Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Életszívás
Küldd el képeslapként!
A sötét mágia követői nem rettennek el attól, hogy saját sebeiket más élet elpusztításával regenerálják. Leah az egyetlen isten, aki képes lehetett megalkotni ezt a nagyhorderejű, növényzetsorvasztó varázslatot.
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
XLVI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-28 10:37:18 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Látom Dess felfogtad a dolog lényegét, valamint a szubjektív vélemény fogalmával is tökéletesen tisztában vagy.
Nem az a baj, hogy a Leahosok jobban tudnak vámpirizálni, hanem az, hogy a jók/semlegesek (főleg a Tharr hívők, akiknek a Tharr haragján kívül nincs egyedi varázslatuk, SF óta nem is kapnak semmit, merthogy azelőtt évekig jó volt nekik) már évek óta nagy ívben le vannak tojva.
A Raia hívők igenis táptalanok. Pont. Bizonyítsd be az ellenkezőjét (vallási KT nem indok)! A gnómKT-t meg nem tudom hogy keverted ide, én soha nem mondtam olyat, hogy táptalan, csak annyit, hogy van egy 9 pontos, totál használhatatlan, tönkretett, agyonkorlátozott VP regeneráló képességünk. Csak ezt Miklós vagy nem hajlandó észrevenni, vagy csak sz*rik rá, úgyis lecserélik címszó alatt.
Egyébként ha én sírós vagyok, akkor magadat hogyan jellemeznéd?
 
Nem igazan ertem, hogy miert kellene a gyogyitasnak max. fole nyomni. Logikatlan. Van teljes gyogyulasotok, szent jogarotok, ami kommersz cikk a boltban. Ne sirjatok mar!
FlyXan sirasait nezve a legtaptalanabb leny a foldon a Raia hivo gnom KT-s. Komolyan kozrohej.
Amugy meg a KFT most nem egy "egyenkarakterek" lepest tett, es rogton megy erte a siras. Szegyen a sirokra ezert!
 
Nézd, Meckanor, aki ember, hiányolta az emberi faji fegyvert....
Ha egy alakváltó, vagy mutáns akart volna faji tárgyat/fegyvert, nyugodtan beadhatta volna...
Én így értettem...
 
nem, csak alakváltó, ill mutáns tervezhetett volna olyat, olvasd el a kiírást
 
De megjegyzem, bárki tervezhetett volna!!!!
 
csendben megjegyzem, hogy az alakváltóknak és mutánsoknak sincs faji tárgyuk
 
Ja, bocsi, értelmezési hiba, újra átolvastam, így már stimmel. :-)
 
Mellékesen a rőtmanó kacagány nem köpeny hanem páncél.
 
Meckanor Könnyei
Nap mint nap találkozunk az álomporral, esténként felszippantva könnyű álmot és kellemes pihenést várunk tőle. A káros hatásaival azonban nem törődünk! Pedig ugyebár hallucinogén anyagokat tartalmaz, ami cseppet sem elhanyagolható. Ha viszont varázsital-főzéssel összekotyvasztjuk egy isteni könnycseppel, megszabadul eme kellemetlen tulajdonságától...sőt! Az így nyert folyadékot szemünkbe csepegtetve emberfelettien kiélesíti érzékeinket, némi fejfájás árán. (a játék nyelvén: a használat után egy teljes fordulóig a Harmadik szem, Igazlátás és a Tündérfény/Infralátás előnyeit élvezzük, a forduló végén pedig kisül egy Tudatkutatás, ám sérülünk kb. 1d10-et). És hogy honnan a név? Egy szegény Tharr - pap találta fel eme receptet, aki addig is fél életét az álompor és sáfránypor rabságában élte le...
Ami kell hozzá: 1 álompor, 1 isteni könnycsepp, varázsitalfőzés, 5 TVP
Magyarázat:
Aki olvasta a Karnevált, annak talán ismerős, ott Tier nan Gorduin erősíti fel érzékeit rövid időre egy hasonló ajzószerrel, ott Diss Könnyei néven említették. Ezt azért szeretném viszontlátni a TF - en, mert kevés ehhez hasonlóval találkoztam még. Karakterem, mint azt az enc. - ben is bátorkodom említeni réges-rég befejező parancsból szív álomport, és nem az életpont miatt, hanem mert szerepjátékosnak tartom magam, és Meckanort egy teljesen elszállt eszement embernek tudom csak elképzelni (mintha szívna, körülbelül, mint Jack Sparrow kapitány, ha láttátok, tudjátok, mire gondolok). A játékban ezen a területen is hiány van, nincsenek harci drogok, hasonlók, és végül is ez még egy szolidabb dolog.
 
