Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Többszemélyes kalandok
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Nos, itt vagyunk, a barlangcsarnokban, amit a remete előre leírt. De vajon, hol vannak a tulajdonság- és szakértelempróbák, na meg a szörny, akinél a kincset találhatjuk? Kezdjünk hozzá gyorsan a kutatáshoz, hogy mielőbb elhagyhassuk ezt a baljós helyet! Itt a torzszülöttek bármikor bekeríthetnek!" - töprengő gondolat egy többszemélyes kaland közepén
Nézz szét a galériában!
Manaszipoly zén bemutató
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye
Ajándéksorsolás május + áprilisi eredményhirdetés
Tavaszi MondoCon 2024. 04. 27.-28. – Eredményhirdetés
Legendák Viadala - beszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Lapötletek (64964)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)
HKK Időutazás: Kreátor Műhelye (13)
HKK kérdés? (47092)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
Én sem vagyok az a sorba beálló típus és próbálgattam is készülni a mezőre amikor volt időm és kedvem idén elmenni versenyezni.Sajnos az eredmény mindig az volt, hogy bármelyik opciót választottam is nem volt reális esélyem a mező ellen. Persze sosem a standard epikus vagy sokszín mellett tettem le a voksom ez tény,de ettől még 20+ lapokat sideoltam az adott deck ellen sanos hasztalan az mellett hogy pár szet lapot alapból a sidenak alárendelve tettem már be a pakliba. Persze nincs nagy minta mögöttem,de sajnos a készülés eredményekbe nem köszönt vissza.
A megoldás első sorban szerintem nem a mező bántása hanem az imba lapok kegyetlen tiltása lenne.Nem kellene ennyire hímestojásként bánni lapokkal.Ha valamik dominálják a játékot ilyen drasztikusan bizony azonnal be kell avatkozni. Ha valami változás áll be a játékba akkor pedig akár visszaengedni a tiltott lapokat(ugyanolyan bátran).
 
"azert bőven lehet készülni ha egy versenyen a mező lesz a legnagyobb bajotok"

Ühüm, elméletben, egy epikussal, talán. Bármi mással meg akkor, ha csakis mező ellen készülsz (érdemben). Akkor valóban lehet találni minden side-ba elég ellenlapot. De vagy mező ellen készülsz, vagy a többi lehetséges ellenpakli ellen.

Hangsúlyozom: lehet, hogy én látom rosszul. De beszéljünk róla, mert ez így nem jó, ahogyan most van. Illetve jó, az 57 lapos mezőnek, meg az epikus pakliknak. Tényleg ez kell legyen még egy évig? Hogy a maradék, elszánt kevesek is belefáradnak a hasztalan próbálkozásba, és vagy beállnak a sorba, vagy otthon maradnak?
 
Én ezen vagyok már lassan egy éve, Kacsa. Csak az a fránya sorsolás sok tesztet eddig nem engedett.
A nemzetin volt lehetőségem, nem a paklin múlott az eredmény. Azt gondolom igenis van élet a mezőn/epikuson kivül is.
Epikus amúgy nekem nagyobb para mint a mező. (Igaz Patrikom?)
 
Játszottam mással azt is kitiltották...
 
Erre nem tudok válaszolni helyette... Gondolom könnyen ér el jó eredményt, mert senki nem készül az ő paklija ellen...
 
Tokeletesen ertem. Es pont ugy van, ahogy irtad. A helyes kerdes inkabb az, vajon miert nem jatszik masik deck-kel?
 
Totálisan félre érted amit írtam...

A gondolatmenetedre lefordítva, ha DK vagy más hasonló kaliberű játékos mással kezdene játszni, akkor rövid időn belül "az a más lenne a legerősebb pakli".
 
Azt is sokszor kifejtettem már, hogy mindig az lesz a legjobb pakli, amivel a legjobb játékosok játszanak


Ezen a gondolatmeneten tovabblepve, szerinted aki nem mezovel/ epikus kontrollal jatszik az nem is lehet a legjobbak kozott... sot, ha meg egyet forditok rajta, aki mezovel / epikus kovetovel jatszik nyilvan a legjobvak kozul valo (de legalabbis eselye van erre a cimre, mig mindenki mas a "futottak meg" kategoria. (Igen, sarkitok es csusztattam is. Muszaj ramutatni erre a gondolatra, hogy oke, de vajon miert van igy?

