Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Varázslatok szeptember 21.
Zén Legendái: Rémháború július 20.
A pillanat képe
Gamina kristályba zárva
(Könyv életkép)
Küldd el képeslapként!
Gamina, Pug fogadott leánya egy kristályba zárva várja megmentőit. Gorath, a renegát mordel törzsfő és Pug, a varázsló éppen az ő kiszabadításán törik a fejüket.
Nézz szét a galériában!
XLVIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Ajándéksorsolás október + szeptemberi eredményhirdetés
Hatalom Szövetsége - 55. félév végeremény
HKK Nemzeti Bajnokság közvetítés
Beholderes HKK verseny szeptember 21. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8219)
Lapötletek (65016)
HKK Online V1.0 (21)
Hibák a lapkeresőben (99)
HKK kérdés? (47213)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (237)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | ...
Nézet:
Csakhogy egy minimál belső infót elhintsek.Az óriások a most épp még kialakulóban lévő tesztlistára én készítettem és a pentadron is ott van köztük és nyilván a lap alap természetéből fakadóan hasonló is.
Amit én még az adott koncepció óriási hibájának tartok(de jelenleg nem sikerült átvinnem), hogy bármennyire is jónak tűnik a követője egyszerűen már nem elég jó mert 3. körtől kezdve nem tud semmit kb.
 
Óriások újratöltve:

Nyugodt pentadron(új)


4 VP

Tharr szörny
óriás

KF,védekezés

Minden lap,amelynek alap idézési költsége max. 3 és nem szerepel a nevében,az altípusában vagy a szövegében az óriás szó,az idézési költsége +2 VP.
Ha nem védekezésként játszottad ki,az idézési költségéből 3 VP-t helyettesíthetsz 5 ÉP-vel,ekkor nem lehet semlegesíteni.
Minden óriásod kap +1 ÉP-t.

2/4


Beképzelt óriás

3 VP,1 nekron

Tharr szörny
óriás

KF

Nem lehet rá ősmágiás lappal reagálni.
Repül.
Kijátszásakor számold meg hány lap van ellenfeled kezében,ennyi lapot húzhatsz kör végén(de max. 3-at).


(4)/4


Udmur,a hegyek ura

3 VP,1 nekron

Tharr szörny
óriás

KF,legendás


Idézési költségéből 3 VP-t helyettesíthetsz egy óriásod vagy legendás lényed kézből Semmibe dobásával.
Nem lehet rá ősmágiás és védekezéses lappal reagálni.
Kijátszásakor minden játékos eldob 2 ősmágiás vagy védekezéses lapot a kezéből a Semmibe(lehet vegyesen is).
Legendás képesség:minden legendás lényed és óriásod rezisztenciát kap(ez a képessége akkor is működik,ha van rajta kívül óriásod a játékban).

3/3
 
Mielőtt bármit is reagálnék, hadd szögezzem le,
ezeket a lapokat mutassuk meg a tesztelőknek is!
Nem nagyon láttam még olyan lapokat a fórumon,
amire ennyi reakció érkezett volna, az mindig előny,
ha az adott papíros mozgatja a játékosok fantáziáját.

Pentadron: ismerem az eldüenit, anno játszottam is
sokat járj!-al, emlékszem, mit tudott akkoriban.
Szerintem ma sokkal több jogosultsága van egy lapnak,
ha kb a játék bármely fázisában tud vmi értelmeset. Nézd meg, az utóbbi 3 kiegben kiadott óriások közül mennyi ér 300 huf-nál többet. Ha specifikusan erősíted, annyit érsz el vele max, h Zsolt ad rá 7 pontot a tesztelésen, de ettől a pakli maga még nem lesz jobb.
Ez megint szubjektív dolog, de érdemes lenne úgy belőni a lapot, hogy legalább két pakliba jó legyen, akkor használni is fogják. Járj ill óriás, ok.
Az eredeti pentadron koncepció emiatt szerintem gyenge - anno jó volt, de akkoriban volt mellé egy komplett deck. Ugyanezt az utat járta be pár éve a törzsi dob. Megjelent, mindenki nézte, mekkora lap lesz, azóta mappában se látom nagyon.
Bubu véleményét is figyelembe véve örülnék egy ilyen pentadron 1.1-nek:

- 2/3
- védekezés
- helyettesíthető IK
- csak az ellent drágítja a max 3-as lapokig 2-vel.

