Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Keresztutak
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Karomnak, a Keresztutak című könyv főhősének rengeteg kaland és veszély közepette kell bebizonyítania rátermettségét.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
TP Bónusz 2024.06.19. - 2024.07.03.
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64979)
Varázsdimenziók lapelemzés 1. rész (19)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8173)
Ghalla Története (2)
HKK kérdés? (47113)
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
Fuhur lassan feláll,odasétál, megnézi a lapot ,elmosolyodik,utána visszasétál a helyére,közben néhány erszényt eltulajdonít...
 
Gród a törptől kért egy szobát,majd elköszönt a többiektől,és mondta nekik,hogy másnap találkozik azokkal,akik részt vesznek a kalandban.

A sötétben megrezzent.Mozgást hallott,de semmit sem látott.Egyszer csak hatalmas szemek tűntek fel előtte.
-Gyere velem,ha kedvet érzel-mondta a hang morgásszerűen.A többi beleveszett az emlékezés kútjába.
És Gród ment.
Aztán felriadt a fogadó sötét szobájában.Körülnézett szemeket várva,de nem talált semmit.
Sokszor álmodom ugyanazt.A kezdeti félelmet,mikor melgátom a szemeket,és az azutáni boldogságot,tisztaságot,ami álmaimban mindig sötét marad,amire nem emlékszem.Remélem majd egyszer megtudom hogy mi történt.
 
Engert nem zavarta a hideg de a hirtelen forróság már igen csak dühítette. Viszajött régi öntelt és beképzelt énje akinek igen kevesen parancsolhattak, egy kocsmáros biztos nem. "Még hogy mindenről mindent tudsz? Meg azt sem, hogy távolról sem vagyok ember! Ezen kívűl, hogy merészelsz beszélni a hihetetlen hatalmadról, mikor egy gyöngye gyermek testére van szükséged, hogy középszintű mágiákat végrehajts?! Nem is vagy képes önmagad erejéből cselekedni vagy talán vélsz, hogy ha valami erősebb testet szálltál volna meg felfigyelnének rád és végeznének veled? Az istenek akiket fitymálsz legalább, néha hagynak hagynak választást követőiknek! Te csak uralkodsz egy védtelen kölykön! Én is találkoztam már hatalmas erőkkel, de azok önmagukban voltak végtelenül erősek a szolgáiknak szükségük volt rá és nem pedig fordítva! Figyelj kapsz egy erősebb testet vagy elhagyod ezt, de ne nevezd magad oly hatalmasnak mikor egyedül semmi sem vagy! Dönts, ha nem hagyod el önként kiűzünk de nem hagyom, hogy elvedd a lány életét!" A hang amit közvetített hideg volt és fenyegető, más mint amit eddig használt. Mintha nem is ugyanaz a varázsló lenne akit Orion nemrégen legyőzött és pincérkedést vállalt. Igazából persze első sorban nem a lányt féltette megvolt a maga haszna ebben a segítségben.
 
Orion is megnézi a lapot, s gondolataiba merül: fejét csóválva visszameg a székéhez, s melódiát kezd fújni. A fogadó dörzsöltebb vendégei már most fogukat csikorgatják, hogy az idéző vajon milyen trükkel áll elő...
 
Enger még be sem fejezte a Topáznak intézett üzenetét, amikor jeges levegő vette körül a mágust. Olyan volt, mintha a sarki jégtakarón állt volna. Majd hirtelen minden előjel nélkül, forró levegő perzselte a bőrét. És egy hidegen kimért hang szólította meg. Mondandója mégis haragtól fűtötten hangzott. "Mit képzelsz magadról, te apró kis porszeme az emberi fajnak! Még így, ebben az állapotban is hatalmasabb vagyok nálad! Már akkor uraltam a világot, amikor ti lényegtelen elemei a világnak még csak a fákon lógtatok! Isteneitek, a hozzám hasonló hatalmasok parancsának engedelmeskedtek! És nagyot hibáztak, hogy hatalmat adtak egyes szánalmas elődeiteknek! Beszélni akarsz velem, aki teremtek és pusztítok ha úgy tartja kedvem! Hát legyen, untass hasztalan szövegeddel! De vigyázz! Mindenről mindent tudok, hát úgy ügyeskedj!"
 