Nem is olyan reg talan DK irta egy hozzaszolasaban (de ha nem o volt, akkor megkovetem), hogy ha hsz-ben eredmenyt akar, muszaj mezoznie (a legerosebbnek tartott deckkel indulnia), mert maskent nincs eredmeny. Es egyetbis ertek azzal hogy aki "hushorgaszni" jar, az nem probalgat mindenfele random paklikat. De itt mar reg nem errol van szo. Kialakult egy beteg meta, amit valahogy terelni kellene. Nem azt mondom h csak a mezo nerfelesevel lehetseges ez, es nem is ragaszkodom ehhez. De magatol nem fog valtozni, ezt azbelmult egy ev bebizonyitotta. Es ahogy most van az - szerintem - nem jo.

Aztan lehet h csak en latom rosszul. Es mindenki attol boldog, hogy a nemzetin indult 80%-nyi epikus! Hurra! Vagy attol, higy nagyitoval kell keresni azokat a versenyeket ahol nincs 2 mwzo a top 3-ban... ha ez igy jol van, akkor nyilvan en megyek szembe a forgalommal,es elnezest kivanok.
 
Részemről alig játszottam idén versenyen, sok kedvem nem is volt hozzá. Most nemzetire egy előző este összehányt Harangmester dekkel mentem, amiből 2-3 kulcslapot is kifelejtettem. (Ez van, amikor előző este 7-kor gondolod ki, hogy indulsz.) 2 mezővel találkoztam. Egyik megvert (jól húzott, én meg nem igazán, nyilván jobban is játszott, így 0 közöm volt a meccshez), a mássikkal X-eltem, ott a topdekk mentette X-re a meccset az ellenfélnél. Ha felkészülök, kedvem is van, meg nem esik ki a versenyrutin, illetve tesztelek is rá, akkor ez a dekk rektelhette is volna a mezőket.
 
Én egyszer sem indultam az "említett paklikkal".

Azt írtam, hogy akit zavar és azt szeretné, hogy ne induljanak az emberek mezővel, akkor jöjjön a felsorolt paklik valameliykével. Ebből következik, hogy "engem nem zavar".

Baráti játékban szívesen játszok bármivel, de versenyen csak a kontroll Már 20 éve

Azt is sokszor kifejtettem már, hogy mindig az lesz a legjobb pakli, amivel a legjobb játékosok játszanak. Ha a top játékosok mondjuk a molluszkkal játszanának, vagy bármi értelmes versenyerős paklival és verseny előtt normálisan kitesztlik és raknak hozzá normális sideot, akkor az lesz az aktuálisan legerősebb pakli.
 
Igen ez a problémám, hogy a kiadónak az epikus szerelem deck kb, nem hiszem, el, hogy nem látják ezt a sok gondot amit okoznak a metában.

Ahelyett, hogy kezdenének vele valamit, másról sem szól minden kieg, csak arról h kijön 1 ÚJ epikus valami rég elfeledett etnikumhoz, amiben majd kb lesz 3tól 6db-ig az adott etnikumból, a maradék x lap meg a megszokott filler. Nem semmi!
 
Nagyrészt epikusoktól és moluxtól kaptam ki, de vert már el 5 követő és korlát is itt ott 1 életenergia, esetleg ritkábbban 1 sokszín. Az itt említett deckkek, szerintem bőven jól indulnak a mező ellen, ha jól vannak összerakva.

Nyilván lesz olyan matchup amit elver a mező kb mindig, de ez más deckeknél is így van. (pl 1 erdő nem fog 1 bilincset elverni)
 
A masik forumon eleg egyertelmuen megmutatkozott, h mostanaban nem lesz valtoztatas az epikusokkal kapcsolatban. Mondjuk ha az epikusok kapnak egy szabalymodositasbol fakado kollektiv nerfet, attol a mezo nem lesz kevesbe broken.
 
Te neked minden évben van amit tiltanál, volt már sokszínes tiltó éved, aztán molux, most a mező XD
 
Hanyszor indultal az emlitett paklikkal, amiket majd a mezok "megunnak"? Elhiszem h epikus / mezo soforjekent "nem erzed akkora paranak".
Pont ez a fajta szemellenzosseg juttatta ide a jatekot.
De aki szerint minden rendben a mezovel, legyen kedves felsorolni higy iden hanyszor milyen versenyen milyen paklival vert meg 57 lapos mezot. De a mezo tulajdonosok is elmeselhetik, hogy mikor milyen formaton milyen pakli verte meg a mezojuket. Tenyleg nagyon kivancsi vagyok.
 
