Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Elementál a pszionikus létsíkról
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A pszi elemi létsíkján a levegőt tömény pszionikus energia tölti be, minden túlbuzog a mentális kiteljesülésektől. Persze még Elenios leggyakorlottabb avatárjának számára is botor vállalkozás ezen a létsíkon kalandozni, hiszen e létsíkot olyan elementálok lakják, akik nem kegyelmeznek holmi jött-ment betolakodóknak.
Nézz szét a galériában!
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Vác
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 27., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
TF help (6658)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | ...
Nézet:
(Nekem van 1 felesleg abból )

Örökkévalóság? Csillámtündér? Csákányos Blendor? Ez a 3 maradt még a nem említett, már nem bontható zének ritkái közül
 
Suuzy, Kincses sziget nincs sajnos (sőt, nekem is csak 1 db Kincses szigetem van, esetleg cserél valaki? ), de valamennyi Adószedő van még, de azt akkor inkább a KM-es kódhoz rakjuk, ha még vmi elfogy.
 
Nem erre gondoltam, hanem régebbi zéneket pl örökkévalóság, suzzy csillogása, adószedő, kincses sziget ilyesmik. Az elfogyott zének ritkái (jo suuzy még nem volt az, de az volt a legjobb lapja).
 
Új kódos lapot csináltatni a régi kódokhoz igencsak húzós lenne, joggal akadna ki mindenki, aki beváltotta már a kódját, hogyha ezt tudta volna... Ha van valami régi kódod, és minden választható lap megvan már, akkor max. azt tudom javasolni, hogy váltsd be végzetúr relikviára.

Itt a KM-nél, ha elfogy esetleg még egy lap, akkor biztos, hogy valami helyettesítőt be fogunk rakni, hogy legyen választási lehetőség - és nem a régi dolgokat.
 
A Móka és kacagás/Aranyhal teljesen valid választás, nem ér annyit mint az új kódosok, de annyit biztos, mint egy Tornadressz/Creshif.
 
"mindig lehet helyette találni olyan más, vonzó lapot, amire be lehet még váltani a kódokat később"

Én specliel a KM-nél régebbi kódokat már be se váltom, mert nincs vonzó lap. Még a ZV csak-csak (bár oda is elférne egy 3. választható), de az annál régebbieknél már nincs olyan, ami miatt megérné beváltani. Hogy felpörögjön ez és ne maradjanak bent a kódok (ez ugye pénzügyileg is pluszt hoz) nem lehetne valami más választhatókat a KM-nél régebbiekhez betenni?
 
Illetve akkor már leírom ezt is, hogy tudjatok róla: Mágusok Alkonyából már NAGYON kevés van, rövid időn belül el fog fogyni. És mivel pont 2 évig volt elég, utánnyomást nem tervezünk belőle, tehát ha valaki venni akar belőle, célszerű minél előbb, mielőtt a nagyobb vásárlók felvásárolják a maradékot.
 
Először is, elnézést kérünk, amiért a Szemétdomb ilyen gyorsan elfogyott. Erre mi sem számítottunk. Több volt belőle egyébként, mint a korábbi kódos lapokból, de sokkal többet rendeltek belőle, mint a másik kettőből, ezért fogyott el. Azt korlátozni, hogy egy ember mennyit kérhet egy adott lapból, szerintem nem jó megoldás. Az ilyen mesterséges korlátozásokból csak ügyeskedések lesznek, ami kényelmetlen nekünk is, meg nektek is. Mint amikor a tescóban 1 vásárláshoz csak 1 kupon váltható be, és akkor az emberek 4 részletben rakják fel az árut a szalagra és 4x fizetnek...

"Ezzel a hozzáállással majd eljutunk oda, hogy kijön az új kieg valaki x milláért megveszi az összeset, aztán már csak tőle lehet majd venni"

Ettől biztos nem kell félni. Egy nagy kiegészítőt nagyjából úgy tervezünk, hogy optimális esetben 2 évig legyen elég. A példányszámokat nehéz belőni, de ha sokkal hamarabb elfogy, akkor ésszerű utánnyomni. Ha kijön egy nagykieg, és vki az egészet megveszi az elején, akkor utánanyomjuk és kész. Természetesen, az utánnyomásnál is van egy minimális példányszám, ha úgy gondoljuk, az a minimum már nem fog elfogyni, akkor nincs értelme utánnyomni, még akkor se, ha a várt 2 év helyett másfél alatt elfogy. És a konkrét példánál maradva: ha a Kreátor NAGYON gyorsan elfogyna, és után kell nyomnunk (ennek mindig van elvi esélye!), akkor természetesen a Kreátor ívre fel fogunk rakni kódos lapot is, és ez esetben lesz újra Szemétdomb. És mielőtt vki megkérdezi, hogy miért nem lehet csak a kódos lapot utánnyomni: komplett ívek vannak és minimális példányszámok, csak a Szemétdombot legyártani ezért horror költség lenne.