Beképzelt: azért hasonlít rá, mert 3-ért - meg 1 nekron, tudom - kapsz 1 4-5/4-5 körüli lényt, meg vmi lapelőnyt. Itt kicsit több a lapelőny, amott a védelem. Naná, h 3 VP-vel erős lenne, ezért javasoltam, h legyen az Bubu írásához annyi különvélemény, h a Dimenzióakármi az egy jó lap, de Triniganba igazából csak egy spec counter, az achát gólemből meg a különlegességből ha megszerzed a 3-at erősítés gyanánt, abból igazából 2 másik paklit összeraksz.

Udmur: most a kommentedet látva írok csak, de nekem úgy jött le, hogy 2 ősmágiásat dobat. Ha nem, akkor vissza a kritikám. Ha igen, akkor miért jó eséllyel dobat 2 lapot? azért ANNYI ŐM-es lappal nem játszanak, h azzal legyen tele a kéz. VH meg nem hat kézre, paklira, ezt az idéző tekinél tisztázták.
 
1 ZSZ A volt-nincs kalap
Fairlight tárgy
kincs

Semlegesítés: varázslat
Sikeres kijátszása után célpont ellenfeled minden lapja a gyűjtőből a Semmibe kerül, vagy kapsz 1 VP-t és húzz egy lapot.
Áldozd fel: kapsz 1SzK-t és célpont lapodat aktivizálhatod.

"Na,most mit fog előhúzni a kalapjából ez a mágus?"
 
Na, itt szép kis vita kerekedett, megpróbálok beszállni

Nyugodt pentadron: első gondolatom nekem is az volt, hogy inballansz lap, aztán picit végiggondolva, rájöttem, hogy védekezés ide vagy oda, egyáltalán nem olyan durva, főleg azért nem ,mert a topdeck fázisban kb. pont semmire nem jó. Nekem összességében bejön, talán a kettes sebzés elég rá, nem szeretek 3-as sebzésű, védekező lapokat kiadatni.

Beképzelt óriás: én sem látom a tridarkunnal a kapcsolatot. Egyébként nekem is jobban tetszene egy járj kompatibilis óriás, mint egy trinigan-táp, egyértelmű, hogy jelenleg melyik paklinak van szüksége nagyobb erősítésre (bár hozzáteszem, szerintem a fórumok értékelése elkezdett egy erősen szubjektív irányba menni, ami nekem nem tetszik, de erről majd máskor fogok írni). Mégis egy kicsit aggályos nekem a lap, mert nagyon nehéz counterelni és a saját deckjébe, szinte kockázatmentesen (azt hiszem a védekezés az egyetlen ellenszere), 4 lapot ad, ami nekem picit soknak tűnik...persze az is igaz, hogy, a követ vagy a szablap megszünése rögtön megváltoztatja a leányzó fekvését, de mégis, nekem ez picit nagy tápnak tűnik...de még alszom rá egyet.

Udmur,a hegyek ura: Ez a lap tetszik talán a legjobban, de kicsit még erősítenék rajta, mert ilyen formában azért van benne kockázat. Lehet, kiterjeszteném a dobatást is védekezésre. Illetve itt is elgondolkodtató lenne a vegyes ik (3 vp 1 nekron), elsősorban a legendás pakli miatt, nekik sokat számít.
 
1 Vp Goblin bankár
Tharr szörny goblin
KF

AM:1
Tharr lapjaid idézési költségét az ellenfeled semmilyen módon nem módosíthatja.
Kötelék: kapsz 1SzK-t.

"Hogyan tudja mindig olyan olcsón beszerezni,ami kell neki?..."


1/3
 
A HKK Kérdés topicba írom a választ, hogy ne OFF-oljam tovább a Lapötletek fórumot.
 
harigeri csak Triniganba gondolkozik,hogy oda minden jó legyen,mert ő azzal tolja...Olvasd így a kommentet!

