Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Íjászverseny Alanorban
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
Ha ellátogatsz Alanorba, nehogy kihagyd az íjászversenyt! A város északnyugati csücskében épült íjásztelepen ugyanis nonstop ilyet rendeznek, ahol minden lő-, illetve dobófegyver szakértelemmel megáldott kalandozó kockázatmentesen próbára teheti tudását.
Nézz szét a galériában!
Boszorkányok és Manaszipoly
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (8)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (34)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (223)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8144)
Lapötletek (64970)
Manaszipoly zén bemutató (11)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | ...
Nézet:
Ezt csináljátok utánnam
 
Elnézegetem itt mostanában a fórumot, és úgy érzem, hogy kicsit "attól függ, kinek az oldaláról nézzük" jellegűek a hozzászólások, pedig ez a kérdés az "egyértelműen eldönthető" kategóriába tartozik.

Te magad is írtad Malphi, hogy előnyhöz jutnak bizonyos paklik, a kifejezetten nekik készült követőkkel. Ez esetben én (akinek a paklijáához nem készült ilyen) kettő dolognak "örülhetek":
VAGY egy lappal többet húzok, mint az ellenfelem, -amit persze, akkor is megtehetnék, ha az én paklimnak is lenne szupi követője, hisz én magam döntöm el, hogy használom e a paklimnak szánt követőt (tehát, ha a paklimhoz nincs követő, az nem lehet előny) VAGY pedig, ahogy írtad, még meg van az az előnyösnek éppen nem nevezhető lehetőségem, hogy leveszem a követőjét, de ez a helyzet szintén neki ad akkora előnyt, - már a játék első pillanatában elvesztett ÉP-im miatt - amit véleményem szerint megint csak tisztességtelen előnynek kellene titulálni.
Emlékezz Malphi, hogy a múltkor azt mondtad, le kellett venned a manafamomat, ezért tudtam nyerni, vagyis a követőm levétele juttatott nagy hátrányhoz téged. Ha viszont nekem kell levenni a szóban forgó, kifejezetten egyes paklik mellé kitalált követőket, akkor én is ugyanilyen hátrányhoz jutok. Tehát amit mondtál, hogy meg van a lehetőségem a követő levételére, arról te magad is mondtad, hogy nagy hátrány.
Összegezve, bizonyos pakliknak van olyan követőjük, melyek ellen valamilyen módon védekeznem kell, és a védekezésem által hátrányba kerülök, bizonyos pakliknak viszont nincs olyan előnyös követője, ami miatt fájnia kellene az ellenfél fejének. Ez alól ezek szerint kivétel a manafam, de ezt felismerve gyorsan letiltották, míg az utóbb említett követőket meghagyták használóinak, biztosítva számukra azt a játékkörülményt, amit a manafamot használóktól elvettek.
Többen érveltetek azzal hogy a manafam azért erős, mert aki első körökben sok lapot játszik le, az ellen a manafammal sok VP-t kap az ellenfél. Akkor kérdezem én erre: Ha valaki az első körökben képes kijátszani egy csomó lapot, az ellen nem tisztességes legalább VP-t kapni? És itt megjegyezném, hogy egyelőre a manafam használója még csak VP-t kapott, lapot még nem is játszott ki, amíg az ellenfélnek már leterült a paklija - hisz épp emiatt keletkezik a VP a másik oldalon, nemde? Ha persze a másik nem játszik ki jelentős mennyiségű lapot, nyilván a manafam nem ér semmit. Ez igazolja, hogy az esélyek kiegyenlítettek, és a manafam csak akkor működik, ha az ellenfél ennek megfelelő stílusban játszik.
Amit Kala mond, abban nagy igazság van, vagyis a manafam a terülős paklikkal szemben próbál egyenlő esélyeket teremteni.

És még egy logokai kérdéssor:

---Ha a manafam ilyen erős, akkor miért nem azzal játszik mindenki (a feltétel ugyebár adott, hisz az univerzális használhatósága miatt éri a támadás - versus pl. a sötét manifesztáció, mely "mellett" elviekben épp a specifikusság szól?) --- Ha nem mindenki azzal játszik, akkor mégse lenne olyan erős? - Ha nem is olyan erős akkor miért lett tiltva?

erre adjatok egy korrekt, megtámogatott, részrehajlás nélküli és mindenki által elfogadható választ!

Óóóó - azt hiszem ez lett az a hozzászólás, amit senki nem olvas el, olyan hosszú

Na most megyek és gyúrok a gyaknemgyakra (persze a nemgyak manafam nélkül)

Apropó!
Jani, Nagyszénáson lehet használni a manafamot? Mert akkor lehet, hogy az egyszínűre kellene gyúrni...mmm

Sajnálom, hogy így egybe esnek a környéken elérhető versenyek, mi szívesen mennénk mindre...
 