Enger sosem értett túlzottan a gyerekekhez sosem tudják, hogy nekik mi a jó. "De ezeket akkor is megtanulhatnád ha nem lenne veled. Így nem is te csinálod hanem ő nem lenne jobb a saját erődből cselekedni? Apád is jobban örülne ha nem lenne veled az az alak. Félt téged. De nem beszélhetnék inkább vele? Meg szeretném ismerni, hogy tudjam mért nem akarod elhagyni. És tudni szeretném mért ragaszkodik hozzád. Biztos nem szeret csak kihasznál! Az apád az aki igazán szeret és aggódik érted szerintem!"
A démonra vagy mire ami megszálta talán jobban tud hatni mint a lányra magára. Mért ragaszkodik hozzá? Elvégre egy erősebb testben jobban ki tudná használni a hatalmát. Vagy pont egy fiatal életteli testre van szüksége?
 
Enger szavai felbosszantják Topázt, és a lány mérgesen válaszol. "Én most is normális vagyok, te nem vagy az! Nekem jó hogy velem van, mert sok mindent meg tudok csinálni! Még olyat is, amit te nem ! Bizony!" Szinte egyidőben a lány válaszával, egy másik hang is megjelenik Enger tudatában. "Nem fogsz meggyőzni egy gyereket, ezekkel a szavakkal. Én már csak tudom! Megszereztem, és nem engedem!"
 
//Hei Raptor,ma kigondoltam a dolgokat,holnap majd msn-en elmondom meg kérdezek pár dolgot ami nem világos,remélem még nem késő^^//
 
// Tőlem is :P //

Enger válaszol Topáznak "Nem fog megsérülni senki ha nem rosszalkodik. Topáz szeretnél tőle megszabadulni és újra normális lány lenni? Mindenkinek jobb lenne ha elhagyná a tested neki is de főleg neked. Nem jó hogyha két lélek osztozik egy testen."
Azt már nem teszi hozzá, hogy neki, Engernek is.
 
//Semmi gond,reagáltam,de nemtudtam mit írni mert a te leveled,nemtudtam mit akarsz benne írni //
-Hú épülök le-morogja Gród és elköszön a többiektől,hogy elmehessen kipihenni a fáradalmakat,és hogy holnap újult erővel kelhessen és csatlakozhasson a csoportba,mert már igenis vágyik egy kalandra.

//Hmhm MSNen megbeszéljük a dolgokat én lemaradtam.//
 
Ekkor eszébe ötlik a mágusnak, hogy lehet, hogy meg kellene fordítani a lapot, mert biztos fordítva lett felszögezve a falra. Elég botor hiba, de előfordulhat.
//bocsi, átveszem egy kicsit a karaktered//
Felkel ismét és alákukkant. Valóban, írás van rajta:

"Minden kalandor aki kedvet érez, jöjjön el holnap a tó melletti nagy sziklához. Kihívásban, kincsekben, csengő aranyban nem lesz hiány!

Üdvözlettel: Gilithas"


//Eddig kaptam varázstárgyakat Vándortól, deathlordtól és Codytól.
Állítólag Fuhur és Wolio MSN fognak felkeresni ezügyben.
Zulgor meg elvileg ma adja elő nekem, hogy mi lészen.
Ergo: ennek a hat embernek fogok kalandot mesélni. Legalább is jelen állás szerint. Ha nem akarsz lemaradni, kedves olvasó, akkor javaslom sűrgös ütemben gondold át, hogy milyen tárgyakat akarsz.//
 
Zulgoron még észrevehető egy igen furcsa, brutális alkarvédő is, mely egészen öklének bütykeiig tart, és onnan tüskék meredeznek ki.
 
-Nem...nem látok rajta semmiféle írást...ez furcsa-válaszolja Gród Vándor kérdésére-talán csak idő kell neki.Elvégre minek jönne be valaki kitenni egy üres papírt?
Majd rápillantok később-mondja a mágus majd visszaül az asztalhoz.
 