Én kitiltanám a mezőt,aki meg akar,tud indulni 3 lapos mezővel,amiből ki se veszik a kyorgjait (rúna+átkozott)
 
A nemzetin epikussal mentem 4.5-et. 3 mezővel játszottam 50% 1/1/1. Nem érzem akkora parának.

Ha Sokszínnel vagy életernergiával indulok, akkor valszeg a mezőket verem, de mástól meg lehet kikapok. Ettől szép a játék, hogy körbeverés van.

Aki nagyon utálja a mezőt és szeretné, hogy visszaszoruljon az induljon minden versenyen korlátozással/sokszínnel/életenergiával/antiraksival/harangmesterrel/hálócsapdával és egy idő után a mezős emberek rá fognak unni és jönnek epikussal...
 
Nekem csak azt indokolja meg valaki, ha a mezőt nerfeljük, az epikusokkal miért nem lehet kezdeni valamit 1 kalap alatt? Őszintén, 1 értelmes indokot kérek
 
Az epikusokat (ha legalábbis értelmes side-al rendelkezik, és jó játékos játszik vele) nem veri meg minden korlátozó szabály lap, ezt csak Te gondolod így.
 
Szoval ha a mezo gyengul, az epikus erosodik...? Miert is? Mert az epikusokat megveri kb minden korlatozo szabalylap, ami a mezok miatt most csak elvetve megy versenyre? Tenyleg nem ertem, hogy nem tudtok egy lepessel elorebb latni...

Ez egy gondolatkiserlet, nem mas. Ha a mezo gyengul -> kevesebb lesz belole a metaban -> tehat tobb 3 lapos koncepcio, es korlatozo szabalylap bujik elo -> ami visszaszorit(hat)ja az epikusokat, ami perpill a cel lenne.

De mutassatok ra batran, hogy hol santit a logikam.
 
Ne haragudj, de a mező nerf pont az epikusoknak kedvez. Ezt Kacsa jól írta. Eszembe jut egy olyan sor egy dalból, hogy "hazudni tanít, aki tiltással nevel". Szerintem a tiltás nem jó irány. Azon kell gondolkozni, hogy a jelenleg másodvonalas dekkek hogyan tudnak felkapaszkodni. Már az is változást eredményezne, ha a mező (vagy átkozott) a 2, vagy több narancs lappal felálló dekkek lapjaiból nem tiltana le mindent (egyik narancs lap mindenképp működik, ami nyilván nem lehet a legfőbb követő). Vagy hasonló megoldások.
 
Én nem szeretek mezővel játszani. (Egyszer-kétszer játszottam vele fajon goblinokkal, azt sem élveztem.) Azzal együtt, hogy rájöttem nem az én stílusom teljesen megértem azokat, aki ezzel játszanak. (Mivel az epikusokat sem szeretem.) Ez a mező-ellenes hangulat pont ezért lep meg. Részemről a Tábori adó, a Járj, Zarknodék mindig opció például, azokat jobban szivatja, mint egy epikust. Ha el akarok menni versenyre ezekkel a dekkekkel, akkor nagyon kell számolnom kell ezzel a szabálylappal, ahogy az epikusokkal is. Ki kell találnom, hogy miképpen készüljek ellene, ami gondolkodást, sokszor újítást feltételez. Agyalni kell olyan összeállításokon, ami ellen a mező nem készül, s nem tudja megverni. Ez amúgy a rotáció ötletével a legnagyobb baj szerintem, hogy pont azok a lapok esnek ki, amelyeket a régiek között talál az ember a mezők, s társai ellen.
Amit János írt (64/14), az szerintem a szabálylap ellehetetlenítése. Már akkor is sérülne a szabálylap, ha 60-ból 10 lenne ráírva, mivel másképp kellene összerakni. Én nem támogatom sem a nerfelését, sem a tiltását.
 
