Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Kaktusztüske
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A sok helyen megtalálható törpekaktuszt, azaz a xantusz-kaktuszt Xantuszról, a nagy gondolkodóról nevezték el, aki azáltal fedezte fel, hogy egyszer meditálás közben beleült. A növényről gyűjthető tüskék manapság a könnyen beszerezhető, rengeteg módon felhasználható tárgyak közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
Legendák Viadala fontos tudnivalók
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8137)
Legendák Viadala (41)
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (9)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Ok, köszi.
 
Ha ilyenre lesz lehetőség, legkorábban november végén, a következő zsákbamacskánál lesz, addig nem fog a beváltási lista változni.
 
Mennyi zsákbamacskáért lehet majd kiütni a Káoszhullámokat?
 
Rendben, feljebb vesszük a prioritás listán!

AngusYoung: megértem az érveidet. És olyan esetben, amikor azt kommunikáljuk, hogy egy lap exkluzív, csak egyféle módon beszerezhető (mint pl bolti promó lapok vagy védnöki lapok), akkor ehhez tartjuk is magunkat. A sorbemutató lapoknál azonban ez mindig is így volt, hogy a maradék utána más promó lapokkal együtt bekerültek a zsákbamacskába, ill. meg lehetett szerezni őket egy akciónál is, tehát itt előre tudod, hogy lesznek ilyen alternatív beszerzési lehetőségek is. Vigasztalásul annyit tudok mondani, hogy azért a lapok nagy része a sorbemutatóért kerül kiosztásra, tehát az, hogy párat kibontanak macskából, vagy megkapja valaki egy akcióban egy dp vásárlás mellé, nem befolyásolja számottevően a ritkaságát és értékét. Egyébként egy nemcsak kinézetében, hanem funkciójában is egyedi lapnál fontosnak érzem, hogy többféleképp beszerezhető legyen.
 
Sziasztok

A sorbemutató időpontja legyen előre legalább 3 hónappal előbb ismert az jó ötlet és követendő.

Viszont avval, hogy ezen lapokat máshol is be lehessen szerezni nem értek egyet.
Így ezen lapoknak a rangja csökken. Illetve nincs komoly motiváció a sor gyűjtésre. Ha több lap marad több kerül a zsákba macskába, vagy más akcióba. Nekem ez a része nem tetszik. Így is úgy is ugyanannyi kerül ki a piacra.

Ezért is van az, hogy a gyengébb lapoknak kb. 0 az értéke, mert legyűjteni sincs értelme ...
 
Köszönom a választ!

Érthető, hogy van más elfoglaltság, de azért ez elég régóta fennáló probléma, de örülök, hogy terítéken van.

Egyébként tapasztalat alapján mondom, hogy nem egy "nagyon ritka" dologról van szó, úgy hogy elég keveset járok versenyre így is 4-5 alkalommal találkoztam vele.
 
Én úgy gondolom hogy aki akarta az már réges rég legyűjtötte a sorokat ha akarta szóval ez ne legyen már sírás tárgya hogy jajj nem lett "időben" kiírva a sorbemutató dátuma. Aki akar bemutatózni az készül rá és nem 2 nappal a bemutató előtt fogja legyűjteni a sorokat. De ez csak az én véleményem.....

Ez a lap elég izgalmasnak tűnik....nem egy spoiler lap de bizonyos deckkeben igazán hasznos lap lehet.

Köszönjük.
 
igen, ez egy anomália a rendszerben, nagyon ritkán jöhet szembe egy lap ami évszámra hivatkozik, és akkor valóban erősebb az új, ezzel kezdeni kéne valamit, a 2 lapnak minden szempontból ekvivalensnek kéne lennie - akár úgy is, hogy a régihez igazítunk. A tesztelőkkel beszélünk majd erről, de most tényleg minden energia a kiegek lezárásába megy.
 
Szerintem az hogy Miklós kommunikál fórumon 1000x jobb mint ha csend és hullaszag lenne a kiadó felől.

Én még a mostani dologgal is meg tudnék barátkozni, de egyben lenne is egy kérdésem.

Az foil időlassító és tokenekről nem lehetne "levenni" az évszámot, hogy az az eredetivel egyezzen meg (vagy az eredeti legyen az új évszámmal nézve).
Mert jelenleg nem "gyűjtőknek egy plusz" hanem kettő ugyan olyan lap kozül ez egyik erősebb mint a másik... Szerintem érdemes lehet meggondolni.
 
Alapvetően háromféleképp lehet kommunikálni az ügyfelekkel.

Az egyik, amikor kvázi nem kommunikálsz (max. "köszönjük az észrevételt!") szinten.

A másik a "megértő" módszer, amit ezek szerint lehet te is alkalmazol, amikor kedvesen, udvariasan bólogatsz (aztán a végén sokszor ugyanúgy nem csinálsz semmit, mert a kérés olyan volt, amit nem tudsz teljesíteni). Ezen amikor átlátnak, nagyon frusztráló tud ám lenni az ügyfelek számára.