Nekem tetszenek a lapok,a Pentadron kicsit tényleg durvának tűnik,talán valami gyengítés elférne,de ha nem,akkor is simán 1000-es lap lenne
 

Pentadron
: vegyük észre,hogy ez egy védekezéses eldüeni vándor,a kornak megfelelően. Nem érzem brutálisnak. Rohadt sok ősmágia van,már minden paklinak vannak saját ŐM-es lapjai,lehet h a 2-es drágítás sok,de óriások közé készült,ha nem oda teszed,téged ugyanúgy bedrágít.

Beképzelt:itt nem értem mire gondolsz,miért hasonlít a Tridarkunra. Azért kapott egy nekront,hogy járj komptabilis legyen az óriásoknak első körben. És persze ez Triniganba 4 VP-s lap,nem fog olcsóbbítani semmit,pont h sima 3 VP-vel lenne erős.

Udmur: itt sem értünk egyet
Azért jobb így,mert a lapok nagyobb rétegét zárja ki és stabilabban be merem side-olni. 2 lapért dobat 2 lapot jó eséllyel,de persze a lény megmarad,tehát kvázi 1 lapelőnyt termel max,de a zavaró papírokat kiszórja. Az "ingyen" 2 általam választott akármilyen lap eldobása szerintem inkorrekt lenne első körben úgy,h nem lehet elcsípni.

Köszi a kommentet
 
Nyugodt pentadron: túl erős.

2 VP drágítás védekezésből? Ha nincs elég ŐM lapod, ez alapból megöl egy paklit. A részleges counter immunitás miért bónusz arra, h kitegyek egy 1 VP-s lapot, ami 2-vel drágítja az ellent? Ez brutális!
Szvsz ez a lap már akkor stabil 1500 lenne, ha ennyit változtatsz rajta: az ELLENFÉL minden, max 3 idézési költségű lapja. S lekerül róla a helyettesítés.

Beképzelt óriás: tetszik, de ebben a formájában nagyon hasonlít Tridarkun-ra. 3 VP legyen mindenképp, Trinigan jobban szeretné, mint a járj

Udmur: egyszerűbb, ha "minden erre a lapra használt reakció kijátszási feltétele 1 VP és 1 nekron"
sztem nem kell, hogy ősmágiásat dobjon, sokkal sokrétűbb, ha 2 általa választott lapot dob. Mmint akkor sokkal valószínűbb, h dobatsz 2-t. Legyen 8/8, úgyis azon fog sírni a nép, h alapból 2 lap, mire lejön, aztán még figyelni is kell, h engem is dobat, és ezért kapok egy nyamvadt 3/3-as lényt.
 
Nem, mert azt lehet választani, hogy lopsz-e , vagy nem. ÉS HA nem lopsz, akkor kap +1/+1-et, tehát aktiválást kívánó
 
Nyugodt pentadron(új)

4 VP

Tharr szörny
óriás

KF,védekezés

Minden lap,amelynek alap idézési költsége max. 3 és nem szerepel a nevében,az altípusában vagy a szövegében az óriás szó,az idézési költsége +2 VP.
Ha nem védekezésként játszottad ki,az idézési költségéből 3 VP-t helyettesíthetsz 5 ÉP-vel,ekkor nem lehet semlegesíteni.
Minden óriásod kap +1 ÉP-t.

3/4



Beképzelt óriás

3 VP,1 nekron

Tharr szörny
óriás

KF

Nem lehet rá ősmágiás lappal reagálni.
Repül.
Kijátszásakor számold meg hány lap van ellenfeled kezében,ennyi lapot húzhatsz kör végén(de max. 4-et).


(4)/4


Udmur,a hegyek ura

4 VP

Tharr szörny
óriás

KF,legendás


Idézési költségéből 4-et helyettesíthetsz egy óriásod vagy legendás lényed kézből Semmibe dobásával.
Nem lehet rá ősmágiás és védekezéses lappal reagálni.
Kijátszásakor minden játékos eldob 2-2 ősmágiás lapot a kezéből a Semmibe.
Legendás képesség:minden legendás lényed és óriásod rezisztenciát kap(ez a képessége akkor is működik,ha van rajta kívül óriásod a játékban).