Vitainditonak szantam. Legyen hat vita.
A mint azt lentebb kifejtettem, nem a mezovel van a baj, megis a mezo profital a szituaciobol.
Igen, az epikusnak van eselye megverni a mezot, es az eletenergianak es a sokszinnek is. Irtam is lent. Senki nem vitatja. Viszont masnak nincs, es ezek is korbeverik egymast.
Ennek pedig az a kovetkezmenye, hogy aki massal indul az a mezony masodik harmadaban vegez, vagy ha nagy makja van surranoagon befurja magat a mezok es epikusok koze.
Pont azert a mezot kell kicsit visszafogni, mert ha a mezo ereje csokken akkor batrabban hoznak az emberek masodlagos paklikat, es szinesedik a jatek.
Mert ami most van, azt koszi, de nem kerem.

Es igen, pont ez a baj. H mindenki ugyanazokat a lapikat forgatja, csak mas narancs lappal. Minek akkor evente 4-500 uj lap? En nem vagyok jo jatekos. Max eros atlagos. Nincsenek illuzioim a lehetseges eredmenyeimmel kapcsolatban.
Viszont azt en is latom h valami nem jo.

Szoval elhiszem h jo dolog egy imba koncepcioval egy even keresztul farmolni a versenyeket, de ennyi talan pont eleg volt.
 
Nem egészen értek egyet a "semleges csatamező egyeduralma" kijelentéssel, még ha a versenyeredmények tekintetében mégis a mező tűnik a legdominánsabb koncepciónak jelenleg..
Az a jelenség pedig, hogy minimális lapszámmal is egy teljesen optimális paklit lehet összerakni mező mellé, közel sem a szabálylap problémája, hanem játékkörnyezeti és játékmechanikai problémák összességének végterméke.
Szerintem sokkal fontosabb lenne pl a védekezés szabállyal kezdeni valami (hello homok, kyorg) és az "ingyen leszedek/megfogok dolgokat, majd vissza is húzom egy bölcsit mutogatva a kezemből" típusú lapokra kitalálni valamit (hello sárga isteni)..
Amíg egy mezőnek jó matchup egy korlátozó szabálylap vagy egy "KREATÍVABB" koncepció, addig egy counter dekk ellen illene elvéreznie (életenergia/sokszín).
És elértünk a (szerintem) legnagyobb problémához a játékban: Epikus követők
Egymás ellen kb coinflip meccsek, majdnem minden más ellen side-ol 30 lapot és szerintem probléma nélkül megveri lapelőnyből (de ez természetesen nem baj
)
Sokszínt/Életenergiát lazán veri side előtt is..
Mező ellen pedig kivehet 7 lapot, ami miatt kb 60/40 az epikus javára, mert amúgy ez is kb mirror matchup..

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan inkább beállnak a sorba, előveszik a mezőt és beleállnak pár 50/50 matchup-ba ahelyett, hogy olyan paklival indulnának ami veri a mező/epikus párost.. (Őszintén, próbálkozott bárki is ilyennel?)

Kimaradt még néhány lap, ami eléggé inkorrekt játékerőt képvisel és mező mellett működnek a legjobban (Orzagbilincs,Tűzmadár,Fluxusgen,Fbölcsi,Tünci)
Igen, ebből már 2 is átesett egy nerfen, szerintem a többinek sem ártana

Konklúzió: mező nerf = epikus buff
Ha ez a cél, hadd szóljon
 
Előre is bocs de Ti nagyon oda vagytok. azert bőven lehet készülni ha egy versenyen a mező lesz a legnagyobb bajotok. Elindulsz életenergiaval és csodálkozol h kikapsz mert tűzmadarakat szedsz ki min csodálkoztok ha fingotok sincs mit kell kiszedni igy hogy akartok nyerni? Jo hogy nem találjátok ki hogy legyen 80lap kiszeditek a dekk 1/3at bejon az uj védekezes szabály kitiltunk még belőle lapokat is meg 6istentelen lehet sidébe. Csak ha igy se jön össze nemtudom mire fogjátok majd. Nagyon tévedtek ha azt hiszitek jobb lesz a meta mező nelkul mert ezzel csak ezt eritek el
 
De, és?
 
Nem ellehetetleniteni akarod János, csak 14 lapot vennél ki belőle, értem

Perpill még mindig nagyobb problémának érzem, hogy az Epikusok bűntetlenül 5 lapoznak (Többek között ezért is mezőzők, hogy legalább 50-50 legyen és 4-4 lap, nem egy másik epikus 5-5 lap és coin flip)

Nemzeti első nap 18 epikus volt, ez nem tűnik fel senkinek? Ezen deckkek 80%a kb ugyanazokat a lapokat tartalmazza.

