Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégoszlop
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A Jégoszlop varázslat a jégmágia csúcsa. Elmondásakor irtózatos hideg keletkezik a célpont körül, egy bizonyos sugarú környezetében szinte a szó szoros értelmében megfagy a levegő.
Nézz szét a galériában!
HKK a Board Game Expon
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly
Legendák Viadala 2024 videók
Varázsdimenzió lapbemutató 1. hét
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (30)
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Manaszipoly (2)
Lapötletek (64970)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8143)
Manaszipoly zén bemutató (11)
Excelsior (1003)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | ...
Nézet:
Pali, ez az eszmecsere eddig lapok elemzéséről szólt, nem pedig emberekéről és javasolnám, hogy maradjunk is ezek között a keretek között. Kár lenne itt elkezdeni boncolgatni, hogy kinek milyennek kellene lennie, mivel és mivel nem kellene foglalkoznia...
Közös a hobbink, szeretjük a HKK-t, jókat játszunk egymással (egymás ellen). Ez elég ok arra, hogy meghallgassuk egymás véleményét, és ne bántsuk, ill. ne bántsuk meg egymást.
Ha így folytatjuk, még a végén Szapi nem hoz több szendvicset.
 
Mi tervezzük Nagyszénást, de erre még nem tudnék tuti választ adni. Vagyis nem 100%, bár a manafam miatt nőtt az esély!
Jövő héten eldöntjük, és szólunk is.
 
Tervezi valaki, hogy jön Nagyszénásra egyszínűre jövő szombaton(április 4), Mardakor misztikus lesz az ultra, és a manafamiliárist is lehet használni
 

Megtisztelő, hogy te is hozzászóltál a témához.
Valamit le kell szögeznem a hozzászólásom elején. Természetesen megértettem, hogy a manafamilliáris tiltott, csak hangot szerettem volna adni a véleményemnek. Azt hittem, hogy a megfelelő helyen teszem ezt, hiszen Pali, ez egy fórum! A fórum arról szól, hogy bárki hozzászólhat az adott témához, vagy kezdhet új témát és szerintem nem kell magamban tartanom a véleményemet.
Igaz...
A manafam téma, valóban a végletekig elcsépelt, már számomra is unalmas. Ez csak annyit jelent, hogy már én is befejezettnek tekintem részemről, az ezirányban folytatott eszmecserét.
Ami az utolsó mondatodat illeti Pali...
A manafamilliáris Szilvi lapja, nem az enyém. Én a versenyen csak azért mondtam el a véleményemet, mert nem volt kiírva, hogy tiltott! Szerintem ezt meg lehet érteni.
Pali...
Csak Szombat óta "sírok" a kitiltott "lapom" miatt.
 
Fogalmazok kicsit rövidebben tömörebben. A manafam így is úgy is tiltott marad a versenyeken amiket csabán, gyulán rendezünk. ill tiltott marad a beholder kft által rendezett versenyeken is. Innentől teljesen mind1 hogy neked tetszik e ez a döntés vagy nem. Az hogy mennyire látsz rá a játékkörnyezetre az a te dolgod, az hogy mennyire tetszik ez neked vagy mennyire nem, az is a te dolgod. De egy felnőtt embertől komolyabb viselkedés várható el annál, hogy hetekig sírjon amiatt mer kitiltották az egyik lapját.
 
Szerintem adunk egymás véleményére. Ezért jó most a fórum.
 
Ezt megszívtad magicmaister
 
Egy: Ami itt folyik egy ideje, az a véleménymegosztáson már kicsit túllépett, bár igazad lehet, még vitának nem nevezhető.
Kettő: Ezek szerint pár évvel hamarabb kezdtem el játszani, mint te, de ettől függetlenül hidd el, még a 9 éves kisfiam véleménye is sokat számít nekem, nem is beszélve a lassan 10 éve játszó rengeteg versenyzést megélt játékosokéról, mint amilyenek ti vagytok.
 