"A jövőre nézve kérdezem, hogy lehetne-e a következő kieghez (legalább) annyi kódos lapot nyomtatni, ahány kód kerül a csomagokba?"

Ahogy itt többen leírták, nem 1 lapot nyomunk, hanem íveket. Egy kódos lapból kb. annyi készül, mint egy ritkából. Tehát ez egyszerű matek, több kód van, mint kódos lap, ez mindig is így lesz. Viszont! A kódokat végzeturas relikviákra is váltják, és a kódok egy részét egyáltalán nem váltják be ilyen vagy olyan okból. Illetve, mint ahogy láttátok, ha elfogynak a kódos lapok, mindig lehet helyette találni olyan más, vonzó lapot, amire be lehet még váltani a kódokat később. Ha a ritka lapok korlátlan mennyiségben állnának rendelkezésre, akkor nem lennének ritkák.
 
Lili +1
 
Ez egy gyűjtögetős jàték. A természetéből fakad, hogy nem mindenkinek lesz teljes playset-je, illetve nem tud beszerezni minden kìvànt lapot. Szerintem ez a rendszer velejàrója, mint ahogy a càpàzàs és a spekulàció. A jàték a gyűjtögetéssel kezdődik. Aki pedig ebben nem eredményes és emiatt sír, arról Lili lànyom jut az eszembe, aki mindig hőbörög, ha valami nem úgy sül el a minipoly tàrsasban, ahogy ő azt szeretné.
 
Oké, hogy nem nyomnak belőle direkt kevesebbet, de miért nem nyomnak direkt többet belőle? Gondolom a gyakori lapokból is több készül, mint a nemgyakokból, és minden gyakorisághoz tartozik egy adott darabszám, akkor a kódos lapokat miért ne lehetne külön gyakorisággal megbélyegezni?

Nekem már megvan a kellő mennyiségű Szemétdomb, de együttérzek a játékostársakkal, akik már nem tudják kódbeváltással megszerezni (számomra inkább a Vízitündér körülményes beszerzése a nonszensz, de ez egy másik téma). Szóval ahogy én látom itt a kereslet-kínálat nincs egyensúlyban, és erről a Behó tehet. Már korábban is volt róla szó, hogy lehetne több kódos lapot nyomtatni, és nem változtattak semmin, a jövőben el lehetne gondolkodni a rendszer felülvizsgálatán szerintem.
 
Kezd már elég cikibe átcsapni ez a dráma, amit néhányan tolnak.

Azért ne a Beholder legyen már a hibás, mert minden eddiginél durvább ütemben fogy a kiegészítő.

Ahogy Balázs is leírta: a kódos lapok száma mindig egyenesen arányos azzal, hogy éppen mennyit nyomnak az adott kiegből. Nem csak hogy nem áll érdekükben, de nem is tudnak "direkt kevesebbet" nyomni belőle.

Vagyis nem lett elszámolva semmi, egyszerűen csak többet vásárolnak ---> gyorsabban fogy. Nem lettek (stílszerűen) a kukába öntve a Szemétdombok, akinek még nincs, de szeretne, annak lesz lehetősége beszerezni.
 
nem még nincs egy se. van 16 kód, csak még nem kerültek beváltásra.
Nekem nem azzal van bajom, hogy elfogy valami, csak ne 1 hónap után. Már lassan lóverseny iramban kell az új dolgokra rárepülni, mert két hét és nincs belőle.
 
Persze ezt írtam én is, DE azért 33 kamu név azonos címmel nem lesz feltünő? és ez esetben szerződés szegést szeg elvileg az aki kamuzik

(ugye cirka 300 lap amit ha 3 ember vesz meg, az koponyánként 100 tehát 33 kamu kell fejenként)
 
Sötét mágia idején még nem volt BDV.
 
Eddig a behó azt hangoztatta, hogy nem lapokat árul, hanem kiegeket. Akkor nem értem, hogy a behót miért érdekli, hogy mennyi az adott lap piaci értéke. A sötét mágia is nagy szám volt, mégse 1 hónap alatt fogyott el, itt ez a nevetséges. Miért nem lehet csak külön íven kódos lapokat nyomtatni, hogy azokból lehessen elegendő raktáron. Ha meg megmarad, akkor meg úgyis van évente két találkozó, ahol van zsákbamacsek, és abba nyugodtan lehetne tolni az ilyen fennmaradó lapokból. Így legalább nőne a behós zsákbamacska szinvonala is. Zénekből is simán lehetne többet gyártani.
 
