Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Bíbor möszék
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Egy szemi-intelligens asztrális állat a bíbor mösze. Apró kis féreg, amely céltalanul bolyong a pszionikus térben, tudatfoszlányokkal és érzelemnyomokkal táplálva magát. A bíbor möszék gyakran közlekednek nagyobb rajokban, így védve magukat az asztrális tér rettenetes ragadozóitól." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Vác
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 27., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 20., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
TF help (6658)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | ...
Nézet:
Így egy lap gyártási költsége saccra 10 Ft-ra jön ki, ehhez jön még a csomagolás, így kb 300Ft lehet egy kieg ELÁBÉ-ja. Persze nem csak ez adja az árát, hiszen a kiadó dolgozóinak is fizetést kell adni, irodát fenntartani, a grafikusoknak fizetni és új ötleteket megvalósítani, hiszen fejleszteni mindig szükséges, stbstb.

Azt akartam kihozni az egészből, hogy a kiadón maradt kódos lapok kevesebb kárt okozhatnak, mint az el nem adott kiegészítők. Ezért érthető azoknak a keserű szájíze, akik nem tudtak venni pl Szemétdombot, de a kiadónak a HKK egy üzlet. (Persze játékfejlesztést, akár digitálisat, akár fizikait nem lehet csinálni lelkesedés nélkül)
 
Nyomdában dolgozok, nagyjából van rálátásom a technológiákra és az árakra. Ha nem ofszet technológiával, hanem digitálisan nyomják, akkor a kártya gyártási ára nem függ a ritkaságtól (nem szükséges nyomólemezt készíteni). 1800 db kártya kb 100 db ív (A3), ez 600 playset, ami valószínűleg az aktív HKK társadalomnak elég lenne. 100 ív kisker áron is 25.000Ft 300-350g-os papírra, ekkora tételben jóval kevesebb.

Ha én lennék a kiadó, mesterségesen generálnám a forgalmat a kiegészítő megjelenését követő pár hónapra, hiszen márciustól már több, mint 35% kedvezmény is elérhető. Ennek egy természetes módja a limitált kiadású kódos lapok.
 
Bár ez nem az én asztalom, arra rámutatnék, hogy tiszta legyen:

A Beholder nem lapokat ad le a nyomdába, hanem íveket, amiken a lapok vegyesen szerepelnek. Ha jól tévedek, ugyanannyi kerül ki a nyomdából, minden egyes ritkából. Csak amíg egy nagykieges ritka minden 40-45. pakliba kell, hogy bekerüljön, és egy Zén-es cca. minden 10. csomagba (átlagosan, és most ki lehet matekozni, hogy pontosan mennyi is az annyi), addig egy BDV-s vagy kódos ritkából összesen ennyi van, és kész.
Természetes, hogy sokkal gyorsabban elfogy, mint a nagykiegbe vegyített bármelyik ritka (és vele a paklik).
 
Ez az utolsó mondat magára a kiegészitőre nyilván igaz, nem akarják, hogy rajtuk maradjon, de a kódos lapokból +500-at nyomtatni nem hinném hogy túl nagy többletköltség, hiszen itt csak a nettó nyomtatási költséget kell kifizetniük. A kódos lap piaci értéke sokszorosa a kiadás költségének (mig egy kiegészitőnél azért pénzbe kerül a lapok, csomagolás, stb. fizikai megvalósitása). Megtehetnék, hogy mindhárom fajta kódos lapból nyomtatnak kétharmadannyit, mint az összes forgalomba kerülő kód. Igy összesen kétszer annyi lap lenne, mint beváltható kód, de legalább majdnem mindenkinek jutna olyan, amit szeretne. A megmaradókon meg ilyen-olyan akciók keretében túladhatnának, még jól is járnának vele, mert ugye a BDV-s vagy kódos lap nyomtatása az a hkk-ban a pénznyomtatásnak felel meg kb, szinte 0 kinyomtatni, és piaci értékkel rendelkezik (amit a kinálaton kivül inkább a lap erőssége határoz meg - lásd Tornádusz-Villámhorgony). Az egyetlen szereplő, aki igy rosszul járna, az aki azért vesz több 100.000 Ft-ért hkk-t, hogy drágábban továbbadja. Ez viszont nem hiszem hogy a követendő irány, hogy bármelyik kiegből vagy Zénből a megjelenés előtti napon rendelned kell, mert aztán elfogy, és már csak a dilerektől tudod megvenni, drágábban.
 