A harmadik, amit én is próbálok követni, hogy bármilyen probléma merül fel, beszéljük meg őszintén, ha nem működik a felvetett javaslat, akkor azt leírom, azt is, hogy miért, nem akarok senkit hitegetni. Viszont amikor olyasmit ír valaki, ami megvalósítható, jó ötlet, akkor nemcsak azt mondom, hogy köszönöm: hanem sok esetben meg is valósítjuk.

Ha az egyik fél csak bólogat, ott igen ritkán lehet haladást elérni, én inkább a konstruktív vitában hiszek. Nagyon ritka, hogy élből elutasítok valamit, kezdjük el lerakni az érveket és ellenérveket, és lássuk, mi sül ki belőle...

Ettől még lehet vitázni, melyik a jó "üzleti" stratégia - de azért azt tudnod kell, hogy elég sokszor találkozom személyesen is a játékosokkal versenyeken, ott szintén kb. bármit meg tudunk beszélni egymással, valószínűleg nekik is fura lenne, ha itt a fórumon meg átváltoznék bólógatójancsivá... Nem beszélve arról, hogy ezek a fórumok sokkal unalmasabbak lennének, lehet már te sem olvasnád őket
 
Sokszor olvasgatom a kommentjeidet és néha az a benyomásom, mintha az lenne a legfontosabb, hogy nehogy elismerd, hogy másnak van igaza, vagy hogy valamit nem mértél fel (kellően) jól. Nem világos, hogy most is min megy a rugózás. Nem lenne egyszerűbb neked is, annyit írni miután elmondtad az érveidet, hogy "megértelek titeket, bocs, erre nem gondoltunk és kövi kiegnél előre szólunk"? Én is szegről végről azt is csinálom amit Te és elképedve és hihetetlenül irigykedve nézem azt, hogy a játékos közösség mennyire toleráns feléd. Én 3x ilyen megértően szoktam kommunikálni és fele ennyire sem megértőek
Egyszer igazán hagyhatnád, hogy Nekik legyen igazuk, elvégre ők tartják fenn a céget.
Azt meg, hogy "ingyenes ajándékot adunk, mindig is egy gesztus" hagyjuk már. Te is tudod, én is és mindenki, hogy ez nem ingyen van. Megfontolt üzleti döntés áll a hátterében, a jótét gesztustól messze áll. Nincs is ezzel baj, csak ne álszenteskedjünk.
 
Az etikához ennek nincs sok köze, az, hogy egy ingyenes ajándékot adunk, mindig is egy gesztus, 20 évig nem volt ilyen, és senki se panaszkodott a mértékén / értékén lehet vitatkozni, ugye egy könnyen beszerezhető lap foil verziója alapvetően csak egy foil gyűjtő számára jelent bármi értéket, az utóbbi időben többször hallottam már, hogy ezért "átdossziézni sem érdemes" a lapokat. Ha ez egy új lap, akkor ez nyilván nagyobb értéket képvisel. Szerintem az valóban probléma lenne, ha ez egy "must-have" spoiler lenne, de itt azért erről szerencsére nincs szó. Nyilván ez részünkről is egy kísérlet, hogy milyen fogadtatása van ennek.

Amúgy aki a HKK-t bontja, cseréli és sorokat gyűjt, annak ez a lap úgyis meglesz grátisz. Aki meg csak a paklijához szükséges lapokat veszi meg, az ezt is ugyanúgy megveszi vagy elcseréli majd a másodlagos piacon, mint minden más lapját, ha esetleg szüksége van rá.
 
Nem az volt az érvem, hogy maga a lap tett jót feltétlenül a játéknak, hanem az volt elfogadható, hogy egy már kirotált és amúgy könnyen beszerezhető lap volt.
De amúgy a legetikusabb szerintem a Homokdűnék sorbemutató volt. A nagykiegben nem jött ki 3 lap foilos változata és csak a sorbemutatóval voltak elérhetőek.
 
Gice: A laphoz hozzá lehet majd jutni másképp is, ugyanúgy, mint a korábbi sorbemutató lapokhoz, zsákbamacska beváltás, akciók, nyereményjáték, díjazás, mindig az összeset kiosztjuk ezekből a lapokból.

p1rat3n1nj4: ezzel a kijelentéssel, hogy mennyire jó volt a Lélekrezonanciát visszahozni, nem mindenki ért egyet
 
BDV+1
Zsoltival értek egyet.Sajnos ez most,így kicsit ciki és megint csak a kommunikáció része hibádzik,mert amúgy érthető és elfogadható lenne,de transzparensem időben legyen ez bevéve pl a köv félév tervek cikkbe és ne ilyen habi fórum kommentekre kelljen emlékezni, hogy valamit leírtál.
 
Én jobban örülök ennek, ha egy teljesen új lap jön.
De erősségre nemgyakori szintet lőnék be ehhez.

És tényleg jó lenne, ha máshogy is hozzá lehetne jutni. Mondjuk jövőre lehetne BDV-ben.
 
Ez tényleg nagyon ciki így.
A már kirotált lapok visszaengedése és a meta esetleges igazítása teljesen jó dolog volt úgy, ahogyan pl a Lélekroznanciával csináltátok. Az új kiegben ki kéne majd adni ezt is foil változat nélkül, hogyha még nem késő a dolog.
 