Meckanor palástja
Mióta is hordom magamnál ezt a rohadt büdös rőtmanó kacagányt? Tharr a megmondhatója. Páncélnak már régen rossz…de mi van, ha egy kis tavacskánál amúgy rendesen kimosom, hátha legalább a bűz megszűnik? Semmi, csak elvékonyodik és kinyúlik kicsit, de szagos marad. Ezt már nem bírom! Tharr meg ne tudja, de isteni könnycseppel mosom le, az talán hat. És IGEN, végre sikerült, sőt! Úgy látszik kedves lehet ez a cselekedet az isteneknek. Most olyan könnyű lett a kacagány, hogy egy aranytűvel itt-ott megigazítva pofás kis köpenyt is tudok készíteni belőle. Most mintha már egész kellemes illata lenne!
Meckanor palástja megőrzi a rőtmanó kacagány eredendő tulajdonságait: +4 védekezés, +2 (!) szerencse. Elkészítése 40 TVP, aranytű, valamint 10 isteni könnycsepp, és a mezőn valamilyen vízforrásnak kell lennie.
Magyarázat:
Szeretnék látni egy tárgyat, amely kedves kis karakteremről kapja nevét.
Kevés köpeny van a játékban, azok se gyakran adnak + védekezést
A rőtmanó kacagány már a játék legelején használhatatlan szemét.
Így, a +2 szerencsével sem túl erős, főleg a szirénköpenyhez képest, meg ahhoz képest, amiből összerakjuk.
 
Hosszúkard
Az egyszerű hosszúkard minden fantasy világ elengedhetetlen kelléke. Vékony, kecses, ám mégis erős pengéje vágásra, szúrásra egyaránt alkalmas. Hogyhogy csak most jutott eszedbe? J Ezt a fegyvert kizárólag EMBER készítheti és használhatja, hiszen forgatásához tökéletes összhang szükséges erő, ügyesség, stb. területén; amiben pedig az EMBER jár az élen. Az EMBER ráadásul igazi mestere ennek a fegyvernek: használatakor a vágófegyver szakértelmed normálisan nő, de emellett pluszban szúrófegyver szakértelmed is fejlődik úgy, mint egy balkezes fegyver! Nem csoda, hogy ideális fegyver az EMBER számára, még akkor is, ha csak 4d6 a sebzése, és használatához 12-es szintű vágó és szúrófegyver szakértelem szükséges. A hosszúkard elkészítése egy vaskohónál történik, kőkalapáccsal, 6 vasérc és 14 pirkit felhasználásával. Elkészítéséhez legalább 8-as bányászat szakértelem és 50 TVP szükséges. A hosszúkard használatakor +2 támadást és +2 védekezést kapsz. Annyira azért ne örülj, nem Te találtad ki először ezt az ötletet… A legenda szerint ugyanis egy Meckanor nevezetű Tharr-pap már régóta feltalálta.
Ami kell: 6 vas, 14 pirkit, kőkalapács, 8-as bányászat, 50 TVP
Sebzés: 4d6
+2 támadás, +2 védekezés
Magyarázat: az embereknek eleddig ugye nincs faji tárgyuk, ami így már hátrány a többi fajjal szemben. Még a Káosz Galaktikában volt egy pszi képesség, ami magas szinten eltörölte a fajok hátrányát. Marad az előny, így az ember, akinek annyi az előnye, hogy nincs hátránya meglepő módon hátrányba kerül. Ott megoldottátok a problémát, itt miért ne lehetne?
 
Hárítótőr
Nem egy életbiztosítás ez sem, de legújabb találmányod azért mégiscsak elég hathatós védelmet biztosít. Ez a kardnak rövid, tőrnek hosszú fegyver akkor leghatékonyabb, ha hatalmas kosarat kovácsolsz neki, amely aztán nem csak a kézfejedet védi, de ezen kívül is kitűnően alkalmazható védekezésre. Maga a fegyver elkészítése elég hosszú időt vesz igénybe (60 TVP), emellett magas szinten kell űznöd a kovácsolás fortélyait (min. 10-es bányászat), valamint 5 vasércet és 10 pirkitet is fel kell használnod. És hogy miért éri meg elkészíteni? Nos, talán nem azért, mert egy 2d6+4-es sebzésű, balkézben is használható szúrófegyver. De a használatakor kapott +5 védekezés már elég csábító, nem?
Ami kell:
60 TVP, 5 vas 10 pirkit, min. 10-es bányászat
Amit ad:
2d6+4 sebzés, +5 védekezés, balkezes
Magyarázat:
Egyszerű: nincs ehhez hasonló még a játékban. Esetleg a fegyverként használható pajzsok, de az ugye nem hárítótőr.
 
