Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Éjszakai árnyvadász akció
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
Vérbeli Shadowrun akció, mágiával és jó sok fegyverrel.
Nézz szét a galériában!
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap
Előrendelhető a legújabb Zén Legendái minikiegészítő a Rémháború!

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8180)
Lapötletek (64986)
HKK kérdés? (47156)
TOBORZÓ! (31)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (226)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3218)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | ...
Nézet:
Figyelj! Ő már régebben abbahagyta a HKK-t. Most annak az emlékei élnek benne a leginkább. Attól, hogy butaságokat mond még nem kell őt lehordani. Sőt! Bizonyítsa be az igazát! Ha pedig nem sikerül neki, akkor újabb tapasztalatokat szerezz! Neki van egy elmélete egy paklival kapcsolatban? Miért nem próbálhatja ki?
Lehet, hogy az ilyen hülyéktől születnek a nagy pakli ötletek, vagy lehet hogy a bukásokat! De ne vegyed el rögtön az elején a kedvét az egésztől! Hadd kísérletezzen!
 
Szia !
Üdvözlégy újra itt !
Örülök, hogy előkerültél. Gyere majd Gyarmatra !
Majd még kereslek .
 
Nem csak erre írok, hanem az összes hozzászólásodra, hát durva volt végigolvasni..
Igazán mesteri szinten műveled a választékosan megfogalmazott önlejáratást. Túl sok uránércet kaptál régen reggelire? Vagy mi az isten???
De ez a duma, hogy úgy állítod be a mondandódat, mintha minden úgy lenne, ahogy mondod... szánalmas.
Elég nagy álomvilágban élsz, mit ne mondjak (legalábbis hkk terén). Most őszintén szólva szívesen kiállok bármilyen idétlen "védekező" tárgypaklid ellen. Meg büszke lehetsz a galetkidre is, amihez mellesleg elég hatásos leszedések vannak, csak körül kéne nézni. (amúgy jó deck, már nyertem vele 2. körben, sőt ellenfél kezdésénél 1-ben is).
Utálom azt, amikor valaki úgy löki a nevetséges dumát, hogy azt hiszi, minden úgy van, ahogy ő azt leírja.
Rohadt sok hülyeséget mondtál.. pl. 1-2 színből csak a tárgy erős? Csináld meg 2 színből a decket, és bármelyik 1 színű deckel, bármilyen színnel kiállok ellene! Még a te általad "leírt" kontrollal is..
Meg, hogy a blokkoló a tárgy meg épület mögött a 3. legerősebb pakli??? Hagyjuk már... Épület végképp nincs a top3-ban.
 
Am meg behó visszajelzett már h hivatalos lesz-e a januári verseny?
 
Hát az a pakli sztem kicsit zagyvaság lenne de állok elébe és sok sikert az összerakásához
 
Most nem akarom megcáfolni tényekkel amit mondtatok ha kell össze rakok egy olyan védekező paklit amit a saját paklijaitok nem bontanak fel egykönnyen vagy nem is bontanak fel.

Miért mondom ezt? Mert a védekezés varázs fogás, kézből dobatás, gyógyítás stb. ezek mindegyik pakli ellen működnek, míg a támadásaitok egy erős védő pakli ellen kérdés bevállnak-e, pontosabban nem is ez a kérdés, hanem az, hogy elég-e a támadó erőtök ahhoz, hogy átjussatok egy-egy védő paklin.

Ezért favorizálom én a tárgyas, épületes, kalandozó, galetki és bűbájos paklikat. Mert ezeket fel lehet úgy építeni, hogy egyszerre fogja a varázslatokat, dobat kézből és gyógyít, szerintem ezekből lehet a legjobb védő paklikat összeállítani. Márpedig egy stabil védelem kevés de hatékony és jólvédhető támadólappal. Máris kihívás bármely paklinak, sőt a lényes pakliknak szinte esélye nincs ellenük.

Most felhozhattok 100 lapot is, hogy mi mit akadályoz, egy jól védekező tárgyas pakli (mindjuk anti mágiás, hatásokat blokkoló lapokkal és pár gyógyító lappal máris kérdéses átmentek-e rajta vagy sem, mert míg egyik pakol addig a másik kézből dob, míg egyik üt a másik gyógyul és innentől verseny futás te vagy ő viszi le előbb a másik ÉP-jét, lévén egy ilyen tárgyas pakliba is befér 1 orzag bilincse vagy ilyesmi, elég ha csak 1-et 1-et sebez körönként, mert te vagy a támadó lapjait szeded le vagy a védelmét és egy antimágiás pakli ellen nem sok esélyed van leszedni az ellenfél lapjait, nem?!
 
