Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ryuku hajóroncs felé úsztomban...
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"A partról úgy tűnt, egész közel van az a ryuku hajóroncs!" - gondolatok egy nagyra nőtt vérkeszeg és egy ádáz vízdémon leölése közötti nyugalmas percekben
Nézz szét a galériában!
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (127)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (51)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8164)
TF help (6657)
HKK kérdés? (47109)
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón (1)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A papi mágia hatalma (Túlélők Földje novella)

- Végre! - kimerülten rogytam a földre, ez a csata minden erőmet fölemésztette. Az a nyavalyás szörnyeteg kis híján végzett velem. Képtelen vagyok akárcsak megmozdulni is, nem hogy bekötözni a sebeimet. Pedig van belőlük bőven. A bal karomat már csak néhány foszladozó bőrcafat tartja a helyén, a mellkasomból jó tenyérnyi darabot téptek ki a dög karmai, az arcom szinte csíkokra van szaggatva, az egész testemen mindenütt kisebb-nagyobb sebek. Nincs erőm, nincs erőm mozdulni, nincs erőm még ahhoz sem, hogy legalább a vérzést csillapítsam.

Lassan valami kábulatféle kerít hatalmába, arra gondolok, nemsokára elvérzem, és meglátom majd őt, a hatalmas Leah-t, akit eddig hűen követtem. Még néhány perc, és végre megtapasztalom mindazt, amiben eddig csak hittem. Imádkozni kezdtem hozzá, adjon nekem erőt, hogy méltósággal lépjek át a birodalmába, ne engedje, hogy a feltámadó életösztön holmi sikoltozásra kényszerítsen.

Valami nincs rendben. A szent szimbólumom hideg és fénytelen. Nem érzem azt a békét és nyugalmat, ami mindig eláraszt, ha imádkozom hozzá. Leah nem figyel szavaimra! Elfordítja tőlem orcáját, és nem fogadja könyörgésemet.

Nem halhatok meg, így nem, még nem! Meg kell tudnom, miért fordult el tőlem az én istenem!

Kétségbeesésem erőt adott, megpróbáltam feltápászkodni, de nem sikerült. Újra és újra próbálkoztam, mindhiába. Ám ahogy kapaszkodó után tapogatózva megragadtam egy bokor lecsüngő ágait, furcsa dolog történt. Megéreztem az ágakban lüktető életerőt, tudatomban pedig jól ismert, jéghideg hang dörrent:

- Érted már, ostoba halandó?

És igen, értettem. Leah nem fordult el tőlem, de még nem enged meghalni.

Élnem kell, mert tervei vannak velem, itt az élők között. Megtanított hát egy újabb varázslatra, amelynek igéi immár ott lapulnak az elmémben, csak ki kell mondanom őket. Ép karommal görcsösen markoltam az ágat, és motyogni kezdtem a szavakat. Végre kimondtam az utolsó szótagot is. Érzem, hogy a kezem, a karom egyre hidegebb, a szívem dobogása pedig lassan átveszi a lüktetés ütemét. Biztosan elrontottam a varázslatot, valamelyik szót eltévesztettem. Végem van. Nincs erőm újra kezdeni. Hirtelen úgy éreztem, villám csapott belém. Majd újra és újra. A szívem iszonyú sebességgel kezdett verni, a szemem elé vörös fátyol hullott, megpattant néhány hajszálér. Vér íze a számban, a testem görcsösen megfeszül, kis híján elharaptam a nyelvem. Nem voltam felkészülve ekkora adag nyers energia befogadására. Ehhez képest a vámpirizáció sokkja gyerekjáték.

Elájultam.

Most itt ülök, teljesen "épen", még sebhelyek sincsenek a testemen. A bokor, ami alatt feküdtem, megfeketedett csonk csupán.

Igaz hát, amit az ősök regéltek, aki erős az ő hitében, azt maga a természet gyógyítja, önmagát sem kímélve. Hála néked, Leah, és néked is, Sheran, amiért megengedted gyermekednek, hogy életét adja értem, a kitaszított tündéért!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 27 szavazat alapján 7.1)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: A küldött (Túlélők Földje novella).

Létrehozás: 2003. október 7. 09:10:05
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.