Vándor nagyokat harap az elé tett ételből, és most Topáz is normálisan eszik. Sehol egy röpködő kenyér, vagy egy pörgő hússzelet. Ekkor egy idegen lép a fogadóba, és kitesz valami írást a falra. Amit Gród kezd el tanulmányotni. A barbár még lenyeli az utolsó falatot, mielőt megszólítaná a mágust.
-Gród, barátom! Mit tartalmaz az írás? Csak nem valami kaland lehetőssége lebeg a levegőben?

Ezalat Topáz, és az elméjében lakozó gonosz furcsa párbeszédet folytat.
-Megint akarnak tőled valamit.
-Mond, hogy hagyjanak békén!
-De én már.....
-Kifogás, mindíg csak a kifogás! Tanuld meg apró ember, csak magadra számíthatsz. No meg az én segítségemre.
-Akkor mit mondjak?
-Azt, hogy tudom mire készülnek. És nem tetszik amit terveznek! Még a végén valakinek baja esik!!
-Ezt nem értem?!
-Csak mond!
A beszélgetés végeztével Topáz közvetíti az üzenetet Enger felé. "Azt mondja, hogy tudja mit akartok csinálni. És baja esik valakinek, mert nem teszik neki. Mi nem tetszik neki??" Hangzik a kérdés.
 
Enger rápillant a kiírásra. Ki a fene volt ez itt? Közben küld egy üzenet Topáznak. "nos beleegyezik?" Majd a viharmágushoz üzen. "Remélem nemlesz semmi gond"
 
Gród,feláll és odasétál a papíroshoz.Az asztalnál nem tud semmit sem kezdeni magával,mozgásra van szüksége,alkalmas témát pedig nem talált a beszélgetéshez.
Érdekli az idegen rejtélye ezért közelebb lép a papíroshoz és olvasni kezdi...
 
Néhányan a halászlét, mások a fűszeres sült halat pusztítják rendíthetetlen elszántsággal. Enger és Fabiot feltűnően csendesek. Tudják, hogy perceken belül indulniuk kell a lánnyal -már ha a benne lakozó entitás is beleegyezik- és még néhány dolgot megbeszélnek telepatikussan. Mindenféle témák előkerülnek, sztorizgatások a régmúltról, ilyesmik. Raptor és Zulgor ez alatt intellektuális viadalt vív azon témában, hogy a tárnamélyi törpe sör vagy az ork sör az ízletesebb?
A kósza esti szél észrevétlenül betaszítja az ajtót. Majd határozott nyikordulással nyílik, egy ismeretlen lép be. Köpenyét amorf fellegként lobogtatja a lehült esti légmozgás. Bólint a csukjája alól, s hang nélkül egy papírost vesz elő. A falra egy hírdető papíros kerül, s ahogy jött el is tűnik az alak.
 
Gród hatalmas étvággyal veti magát az ételre.
Hangos mordulások kíséretében,evőeszközök nélkül habzsolja az ételt.Gyanakodva néz a körülötte lévőkre,nem e akarják elvenni az ételét.Mikor már egészen jól lakott,maga sem érti mi történt vele,hogy ilyen furán viselkedett,de ahogy jobban eltöprengene rajta,már az sem jut eszébe hogy min is kellett volna gondolkodni.
-Hát ez van-morogja magában majd figyel,hogy beleszólhasson valami számára is érdekes témába.
 
Enger elmosolyodik:
- Ezzel számos kalandozó van így, én sem csak pincérkedésből élek elhieted - nyugodtan szívja a pipáját
Ha a források tisztaságáról van szó, ez az ork aligha van olyan mint Enger. Bár ki tudja mit művel egy kalandozó mikor nem figyelnek rá.
 
-Jó étvágyat kedves barátom-mondja kedvesen. Majd hozzáteszi:-Az anyagi forrásaimba meg ne üssed bele az orrodat. Nem a legtisztábbak. - Majd egy gonosz mosolyt ereszt az elf felé.
 
Enger látja Zulgort.
- Á ismét itt? Hol szedted így meg magad?
Nekilát a vacsorának gyorsan bekap néhány falatot mert eléggé kifárasztotta a mai nap és rágyujt a pipájára. Még az ételnél is jobban érzi szükségét bár gyorsan jóllakott valamennyire.
 