Ruha - avagy minek is hordjam már a régi, foszladozott cuccokat?


A kalandozók cuccai

Bőrnadrág
Ruha persze eddig is volt rajtunk, nade milyen? Tíz éves koszos, foszlott rongyok… Na ennek most vége! Elkészíthetjük saját ruháinkat, de varrathatunk is újakat! Hiszen mire való a tatubőr pajzsok, fegyverek készítésén kívül? Bizony, egy acéltű segítségével bámulatos bőrruhákat varrhatunk belőle, kezdve egy szimpla bőrnadrággal, melyet két tatubőrből készítünk el, 20 TVP árán, és a kellemes komfortérzés, valamint minimális presztízs mellett +2 védekezést is ad!

Bőrmellény
Ez már valóban finomabb munka, nem is jó a vadász tatu vastag bőre… Hanem a surranó kígyó bőre meglehetősen puha, jobb erre a célra. Ebből négyet összevarrva egy acéltűvel szép bőrmellényt kapunk 30 TVP árán, amely páncél mellett is hordható, +1-el javítva védekezésünket.

Bőrcsuha
Ez a ghallai bőripar kalandozók által elsajátítható csúcsa. Az alapot két bakkurabőr adja, melyre díszítésként varrjunk acéltűnkkel két - két grákó és surranó kígyó bőrt! Ez a 40 TVP - ért készíthető csuha pompás kiegészítője eddigi bőrruháidnak, de a ruházkodásnak még ezzel sincs vége! A csuha +2 védekezést ad.


A középosztály ruhái

Nadrág
Ha van nálad egy aranytű, bármely városmezőn egy helyi szabótól 5 aranyért beszerezhető alapanyagokból készíthetsz magadnak egy legújabb divatnak megfelelő pofás kis nadrágot 20 TVP árán, amely még +2 védekezést is ad!

Ing
Szintén a szabónál vásárolhatsz némi szatént, gombokat, kellékeket (mindössze 10 aranyért), amelyekből aztán egy kényelmes inget fércelhetsz magadnak egy aranytűvel 30 TVP-nyi idő alatt. Ez a középosztályban kedvelt viselet, és védettségedet +1-vel javítja, akkor is, ha páncélt is viselsz.

Köpeny
Bizony, egy szép kis köpeny is jól állna, nosza ugorjunk vissza a szabóhoz, aki 15 aranyért boldogan eladja nekünk a megfelelő méretű anyagot, melyre aranytűvel már magunk varrhatjuk fel az apróbb díszeket, mintákat. A munka 40 TVP-nket emészti fel, de megéri, mert a köpeny mások tisztelete és elismerése mellett +2 védekezést is ad!


Az úri osztály gardróbja

Bársonynadrág
Ha nem akarunk a pórnép közt elveszni, kifejezhetjük kiemelkedettségünk a megfelelő ruházat megválasztásával. Bármely városmezőn találsz olyan szabót, aki érti annyira a dolgát, hogy egy ilyen remekművet elkészítsen, bár ez sok időbe telik (30 TVP), és persze az árát is megköveteli, ami 20 arany. A bársonynadrág viszont egyértelmű jele a rangosságnak, és +2 védekezést is ad.

Díszes selyeming
Minden kutyabőrnél ékesebben árulkodik a nemességről egy szép öltözék, hiszen nem csak pénz, státusz, hanem ízlés kérdése is a nemesség. Ez a díszes selyeming pedig, amit egy jó szabó már 30 aranyért és 40 TVP-nyi idő alatt elkészít, abszolút kifejezőeszköze a jó ruházkodási ízlésnek és magas társadalmi rangnak egyszerre! Ezen előnyei mellett még +1 védekezést is ad, akár páncélod mellett is.