Úgy se érdekel senkit,de azért 1-2 ötlet a témában... (nyilván a számokkal való játszadozás a behó belügye, így inkább csak irányadó amit ebben írok)

mivel a kódos lapok elsődlegesen a versenyzőket érinti, ők élnek az akció adta lehetőséggel stb, így nyilván azok mennyiségét az ő számukhoz érdemes lenne igazítani.

azaz ha van kb 100 aktív versenyző (erről azért már lehet egy jól közelítő statisztikája a cégnek), akkor 300-300 lap kinyomtatásával mindenki jól laktatható. (azaz nem lesz morgás, de ettől a behó akciós üzlet politikája is célt ér túl költekezés minimalizálásával)

Ami a probléma másik felét -a nepperek felvásárlását- illeti.
Rövid távon nyilván nem érdekli a behót, hisz a célját elérte az akció és nagy tételes felvásárlások megtörténtek. de hosszú távon nem biztos h szerencsés, ha sokan morognak. Erre a vásárlási korlát öngól lenne, de mi van ha maga az akció fejenkénti igénybevétele korlátozódna, de nem egy "teljes" tiltással, mint arra utaltak lentebb (tehát h 3 azonos lap után többet nem kérhet), hanem ha mondjuk havonta 3 azonos kérhető... így nem tudja pár ember elhappolni ilyen gyorsan
 
1 tartalék kódos az mért lenne rossz ötlet? Amit csak akkor vetnétek be, ha elfogy az egyik. Mind3 sose szokott elfogyni, de egy mindig, sőt leginkább kettő és pl ZV kódnál tök ciki, hogy egy maradt meg egy zén....azért 2 féle lehetőség (az egy fentmaradó+1 új kódos) +1 zénes máris kecsegtetőbb.

És igen, ma már a KM-nél régebbi kódok értéktelenek kb.
 
Zenekhez: a Zenek peldanyszamat (kis mertekben) noveljuk, koszonjuk, hogy ilyen szepen vettetek! Es persze tovabbra is igyekszunk eros es hangulatos Zeneket osszerakni! Stay tuned, hamarosan jon a januari!

Kodos lapokhoz komment (mind a 3 elfogy temaban):
- 'csak ugy' nem tudunk tobbet nyomtatni beloluk, mivel a ritka iven vannak. Mas kerdes, hogy nem is feltetlen lenne jo, lemenne az ara, kisebb a 'jutalom' a kieghez.

- valamivel azert tobb van, mint irtam, mert a ritka lapokbol is van 'maradek', a kodos lapok eseteben ezt gyakorlatilag mind kiosztjuk.

- azert nem minden kodot valtanak be, van amelyik csak ugy 'uldogel valahol' ill. Vegzeturba is kerul HJT.

- ha mind3 kod elfogy (ill. gyakran mar hamarabb is), raknak be regebbi kodos lapot v. Zenes ritkat, ilyesmiket.

- azert meg gondolkodom, van-e jo megoldas (tobbfele kodos lapot 1 kieghez nemigen szeretnenk csinalni)
 
A jövőre nézve kérdezem, hogy lehetne-e a következő kieghez (legalább) annyi kódos lapot nyomtatni, ahány kód kerül a csomagokba? A kommentedből úgy veszem ki, hogy a kódos lapokból ugyanannyi van, mint más ritkákból, de egy ritka minden 46. pakliban van, kód meg minden 5.-ben. Ha a 3 kódos lapot egyenlő mértékben váltanák a játékosok, akkor is 46/5*3=3-szor annyi KM kód van, mint KM-es kódos lap egyáltalán?? Lenne valami akadálya, hogy egy nyomdai ivre minden ritkából 1-1, kódos lapokból meg 3-3 kerüljön? Az, hogy ezzel a kódos lap piaci értéke csökkenne, nem értem, miért zavarná a kiadót, hiszen ahhoz, hogy valaki kiváltsa, fixen meg kellett vennie az 5 KM-et+1000 Ft értékű valamit amit egyébként nem nagyon venne. Igy a kódos lap piaci értékétől független, hogy a Behonak mennyi a haszna egy beváltáson. (Éppen emiatt szerintem a piaci értéke se nagyon menne 1500 Ft alá, mert mégiscsak jó lapok, és mindenképp 5 KM ára+1000 Ft a megszerzésének költsége.)Azt se hiszem, hogy kevesebb kódot váltanának be, csak nem egy ember váltana be százat, hogy aztán csak tőle lehessen megvenni, hanem mindenki beváltaná magának a 3*3 kódot. Sőt, hosszú távon talán többet is váltanának be, ha egy kezdőbb játékosnak mondjuk csak év közepén gyűlik össze a kivánt mennyiségű kód, de már csak Tornaduszt kaphat érte meg Ewgbert megszakitását, lehet hogy inkább be se váltja.
Egyébként én bontottam annak idején 9 Vizitündért, és van 6 Szemétdombom is, szóval nem azért irom ezeket, mert nem jutott, csak tényleg jobb lenne a hangulat és talán a vásárlási kedv is az ilyenek nélkül.
 