Én is pont ezt mondtam 1-2 lapot kell megoldani a tárgynak...Ha nincs szk-ja akkor rábaszott tehát korántsem biztos hogy "ingyen" jön sőt sokszor nehezebb szk-t csinálni mint vp-t.
Pl nincs kincses lapja vagy egy olyan lap amiből szk-t tudna kinyerni...szal szerintem a tárgy és a kontroll közül a kontroll jönne ki jobban...csatlakoznék az előttem szólóhoz

Bánatos teki
Most a háló
Ganüid vigyázó
lejtő
enyészet(közepesen)
Béklyó

szal ennyit a tárgyról.... Ez meg az én véleményem
 
A tárggyal egyetlen nagy probléma van! Megfogod a kulcslapjait és akkor már nagy gondban van!
Megfogod azokat a lapokat, amivel beindul, akkor egy-két kellemetlen pillanatot lehet nekik okozni!
A másik pedig, hogy sok olyan lap jött, ami a terülős pakli ellen van. Pl.: a legújabb kiegészítő egyik szabálya is ez. A háló.
Olyan pakli, hogy blokkoló az már kezd megszünni az általam említett kontrollosodás miatt. Előbb mondják rá, hogy kontroll, mint az, hogy blokkoló.
Bűbáj pakli már nem az igazi. Emánuelnek volt olyan, de sok olyan koncepcióbéli hibája van manapság, amit nagyon nehéz megoldani. Ilyen volt tipikusan az a kérdés, hogy használjon-e szabálylapot, mivel börtönnel könnyen megfogják.
Kalandozó pakli feledésbe merült. Most már nem nagyon szerepel a verseny paklik között.
 
Nosza, én mégis aztat mondom, hogy szerintem egy pakli erősségénél azt kell figyelembe venni mit képes szinte "biztonsan" verni.

Ezért mondtam ezt a sorrendet.

Szerintem a Tárgy és Épület talán a legjobb, hogy indokoljak.

1. Szinte ingyen jön. Húzástól függően már a harmadik körben "teríthetsz".

2. Az ellenfél manáját blokkolás nélkül tropára teheted (ugyebár ez minden paklinak fájdalmas) és hogy miként? Fojtogató köd stb. Csak 1-2 kieg kártya és máris mindegyik mind az épületes mind a tárgyas pakli eszméletlen előnyt élvez.

3. Amit kevesen vesztek/vesznek figyelembe, hogy a tárgyas pakli (épületest direkt nem mondom mert annak elismertétek az erejét) nos az pedig az, hogy szín. Ugyebár erős paklit könnyű összetenni 4 színből, de 2 szín már kihívást jelent, szinte mindegyik paklinál, épületes, bűbáj, kontrollnál se könnyű, horda paklik, hogy lopjam a szöveget. Szóval mindegyik paklifajtánál nehéz a 2 szín, tárgynál abszolút nem, sőt a lehetőségek tárháza még így is óriási hála a Fairlight-nak.


Utóbbi időben nem vagyok benne a történésekbe így a blokkolós paklik alakulását nem látom át, ám azt tudom, hogy a Bűbáj paklik például a csúcsközelében voltak mindig és mindig ameddig nem jött a blokkolós pakli (lehet itt nekem mondani, hogy ilyen blokkolás elleni lap olyan lap számolni kell azzal ugyanis: ezek a lapok mennyire illenek bele a színekbe amit használsz, mennyire illenek a stratégiádba lévén hiába mentesz meg pár max vp-t ha közben nem tudod a saját játékod játszani) stb stb.

Szerintem, hogy egyszerre magamat és titeket is alátámasszalak az 5 legerősebb pakli:

1. Épület, Tárgy
2. Blokkolós, Kontroll
3. Bűbáj

S itt vagyok kénytelen hozzá tenni, hogy a Kalandozók és a Galetkik hála a lények speckó képességeinek nem feltétlen sorolhatók a "horda" paklikhoz, lévén sokat kilehet belőlük hozni.
Ezért is mondtam, hogy a Galetkit oda merném sorolni a 3dik helyre lévén ha csak 10ből 3szor is de esélye van nyerni a többi ellen ergó nem feltétlen játszik alárendelt szerepet.

Kalandozó meg talán még erősebb mint a Galetki és eszméletlen nagy a választási lehetőség miként rakod össze csak 2 gond van vele amiért én inkább a Galeltkit favorizálom.

1. Túl összetett, azaz nagyon kell tudni játszani vele mert ha rosszul használod a szintlépéseket, a speckó képességeket akkor bukta neked hiába erősek a lapjaid.