Akkor nem koppant a szarkazmus
 
nem gondolnám.

de őszintén szólva pontos becslés kellene ahhoz, hogy meg tudják határozni, hogy akkor mennyi is kell. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a lap mennyire lesz jó, ergo milyen kereslet lesz iránta.

Eladói szempontból inkább készítek annyit, amennyit biztosan eladok, mint sem, hogy hazardírozzak, hogy rajtam rohad.
 
Pedig már azt hittem visszatértek a szocializmus hiánygazdasági gazdaságpolitikájához
 
Nem érem ezt a nagy felháborodást.

Gondolkodtatok már az eladó szempontjából?

Neki az a jó, ha minél több és gyorsabban fogy el, mivel az megrendeléseket jelent.

Szóval, aki lekésett így járt.

Még én is beszereztem, ami kellett, pedig tartom még mindig magam a régi fogadalmamhoz.
 
Igazság szerint nem érint a probléma, mert beszereztem ez idő alatt a szükséges mennyiséget.
Szerintem a trió legértékesebb és leghasználhatóbb lapja, ezért szétkapkodták.
Nem hinném azt, hogy ebből a Beholder kevesebbet nyomatott volna mint a másik kettőből...

Ráadásul a lapüzérek a fórumon sem adják túl kiemelkedő áron.
 
Én is így gondoltam. Bár én még mindig a tartalék kódos lapra szavaznék
 
És mindegyiknek ugyan az lesz a postai címe? persze megoldható h anyu apu tesó sógor stb...
 
Engem az sem érdekel, ha valaki egy teljes gyűjtőt rak tele szemétdombbal, de ha én februárban, vagy esetleg márciusban (mert a három fajta kódos lapból mondjuk számomra ez a legkevésbé érdekes) jutok oda, hogy beváltsak rá kódot, akkor legyen lehetőségem.

De feltehetően ekkor már jóval reális értékén felül lesz lehetőség beszerezni, vagy majd 2-3 év múlva belebotlunk pár száz forintért.

Nem a neppereket akarom ezzel bántani, mert természetesen én is szerzek be lapokat mindenkitől, de azt látni kell hogy itt is fellángolt a kapitalizmus és sajnos lassan elemészti a játékkedvet és a gyűjtőszenvedélyt.
 
Akkor is nagyon kevés. Ez most rekord gondolom. Valami korlát kéne, hogy egy accrol január közepéig (mondtam egy számot) X darab kódot lehet beváltani.

Ennél jobb lenne persze ha lenne egy tartalék kódos lap amit ilyenkor dobnának a mélyvízbe

No mindegy, engem nem érint, de azért ez a 6 hét elég kemény.
 
Jolvan akkor ügyes vagy. Sokat számit tényleg látom nem érted a lényeget.
 
Én is így gondolom, de ha ebbe belemegyek, akkor több mélyenszántó gondolatomat is megosztanám, amit egyébként mindenki tud, de senkinek sem hiányzik...
 
A hat hét is egészen rövid idő, mivel a következő kiegészítő és ezzel az új kódok 1 év múlva kerülnek kiadásra. Most inkább az újranyomás lenne még célszerűbb, nem egy másik kártyával pótlás.

Az átlagemberek decemberben és januárban nem a rendeléseik csúcsát teljesítik és akkor is elsősorban az új kiegészítőből választanak, amire a kódok nem válthatóak be, ezért vagy valóban a nepperek spájzolnak, vagy brutálisan kevés lap került nyomtatásra.

Az biztos, hogy egyik sem jó az átlagos játékosoknak, gyűjtőknek.
 
Durván hat hete lehet rendelni szemétdombot, nem két hete...
 
Szomorú h elfogyott, de az van. Javaslom, hogy vizitünkért tegyetek be a helyére. Így azoknak se lenne keserű a szája íze akik 2000-2500 kényszerülnek majd megvenni a dombot, mert elkapkodták a nepperek.
 
Brutâlisan felhàborito! En igy fogalmaztam volna. Es erdekelne mindenkit sztem hogy hogy fogyott el 2hèt alatt
 
Ez tényleg brutális!!!
 
Az hogy lehet hogy elfogyott a szemètdomb ???
 
