Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Pokoli Balhé
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
"... majd miután legyőzték a sárkányt, összeházasodtak, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A bonyodalmak csak ezután jöttek." - Valahogy így került a képbe ez a csúnya csontváz is... a részletek pedig J. Goldenlane: Pokoli Balhé című könyvéből derülnek ki, melynek borítóján eme festmény díszeleg.
Nézz szét a galériában!
HKK Nemzeti Bajnokság 2. nap formátuma
Résföld lapelemzés - 3. rész
Résföld paklibemutató: Termik invázió
Résföld lapelemzés - 2 rész
30 éves TF ünnep

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7551)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9460)
Résföld lapelemzés - 1 rész (38)
HKK pakliszerkesztő (318)
Résföld paklibemutató: Termik invázió (12)
Követő változások, nerfek és újrakeverés (mulligan) szabály (144)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Résföld lapbemutató 1. hét


Csökevényes burástya
A Tükördimenzió új korszakot nyitott a burástyák történetében, akik azóta is rendre érkeznek. A 2022-es burástyák közül kettő megjelent már a Roxatban, de a zömük még csak most, a Résföldben jön.
A Csökevényes burástya egy egyszerű, de erős lap: 1 varázspontért megakadályoz egy lényt, ami a HKK-ban leggyakrabban használt laptípus. Ha esetleg nem használjuk ki ezt a funkcióját, akkor képes egy lappal megdobni minket egy izomjelzőből. Meg persze nem utolsó sorban 3/3-ként (vagy izommal 4/4-ként) egy elég korrekt testet is rak nekünk az asztalra. Ez így mondjuk talán kevés lenne az üdvösséghez, de van itt még egy apró. ám annál sokkal inkább fontos részlet a lapot illetően. Bizony ennek a páncélos ízeltlábúnak nekron van az idézési költségében, így Lassan járjas paklikba és azok ellen is egyaránt kiváló szolgálatot fog teljesíteni. Meg lennék lepve, ha nem találkoznánk vele az asztalokon.

Bn’oxrad szaggató
Természetesen néhány régebbi is kap egy kis felelevenítést ebben a kiegészítőben, így az én egyik személyes kedvenceim, az éjfattyak is. Akik emlékeznek még rájuk tudják, hogy régebben kifejezetten drágább lapok voltak, akik Kyorg, az ősmágus mellett érezték jól magukat, illetve egy idő után megkapták az áramlásos egyéniségüket is, amivel olcsóbbítani tudták egymást. Ezúttal némi ráncfelvarráson estek át az újabb darabok, így kapnak majd egy új követőt, illetve a képességeik is a trendeknek megfelelően változtak. Itt van például rögtön az első, a Bn’oxrad szaggató, amivel továbbra is az asztalt lehet karbantartani, mint fő funkció. A költsége a mai játékban továbbra is drágábbnak számít az átlagosnál, így természetesen kapott némi kompenzációt, meg persze és a jól megszokott életjelzőt is, védelem gyanánt. Az áramlása kifejezetten erős, a megszokott olcsóbbítás mellett még az ellenfél következő lényét is megakadályozza, megvédve akár a következő lapunkat egy semlegesítéses lénytől. Ez egyébként a többi éjfattyra is igaz lesz, hogy kijátszva és áramolva más-más hasznos funkciót tudnak, így elég rugalmasan lehet őket majd használni.
Kreatív termik

Attól, hogy új szabály, illetve laptípus nem érkezik a Résfölddel, nem jelenti azt, hogy teljesen újdonságok nélkül maradtok. Ahogy a Résföld ismertetőben olvashattátok, egy teljesen új altípus, a termikek debütálása ebben a kiegészítőben esedékes, kezdésnek nézzünk is meg közülük egyet. A termikek alapvetően a kijátszáskori képességek ellenlábasai - ilyennel ők maguk nem is igazán rendelkeznek. Emellett próbálják felvértezni magukat a legnépszerűbb fenyegetésekkel szemben. Ilyen például a dobatás, ezek eléggé elszaporodtak a játékban és ezáltal megkerülhetetlen elemmé váltak, így ellenük érkezik ez a kreatív megoldás. Nagyon egyszerű módon kezeli le a dobatást, beugrik játékba. Ez nem egy új dolog, hiszen láttunk már ilyet a Homokgólemnél. Ami itt más, hogy nem kell, hogy a termiket dobassák el, hiszen bármilyen dobatásra mondhatod, hogy inkább ez jönne játékba. A §¨ képességét nem egy nagy dolog kisütni, ha az ember ügyesen játszik minden körben egy lap ütheti a markát. A jelenés és a háló már csak hab a tortán. Mindenképpen az egyik legerősebb és legidegesítőbb lapja lesz a Résföldnek.

Nekromanta vezér
Rox, a csontok ura megélt már szebb napokat is és valószínűleg nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, hogy most sem lesz első osztályú pakli. Persze azért némi próbálgatás volt a járjas verziójával, de a köztudatba nem sikerült visszatörni. Ettől függetlenül az új Nekromanta vezér egy egyszerű, de erős és korrekt kártyának ígérkezik. A saját paklijában a kompenzáció miatt a következő lapját akár meg is foghatjuk a követővel, de természetesen nem ez lesz a fő ereje ennek a lapnak. Mivel a lények erősítésében és a laputánpótlásban játszik igen komoly szerepet, így mindenképpen kiváló horda alap lehet akár Leah követőhöz, akár valamilyen más elképzeléshez. Az biztos, hogy elég fekete lényt fogunk mellé találni, hogy ki lehessen aknázni a képességeit.

Horváth Dávid

Létrehozás: 2022. május 16. 15:28:48
Utolsó frissítés: 2022. május 20. 09:01:10
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.