2. Lassú. Szerintem frissíteni kéne rajta mert még mindig kicsit "költséges" a kalandozó pakli. Példának okáért galetkis követő, galetkis helyszín (harmadik körben már letudom hozni ha szerencsém van akkor már a másodikban) és már dobálom lefelé a lapjaim mint állat (blokkolós pakli 6dik kör előtt nem nagyon viszi le a max VP-met és még nem használtam VP kieges lapokat) ergó 6dik körre én már lepakoltam amit nagyon muszály volt ez pedig hála a kalandozó kombóinak amik nagyon jók de nem könnyű őket már a harmadik körre összehozni, nos nem lehetséges.

Ezért választottam én a galetkit.

Nem tudom bizonyítani a vélekedésem miszerint a tárgy nem erősebb mint a kontroll de szerintem: gyorsabb, több felé tudod speckózni és ugye nehezebb ellen védekezni. Magánvélemény és az én tapasztalataimat figyelembe véve korántsem biztos, hogy így van.
 
pontosan!
 
csak én! :P
De ezt nem tudtad? :P
 
Manapság, ami tényleg erős az épületes pakli, de kevesen engedhetik meg maguknak
A tárgy pakli is erős, de most már gyengítettek rajta egy keveset így a sikere nagyon versenykörnyezet függő.
Kontroll pakli az mindig is erős volt és szerintem az is marad, mivel ahhoz mindig adnak lapokat és igen sok verziója van.
A blokkoló pakli most már teljesen átalakult. Mivel nem nagyon adtak ki hozzá olyan lapokat így azok már szinte kihaltak, de ahogyan nézem megint elkezdett erősödni, de inkább a kontrollosabb irányba!
A horda paklikat nem kell annyira figyelembe venni, mivel azok nem képviseltetik magukat annyira!
 
legyen hagyományos mert már játékra csak az 1szinűre tom a szabályokat v vmi
de sztem a hagyományos mindekinek jó
 
Hát szerintem egyáltalán nem ez a sorrend egy fasza kontroll lazán megfogja a tárgyat..Csak ismerni-e kell a tárgyat azaz h tudja melyik kulcslapot kell leszedni...Blokkoló szintén fogható kontrollal sidéból megoldja ...hogy ne jöjjenek létre a lapjai...illentve kirak egy Esszenciaőrt....épületet tudom h erős de azért annyira nem vagyok képbe ezért nem írom hogy megfogja-e a kontroll vagy nem de sztem nem azok a legerősebbek...
 
Elküldtem priviben.

Amúgy nem hiszem, hogy menni tudok mert fent lakom Pest mellett és Pesten is melózom szóval ezért mondtam, hogy tavasz előtt nekem kilőttek a HKK és akkor is inkább csak pesti versenyekre leszek vevő. Bár Salgótarjánba néha-néha azért lefogok ugrani és nem nehéz úgy időzíteni, hogy pont versenyre de ebben az évben már nem megyek.

Paklim van, szóval a teknősös pakli majdnem teljesen kész van továbbra is, még mindig 4-5 lap hiányzik belőle nem több, van egy vegyes vágott pakli is a lények a szibaríti vázra épülnek benne továbbra is, tehát elsősorban a tárgya és varázslat viszi az ellenfél ÉP-jét, de elég gyengus az a pakli, tehát nem erőltetem.

Régen se volt nyerő 10ből 2szer ha nyerni lehetett vele, szóval most se.

Manósról már régen tudom, hogy gyenge, egy varázsos vagy blokkolós pakli megveri, sőt egy vegyes is ha szibarita vázat vagy uwallát vagy melyik az a lény amelyik még "leszedhetetlen" az ellenfél időben felhúz.

Sőt úszó lények ellen se nagyon van esélye ha a víz síkja időben játékba kerül.

Ergó ezért gondolkoztam a galetki mellett, persze az sem verhetetlen egy nagyon gyorsan faj, vagy nagyon erős vegyes pakli esetleg varázspakli megveri, de mindegyik ellen van esélye a húzástól függően, na meg ha engem kérdeztek szerintem a legerősebb pakli a:

Tárgyas pakli.

Nem vicc, eleve nem VP-ért jön, tehát blokkolóst megtudja fogni, lehet belőle gyógyulósat, támadósat, antimágiásat bármilyet össze lehet belőle tenni és hála a Fairlight klánnak 2 színre 3 színre és 4 színre is össze lehet tenni.
(Nem hiába oly gyakori ez a két pakli a "profik" között, főképp mióta a blokkolós bejött.)