így majd az ára az egekben lesz majd. És nem a behó fog profitálni belőle, hanem azok, akik tonnaszámra berendelték. A zéneknél már tapasztalható a hiány egy ideje, meg sietni kell, mert elfogy. Ezzel a hozzáállással majd eljutunk oda, hogy kijön az új kieg valaki x milláért megveszi az összeset, aztán már csak tőle lehet majd venni. A behó mossa kezeit, mert hát neki ez üzlet és hát elfogyott az összes kieg, a játékos meg majd megveszi többért ha kell neki. Jelenleg ez a hozzáállás a behó részéről. ezzel csak a játék jövőjét ássák alá. Egyébként azt is észre kellene venni, hogy ezek a problémák a bdv megjelenése óta van. Egyesek lassan ebből fognak megélni.
 
Pedig pont ennyivel jobb mint a többi majd a paklilistakon kiderül egyböl de örülok hogy legalabb nektek is jo akkor!
 
Ja es ha sokkal tobb lenne belole, mint mas ritkakbol, akkor sokkal kisebb lenne a lap erteke, igy a 'jutalom' a kodert is.
 
Nem irhatom le a szamokat, de siman elment ennyi.

Ahogy mas is irta: ha minden 5. pakliban van kod, es mindenki bevaltja Szemetdombra, az olyan, mintha minden 5. pakliban Szemetdombot bontanal. Mivel ugyanannyi van belole, mint mas ritkakbol, ha ilyesmi tortenik, nyilvan hamar elfogy. (egy atlagos ritkat - ha 92 ritkaval szamolunk a kiegben - csak minden 46. pakliban bontasz!)

Szemelyes velemenyem amugy, hogy bar a Szemetdomb tenyleg eros lett, de nem lesz annyival jobb a tobbi uj kodos lapnal, mint ahogy most hype-olodik.
Mindenesetre a tobbi kodos lap is el tud fogyni, szoval erdemes bevaltani, amit szeretnel.
 
Vajon hány diszplaynek kellett elfogynia ehhez (tehàt egyben 4kod van) kizart hogy ennyi elment...
 
Igen, ez egy nagyon jó észrevétel. Sem ez, sem az értesítés nélküli pontérték változtatás nem tesz jót a vásárlókedvnek.
 
Godzilla-godzilla!!
 
***uram isten, milyen mondatszörnyet alkottam , mea culpa***
 
Nem mondtam mást... Csak szerettem volna eloszlatni azt a tévedést, ami kb. úgy festi le a lapkészítést, mint egy enter megnyomását egy klaviatúrán. Egyetlen lapot nem tud/fog/akar a Kiadó kinyomtatni, és hogy ez a Kiadónak pontosan mennyibe kerül, azt Kft-n kívül csak igen kevesen tudják. Asszem.

De hogy ontopic is legyek: A lapok megjelenésekor látható volt, hogy piszok gyorsan el fog fogyni, ezért - bár én soha életemben nem rendeltem még lapot - muszáj volt, mert a szemétdomb szerintem igen sokáig meta lap lesz, és félő volt, hogy még így is ez a legolcsóbb beszerzési lehetősége.

Ettől függetlenül sajnálom, aki lemaradt, de tényleg. Attól nem félek, hogy nincs elég, csak attól, hogy így már sokkal magasabb lesz az ára (mivel neppertől kell megvenni).
 
" a HKK egy üzlet"

A kieg kevésbé értékes, ha csak 2 lap közül lehet választani. Aki konkrétan a kód miatt vette és pont ez kellett volna neki, az nem fogja venni. Ha tényleg csak pár forint bukó lehet a rajtuk marad kódos lap, akkor megérné többet gyártani, hogy ne apadjon emiatt a vásárlási/kódbeváltási kedv.
 
  ... | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.