Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Bíbor möszék
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Egy szemi-intelligens asztrális állat a bíbor mösze. Apró kis féreg, amely céltalanul bolyong a pszionikus térben, tudatfoszlányokkal és érzelemnyomokkal táplálva magát. A bíbor möszék gyakran közlekednek nagyobb rajokban, így védve magukat az asztrális tér rettenetes ragadozóitól." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Vác
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 27., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 20., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 27., Phantom 2.

A lista folytatása...
TF help (6658)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | ...
Nézet:
Megjegyzem, a többi kézből dobatós lap esetében is csak akkor kell megmutatni a kezet, ha erre a lap utasít. (Általában meg is teszi).
Az egyetlen kivétel az anti-mágia, mert ott nem a lapon szerepel ez az utasítás, hanem a képességre vonatkozó szabálypontban.
 
Megvizsgáltam a kérdéskört és az alábbira jutottam.

1. A Gomak kijátszóját semmi nem jogosítja fel arra, hogy átnézze az ellenfél pakliját. Ez semmilyen szinten nem olvasható ki sem a lap szövegéből, sem az idevágó szabályokból. Vannak lapok (Kóborló, Szem szimbólum, stb.), amik ezt lehetővé teszik, de azok szövegében ez egyértelműen megjelenik. "Nézd át az ellenfél pakliját" stb. Gomak szövege még csak nem is utal erre. Sőt. Kifejezetten az áll rajta, hogy az ellenfélnek kell kidobnia a paklijából a lapokat.

Ergo: ha az ellenfél kijátssza rád a Gomakot, és nyúl a paklidért, nyugodtan el lehet neki magyarázni, hogy hova nyúlkáljon...

2. Biztos az is, hogy a lap nem utasítja a játékosokat a kezük megmutatására. Csak annyit ír, hogy el kell dobniuk az ilyen lapokat. Tehát egyetlen szempontból jöhet számításba a kéz megnézése, ha felmerül annak gyanúja, hogy az ellenfél (illetve a Gomak kijátszója) sumákol, és annak ellenére nem dobja el a lapját, hogy ott szorongatja a kezében. Tudom, elég erős, de ez meg színtiszta csalás. Ha kiderül, akkor ez a játszmába, vagy a versenyből való kizárásba fog kerülni. Az tuti, hogy az általam bírált versenyen ilyet tesz valaki, az többet nem kell induljon nálunk.

Amúgy nem hinném, hogy ez általános lenne.

3. A kérdés tehát az, hogy a lap ionformációszerzésre IS szolgál-e, avagy csak a lapok eliminálására.

Mivel a lap szövegében nincs benne, hogy az ellenfél pakliját át lehet vizsgálni, sem az, hogy meg kell mutatni a kezet, ezért álláspontom szerint ez a lap információszerzésre nem használható.

Ha valaki kételkedik az ellenfele tisztességében, akkor hívjon bírót. A bíró átnézheti a játékosok paklilistáját, kezét, pakliját is akár.

Szerintem, ha valaki akár csak kilátásba helyezi, hogy bírót hív, akkor a sumákoló játékosnak hirtelen eszébe fog jutni, hogy mégiscsak van a kezében/paklijában ilyen lap. Nyilván nem akarja magát kizáratni a versenyből szándékos csalás miatt.

A bírózás minden egyes Gomakra kerülendő, mert idővesztéshez vezet. Ezt minden épelméjű játékos megérti, szerintem.
 
ja, és _szerintem_ paklit nem kell átnézni, ha bizonyítható, hogy nincs benne a megnevezett lap (semmiben, gyűjtőben, kézben van már elég ilyen nevű lap, vagy akár adott esetben ki lett side-olva a lap) - azt mondjuk nem tudom, hogy ki nézheti át a paklit, ha mégis ki kell venni onnan lapot (ill. én átnézhetem-e, ha ellenfelem azt mondja, hogy nincs ott a megnevezett lap, mert nem játszik hárommal)
 
Gomak:
szerintem minden esetben kellene kezet mutatni, annak ellenére, hogy én sem mindig így játszom...

analógiának ezt tudnám felhozni a kódexből, mint talán legjobban ráillő dolog:
7.7.2. Ha a változó idézési költségű lap idézési költsége kézben lévő lapoktól függ, az ilyen lapok kijátszásakor meg kell mutatni az összes kézben lévő lapot.

(idézet megvágva, csak a lényeges rész van idemásolva a 7.7.2.-ből)

ez alapján pl. szerintem hiába van már két mágusiskolám az asztalon, ha ki akarok játszani egy 3. szintűt, mindenképp mutatnom kell a kezem, pedig ugye már az asztal nullára olcsóbbítja

(persze lehet, hogy van a kódexben egy ennek ellentmondó dolog a mágusiskolára vonatkozóan is, de analógiának ezt találtam)
 
Szerintem ezekről a lap kijátszója dönt és minden esetben végre kell hajtani, ami rá van írva: kézből, pakliból kivétel. Ennek a lapnak nem csak az az erőssége, hogy kikerüli a rezisztenciát és a kellemetlen lapokat eltakarítja a kézből, pakliból, hanem az információszerzés is.

1. Elképzelhető, hogy látszik a gyűjtő alapján, de a lapnak ez az ereje, ezt be kell vállalnod, maikor kirakod, hogy meg kell mutatnod a kezedet ellenőrzésre az ellenfélnek.
2. Kijátszáskor ezt ugye nem tudod, egyszerre sül ki minden hatása, tehát a kezet is meg kell nézni. Plusz szabálytalanság ellenőrzésére is jó. (persze nem feltételezzük, hogy csal a másik, de fordult már elő és a lap további nagy ereje az információszerzés)
3. Itt is a 2. pontban kifejtett dolgot gondolom
4. Igazából az mindegy h te szeded ki a 3 lapot és nézed meg közben a paklit vagy az ellenfél szedi ki és leellenőrzöd, hogy nem e játszik 4-gyel, stb.