MA kóddal már szinte semmilyen jelenleg játékbeli értékkel bíró kiegészítőt nem lehet rendelni. Megoldható lenne, hogy legalább régi Alfára beváltható legyen? Én szívesen rendelnék még belőle, de a kód kvázi értéktelen benne a jelenlegi formában.
 
Szerintem azt takarja, hogy "Ha használod az adott színt és a pakli felépítése nem akadályozza , akkor szinte biztosan befér, és jól működik." (pl. kyorgot nem raksz bilincsbe, hiába használsz sárgát)

De ezzel én sem értek egyet, hogy csak spoiler ritkát adjunk ki. Ha csak olyat adnánk ki, ugyanaz lenne, mint most, csak elsőre nem válna el, hogy melyikek a még különösen erősebbek. Másrészt utánpótlás nélkül maradna az összes nem good stuff, kontroll pakli.
Egyébként pedig a spoiler bizonyos szinten relatív: pl. vega őshangya egy alapvetően gitt ritka, de őshangya pakliba brutálisan erős kártya. Első helyen rakod ebbe a pakliba, de másba nem nagyon. Nem férhet be minden mindenhova. A legtöbb ritkának megvan a maga paklija, ahol nagyon jó. Akkor van baj, ha egy ritka sehova se fér be.
 
Kicsit visszakanyarodva az "adjon ki a Behó csak spoiler ritkákat" problémához:

Hogyan definiálnátok a "spoiler"-t?

Tényleg kíváncsi vagyok, mert véleményem szerint nem lehet csak jó ritkákat kiadni, be fog csúszni pár gittebb is. Sőt, továbbmegyek: a spoiler-közepes-gitt arányt sem lehet belőni, sem előre (tesztelés), sem utólag (versenyjáték), méghozzá azért, mert mindenki számára mást jelent a spoiler-közepes-gitt kategória. Nincs univerzális meghatározása annak, hogy mit tekintünk spoilernek, így a feltevés is értelmetlen, hogy legyen több spoiler ritka. Vagyis lehet, hogy van, ezért tettem fel a kérdést, hogy mi a "spoiler" definíciója?
 
Foszabaly szerint a lapokat a megjelenesuk utani honap 1 napjatol lehet hasznalni. A BDV-s lapok januar 1-en jelentek meg. Szerintem ez koztudomasu.
 
Igen??

Magyarul akkor a holnapi dungeonoson se lehet? Ezt jó lett volna hamarabb tudni....vagy lehet ez köztudott volt csak nekem nem
 
Uj HSZ lap nem lesz (1 felevet osztottuk meg csak)
A BDV-s lapok febr. 1.-tol hasznalhatoak (hacsak a versenyszervezo mast nem ir a kiirasba)
 
Az a szomorú, hogy ti már akkor kezdtetek el játszani, amikor minden versenyről van beszámoló, decklistekkel, illetve a megjelenést követően már 2 nappal be vannak árazva a kiegek lapjai, plusz van róluk kismillió elemzés.

Így tényleg nagyon nehéz elvonatkoztatni, és ténylegesen belegondolni, hogy melyik lap mire képes, van-e benne rejtett potenciál. Régen elő-előfordult, hogy valaki lehozott egy teljesen új koncepciót egy versenyre, senki sem tudta, hogy miről szól, mit csinál, és úgy bedarált, hogy csak ámultál.

Le lehet gittezni ritkákat, meg mondani, hogy semmire nem jó, de:

1) próbáld ki először, ne csak úgy hajigáld a megjegyzéseket
2) ne befolyásoljon az, hogy mások mit mondanak róla

Amúgy ez a téma minden hónapban elő fog kerülni? Annyiszor meg lett válaszolva, de valahogyan mindig visszatérünk ide.
 
De pont, hogy emiatt kéne elfogynia akkor a nagy kiegeknek is és ilyen logika mentél régen kellett volna, hogy megmaradjon. Amúgy a zének azért fogynak el mert van 1 használható lap fixen (néha több) köztük, ami ugye a ritka és nehezebb kibontani a 3-at.
 
Szerintem nem nyomtattak kevesebbet, egyszerűen csak a BDV óta 2x annyian vesznek boostereket és zéneket, és fejenként is jóval többet, mint azelőtt.
 
  ... | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.