Érdekes nem is olyan rég még az augusztusi versenyhez volt írva leírásban a bemutató, vegulis Mind1 legalább össze készítettem. A lap nem néz ki rosszul.
 
Azért azt, hogy lesz sorbemutató, és kb. mennyivel a megjelenés után, lehetett tudni már, mostanra ennek elég szép hagyománya alakult ki az elmúlt években. Februárban volt a Résföld bemutató, fél évente jönnek ki a kiegek, erre azért lehetett számítani, hogy most lesz, nem? De természetesen igazat adok neked, jobb ezeket minél előbbre tudni, ezért most előre le is írom: nem tervezzük, hogy a mostani rendszer változni fog, az év végi kiegészítő sorbemutatója mindig ősszel, a júniusi pedig év elején, februárban fog jönni.

Én mondjuk azt feltételeztem, hogy nincs olyan ember, aki aktívan játszik, nem igazán vásárolt Hódításokat, és most e hír hatására csak a 3 lap miatt nekiállna beszerezni a 3 sort, mert ha neki nem kellett az a 170 lap, akkor ez a +1 se fog hiányozni. Sokkal inkább, abból indulok ki, hogy akit ez a dolog érint, az már az elmúlt 9 hónapban vásárolt (meg esetleg nyert is) jócskán boostereket, display boxokat, és most már csak a sorozatban levő "lyukakat" kell feltölteni, és erre az 1 hónapnak bőségesen elégnek kell lennie.

"Tőlem többen is kérdezték az elmúlt hónapokban, hogy tudok-e valamit a Hódítások sorbemutatóról, mert úgy időzítenék a lapok beszerzését."
Ezt nem konkrétan neked mondom, hanem általánosságban mindenkinek, hogy az ilyen kérdéseket inkább a kiadónak érdemes feltenni, biztosabban tudunk válaszolni, mint pl. Zsolt.
 
"A legendás célt eddig mindig 1 hónappal korábban írtuk ki."

Szerencsére volt már erre nem egyszer ellenpélda. De igazából nem is az a lényeg, hogy eddig hogy volt - tényleg nem merült fel, hogy a játékosok részéről lenne igény arra, hogy időben értesüljenek egy funkcionálisan is exkluzív lap egyszeri megszerzéséről? Ebből ráadásul jó eséllyel kevesebb fog a másodlagos piacra kerülni, mint az általad említett Időlassítóból, mert itt nincs olyan opció, hogy "beérem a régivel". Ha versenyjátékos vagy, akkor kelleni fog, akár spoiler, akár nem - rota környezetben azért elég gyorsan tudnak ezek változni.

Tőlem többen is kérdezték az elmúlt hónapokban, hogy tudok-e valamit a Hódítások sorbemutatóról, mert úgy időzítenék a lapok beszerzését. Ez azért súlyos tízezreket is jelenthet, ennyit pedig nem biztos, hogy mindenki rá tud szánni a hobbijára egy hónap alatt. Szerinted hogy fogja magát érezni az, aki úgy csúszik le a lapról, hogy egyébként tervezte legyűjteni a szettet, de most akár anyagi, akár más okból nem lesz lehetősége rá?

Értem, hogy véges a reprintelhető lapok száma. Te viszont azt értsd meg, hanem ez így már nem egy X+1-edik sorbemutató lesz, hanem egy mérföldkő, ami új "precedenst" teremt. Kvázi egy újabb promó lap slot, amivel innentől számolni kell - ezt pedig illett volna jóval korábban kommunikálni, tekintve, hogy bizonyára jó ideje szerepelt már a tervekben.
 
A legendás célt eddig mindig 1 hónappal korábban írtuk ki, de ha igény van rá, a jövőben ezt ki fogom írni még korábban, együtt azzal, hogy mi lesz az ajándéklap.

A lap azért nem egy "must have spoiler", mint az Időlassító, talán még többen is vannak, akik az Időlassítót csak innen tudták beszerezni, és azóta versenyen használják, mint akik majd ezzel a lappal versenyen fognak játszani, persze ezt biztosan nem tudom megítélni.

Sajnos azoknak a lapoknak a száma, amelyeknek még nem volt foil kiadása, biztonsággal vissza lehet őket engedni Új Nemzedékre, és elég jók azért ahhoz, hogy játsszanak is velük, véges (de a Császárvárosért osztott pl. megint ilyen lesz).
 
Ez a sorbemutatósdi egy tök jó kezdeményezés volt eddig: aki legyűjt mindent, az kap egy kis extra jutalmat, de az sem marad ki semmiből, aki nem vesz részt rajta. Jobban örültem volna, ha megmarad ez a vonal az exkluzív promó lap helyett.

Ami jobban zavar, hogy miért 1 hónappal a verseny előtt derült ez ki? Itt azért jóval nagyobb a késztetés a részvételre, nem csak egy random cosmetic reward jár - igazán lehetett volna ezt kommunikálni korábban is.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.