Hali! Ma nem, de holnap valszeg bemegyek, úgyhogy tessék bejönni
 
én tervezem x)
 
Lestinoh és teknős holdnyelő érdekel.
Akinek van esetleg eladó az írjon.
 
Májusban nem jön valaki pestre? Páros versenyre?
 
igen, vannak olyan paklik amikhez nincsenek követők.
és bár nem jutnak akkora elönyhöz, mint pl a targodan deck, de több lappal kezdenek és a követő beszüntetésével sem válnak szinte használhatatlanná.
 
A hamis istenek a sürgetés rúnája és a manafamilliáris egyformán VP-hez juttatják az őket használó játékosokat, annyi különbséggel, hogy az általuk kijátszott lapokért kapnak VP-t. Abban természetesen egyetértek, hogy az elpusztításuk könnyűnek mondható. A manafamilliárissal kapcsolatban még egy dolog. Az elmúlt években felgyorsultak a paklik, "szerencsétlen" manafamilliáris ezeket a paklikat lett volna hívatott szerintem kompenzálni, csak ez nem jött össze
Szerintem kellenek olyan használható követők, amiket bármely paklihoz lehet használni, mert sokhoz nem adtak ki pl: krabberek, orglingok stb.
 
Jó lapok igen amit ez előtt említettél de sajnos paklit kell rájuk építeni amíg a manafamot szinte minden mellé be lehet rakni nem véletlen tiltott peströl is...csak ez a probléma vele nem csak a saját véleményem meg kérdeztem a többiekét is.A két lap amit említettél messze nem azt csinálja mint a manafam azt sajnos csak 1 féle kép lehet megfogni azokat a gyenge lapokat amit mondtál ezer féle kép meg lehet oldani.Persze ezek nem azok a lapok amik ha lenn vannak annyira zavarjanak hogy akár egy pusztítást is ellőjek rájuk.
 
Április 4, Nagyszénáson egyszínű verseny, nincs még fent, vagyis fent van de a lezajlott versenyek között! Akinek nincs kedve gyak-nemgyakot játszani, azt várom Nagyszénáson!
 
manafam is tiltott
 
Jövőhéten Gyulán hatalom korlátozása verseny

A művház előtt találkozó.

Lessz kaja, meg víz meg ha megint olyan sokan leszünk mint múltkor akkor véletlenszerűen kisorsolunk egy embert akinek ingyenes lessz a beugró

# A pakli mérete minimum 45 lap kell, hogy legyen.
# A kiegészítő pakli (side) mérete pontosan 25 lap kell, hogy legyen.
# A paklidban maximum 4 féle szín lapjait használhatod.
# Egy fajta lapból maximum három lehet a paklidban.
# Csak gyakori és nem gyakori lapokat lehet használni, ritkákat és ultraritkákat nem.
# Minden ellenfeled ellen három játszmát játszol. Az első után cserélhetsz lapokat a paklid és a kiegészítő paklid között, de a paklid lapszáma nem változhat. A következő ellenfeled ellen az első játszmára vissza kell állítanod az eredeti paklidat.
# A versenyek svájci rendszerben zajlanak, vagyis minden körben hozzád hasonló eredménnyel rendelkező ellenféllel kerülsz össze. Nincs kiesés, tehát mindenki végigjátssza az egész versenyt.
# Tiltott lapok: a Csillagképes, Inváziós, Zénes, AK-s lapok, a Hatalom Szövetségének lapjai és a TF-találkozós lapok, valamint a társasjáték azon lapjai, amiket csak abban adtak ki, illetve amelyek korábban ritka lapként jelentek meg. Tiltott lap még a Boadhun varázsital, Bundás yeti, Idegösszeomlás, Méonech fürkész és az Őrjöngő szilmill is.
 
Nem tom miért így írta fel Dani Zoli de már írtam neki hogy vmit nagyon elírtak. Sztem 1-2 nap és normálisan fent lesz. Sajnálom magicmaster ezt a versenyt szavazták meg nekem se jön be
 
Szerintem nem, de mindegy
 
Hidd el, tudja mit beszél.
 
Az igaz, hogy csak spec pakliba jók...
De a többi amit írtál nevetséges. Nagyon jónak tartom az általam említett lapokat és nagyon sokan használják őket, szerintem ez is engem igazol. Szerintem gondolkodjál el ezen.
Mégvalami...
A hamis istenek és a sürgetés rúnája is hasonló hatást eredményez, mint a manafam. Feltételezem, akkor szerintetek ezeket is tiltani kellene igaz?
 
Nem szerinte hanem szerintem.amikről te beszélsz azok szarok.csak speciális paklikba jók.
 