Főúri palást
Nem a ruha teszi az embert. Nem a ruha teszi az embert? Azért mégis sokkal kellemesebb egy ilyen palást bármely kis köpenyecskénél. Egy a dolgát értő szabó viszonylag rövid idő alatt (50 TVP) elkészíti a méretedre 40 aranyért ezt a csodás, vörös, díszes palástot. Bár neked nem sokat mond az, hogy „barokkos motívumok ékesítik” azért nagyon szép, aprólékos munka, melyből mindenki tudni fogja, hogy Te egy magasabb társadalmi réteget képviselsz. Ehhez képest a palástnak gyakorlati haszna is van: amíg viseled, +2 védekezést kapsz.


Nos, némi magyarázat:
Kissé zavart, hogy nincs normális ruha a játékban, úgyhogy kapóra jött ez a pályázat. Mivel ez az egész játékos társadalmat érinti, méghozzá pozitívan, jó lenne, ha bekerülne.
A legsilányabb bőrcuccokat ugye maguk készítik a kalandorok, ezek ehhez mérten nem is túl szépek, de elkészítésük módja egyszerű (alapanyag, szerszám, TVP). A közép és úri osztály ruhái már bonyolultabbak, a szabó miatt. Nos egy városrész (városmező), amely 3*3 mérföldes (!!!) területű, egynél több szabót is képes ellátni, ha pedig már céh is van, még egyszerűbb. Innen jött, hogy csak tereptípus-megkötése legyen (mint pl. az ubuk dobónyílnak a bozótos vagy erdő), ne pedig egy új épület NJK-val, BE paranccsal (vagyis MACERÁVAL). Ezek feltalálásához a közép-szinten arany és aranytű is kell, az úri szinten elég simán csak az aranyra egy F.

A pályázati kiírásban egyértelmű, hogy ne tervezzünk helyet nem foglaló tárgyat. Nem ezt nem fogtam fel, hogy a bőrmellényhez, inghez, díszes selyeminghez azt írtam, páncél mellett is ad +1 védelmet, egyszerűen csak jó lenne, ha nem számítana páncélnak, csak annak, ami: ruha. Vagyis talán lehetne egy új tárgytípus. Mert például egy páncélnak vannak illesztései, ahol be lehet találni, de ott az ing ilyenkor.
Plusz magyarázatot igényel az, hogy miért adna minden ruha ugyanolyan védelmet? Hiszen egy masszív bőrnadrág erősebb egy kis bársonynacinál, ugye? Igen, de akkor mindenki KIZÁRÓLAG bőrt hordana. Így nem az adott táp, hanem a tényleges ízlés alapján lehetne öltözködni.
Másik ötlet, hogy a viselt ruhák függvényében kiíródhatna a társadalmi rang (csak 3 azonos kategóriájú ruhánál), és lehetne ezekre FT, BA, stb. parancsokat is használni…
 
sztem is jó ötlet
 
jaja, nem csak Leah bácsihoz illik az a spell, hanem minden evil god-hoz (kár hogy Alien tekercse csak a halálpapokra hat... de amúgy sztem jó kis stuff lett, mivel visszahozza az egyediséget)
 
Ebben az esetben mindenki, akinek nem istene ad bizonyos spelleket, amiket labirintusokból v. egyéb helyeken lehet kiszedni, ne használja őket...a puha ütést, áldomást, harmadik szemet, csupasz izmot, méregfelhőt, szörnyészlelést, ongóliant tombolást, feltámadást és az esszenciavédelem II-t.
Jó ötlet.
 
szerintem a vámpiri minden istenhez illik aki alapban megkapja, bár Tharr nem annyira egyértelmű...
 
A gondolatom FX-nek is szol:

Azt ne mondd, h nem illik a spell TOKELETESEN Leah-hoz! Szerintem ebben nem lehet ketelkedni .... es attol, h ez TELJESEN szerepjatekos spell, attol meg lehet k*rva eros. Abban egyetertek, h kene vmi kompenzacio a tobbieknek is, de NEM ez a spell, hanem vmi mas (ez maradjon meg Leahnak)!
 
Tökmindegy,ott voltam a színpadon,játszottam a srácok ellen. Kb.8 éves koromtól aktívan sportolok,meg láttam,hogy ők mit hajtanak végre,mi mit hajtunk végre. Nem tudtok meggyőzni,bunda volt és kész.
 