Hmm, hát igen A manafam mondhatni "jogtalan" manaelőnyt biztosít, az egyes paklik követői legalább a pakliépítésben korlátoznak (pl Sötét manifesztációs deckben legalább az amúgy fostalicska varkákkal kell játszani ). Nekem annó volt egy gusztustalan paklim manafamra, hatékonynak volt mondható, de annyira szemétnek tartottam (ha leszedték megöltem pl: sziklahajítással, ha nem akkor a manaelőny miatt nyertem, mert amit kellett countereltem/leszedtem köv körben kiraktam az erőforrásokat aztán az ölést és azért nyertem, ha vártak az meg csak nekem volt jó, a pakli jellegéből adódóan), h szétszedtem és azóta se famoztam soha (és nem is fogok). Azok a játékok nem nyújtottak élvezetet, mivel az ellenfél állandóan csak a manafamot szidta...
 
Egy: Ezt én nem éreztem vitának. Nem t'om miről beszélsz.
Kettő: Sztem lassan 10 év játék és rengeteg versenyzés után kicsit jobban rálátunk (Tamás meg én) a Hkk-ra, így jobb lenne, ha adnál vmit a véleményünkre. Köszi!
 
a gyengébb lapok használata gyakoribb, főleg ha az erősebb beszerezhetetlen... de ez csak kukacoskodás.:XD

tény a manafam erős, a legtöbb pakli ellen előny, mert nem kell erőforrás a pakliba, csak kevés.

én is tudok olyan paklit épiteni rá hogy kénytelen vagy betolni és azért vesztesz, pedig nem vagyok profi játékos.

a varka követővel való hasonlatgatás azért nem jó mert neked mindegy szinte hogy mit huzol,a manifesztációnak varkát kell dobni, és ha betolod, attól még nem halsz meg 60-70% esélyel, csak 30%kal.

az emberek azt unták meg hogy a manafam ellen csak várják az egy kört mire nyernek... de ez csak kombópaklinál használható taktika.
 
hát nekem is volt manafamos deckem, de mikor egy hónapja tény lett hogy tiltott sok helyen és csabán is, szétszedtem, és a boltban sem játszik senki vele.
ha feltünt majdnem mindenkinek egy paklija van csak, kivéve ha spec versenyre készül, akkor meg minek játszunk olyan követővel amit ugyse használhatunk versenyen. bundás yetit se használ senkit...
 
Nem lemondásról van ilyenkor szó, hanem a leterülős pakli időzítéséről. Volt aki ezt csinálta ellenem, és bejött neki, igaz az első körben semmit nem játszott ki, így én egy manával áldigáltam a körömben, de a következő körében lejött annyi lappal, hogy már csak fuldokolni tudtam, és ekkor kaptam én 3 VP-t. Nem nyertem
Nos, a kérdésedre válaszolva, igen, előfordulhat, hogy egy körrel kitolnám a kijátszást. Persze én nem vagyok profi játékos, sőt még csak jó játékos sem, viszont szeretek játszani, és nem hiszem, hogy a HKK célja kizárólag az lenne, hogy csak a profi játékosokat szolgálja ki. Tehát én, mint amatőr így vélekedek erről az esetről, de mint mondottam nem csak a profik véleménye lehet helytálló, hisz a különböző tapasztalatok, és célok által a vélemények úgy is megállják a helyüket, hogy egymásnak ellentmondanak.
Jó a fórum, mert habár nem értünk egyet, de egymás véleményéből hasznos informácóhoz juthatunk.
Ha a téma közben lerágott csont lett, az csak azt jelzi, hogy sokat beszéltünk róla, vagyis volt miről Tehát a téma nem hordoz egyértelmű megoldást.
 
...te lemondanál csak azért a lapkijátszásról, hogy az ellenfél ne kapjon manát? nem hinném
 
Malphi, a manafam nem évek óta tiltott, tehát ez nem indok arra, hogy ezért nem használják, sőt, mint a példa mutatja, nem is mindenhol tiltják JEE!!
Ha pedig a spec paklisok a saját követőjüket használják, akkor az nyilván erősebb, más oka nem nagyn lehet. Ki hallott már olyant, hogy valamiből a gyengébb dolgot használjuk, ha van nála jobb...