3/3
 
Augur varázskönyve(új)
1ZSZ
Raia tárgy

Sikeres kijátszásakor válassz X különböző képességet,ahol X amennyivel több az ÉP-d,vagy max ÉP-d mint ellenfeledé(te választasz,min 1,max 3)
Húzz egy lapot; Anti-mágia: 0;5-tel nő a max ÉP-d majd gyógyulsz 5-öt;Kapsz 2 vp-t;háló ikon; P: rakj át egy gyüjtőből max 3 lapot a Semmibe
 
Szerintem a következő miatt nem aktiválást kívánó:
A képesség leírása a következő: Kijátszásakor, ha akarod, egy max. X költségu célpont lény a tartalékodba kerül, mostantól te vagy a gazdája. Az esetleges rárakott lapok gazdája nem változik. Ha a csábítás egy lény képessége, és a kijátszásakor a csábításnak nem választottál célpontot, tegyél a lényre kijátszása után egy +1/+1-es erőjelzőt.

Vagyis a képesség mindenképpen működni fog, akár akarod, akár nem.
Csak arról dönthetsz, hogy:
A) eset: Lényt lopsz
B) eset: Kap a lény egy +1/+1-es jelzőt.

Elvileg ha a képességnél nem lehet dönteni arról, hogy használod-e, hanem csak arról, hogy két dolog közül mi fog történni, akkor az nem aktiválást igénylő.
 
0 Vp Varázsenergia (új)
azonnali Dornodon

Sikeres kijátszása után feláldozhatod egy lapodat: kapsz eggyel több Vp-t, mint a feláldozott lapod idézési költsége volt. Ha nem áldozol lapot, 1 Vp-t kapsz. Kijátszhatod reakcióként is. Ekkor azonnal megkapod a Vp-t, amit már akár a reakciósorban is elkölthetsz.
Áramlás: kapsz 2 Vp-t vagy húzz egy lapot.
 
A csábítás bizony aktiválást kívánó képesség. Nem véletlenül van a többi ilyen közt a Kódex-ben...
 
Miért? Lehet úgy dönteni, hogy nem csábítasz. Szerintem az aktiválást igénylő képesség.
 
Azzal azért vigyázz, hogy a csábítás nem aktiválást igénylő képesség, hanem automatikus.
 
Őslich rabiga

3 ZSZ Bufa, általános

+2VP rá reagálni, idézési költségét nem lehet módosítani.
Első két körben nem játszhatod ki. Sikeres kijátszásakor az összes lapod, beleértve a paklidat, kezedet, asztalodat és a gyűjtődet is a Semmibe kerül. Játékba tehetsz az oldaladon egy általad választott 3. fokozatú Őslichet, melynek képességeihez te dobsz dobókockával. Szabálylapod és követőd hatása a továbbiakban nem érvényesül. Ellenfeled max ÉP-je és VP-je is visszaáll és gyógyul max ÉP-re, majd kap 3 VP-t, 3 SZK-t és húzhat 3 lapot. Ellenfelednek nyílt lapokkal kell játszania.

„Bizonyíts, légy a bajnokom!”
 
Nekromanta animátor

2 VP

Leah szörny
nekromanta

Repül.
Kijátszásakor előkereshetsz a paklidból egy olyan nem-lény lapot,aminek nevében vagy leírásában a "csont" szó szerepel VAGY a játékba rakhatsz aktívan egy Animált csontvázat(használj előre kikészített lapot).
P:célpont lény kap egy álomjelzőt VAGY célpont nekromanta vagy csontváz aktivizálódik(kivéve önmaga).

1/2


Ködkölyök

1 VP

Rhatt kalandozó
ember

köd,KF

Idézési költségét helyettesítheted 6 ÉP feláldozásával.
Repül.
Élet:1
Kijátszásakor megnevezhetsz egy lapot:ennek a lapnak nem működnek az aktiválást kívánó képességei.

2/2


Vízitündér(új)

1 VP

Elenios szörny
szirén

KF,horgony,őrző

Csábítás:1
Élet:1
[K]:0 VP:húzz egy lapot!
Ezt a reakció képességet közvetlenül azután használhatod,hogy egy másik lapod aktiválást kívánó hatását használtad.
Ha Csábításra reagáltál ily módon,rakhatsz egy szirénre egy életjelzőt.