Szerinted az eddig nem tiltott lapok közül a manafamilliáris a legerősebb? Szerintem a "sötét manifesztáció", vagy a "lassan járj" legalább ennyire erős, mégsem akarja senki, hogy betiltsák. Én nem használtam soha, de igazságtalannak tartom.
 
hát aszem én nem megyek el olyan versenyre ahol eleve nem nyerek (legalább kiirhatták volna milyen paklival veszetttem), és csak a 12év alattiakat dijazzák.

de legalább a manafam tiltott.
 
én még a díjazáson akadtam ki picit xD
szegényeknek majd kiszúrják a szemüket egy elmerágóval...és más nem is lesz,csak kicsik díjazása?
 
mit ne mondjak érdekes verseny lesz.
valaki vagy piszok jó jós vagy nagyon meg akarja bundázni a meccset
 
nekem is szemet szúrt,így esélyem sincs előkelőbb helyezést elérni
 
Háá most nézem, hogy az április 4-ei gyulai versenynek megvan a végeredménye... Ez hogy lehet, csak nekem furcsa ? Amúgy, miért kellett hatalom korlátozását csinálni? Annál nincs unalmasabb verseny... Így marad a dungeon...
 
Köszönöm a gratulációkat! Hát igen érik már... érik...
 
5000
 
2
 
3
 
Nagyon érik már a dolog. Grat
 
Köszi a beszámolót! Grat mindenkinek!

Íme az enyém:

március 21. Beholder, tiltott mágia, profi kat.

A paklim:

3 Manakorall
1 Moa tortúra

1 Csodafegyver (kah-gash!)
3 Bölcsek kivánsága
2 Purifikáció
1 Tiszta lappal
3 Impulzus
2 Szellembéklyó
2 A lélek súlya
1 Régi dallam
1 Fénylő horizont
2 Mélység felfedezése
2 Mágikus óra
3 Időszaggatás
3 Rhatt hárítása
3 Rend ereje
2 Rhatt papja
2 Eleonóra
1 Espada
2 Felhők uralkodónője
2 Elembivos
1 Mathilda
3 Furmányos pegazus
3 Autentikus kreáció
2 Sziránusz hárfa
2 Tündöklő ősi torony
3 Rhatt oltára
3 Rhatt bűbája
1 Bölcsesség dala

60 lap

Side:

3 Visszavágás
2 Owooti cselszövés
3 Kronobogár
2 Grobox fluxustörő
1 Nyomorult gyűjtögetés
2 Kritikus tömeg
2 Exterminálás
3 Gaddar ultimátuma
3 Ganüid vigyázó
1 Régi dallam
1 Tiszta lappal
2 Taumaturgikus transzformáció

25 lap

1: Dönczi Krisztián, blokk deck (hasonló, + lapok Rhatt markában, Mindenható plazmagömb, Elmesatu!!)
2:1 ide
2: Kahn Evarth, "good stuff" kontroll (D-L-R-Ch) pl: Gyenge pusztulása, M.i.e, M kisujja, Dimenziók háborúja, Védőangyal, Thu'zad merengése és sok counter...
3:0 ide
3: Csernus Gábor, blokk deck (több lénnyel 3 Espada, 3 Eleonóra stb)
2:1 ide
4: Farkas Péter, kontroll (moa torpedóvető grrr, Sziránusz bűbáj, Védőangyal, Démonölő-Lady Luci/Ichinedar kombináció)
0:3 oda
5: Fábián Máté, Tharr bűbájos egyszínű goblin összeállítás
2:1 ide

5-ös holtverseny
3.hely Nyereményem 6000 pénz (a 2. persze 12000-et kapott és egy ur-t )

Jó verseny volt, meglepő, hogy 6-an is (szinte) egyszínű blokkoló deckkel próbálkoztak. Nekem nem sok időm volt készülni a versenyre (19-én este értem haza MNE-ból 31 óra utazás után, mert lekéstük a vonat csatlakozást), így a Jellemek harcán bevált deckből kiszedtem a tiltott lapokat is kész is volt...és mint látjátok nem is ment rosszul vele A 4. meccset nagyon sajnálom, de igazából semmi esélyem nem volt, pont mikor elfogytak az irtásaim akkor jött a torpedóvető (1 vagy volt mikor kettő) és kétszer is megoldottak :S. Pechem volt, amúgy megnyerhettem volna a versenyt. Na mindegy majd legközelebb.
 
1. fotta pali(ki más?) rhatt blokkal (jácchatot volna 45 charadin fattyal is...)
2. én thu'zaddal (jó volt csaka lapjárás nem)
3. hacki fairlight controllszerüség (kiváncsi lennék rá)
4. egyszemű tekivel( sztem mást nem is ismer)
5. ...márk egy tákolt tharr paklival (csak mákja volt)
6. viktor egy targodannal (kölcsön)
7. feri büverdős óriással (nem volt rocc, csak ugye a rúna, az rúna)

ennyiről tudok
gratula a nyerteseknek!
 
  ... | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.