Az ork ruházata a legutóbb látottnál eltérőbb. Most igen jó minőségű sodronyinget, visel, rajta egy fekete köpenyt, vastag övére pedig egy másfélkezes kard van felakasztva. Leül a többiekhez, majd köpenye alól elővesz egy igen drágának látszó szivart. MIvel hirtelen ilyen sok pénze lett, úgy érzi, hogy kiköltekezheti magát. Ez az ilyen ritka alkalmai egyike. Majd ezzel a boldog gondolattal hátradől székében és nyújtózik egy nagyot, és várja az ételt.
 
Enger, Raptor és a klón néhány perc múlva megterítenek mindenki elé egy nagy, több asztalból összetolt alkotmányra. A vendégek helyet foglalnak, ki ki tetszése szerint. A mágus is leülhet, a törpe és a klón kiviszik az elemózsiát. Boros kupás koccanása, sült hal illata, csámcsogással vegyes beszélgetés folyik tovább...
 
-Értem,remélem találunk rá megoldást barátom!
Addig is óvatos leszek-mondja Gród a Topáznak szánt fénynyalábokat táncoltatva az ujjain.
 
Enger kivisz a nőnek egy korsó sört mivel az nem mondta pontosan mit kér.
- Tessék.
Majd az ujjonan jött mágushoz fordul:
- Jelenleg pont azon vagyunk, hogy Topáznak ne legyenek ilyen képességei és Vándor sem kedveli tudomásom szerint a mágiát. Egy kölyköt tanítani nem nagy élmény. - keserű tapasztalat
 
Hölgy felkapja a fejét amikor Vándor szavai a "magszálta valami"-nál tart fel villan benne valami, feláll:-pill-választ nem várva fel siet a szobájába és elkezd keresni valamit, és meg is talája a fény jelképét ami kiűzi a nem oda valót az illetőkből emlékek suhanák a nő agyán remeg sulyuktól, majd egy éles villanás-minek kell ez nekem?-kérdezi magától-minek is jöttem fel érte?-elkezd gondolkozni, nem jut eszébe semmi-hülyeség-motyogja halkan, majd rá dobja ágyára a medált és lebalag.
-Egy italt kérnék-szól csaposnak majd italával oda megy barbárék társaságához-leülhetek?-kérdi jelenlévőktől
 
Vándor egy pillanatig elgondolkodik azon, hogy mit is feleljen Gród-nak. Majd úgy dönt, őszinte lessz. Hisz előbb-utóbb úgyis megtudná az igazat.
-Használ mágiát. De akaratán kívül képes bizonyos dolgokra, a törzsnél ahol eddig nevelkedett megszálta valami. Mentálisan érintkezik mindenkivel, vagy trükkök segítségével fejezi ki magát. Ha kinyitja a száját, földöntúli hangokat hallat! A többiek (s itt tekintetét körbehordozza az egybegyülteken) kissé tartanak tőle.
 
-Kalandos lehet,az már biztos-nevetett Gród majd egy mordulással rávetette magát a sörre.-Fura,például ez is egy változás.Mármint a sörivás.Régebben nem ittam.Na meg a mordulás.Egyre többször csinálom-kacag fel ismét a mágus.
-Hozzáteszem,hogy nekem az lenne a kaland,ha egy gyereket tanítanom lehetne.De ahogy sejtem jobb ha nem próbálkozom Topáznál az apja sem nézné jó szemmel,és biztos hogy a lány sem!De azért megkérdeztem Vándort-kacsintott Gród.
 
A csapos int az előbb érkezett barbárnak, közben kihozza az előbb rendelt korsó sört a mágusnak. Megváltozott Gród ízlése, régebben nem ivott seritalt. Na de sebaj, csak jól menjen a bolt és a vendégek jól érezzék magukat.
Közben Fabiot válaszol a mágus előbb felett kérdésére:
-Kaland? Hmm... nem tudok ilyesmiről. No de mindenki megtalálja a kalandját. Vándor például gyereket nevel!
 
Nyílik a fogadó ajtaja, és belép rajta Zulgor, majd a pulthoz megy. Láthatóan megváltozott a feszerelése azóta mióta elment.
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
Kérdések | Vélemények | Egyéb | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.