a specializáció mellett 2 Vp. Szerintem. Viszont ha nem akarod, nem használod.
 
Módosítok, a szárnyaszegettnél is választhatok, ugye? akkor igazuk van. aktivizálást kívánó a képesség. De ott sem a lényt drágítod, hanem a képességét. Szerintem.
 
viszont spec képesség a szárnyaszegett képessége ergo forrás, mivel be is lehet ellen védeni a lényeimet. ha forrás akkor drágítja is. márpedig a varázslatokat, és a lények képességeit forrásnak nevezzük....
 
A források: a varázslatok, és a hatások. A szkritter rettenet egy lény. A kijátszásakor nem jön létre semmilyen hatás, csak a SIKERES kijátszásakor. Ebből következően a rettenet lényként kijátszva önmagában nem forrás. Ezért nem hat rá a specializáció. A képessége használata viszont forrás, és arra már hat. Szerintem.
Ugyanez a helyzet a Bájgúnárral is. Mikor kijátszom, egy snassz mezei lény. Nem forrás, ergo: nem hat rá a spec.
Mikor használom a képességét AZ már forrás, tehát drágul.
Én nem értek egyet a szárnyaszegett drágításával sem. Mert az egy lény, aminek a képessége aut. képesség, annak nincs költsége, és nem lehet drágítani. Erre van faq valahol.
 
és autómatikus képességeket is drágít, am a spec. pl szárnyaszegett...
 
ez világos, ezt én is tudom, de ők azt mondták, ha nem akarom használni akkor is elkell költeni.. és ezzel már nem értek egyet...
 
Jah, és nem a kijátszását drágítja a specializáció, hanem a képessége használatát. Tehát mindenképp 1 Vp-ért jön, de ha használni akarod a képességét, az +2 mana.
 
A rettenet képessége aktivizálást kívánó képesség, mivel dönthetek róla, hogy használom-e vagy sem. Az más dolog, hogy nincsen külön költsége.
Mivel aktivizálást kívánó képesség, ezért forrás, és drágítható.
Más lenne a helyzet, ha a kijátszásakor mindenképp passzivizálni kéne egy célpont lapot. Akkor is forrás lenne, de akkor a képessége nem aktivizálást kívánó, hanem automatikus képességnek minősülne, így nem lehetne drágítani.
Összességében - szerintem - a rettenet kijátszásakor, ha passzivizálni akarsz egy célpont lapot - specializáció mellett - sajna el kell költened +2 manát.
 
meg igazából úgy vagyok vele, hogy minden forrásnak a használatát drágítja amiben célpont lap szerepel, ez edig ok, de ha nincs kihasználva akkor nem is drágíthaja...
 
ezzel én is így voltam, a behós versenyig, ahol Schumi (ki más...) kitalálta hogy akkor is van forrás ha nem használom. de én ezzel nem értek egyet, ha nem használom akkor, nincs.
Miklósék nem tudták biztosra, de az elején azzal érveltek, hogy szerepel a szövegében, de akkor a bájgúnárt is drágítani kéne...


ez olyan mintha mindenkit, levernék akin cipő van, de ha valaki gyorsan leveszi hiába van nála, ha nincs rajta nem is ütöm meg...

a káoszgyilkos pedig egy lila szörny 3-ért 1/1 kijátszásakor leszed egy lényt, és kap annyiszor+1/+1-et mint a lény ik-ja volt. akkor ilyen alapon ezt is kéne olcsóbbítani.
 
Hát mivel nem forrás így nem drágítja.
A Káoszgyilkos nem tudom mi
De ha az is lény akkor nem olcsóbbítja, mivel a spec csak a forrásokat, és a hatásokat buzerálja.
 
Drágítja a szkritter rettenet kijátszását a specializáció, hogyha eszem áhában sincs használni a képességét ami lapot céloz? mert ha igen akkor ezen az elven a káoszgyilkost olcsóbbítania kéne ...
 
"(AK146) Vissza kell vennie az ellenfélnek az egyetlen lényét, ami nem lehet forrásnak célpontja, ha van a játékban egy Vörös felhőm, és az ellenfélnek nincs más lapja játékban, mivel a Vörös felhő nem célozza a lapot. A felhő képessége a kényszerített áldozásra vagy pl. Az Influenzára (új) hasonlít. Ha viszont az egyetlen lényem forrásra immúnis, vagy nem hatnak rá a források, akkor a Vörös felhő sem veteti vissza" - ha a rettenet azt tudná, hogy nem lehet lények képességének célpontja, fel kellene áldozni, de nem hatnak rá a lények kéességei (mondhatni immunis) ezért helvirrel nem lehet leszedni
 
  ... | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.