Mondjuk ugyan ez a szitu az épületes paklival is.

Ez a két pakli fajta szerintem ha igazán jól van összerakva és használni is tudják (na ez az ami sok emberre nem igaz) akkor szinte verhetetlen csak egymást tudják verni. Na mondjuk nem mondom szerintem közvetlen ezek után a blokkolós paklik jönnek erősségi sorrendben.

Hogy akkor miért nem ezeket rakom össze?

1. Épületes paklihoz eszméletlen nehéz össze szedni a legjobb lapokat. Annó mikor pesten voltunk néztem az eladó lapok között a ritka épületes lapokat, nos még ott sem volt meg a jelentős része.

2. Tárgyas pakli ugyan ez a helyzet. A legjobb tárgyakat szintén nehéz össze szedni mert sokan használják. Manafonál Orzag bilincse kombó, húzatós tárgyak, lapleszedő tárgyak és így tovább.

Szóval sokkalta nehezebb összerakni és megtanulni használni ezeket a paklikat mint egy galetki paklit márpedig szerintem egy jó galetki pakli talán a 4dik tud lenni a sorban ráadásul fele annyi "nagyon" ritka lap kell bele mint a fentebb említett be.
 
Nagyoroszi??:O:O Ott laktok?:O
 
Tyűűűű akkor az egy Gigantikus gyémántmancs lesz
 
Még valami a versennyel kapcsolatban:
Feladtam a rendelést a lapokra, szóval most már útban lesznek Nagyoroszi felé!
 
Sajnos sokan így vannak vele, hogy pénzük nincsen rá. Nem gondolod, hogy eljössz Kálmánékkal versenyezni December 13-án? Gondolom tudnának kölcsön adni paklit neked, mert nekik azért van. Mondjuk lehet, hogy vizsgáid vannak, de ha nem akkor várunk szívesen! Azért is lenne jó, mert tudod így látnák, hogy sokan vagyunk és a Beholder is majd a díjazást úgy szabná és a többieknek is lenne kedvük jönni!
Amúgy akkor már annyit megsúgok itt Norbinak és a többi kíváncsiskodónak, hogy az UR pont Galetki pakliba tökéletes!

Privátba várom a válaszokat!
 
Ohh eszemben van még meg a kártyák is megvannak, de azon kívül semmi.

Csak felnéztem, persze nem felejtettem el végleg a játékot, de hát ídőm és pénzem mostanában nem nagyon van rá, majd talán a tavaszal.

Habár nem hazudok multkor gondolkoztam rajta sokat meg is néztem az új lapokat és kitaláltam egy új paklit.

Az alapja a galetki. Kicseszett jó pakli lehetne össze írtam mi kell hozzá plusz van 2 színes és 4 színes verzió szóval a lényeg, hogy nagyon üt. Mondjuk tény ami tény a lapleszedéssel gondok vannak benne, de ez javítható állapot.

Ha gondolod dobj meg egy Skype címmel és leírom, itt nem adom meg mert ezt a topicot nem csak azok olvassák akiket ismerek.

Ám a jó hír az, hogy lesz cirka 10 ritkám cserére vagy 15 persze mondom tavasz előtt nem nagyon állok neki összerakni a paklit mert addig nincs "tehetségem" rá.
 
Szerbusz Henrik!
Régen hallottunk felőled! Mi van veled? Hogy vagy? Honnan veszed azt a hülyeséget, hogy nem emlékeznénk rád? Csak annyit mondtál, hogy Henrik és rögtön tudtam kiről van szó!
HKK-t már elfelejtetted vagy van még valamilyen közöd hozzá?
 
Sziasztok.

Ezer meg egy éve jártam erre utóljára mi a helyzet veletek?!

Ja amúgy aki nem ismer meg, Kálmán Razak stb. Henrik vagyok régről, manós és teknősös pakli stb, voltunk egyszer pesten versenyen is együtt ilyenek. Ezer éve tudom.

Felnéztem már mi történik erre felé.
 
megint kezdünk alakulni
 
tárgy+tárgy :P
 
Petivel ketten.
Elfogytunk szép lassan ...
 
tárgy meg kontroll hmmm csak ennyit mondok kabbbbeee:P
 
Tényleg egy nagyon fontos!
Valakinek van fölös paklija? mert tudnék hozni embert, hogyha lenne neki paklija
 
Emával összeállok!
 
Én is:P
 
De terveim között van az egyszínű, mert sokan olyan szeretnének és tervek között van a veszélyes faj és a párossal is szimpatizálok!
 
  ... | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.