Ha a sebzés oldalát nézzük, az ősi kard 10 támadásnál 170-el többet sebez a vámpírölőnél, ami megfelel egy közepesen feltuningolt nekrocsóknak. Gyógyítás szempontjából már más, ebből a 170-ből 34 jön vissza ép-ben.
 
A vámpirizáció k*rvanagy táp, nem volna igazságos ha bárkinek nem volna meg vagy nem volna valami ekvivalens megoldás. TVP nélküli harc közbeni gyógyítás, amiben tán nem is az a legnagyobb táp hogy max fölé visz
Egyébként nincs semmi gond ezzel a Leah tekerccsel szerintem. A nekrocsók a gáz, vagy ezt már írtam? )))
 
hahó! nem az a szempont hogy mi az elég vagy bőven elég! mindegy, ebbe nem akarok belemenni, mert úgyis a nekrocsókra lukadnék ki, hogy csak azért mert más fegyverszakit választott (nem vágót), kétszer annyit gyógyul valaki ütésenként... és még többet is sebez... na szóval durva.
 
15kg a vámpírkard? nem hülyíts már ))
 
A személyes tapasztalat többet ér, mintha valaki "csak" elolvassa. Nem lehet ugyanis leírni minden apróságot, de ha részese voltál, tudod mik azok, ha nem, akkor nem.
Az ügyességi játékokról: nem egy játékost ismerek, aki aktívan sportol. Ne mondd már, hogy ők is csókosak, mert körberöhöglek.
 
Vámpirizáció=szerepjátékos spell. Na ezen egyébként jót nevettem. Az armageddon meg ugyanannyit sebez, mint az energiatüske, nem?
A vámpirizáció igenis tápos varázslat, tessék elfogadni.
 
"1.Sima olvasottságból,beszélgetésekből összejön egy megközelítőleg ugyanakkora tudásanyag.
"
Korántsem. Te vagy én pl semmit nem tudunk milyen volt abban az időben játszani, mikor a legnagyobb szörny még a tüskés harci gromak volt. Nem tudjuk milyenek voltak a mostani dolgok akkor. Részben az addigi játékosoknak köszönhetjük, hogy olyan lett a TF amilyen. Mellesleg ha a KFT helyében lennék, és ki kéne kérnem vmki véleményét, én isa azét kérném ki aki 10 éve játszik, és nem azét, aki sokat olvas....
"2.Az igazán komoly érv: hol a rákban befolyásolja a TF-es tapasztalat az ügyességi játékokat? Köszi,ennyit erről,maradok a véleményemnél."
Miféle ügyességi játékot?
 
Sorry,de nagyon nincs igazad.
" A talin meg azért nyernek a "vezetőség haverjai", mert ők a legtapasztaltabb játékosok... "
1.Sima olvasottságból,beszélgetésekből összejön egy megközelítőleg ugyanakkora tudásanyag.
2.Az igazán komoly érv: hol a rákban befolyásolja a TF-es tapasztalat az ügyességi játékokat? Köszi,ennyit erről,maradok a véleményemnél.
 
A vampirizacio teljesen korrekt varazslat a Leah hivoknek, nagyon helyes, h letezik es szerintem az egyik ugymond "legszerepjatekosabb" spell fuggetlen attol, h eros es nem kellett volna semmilyen mas istennek megadnia (foleg nem gyogyito termeszet neven)!
Es ha mar a szerepjateknal tartunk: Ha Raia hivo lennek, lehanynam magam, ha vampirizalnek.

Mas:
Kiveteles alkalom, de egyetertek FX velemenyevel, h ennek a leah tekercsnek semmi hianypotlo illetve szerepjatekos szerepe nincs! El sem tudom kepzelni, h mi vitte ra a KFT-t erre a dontesre.

Amugy a tobbi (altalam ismert) targy tetszik ... meg ha nem is mind hianypotlo, de 5letesek!
(Csak meg az enyeimet nem latom sehol :-P)
 
Na ja. Eddig legalabb haromfele verziorol tudok, ami megprobalja kicsit a gyogyitast kitolni, de eddig ezek nem talalodtak fel. Remelem csak ido kerdese, hogy valamelyik bekeruljon ))
 
Nézd, én szívesen ellőnék egy varázslatfelejtést a vámpirizációra, HA Raia valóban a gyógyítás istene lenne, és erre nem csak a maxép erejéig lenne képes, hanem fölötte is. Így ha valamit kezdeni akarok magammal KÉNYTELEN VAGYOK vámpirizálni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.