Egyébiránt BuTa én épp ellenkezőleg érzem a követőkkel kapcsolatban. Ha egy játékos magában mahinál a követőjével, és én azon túlmenően, hogy beáldozok egy nagy adag Max ÉP-t, mást nagyon nem tehetek, ez inkább van rám rossz hatással, hisz ebbe nem tudok beleszólni. A manafamnál viszont meg van a lehetősége a tisztelt ellenfélnek, hogy ne játszon ki lapot, vagyis ne kapjak egy árva VP-t se. Persze ez nem kötelező, ami a lényeg, hogy ezt ő dönti el, vagyis hatással bír a követőmre.

De talán gondolj bele, hogy az utóbbi versenyeken milyen élményeid voltak. Valóban megszűnt minden fejfájást okozó tényező, amióta a manafamot tiltják?

DE JÓÓ, ez lesz a leglátogatottabb fórum hamarosan...
 
Tamás ezt te sem gondolhatod komolyan. Most hagy ne keljen már téged emlékeztetnem, hogy némelyik követő, milyen szinten bele tud köpni az ellenfél levesébe, bár szerencsére egyre több követő és szabálylapsemlegesítő lapot adnak ki. Bár erről már végképp nem akarok vitát nyitni. Tibinek igaza van, tényleg kár ennyit vitatkozni. Emberek vagyunk és más a véleményünk.
 
A többi követő egyáltalán nem idegesítő, mert az ellenfel magának képez előnyt, a famnál meg én termelem neki a tápot.
 
Hali!
Vki cserélne vagy eladna nekem moa torpedóvetőt?
 
Azt tudtam!
Akkor mégis kell a gyógyító rakshallion!
 
Annyi hogy 2-t gyógyít a 3 helyett.
 
Köszi, hogy szóltál.
 
Mégsem kell a gyógyító raksi
 
A gyógyító rakshallion is le van korlátozva, csak szólok, mielőtt meglepetés érne!
 
Gyógyító rakshallion érdekel, ha van és eladnád vagy cserélnéd, légyszi írj.
 
a kérdésre válaszolva hogy miért nem játszik mindenki manafammal, ha olyan erős:

1., sokan olyan paklival játszanak aminek van követője.
2., mert tiltott.

szjani elemzése tökéletes. nem akarunk tovább lépni ezen? ha betiltják a sötét manifesztációt, majd dörmögök egy sort, de vitatkozni nem fogok róla feleslegesen.

a boritót majd látom hogy viszem-e. a cuccomtól függ.

és igen én elolvastam mindent
 
Sok embert, sok követő idegesít, akkor ez már ugye elég ahhoz, hogy azokat is betiltsuk? Szerintem ha egy követő nem idegesít, akkor ott már komoly bajok vannak.
Még egy gondolat...
Szerintem a következő amit ki kellene tiltani az a rakshallion hadvezér
 
Manfam: pont a gyors paklik ellen nem jó. Ha egy körben pörgök ki, belövöm és nyertem, nem zavar a -13 hp. A lap meg azért nagyon jó, mert -ahogy Viktor is rávilágított- baromira idegesítő, és ez már önmagában elég.
 
A Manafamról csak annyit, hogy a hkk legszemetebb lapja...
 
Nagyszénásról nincs kitiltva a manafamiliáris! De hogy én is beszáljak ebbe a magasröptű vitába, vannak követők amik 1-1 paklihoz tökéletesen passzolnak, sőt a paklik nem is igazán működnek a követőjük nélkül, de a manafam azokat a paklikat erősíti, amik nem kimondottan a követőjükre épülnek, vagyis anélkül is versenyképesek, és a manafammal akkora előnyhöz jutnak, hogy muszály belőni a manafamot. Amit Zsolti említett, sürgetés rúnája, hamis istenek, ezek is speciális lapok, amik manaelőnyhöz juttatnakbennünket, de ezek CSAK lapok, amiket be kell húzni, ki kell játszani, stb... A manafam követő aminek mindíg érvényesül a hatása! Ja és mielőtt bárki betámadna a tanmesém miatt, csak azt akartam megvilágítani hogy mi is a különbség lapok és követők, vagy akár követő és követő között! Akinek ezek a dolgok nyilvánvalók az nem veszi magára, de van akinek nem az, mivel valamiből csak kiindult ez a kis eszmecsere a fórumon!
 
Malphi még valami, de ezt ide külön írom, mert a sokmindenség között nem vennéd észre Ha jössz a hatalom korlátra, hozhatnál eladó kártyaborítókat.
 
  ... | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.