Szép világot fogunk élni ha a mezőt nerfelik, de az Epikus követőkhöz nem nyúlnak, sőt tolják a játékosok arcába az újjabbakat... Amik majd szokás szerint a 35 régi lapból épüének fel és jó esetben 15 újból. Aztán majd mehet a csodálkozás, hogy ki mit top deckkelt fel 1 közel ugyanolyan deckből 5 lapos kezdéssel.
 
Egy szett ellenlap, amit a mezo countereinek min a fele megfog. Halottnak a csok.
Amugy nem ellehetetleniteni kell a mezot, hanem a dominanciajat visszanyirni.
Perpill ott tartok, hogy mostanaban nem megyek homokzsaknak hagyi/hagyi kozeli versenyre, egyszeruen nem latom ertelmet. Csodalkoznek, ha ezen a nagykieg fikarcnyit is valroztatna. A meta es a verseny is unalmas, es kiabrandito. Persze nem csak a mezo miatt van igy, de ennel a pontnal lehetne/kellene beavatkozni.
 
Ahogy írtad, van rá ellenlap. Akkor ha az ellenlapra az van ráírva, hogy 50-nél több akkor legyen 70 lapos, de ne kelljen kivenni 20-at. Vagy az istentelent is módosítsák.

Én pl tökre élveztem a hétvégi versenyen három erdővel menni. Amikor epikusok ellen voltam egy olyan drágított környezetet teremtettem, ami nem nagyon tetszett az ellenfeleknek. A mező simán lemosott, labdába se rúgtam, bár a játékossal is bajok voltak (velem), és a sideot is jobban ki kellett volna élezni a mező ellen, de hát ez van. Ami igazán zavart, hogy a ménkű ménes simán arcomba tolta a bukás érzését :| Amikor kikaptam, mindig amiatt kaptam ki, de ez egy lap, ha nem jött ugyebár nemvolt nagy gond.

Én megoldásnak találnám azt is, ha a régi egyensúlyt szeretnék az emberek, hogy az epikus szabláyt változtassák meg. Ha nem kezd 5 lappal, akkor a mező termsézetes ellenszerei is (pl sokszín, életenergia) teret nyer, és meglehet a körbeverés (mező -> követők (vagy követők és szablapok) ->életenergia/sokszín -> mező)

Bár nem értek annyira a játékhoz, szóval lehet hülyeséget írok
 
A meta mertektelen szelesitese szuksegszeruen elvezetett a semleges csatamezo egyeduralmahoz. Jelenleg az a helyzet, hogy, aki a divatmezo valamelyik permutaciojaval megy versenyre, hacsak nem hibazik tul nagyokat, szinte fixen a dobogon, vagy ahhoz kozel vegez (hagyin, vagy hagyi kozeli formatumokon ez a helyzet).
A mezo termeszetes ellensegei (antirakshi, harangmester, eletenergia, sikszinuseg) sorra elvereznek egymas vagy az epikus kontrollok ellen. A jarj verziok kezelni tudjak ugyan az epikusokat, de a mezo ellen szinten vesztesre allnak.
Ebben az egyenletben semmilyen megoldas nincs a jatekosok kezeben, csak a sorsolasban bizhatnak.
Ha az elmult egy evben a legjobb jatekosok sem talaltak meg a mezo ellenszeret, akkor itt az ideje, hogy a jatekvezetes beavatkozzon.

1.2.2. A játékegyensúlyt megbontó lapokat, illetve lapkombinációkat szabályozni, módosítani vagy tiltani szükséges.

Szoval ideje tarsadalmi vitara bocsajtani a kerdest.

A csatamezo tiltasa biztosan nem kivanatos. Olyan tenyezo, amely alapjaiban stabilizalja a metat. Tehat modositani kellene a szabalylapot, es ezzel visszafogni kicsit.

A magam reszerol azt javaslom, h 57 helyett 64 legyen a minimum paklimerete, es 7 helyett 14 lapot lehessen kivenni belole. (A szamokat persze lehet tologatni jobbra-balra, de ezzel a megoldassal finomhangolni lehetne a mostani, maskent kezelhetetlen stabilitasat.)
 
  ... | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.