Nem egyértelmű ez jogos, de szerintem FAQ-zni nem kell rá. Amikor kijátszunk egy lapot minden rajta lévő utasítást hajtsunk végre még, ha feleslegesnek tűnik is, mert szerintem így szabályszerű.
 
Mert
1. Lehet nem is hasznalod azt a szint es es tisztan latszodik a gyujtodbol/semmidbol (ez arra vonatkozik aki kijatssza)
2. Kiszedted a 3at a paklidbol, nem lehet tobb a kezedben (ez a lap elszenvedoje nyilvan)
3. Kidobtad a kezedbol, masik 2 meg mar pl gyujtoben van--->nem lehet a paklidban
4. Te vagy az ellenfeled nezi at a paklit es szedi ki? Mind2 eset volt mar amit bejatszottak ellenem (az egyik velemenyem szerint szabalytalan volt, akkor ellenfelem vegignezte a paklim es o vette ki mielott akar mutathattam volna hogy nalam van vagy nincs)

A legegyszerubb megoldas az lenne ha a gomak kijatszoja donthetne arrol hogy atnezi e a paklit vagy sem illetve ezek sorrendjerol. Pl ha a paklit valasztja kezdeskepp es ott volt a 3, akkor mar ne nezhesse a kezet. Ha kezben volt a 3 (vagy 2 gyujtoben, 1 kezben) akkor paklit ne lathassa.

Ha ez ilyen egyertelmu (bar kozel sem, mer sokfele verziot lattam mar es Jani is kerte), akkor elnezest a trivialis kerdesert. Ha viszont masnak se az, akkor jo lenne egyertelmusoteni a lap alatt
 
Mit kellene rajta FAQ-zni?
Minden játékos kezéből kiszedi, ergo mindegyik játékos megmutatja a kezében lévő lapokat, hogy valóban nincs-e az adott lap a kezében.
 
Lehetne FAQ-zni gomakot? Jani már felvetette, de nem kapott/kaptunk választ. Sok verziót hallottam már, hogy kinek, mikor és milyen esetben kell/nem kell mutatnia, ezt jó lenne írott formában tisztázni.
 
Köszi, javítottuk.
 
Igen, a VÚ előtti paklikra lehet beváltani.
Pl. : Elözönlés, Újjászületés, Misztikus Erők, HKK Junior, Z'ulit kincse, Zének.

Kódot csak HKK-ra lehet beváltani.
 
Az lenne a kérdésem hogy a Világégéses kódot már csak Végetúr előtti paklira lehet beváltani? Illetve más egyéb termékre belehet váltani?
 
És tényleg
 
a feb. 22.-i Ex eredményét sikerült rátölteni a feb. 8.-i Ex eredményére...

remélem, mielőbb javítva lesz...
 
Ez a téma minden évben felvetődik, egyszer megcsinálták, nem lett sok értelme. Gy-ngy fronton 1-1 dolog kijöhet, de max ennyi. Imho.
 
Na jó. Kussolok. Inkább megkérek egy strómant h vesse fel újra a témát
 
Nem kellett volna meggazdagodni belole
 
Te mindig átlátsz a szitán Nekem úgyse ad kölcsön senki
 
Én idén a zanszilánkokig nyúlnék vissza maximum. Kisebb zan, Suttogó motyogó,Térszaggatás, Csuszpit például. Egyébként a lapok újrakiadását nem én találtam ki hanem ez már létező gyakorlat. Engem csak az érdekel, hogy a beholder tervez e újrakiadást avagy nem.
 
"Lehet, hogy nem kellett volna eladni a spoilereket Nemzeti előtt?"

- blackdiablo, íróasztala felett gondolataiba mélyedve
 
Tervbe van e véve lapok újrakiadása? Van pár lap aminek újrakiadása kicsit égetőbb probléma mint például a pihenő volt.

Ezen felül lehet be kellene vezetni még egy gyakorisági szintet a ritka felé (unikum ). Oda kerülnének a nagytanács féle lapok. 3-5 év eltelteltével pedig kiadhatóak lennének a legkeresettebb unikum lapok ritkaként. Így könnyen szabályozható lenne a kereslet kínálat. A kezdők és a szerényebb pénztárcával rendelkezők pedig nem rettennének el.
 
Szia!

Írd meg nekem üzenetben a kódokat és megnézzük mi a helyzet velük.
 
Nem lehet, már felhasználtnak veszi.
 
Írd be újra.
 
Igen, de én a már beütött, de még fel nem használt kódjaimat keresem. Más oldalról megközelítve, a rendszer elnyelte-e két kódomat, vagy csak én nem találom, hol lennének?
 
akcio.hkk.hu

-->

A kis teglalapba kattints duplan, ahol bekeri a kodokat a rendszer - kihozza elvileg az altalad eddig beirtakat
 
Én nem a beváltott kódokat kérdem, hanem a még nem felhasználtakat. Egy bontott után gyorsan beütöttem, de még nem használtam fel őket, mert hármasával szoktam beváltani a kódokat.
 
Ha a kapott e-mailt nem törölted ki, ott írja.
 
Arra gondoltam főoldal alatt, a kódbeváltás főoldala. Félreérthetően fogalmaztam.
 
akcio.hkk.hu
 
A korábban beütött kódokat hol tudom megnézni? A főoldalon (ahol beütöttem) kellene lennie, ha jól emlékszem, de hiába keresem, nem találom őket. Ha terméket teszek a kosárba, az sem hozza őket elő hozzárendelésre.
 
  ... | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.