0/4
 
Szegény gólemekre ráférne egy kis erősítés.

De ha már etnikum, akkor az alfásokhoz is jöhetne pár lap, a kalandozók nagyon rendben vannak, de a másik három jócskán elmarad, nem véletlenül nem férnek oda a versenyasztalokra
 
Tükörgólem
1 ZSZ
Bufa szörny gólem

Anti-mágia: 0
Nem cserélhet gazdát
1 ZSZ,áldozd föl: keress ki egy lényt a paklidból, (kivéve olyat amin a "keres" szó szerepel)

1/4
 
Nos, szerintem a lejtő még mindig befér a bűbáj pakliba, ha befér a fehér is. (Ha meg nem fér be a fehér, akkor mindegy). Szóval kicsit idő előttinek érzem a felújítást.
 
Felfelé a lejtőn (új)
1Vp
Raia bűbáj
Védekezés,rezisztencia

Húzz egy lapot!Ellenfeled következő lapja 1vpvel drágább.
Ellenfeled adott körben kijátszott második lapja kettő vp-vel drágább ,a harmadik három vp-vel ,stb
Kijátszhatod közvetlenül az ellenfél húzási fázisa után is,de ekkor nem kap rezisztenciát
 
 
Szikráció (új)
X VP
Rhatt azonnali

Blokkolás: X
X annyi ahány képességet választasz, de mindegyiket max 1szer.
Megakadályoz egy lapot.
Célpont permanens a gyűjtőbe kerül.
Max 5 célpont lap egy gyűjtőből a semmibe kerül.
Gyógyulsz 6 ÉP-t.
Ellenfeled eldob egy véletlen lapot.
Húzz egy lapot.
Ellenfeled max VP-je csökken 3-mal.
 
Ez sajnos még gyakorinak is gyenge.
A Thrax halálcsapás 3 éves ritka, az ellenfélen sebez, ősmágiás, s még így sem használja senki.
A mai szint leszedésben a megsemmisítő csapás,
második vonalban a verekedők szétválasztása,
aztán a szépség dühe.

Amúgy ötletes, kicsit átalakítva jó lenne:

Páros ágú istennyila
Fairlight, azonnali, elektromos, IK: 1 VP 1 nekron
Kijátszása után ellenfeled tartalékába kerül egy
0/1-es átokfajzat jelző az alábbi képességekkel:
nem lehet feláldozni, nem mehet be az őrposztba,
ellenfeled minden sebző forrása 1-el többet sebez.
Ezután max 2 célpont permanenst a gyűjtőbe küldhetsz. Ellenfeled sebződik 1-el többet, amennyi az egyik, általad választott permanens idézési költsége.

(Dornodon most kapta a megsemmisítő csapást, nem hiszem, hogy még egyet kapna)
 
Transzfúzió
1 nekron
dornodon azonnali
tűz ikon
Kijátszásakor sebződsz 3 ÉP-t,majd célpont permanens a Semmibe kerül,és ha akarod, gazdája kap a tartalékjába egy passzív lény jelzőt(0/1 , dornodon szörny, háló ikon, nem lehet feláldozni)
 
Sok régi rhatt lap megújult az elmúlt pár évben, még 3-at szívesen látnék új köntösben, mert szerintem a képességeik jók voltak és most is használhatóak lennének, ha a költségeik nem avultak volna el.

Rhatt fénylovagja - felezett idézési költség, szárnyikon
Rhatt forgószele - idézés 2 vp, azonnaliként +1
Corlan - negyedelt idézés vagy avatárokra manapság jellemzően 6-x, ahol x max 5 és x a játékban levő avatárok/sárkányok/blokkoló lények

Az első kettő grafikája szerintem megtartandó, a fénylovag különösen igényes és kár lenne, ha végleg kiveszne. A Corlant pedig ismét Zelenák Anikóra kéne bízni, ahogy a Corlan bűbáját is már klasszisokkal szebbé tette.

Lehet elutasítani is vagy hozzátenni, ha helytállónak látjátok a javaslatot, csak keveset módosítottam a "mai elvárásaitokhoz".
 
Futótűzre gondolsz?
 
  ... | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.